Φροντίδα Θα μπορέσει να ζήσει με ένα πόδι το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Magdalena
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Magdalena

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2022
Μηνύματα
70
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους, μια βδομάδα νωρίτερα στο καναρίνι μου επιτέθηκε πουλί αρπακτικο το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα ποδαράκι του. Το πήγαμε σε πτηνιατρο όπου του έκοψε το πόδι και του δόθηκε αντιβίωση για 6 μέρες.. Σήμερα για πρώτη φορά κελαησε,. Τρώει πίνει νερό μια χαρά. Αλλά συνήθως βρίσκεται κάτω στο κλουβί. Από καμιά φορά ανεβαίνει και στο κλαδάκι του.. Θα μπορέσει να ζήσει με ένα ποδαράκι? Θα βρει την ισορροπία ξανα για να είναι ευτυχισμένος? Σας ευχαριστώ
 
Ναι, σιγά - σιγά πιστεύω ότι θα μπορέσει να βρει εκ' νέου την ισορροπία και την ικανότητά του να πιάνεται από το άλλο πόδι, και σταδιακά θα ξαναβρεί τη χαρά της ζωής.
Ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει στην πορεία η τοποθέτηση της πιο ψηλής πατήθρας από τη μία πλευρά έως την άλλη του κλουβιού ώστε να μπορεί στεκόμενο στο ένα πόδι, να στηρίζεται και στα τοιχώματα καθώς κοιμάται
 
@Magdalena Αφού ξεπέρασε το σοκ, το τραύμα και τον κίνδυνο επιμόλυνσης της πληγής θα είναι οκ.
Δεν είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο τα καναρίνια που ζουν με ένα πόδι.

Τώρα σε ποιο βαθμό θα αποκατασταθεί ως προς το πέταγμα, την ισορροπία και την κινητικότητα είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Αλλα θα ζήσει.

Να το παρατηρείς και να διαμορφώσεις το κλουβί έτσι ώστε να το διευκολύνεις.
 
@ianos ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σας.. Ευχομαι κ εγώ να ζήσει και να μπορεί να πετάει στα κλαδάκια του γιατί τον αγαπάμε πάρα πολύ!
[automerge]1643979496[/automerge]
@patrickios ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, θα προσπαθήσω να φτιάξω το κλουβί του για να ζει όσο πιο καλά κ όμορφα!
 
Υπάρχουν και πατήθρες/πλατφόρμες που ίσως να βοηθούσαν σε περίπτωση που δεν μπορεί να σταθεί η ακόμα και να ξεκουραστεί μέσα στην μέρα του.
 

Συνημμένα

  • αρχείο λήψης (1).webp
    αρχείο λήψης (1).webp
    5,8 KB · Προβολές: 18
Θα μπορέσει να ζήσει. Δες το θέμα αυτό του Παντελή για να δεις πως κατάφερε να διαμορφώσει το κλουβί έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες των πουλιών που βρήκε χωρίς δάχτυλα. Θα βοηθήσουν και την δική σας περίπτωση πιστεύω.
https://community.petbirds.gr/threa...ινιού-χωρίς-δάχτυλα.38487/page-2#post-2442165

Και πως έντυσε με επίδεσμο τις πατήθρες για να μην ερεθίζονται να πόδια του λόγω της διαφορετικής κατανομής του βάρους.
https://community.petbirds.gr/threa...ινιού-χωρίς-δάχτυλα.38487/page-3#post-2444111

Αυτή είναι η πρακτική που ακολουθούν κι εδώ στον Καναδά, στην κλινική πουλιών που πηγαίνω, σε πουλιά με κινητικά προβλήματα.
 
Καλησπέρα! Το καναρινακι μου το βράδυ και σχεδόν όλη μέρα κάθεται κάτω στο κλουβί. Καταλαβαίνω ότι είναι νωρίς μετά το σοκ που υπέστη. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν όταν είναι κάτω στο κλουβί κοιμάται. Ξεκουράζεται η κουραζεται τη τελικά?
 
Χαίρεται , η φύση φροντίζει και στην περίπτωσή σου θα φροντίσει σχετικά . Παλιά οι καναρινάδες έδιναν τέτοια πουλιά σε νεαρά παιδιά ώστε να τα φροντίσουν , να δείξουν μεγάλη αφοσίωση λόγω του προβληματός τους και έτσι να αγαπήσουν ιδιαίτερα το χόμπυ . Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του παρέχεις καλή τροφή , νεράκι καθαρό και κάποια βιταμινούλα τώρα στα κοντά να αναθαρρέψει . Όλα θα πάνε καλά και μην πολυασχολείσαι μαζί του και το στρεσάρεις . Καλή συνέχεια .
 
όταν είναι κάτω στο κλουβί κοιμάται. Ξεκουράζεται η κουραζεται τη τελικά?
Αυτό θα πρέπει να το διακρίνεις εσύ και αναφέρομαι κυρίως στο αν κοιμάται συνεχώς. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά.
 
Σταύρο από τον τρόπο που το λέει δείχνει πως δεν είναι σίγουρος ότι κοιμάται και όχι για συνεχή ύπνο . Δεν κατάλαβα καλά ; Εάν εννοεί αυτό που λες δηλαδή ότι το πουλάκι είναι σε λήθαργο τότε ασφαλώς και έχει σοβαρότατο πρόβλημα .
 
Καλησπέρα σας. Το καναρίνι μου δεν ανεβαίνει στα κλαδάκια του καθόλου. Μέρα νύχτα είναι κάτω στο κλουβί. Προφανώς δεν μπορεί να βρει την ισορροπία στο ένα πόδι.. Δεν κελαηδάει, από καμιά φορά κάνει κανένα τσίου. Τρώει και πίνει. Το βράδυ όμως που είναι κάτω κοιμάται? Κοιμούνται μόνο καθημενα στα κλαδάκια τους τα καναρινια ή μπορούν να κοιμηθούν και κάτω στο κλουβί? Τη μέρα δεν κοιμάται καθόλου...
 
@Magdalena αν ακομη δεν εχει βρει τον τροπο του να στέκεται σε ψηλότερο σημειο θα κοιμάται στον πατο..θα το κανει μεχρι να βρει τροπο και να στέκεται καπου ψηλοτερα.την μερα δεν χρειάζεται να κοιμαται οποτε εφοσον τρωει και πινει θα παρει τα πανω του.τωρα μπορεις να κανεις καποιες δοκιμες με πατηθρες.ειναι πιο δυσκολο απο την περιπτωση με τον δικο μου καναρινακο.διοτι το δικο σου πουλακι εχει ενα ποδαρακι λειτουργικο με ολα τα άκρα.δοκιμασε να παρεις μια πατηθρα ξυλινη στρογγυλη απο πετ αλλα 12ρα ειναι πιο πλατια και ισως βοηθησει να κρατιέται στο καλο ποδι και να εχει ενα στηριγμα.σε ποιο σημειο εχει ακρωτηριαστεί το ποδι?ανεβασε μια φωτο αν θες μηπως μπορουμε να βοηθησουμε καπως και εμεις.
 

Συνημμένα

  • S2022.webp
    S2022.webp
    27,9 KB · Προβολές: 3
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 Το ποδαράκι του δεν μπορώ να το δω. Είναι δεμένο με hanzaplast... Όταν βγει η το βγάλω θα στείλω φωτογραφία. Θα ψάξω για φαρδιές πατηθρες στις γειτονιάς τα pet. Ευχομαι να βρω.. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!
 
Είναι δεμένο με hanzaplast... Όταν βγει η το βγάλω θα στείλω φωτογραφία.
Καλημέρα. Ο πτηνίατρος το έδεσε; Αν ναι, πότε σας είπε να βγάλετε το τσιρότο;
 
@ianos καλημέρα, το έδεσε ο πτηνιατρος έχει 13 μέρες. Στις 15 είπε να το βγάλουμε.. Θα του τηλ σήμερα γιατί πολύ υποτονικό είναι το καναρίνι μου δεν παίρνει τα πάνω του...
 
View attachment video-25d55076ef8359e925247d95907e287d-V.mp4
[automerge]1644398964[/automerge]
Αυτός ειναι ο Κιτρινουλης μου.. Μπορεί να ειναι κάτω στο κλουβί, αλλά έχει όρεξη για ζωή!
[automerge]1644399063[/automerge]
IMG-06c92b51.webpIMG-024b0937618.webp
[automerge]1644399113[/automerge]
Πως μπορώ να βγάλω το hanzaplast χωρίς να το πληγώσω?
 
Back
Top