Φροντίδα Θα μπορέσει να ζήσει με ένα πόδι το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Magdalena
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όσο βλέπω τη φωτό του Κιτρινούλη τόσο εκνευρίζομαι. Κ@@@λοπουλα! Εντάξει σε ένα φόρουμ για πουλιά είναι τουλάχιστον άκομψο να βρίζω πουλιά αλλά έλεος! Το κοράκι, γεράκι , ότι στο καλό ήτανε, δεν πτοήθηκε από το κλουβί κ έβαλε στο μάτι μια μπουκιά πλάσμα! 🤬
 
@MARY58τα πουλιά δεν έχουν λογική όπως εμείς αλλά ένστικτο. Το ένστικτο του κυνηγού όσο μικρό ή μεγάλο είναι το θήραμα δυστυχώς! Γι αυτό εμείς πρέπει να φροντίζουμε να τα έχουμε ασφαλή! Κάποιες φορές το μαθαίνουμε με τον σκληρότερο τρόπο! Δυστυχώς. Όμως γι αυτό πάντα όλα τα μέλη της ομάδας τονίζουν συνέχεια προστασία από αρπακτικά και κουνούπια για τα πουλάκια που είναι έξω! Είναι τόσο σημαντικό όσο η διαμονή και η διατροφή!
@Magdalena περαστικά και γρήγορα σιδερένιος!💪🧿🙂
 
@MARY58 ήταν και δικό μας λάθος Μαρία.. Στην ουσία δεν τον προστατευσαμε, και αυτό είναι που με στεναχωρεί πιο πολύ. Εκείνη τη μέρα που δεν θα την ξεχάσω ποτέ, κελαηδουσε τόσο δυνατά ο Κιτρινουλης μου, αφού μου έκανε εντύπωση. Το κελαηδησμα άκουσε το αρπαχτικο κ έγινε το κακό.. Ταλαιπώρειται το πουλάκι μου.. Αλλά το πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι θα γίνει καλά.. ❤️ Χαίρομαι πραγματικά που άνθρωποι εδώ μέσα που δεν γνωριζω ρωτάνε και νοιάζονται. Μακάρι να μπορούσε ο Κιτρινουλης μου να νιώσει και να καταλάβει πόσο πολύ τον αγαπάμε 🌺
 
@ΜΑΡΙΑαα το ξέρω κ έχεις δίκιο. Έτσι έχουν τα πράγματα με τη λογική. Κ εγώ πιστεύω Magdalena ότι όλα θα πάνε καλά. Θα μάθει να ζει έτσι κ θα προσαρμοστεί στο νέο τρόπο ζωής. Κ προτείνω εάν μπορείς να του βρεις αργότερα μια όμορφη καναρινα να σας κάνει καναρινάκια τόσο γλυκά κ τόσο τραγουδιστές όσο αυτός! ♥️
 
@ΜΑΡΙΑαα καλημέρα Μαρία, αχ καλά ει ναι το γλυκό μου, βελτιώνετε σταθερά. Μας κελαηδάει, τρώει πίνει ακόμη την αντιβίωση του. Κάθε μέρα και καλύτερα. ❤️ Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον Μαρία.
 
@ΜΑΡΙΑαα ναι και γω εύχομαι να είναι καλά με το ένα του ποδαράκι... Να ζήσει χαρούμενος Μαρία ❤️αυτές τις μέρες κάθεται στο κλαδάκι του αρκετή ώρα.. Όταν κουραζεται κατεβαίνει κάτω... Η ζωή με ένα ποδαράκι είναι διαφορετική 🌼θα του αγοράσουμε κ ένα κλουβάκι σε λίγες μέρες..
 
Περαστικά για τον Κιτρινουλη σας! Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά 🙏🏼 Θα ρωτήσω κιόλας αν δεν σας πειράζει, πως μπορούμε να προστατευουμε τα καναρινακια μας από πουλιά; Γιατί εμείς το έχουμε στο μπαλκόνι, το οποίο είναι αρκετά ανοιχτό, έχει δέντρα μπροστά από το σπίτι και πολλές φορές ενοχλούν τον δικό μας άλλα σπουργίτια..
 
@Rene Gn ευχαριστουμε πολύ! Υπάρχουν ειδικά προστατευτικα για τα κλουβιά.. Και εμείς μετά από αυτό που μας συνέβη ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε... Πάντως θέλει προσοχή, γιατί δε θέλει και πολύ να γίνει το κακό... Αν ψάξεις λίγο στην αναζήτηση στα θέματα σίγουρα θα βρεις κάποια συζήτηση για την προστασία των πουλιών από τα αρπακτικά..
 
Δειτε εδω:
Thread 'Πώς γλιτώνουμε από τα κουνούπια;' https://community.petbirds.gr/threads/Πώς-γλιτώνουμε-από-τα-κουνούπια.44522/

Η συζητηση δεν αφορά μόνο για τα κουνουπια, αλλά υπαρχει και link για το προστατευτικο απο τα αρπακτικα!

Πολυ χαιρομαι για τον Κιτρινουλη σου 😍 Ολα καλα θα πανε και οι δυσκολες μερες να ξεχαστουν γρηγορα!
Πολλα φιλακια να δωσεις στον Κιτρινουλη σου 😘
 
@ΜΑΡΙΑαα ναι και γω εύχομαι να είναι καλά με το ένα του ποδαράκι... Να ζήσει χαρούμενος Μαρία ❤️αυτές τις μέρες κάθεται στο κλαδάκι του αρκετή ώρα.. Όταν κουραζεται κατεβαίνει κάτω... Η ζωή με ένα ποδαράκι είναι διαφορετική 🌼θα του αγοράσουμε κ ένα κλουβάκι σε λίγες μέρες..
Φίλη magdalena , τώρα το έχεις έξω , ελεύθερο και θα του πάρεις νέο κλουβί ; Μην μπαίνεις στην ¨μπρίζα¨ να νοιώθεις ενοχές και να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις ένα κακομαθημένο μοναχοπαίδι . Καναρινάκι έχεις , δεν θέλει πολλά ή δώρα για να ξεπεράσει το ... τζιζ . Πάει έγινε , έκανες πάραααα πολλά για αυτό , άστο στην ησυχία του . Η φύση του θα το επαναφέρει εκεί που πρέπει . Στα καναρίνια αρέσει η ¨περπατημένη¨ή ¨μονοτονία¨ ... μην το στρεσάρεις και με την καλή ¨υπερβολή¨ σου Δεν σου τα γράφω για να σε πικάρω αλλά για να σε βοηθήσω . Καλή συνέχεια .
 
@Magdalena Μπράβο στον Κιτρινούλη. Δεν τα παρατάει κ ούτε πρόκειται, όσο νοιώθει την αγάπη σου. Έχει λιονταρίσια καρδούλα. Κ αυτό μου έχει κάνει εντύπωση στα καναρίνια. Όσο μπόι τους λείπει τόσο ψυχικό σθένος έχουν. Με τον Θεμιστοκλή μου όταν δεν μπορούσε να στερεωθει του έβαζα πίσω από την πατηθρα του μια θήκη αυγουλιερας για να στερεωνόταν το πίσω μέρος του κορμιού του. Στο λεω μήπως βοηθά. Νερό υποθέτω τοχεις κ χαμηλά.
 
@gianniskilkis έξω στο μπαλκόνι δεν τον έχω αν αυτό εννοείς, και από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα κατάλαβα ότι πρέπει το κλουβάκι να είναι λίγο άνετο.. Το δικό μας είναι σχετικά μικρό Το κάνω για να έχει τον απαραίτητο χώρο.. , καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά θα συνηθίσει και στον καινούργιο του χώρο.. Άλλωστε όλοι θέλουμε μόνο το καλο τους🌼
 
Μag... , σε καταλαβαίνω απόλυτα . Απλά πάθαμε και μάθαμε και προσπαθούμε να μεταφέρουμε στους ¨φίλους¨ δεδομένα να μην κάνουν τα ίδια λάθη . Τα φιλαράκια μας δουλεύουν με ένστικτο και όχι με συναίσθημα . Μετά από πολλά χρόνια μας φαίνεται πως ¨παίζουν¨ και με τα δύο . Όμως όχι , λάθος απλά συνηθίζουν και το ένστικτο ¨μαλακώνει¨ . Καμιά φορά όταν λέμε ¨σκέψου λογικά¨ δεν εννοούμε σκέψου ως άνθρωπος . Απλά μπες στην διαδικασία να αναλύσεις τα ένστικτα τους . Να γνωρίζεις και στο λέω απλά ως παράδειγμα , ότι οι μεγάλοι εκτροφείς του εξωτερικού (που εμείς υβρίζουμε όταν σε σχέση με εκείνους λεγόμαστε εκτροφείς ) όταν ασχολούνται με τα πουλιά τους φοράνε ρόμπα . Τα πουλιά δεν τους βλέπουν με διαφορετικά ρούχα καθημερινά ... Δεν θέλω να σε κουράζω , δεν είμαι αλάθητος . καλή συνέχεια .
 
@MARY58 πως έβαζες την αυγουλιερα δεν κατάλαβα... Κάτω έχω τροφη κ νέρο αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τα ανεβάσω στη θέση τους..
 
@Magdalena Εκεί που ήταν το κλαρί του (το είχα τοποθετήσει αναμεσα στο 9ο με 10ο κάγκελο) λίγα κάγκελα πιο πίσω είχα βάλει μια θήκη αυγού, αυτή με το δακτύλιο που αποσπάται το μπολλακι για να βάλεις πχ αυγό. Ο Θεμιστοκλής καθόταν στο κλαδί του κ στερεωνε το πίσω κορμί του στη θήκη κ έτσι κοιμόταν ή στεκόταν χωρίς να πέφτει.
[automerge]1645992651[/automerge]
Επίσης πολλές φορές προτιμούσε να κάθεται στην αυγουλιερα παρά στο κλαρί. Ένοιωσε προφανώς ότι στηριζόταν καλύτερα. Κ εγώ ανησυχούσα μήπως συνθλίβει τα πόδια του αλλά μια χαρά.
[automerge]1645993561[/automerge]
Κ τέλος, του άρεσε να κοιμάται στο χέρι μου. Πιστεύω ότι ήξερε από ένστικτο ότι τον φρόντιζα κ μου είχε εμπιστοσύνη. Ακούμπαγε το κεφαλάκι του τα δάκτυλα μου ή το έβαζε στα φτεράκια του κ κοιμόταν. Ακόμα κ σήμερα δακρύζω όταν τον σκέφτομαι. 😔
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κάτω έχω τροφη κ νέρο αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να τα ανεβάσω στη θέση τους..
Άποψη μου είναι ότι είναι νωρίς. Καλύτερα να είναι εύκολη η πρόσβαση σε νερό κ φαι μέχρι να τον δεις να ξεθαρρευει. Αλλά ας μιλήσουν οι πιο ειδήμονες από μενα που σίγουρα ξέρουν καλύτερα.
 
Back
Top