Φροντίδα Θα μπορέσει να ζήσει με ένα πόδι το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Magdalena
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μια χαρα ειναι το πουλακι σου.ζωηρο ζωηρο.ολα τα λεφτά η κουταλα 😆..θα σου ελεγα λαδακι αλλα θα πασαλειφτειτε και εσυ και το πουλακι που δεν το θελουμε για το φτερωμα του.ισως με λιγο ζεστο νερακι μηπως μαλακωσει η κολλα και βγει πιο ευκολα?αλλα παλι επίφοβο μην ανοίξουμε την πληγη που πιθανων εχει αρχισει να κλεινει.δοκιμασε σιγα σιγα και δες αν ειναι πολυ ισχυρη η κολλα του τραυμαπλαστ.ο γιατρος τι σου ειπε,να το βγαλεις μονη σου?
 
Ο γιατρός είπε να το βγάλουμε σε 15 μέρες.. Η να το αφήσουμε να πέσει μόνο του. Απλά επειδή βλέπω το πουλί όλο βάζει το ράμφος στο σημείο, προφανώς τον ενοχλεί! Δοκιμαζω να δω τι τον βόλευει, έτσι κ έβαλα την κουτάλα μήπως καθόταν στη πλατιά μεριά,... 😀
 
Πως μπορώ να βγάλω το hanzaplast χωρίς να το πληγώσω?
Απλά ξετυλίγεις με σύντομες πολύ προσεκτικές κινήσεις ούτως ώστε να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατό λιγότερο. Δεν υπάρχει "μυστικός" τρόπος. Από ότι ακούω βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και αυτό είναι καλό. 🙂
 
Για το χαντζαπλαστ δεν έχω άποψη αλλά το παλικάρι σας φαίνεται μια χαρά! Και το "λέει"και δραστήριος είναι! Και είμαι σίγουρος ότι θα προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα και θα τα πάει μια χαρά και στα κλαριά να ανέβει και θα απορειτε σε λίγο καιρό πως είναι δυνατόν να κάνει τα πάντα με ένα πόδι!
 
Πολύ ωραίος , με τον καιρό θα συνηθίσει και θα πάει και στα πάνω κλαδάκια μόλις βγάλεις το χανζαπλαστ θα μπορεί να το αισθανθεί καλύτερα και θα αρχίσει να δοκιμάζει να πατήσει, όταν ήμουν 9 ο μπαμπάς μου μου είχε φέρει ένα πουλάκι (δούλευε κτηνιατρική ΑΠΘ και τους πήγαιναν πολλά) Gloster corona με το πάνω μέρος του ράμφους να λείπει εκτός από ένα μικρό κομματάκι που είχε στη βάση του , έμαθε να τρώει και να είναι λειτουργικό, μάλιστα ήταν και το πρώτο πουλί που έκανα αναπαραγωγή και μπορούσε ακόμα και να ταισει τα μικρά.
Απλά υπομονή 😀
 
@Akanthillis Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Και εγώ ελπίζω και πιστεύω ότι όλα θα είναι πολύ καλά με τον καιρό. Ο Κιτρινουλης μου είναι πολύ έξυπνο καναρινακι! Και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει 😊
 
@Magdalena Καλημέρα, λυπάμαι πολύ για το πουλάκι, ελπίζω να τα πάει μόνο καλύτερα από εδ'ω και πέρα. Συγγνώμη για την καθυστέρηση παρά το tag από τον Δημήτρη, @HxC , ήμουν πολύ άρρωστη και δεν άνοιγα καν υπολογιστή αυτές τις μέρες.

Μια χαρά θα τα καταφέρει χωρίς το ένα πόδι. Δεν φαίνεται βεβαια σε τι κατάσταση είναι το χτυπημένο πόδι, πολλά πουλάκια αξιοποιούν ακόμα και σκέτο το πόδι αν δεν έχει δάχτυλα πια. Έχω δύο πλατφόρμες, μία μοιάζει με ροδέλα από μικρό κορμό και μία είναι ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο για το μπάτζι που έχει προβλήματα στα πόδια. Και τα δύο τα πήρα από το eBay, δεν υπάρχουν εδώ εκτός κι αν κάνετε ειδική παραγγελία. Βάζω ενδεικτικό λινκ, γιατί υπάρχουν πολλοί πωλητές που πρακτικά πωλούν το ίδιο πράγμα. Πλατφόρμα

Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε στο διαδίκτυο για ομάδες με καναρίνια και άλλα πτηνά με ειδικές αναγκες. Στο reddit υπάρχει ομάδα για παπαγάλους με προβλήματα όπου ένα μπάτζι γεννημένο χωρίς πόδι δείχνει πώς καθαρίζεται κανονικά πάνω στην πλατφόρμα.
 
@Nausicaa Περαστικά σας ευχομαι καλή ανάρρωση! Θα ρίξω μια ματιά στο διαδίκτυο για καναρινια με ειδικές ανάγκες! Ευχαριστώ πάρα πολύ και για τις πληροφορίες σχετικά με τις πατηθρες! 🌼Να είστε καλά με υγεία!
 
Καλησπέρα στην ομάδα! Επανέρχομαι ξανά διότι ο Κιτρινουλης μου δεν ειναι καλά... Εκεί που είχε πάρει τα πάνω του δεν ξέρω τι έπαθε.. Κάθεται φουσκωμένος και με τα μάτια κάπως κλειστά.. Το hanzaplast το βγάλαμε. Εκείνο που παρατηρώ ειναι ότι σκαλίζει την πληγή του.. Καμία συμβουλή.. Τι να κάνω.. Ειμαι τόσο στενάχωρημενη...
[automerge]1645448240[/automerge]
Μήπως χρειάζεται ξανά αντιβιωση? Μηπως μολύνθηκε η περιοχη που είχε κοπεί το ποδαράκι του?
 
Επειδή το φούσκωμα και η νυσταλέα στάση είναι συμπτώματα πολλών ασθενειών δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος από εδώ να σου πει τί έχει και τί φάρμακο να δώσεις.
Το καλύτερο νομίζω είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη επίσκεψη σε έναν πτηνιατρο.
Εύχομαι τα καλύτερα για τον κιτρινουλη σου!
 
Λοιπόν @Magdalena , το πουλάκι όπως σου είπαν θέλει άμεσα κτηνίατρο. Πιθανά κάποιο μικρόβιο να επιμόλυνε την πληγή ή κατά την επίθεση του αρπακτικού να επιμολύνθηκε ο οργανισμός του και τώρα να βλέπουμε τα αποτελέσματα. Δεν είμαι γιατρός, μα θεωρώ ότι ευθύς εξαρχής το πουλί έπρεπε να λάβει αντιβίωση όσο κι αν η αντιβίωση δεν θεωρείται προληπτικό μέσο. Επίσης τολμώ να πω ότι η όλη ιστορία με το κλειστό τραύμα ίσως και να επιβάρυνε το μικροβιακό φορτίο στο πτηνό, καθώς κάποια παθογόνα αναπτύσσονται κυρίως σε συνθήκες αναερόβιες, αλλά και πάλι οι επιμολύνσεις δίνουν και παίρνουν όταν μια πληγή παραμένει ανοικτή. Αυτά τα γράφω ώστε να θέσω τους προβληματισμούς μου για μελλοντική ίσως χρήση σε άλλα μέλη.
Τώρα αυτό που πραγματικά επείγει είναι ο ειδικευμένος σε πτηνά κτηνίατρος. Εύχομαι όλα να είναι περαστικά και ο Κιτρινούλης να γίνει περδίκι.
 
Back
Top