Γενικά Θεωρείτε απαραίτητα τα δαχτυλίδια στην εκτροφή ιθαγενών πουλιών;

Aμ αυτό δεν το ξέραμε...

Νομίζαμε πως η αναφορά είναι για τα "κακά παιδάκια".

😛

...
2. Βλέπω να επιμένουν για δαχτυλίδια άνθρωποι που κατά κανόνα δεν ασχολούνται με γαρδέλια.
Καλοπροαίρετα το λέω, ίσως δεν μπορείτε να καταλάβετε την αγωνία μου κάθε χρόνο επειδή ακριβώς δεν ασχολείστε με γαρδέλια...
Αν εδω συμπεριλαμβανεις κι εμενα να ξερεις οτι κι εγω δεν περασα ευκολα τα δαχτυλιδια στα πουλια μου. 4-5 ημερες τα εβαζα με πολυ κοπο στα ποδια των μωρων και η μανα τους καταφερνε να τα βγαζει. Με οτι ρισκο συνεπαγεται ενα ραμφος που σπαει αμυγδαλα με κελυφος με ενα και μοναδικο δαγκωμα.

Αλλα θα συμφωνησω οτι οντως ειναι η σφραγιδα της εκτροφης σου.

Δημήτρη...

Θα πω τι κάνω εγώ.

Ποτέ μα ποτέ δεν θα πιέσω πουλί που μεγαλώνει μικρά να δεχτεί δαχτυλίδι γιατί έτσι το θέλω εγώ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Εχω και πουλιά χωρίς δαχτυλίδι. Γιατί δεν το δέχτηκε με τίποτα η μαμά καρδερίνα.

Το δαχτυλίδι στο πουλί είναι η ταυτότητά του... Και αν έχεις πολλά ζευγάρια θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο να τα ξεχωρίζεις για την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να βάλω σε κίνδυνο έναν νεοσσό γιατί θα πρέπει "σώνει και καλά" να του περάσω δαχτυλίδι.

Μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει ποτέ πουλί λόγω δαχτυλιδιού.

Βασίλη δαχτυλίδια βάζω για να ξέρω και να ξεχωρίζω τα πουλιά... Ανοιχτού τύπου αφού έχουν ήδη βγει από την φωλιά.

...όσο για την σφραγίδα εκτροφής, αστειευόμενος θα πω... Καλή είναι αλλά δεν ξέρω τι να σφραγίζω με αυτήν!

Έχω μεταφέρει τη συζήτηση συζήτηση εδώ από το θέμα Μερικες φωτο απο τις "γραβατες" καρδερινες μου | PetBirds Το συγκεκριμένο θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα ήταν κρίμα να χαθεί ως εκτός θέματος συζήτηση. Όλα τα μηνύματα που αφορούν στα δαχτυλίδια έχουν μεταφερθεί εδώ.

εχεις δικιο νικο, αν πανε καλα και βγαλουμε πουλακια θα παω να αγορασω δαχτυλιδακια και θα το επιχειρησω παλι!
Μην αγοράσεις τίποτα.. Θα σου δώσω τα δικά μου τα φετινά... Με λευκοπλάστ, δαχτυλίδωμα το σούρουπο και παρακολούθηση, μειώνονται σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα. Αν περάσει μια μέρα χωρίς παρατράγουδα, μετά είσαι ο. Κ.

Μην αγοράσεις τίποτα.. Θα σου δώσω τα δικά μου τα φετινά... Με λευκοπλάστ, δαχτυλίδωμα το σούρουπο και παρακολούθηση, μειώνονται σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα. Αν περάσει μια μέρα χωρίς παρατράγουδα, μετά είσαι ο. Κ.
ευχαριστω νικο αν και σιγα το κοστος! Εδω εχουμε δωσει τοσα και τοσα! Ευχαριστω πολυ παντως

Ότι κ δαχτυλίδι ν βάλεις πότε δεν θ ξέρεις αν τα ιθαγενή είναι εκτροφής... Οπότε μόνο για την ταυτότητα εκτροφης οκ δεν δείχνει ούτε ότι είσαι εκτροφεας ούτε νόμιμος..

Για εμενα, η σωστη εκτροφη ειτε πουλιου ειτε αλλου ζωου πρεπει να συνοδευεται απο την αναλογη σημανση, ειτε αυτο ειναι δαχτυλιδι εκτροφης ειτε μικροτσιπ. Αλλιως ο καθενας μπορει να διατεινεται οτι θελει. Εγω επεκτεινω την απαντηση του θεματος στο αν
Θεωρείτε απαραίτητα τα δαχτυλίδια στην εκτροφή ιθαγενών πουλιών;

Ναι, προσωπικα τα θεωρω απαραιτητα σε ολα τα εκτρεφομενα πουλια συντροφιας.

Άκρως απαραίτητα τα δακτυλίδια, αποτελούν ταυτότητα του εκτροφέα και του πτηνού. Βοηθά στην καταγραφή στατιστικών, διατήρηση αρχείου και της πορείας του πτηνού σε εκθέσεις, αναπαραγωγές κλπ. Προσωπικά έχω αρχείο πολλών ετών και μπορώ να γνωρίζω σχετικά γρήγορα την εξέλιξη πτηνών μου, το γενεαλογικό τους ιστορικό σε βάθος πάρα πολλών ετών.
Αυτό με βοηθάει...
Το ο,τι απέχω πάρα πολλά χιλιόμετρα από το σύλλογό μου δεν αποτελεί εμπόδιο σε καμία περίπτωση.
Στα χρόνια που δεν ήμουν σε κανένα σύλλογο χρησιμοποιούσα μηδενικά δακτυλίδια, στα χρώματα του έτους με κανονικούς αριθμούς για τα πτηνά.
Νομίζω πως είναι θέμα νοοτροπίας, κι αν κρίνω από αυτά που γράφει και ο @Paianas λίγο πολύ τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε με κάποια δύστροπα θηλυκά. Σίγουρα τα άγρια βρίσκονται σε άλλες ταχύτητες... αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το παλέψουμε.
Ασφαλώς θα υπάρχει και το τίμημα του εγχειρήματος... αλλά η αναβάθμιση της εκτροφής είναι αυτοσκοπός.
Επιπρόσθετα για τα άγρια είναι επιβεβλημένα... με νόμο απαγορεύεται η κατοχή τους χωρίς δακτυλίδι εκτροφής.

To κάνω την πλάκα μου και δεν μ'ενδιαφέρουν οι ''χαλκάδες'', δεν είναι απάντηση και δεν πρέπει να αποτελεί πρόφαση για όποιον θέλει να λέγεται εκτροφέας, η προσπαθεί να πάει το χόμπυ μας σε ''επαγγελματικό'' επίπεδο (ανεξαρτήτως αν χαρίζει, πουλάει, ανταλλάσσει).
Η ταυτότητα του πουλιού είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση. Όλοι βγάζουμε κατά καιρούς πουλιά που για τον Α η Β λόγο έμειναν αδαχτυλίδωτα. Για μένα (και για όποιον το έχει καθιερώσει και έχει κάνει ρουτίνα το δαχτυλίδωμα) σ' αυτά τα πουλιά νομίζω πως κάτι λείπει... Με ενοχλεί και οπτικά να τα βλέπω με γυμνά πόδια..

Δηλαδή εγώ ως τώρα έβαζα δαχτυλιδία μ 00 το ν μπω σε κάποιο σύλλογο τι μου προσφέρει; Πείτε μου κ σαφώς να αλλάξω γνώμη.. Και ενταχτω σε κάποιον.

Δηλαδή εγώ ως τώρα έβαζα δαχτυλιδία μ 00 το ν μπω σε κάποιο σύλλογο τι μου προσφέρει; Πείτε μου κ σαφώς να αλλάξω γνώμη.. Και ενταχτω σε κάποιον.
Βοήθεια... και μάλιστα μεγάλη.

Δεν είμαι κατά των δαχτυλιδιών σχεδόν όλα μου τα πουλάκια έχουν, αλλά με 00, οπότε στον σύλλογο θ έχω έναν αριθμό σε τι μου χρησιμεύει;

Το οτι τωρα εισαι ο "κανεις" με τα "καθολου" πουλια, αυτο θα σου αλλαξουν/προσφερουν τα δαχτυλιδια. Δεν μπορεις να τα πας ουτε σε εκθεση κι εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα ποτε πουλι χωρις δαχτυλιδι, να μην ξερω δηλαδη απο που κι απο ποτε κραταει η σκουφια του.

Back