Ασθένειες Θηλυκό καναρίνι χάνει πούπουλα στην κοιλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης orgest
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

orgest

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2022
Μηνύματα
16
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας εχω θυληκο καναρίνι 1 χρόνον και εχει 5 μέρες που βγάζει πούπουλα και εχει βγάλει ολα σχεδόν τα πούπουλα απο την κοιλιά ειναι λογικό η εχει καμια αρρώστια, το καναρίνι είναι δραστήριο και τρώει και πίνει βοηθήστε με γιατί ανησυχώ πολυ...
 
Καλησπέρα.
Κατά πάσα πιθανότητα έχει πυρώσει (έχει μπει σε φάση αναπαραγωγής) και για αυτό βγάζει τα πούπουλα για να τα χρησιμοποιήσει σαν υλικό φωλιάς.
Ανέβασε μια φωτογραφία (μέγεθος έως 1Mb).
Υπάρχει αρσενικό κοντά της ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ναι υπάρχει εχει κανει και γέννα πριν 2 μήνες με επιτυχία έχω κλουβι 4οροφο και ειναι πάνω ο αρσενικός και κατω η θυλικια δεν βλέπονται και απο τότε που χώρισα το ζευγάρι κάνει αυγά η καναρα που ειναι άσπορα βέβαια προχτές έκανε πάλι αυγό. Τι να κάνω;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν έχεις την δυνατότητα καλό θα είναι να την μεταφέρεις σε ένα ατομικό κλουβί σε διαφορετικό χώρο για να μην ακούει τον αρσενικό.
Ο χώρος που θα την μεταφέρεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν με λιγότερο φως, κάνε αλλαγές στην διαρρύθμιση του κλουβιού πατήθρες, ποτίστρα, σκεύη και βάζε καθημερινά μπάνιο για 30 λεπτά να απασχολέίται.
Σταμάτα αυγό και αυγοτροφή, δίνε 1 φορά στις 15 ημέρες μικρή ποσότητα.

Αν παρατηρήσεις ότι συνεχίζει να κάνει αυγά θα μπορούσες να βάλεις νήμα σε μια φωλιά να την μορφοποιήσεις με ένα λεμόνι και να την βάλεις στο κλουβί με 2 πλαστικά ομοιώματα αυγών, κατά πάσα πιθανότητα θα κάτσει να τα επωάσει και θα σταματήσει να μαδιέται, μετά από 15-20 ημέρες την αφήνεις με 1 αυγό στην φωλιά και περιμένεις να την δεις να βγαίνει τακτικά από την φωλιά και κάποια στιγμή θα αρχίσει να αδιαφορεί τελείως, τότε μπορείς να αφαιρέσεις την φωλιά και η κυρία θα έχει ηρεμήσει.
 
Back
Top