Γενικά Κάναρος σκίζει τα χαρτιά, ειναι σημαδι ζευγαρωματος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης chriserr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

chriserr

PB New Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
26
Πόλη
Σέρρες
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλο το forum
θέλω να ρωτήσω το εξής βλέπω τις δυο τελευταίες εβδομάδες
τον καναρό μου να σκίζει τα χαρτιά που εχει στον πάτο του κλουβιού του και τα κάνει μικρά-μικρά κομμάτια μήπως θέλει να ζευγαρώσει; Ειναι περίπου δυο ετών και δεν ζευγάρωσε ποτέ μέχρι τώρα.
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ο κάναρος εφόσον είναι 2 ετών, αυτήν την εποχή (μέσα Απριλίου) φυσικό είναι να είναι πυρωμένος, να σκίζει εφημερίδες και να θέλει να ζευγαρώσει. Οπότε βρες του μια νύφη και ξεκίνα διαδικασία ζευγαρώματος. Καλή επιτυχία!
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλο το forum
θέλω να ρωτήσω το εξής βλέπω τις δυο τελευταίες εβδομάδες
τον καναρό μου να σκίζει τα χαρτιά που εχει στον πάτο του κλουβιού του και τα κάνει μικρά-μικρά κομμάτια μήπως θέλει να ζευγαρώσει; Ειναι περίπου δυο ετών και δεν ζευγάρωσε ποτέ μέχρι τώρα.
είναι σίγουρα αρσενικό το καναρίνι;
 
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά απ'οτι ξέρω δεν είναι καλή εποχή για αγορά θυληκιάς και σε ενα πετ που πήγα για να πάρω να τον ζευγαρώσω μου είπε για καλό πουλί μετά τον αυγουστο να περιμένω οπότε τι κάνω;
 
Είμαι σίγουρη ότι αν το αρσενικό σου είναι όντως αρσενικό, δεν θα πάθει απολύτως τίποτα αν δεν ζευγαρώσει και φέτος. 🙂

Νομίζω πως δεν προλαβαίνεις να πάρεις μια κανάρα ακόμα και σήμερα. Θα πρέπει να την κρατήσεις σε καραντίνα για ενα έυλογο χρονικό διάστημα και παραλληλα να κάνεις διατροφική προετοιμασία στο ζευγάρι σου... Και στο κάτω κάτω τί έγινε; Μπορεί να προσφερθεί να σου χαρίσει κάποιος μια θηλυκιά κανάρα απο Σεπτέμβρη και έχοντας μελετήσει με ηρεμία ολα τα σχετικά θέματα, ξεκινας την αναπαραγωγή απο του χρόνου. Εξάλλου δεν έχουμε όλοι τα πουλάκια μας μονο και μόνο για να μας ζευγαρωσουν, αλλά και για να μας κάνουν συντροφιά και να απολαμβάνουμε το κελάηδημά τους!
 
το καλυτερο ειναι να βρεις μια καναρα απο φιλο σου που να ειναι πυρωμενη για να αποφυγεις την καραντινα. Αν ψαξεις καλα σε ολα τα μαγαζια της περιοχης σου καποια καλη καναρα θα βρεις. Κανε της καλη διατροφη για 15 μερες και μετα ενωσε το ζευγαρι. Θα προλαβεις 1 γεννα αν εισαι τυχερος και ταιριαξει το ζευγαρι. Αυτο που περιγραφεις δειχνει οτι ο καναρος που εχεις ειναι πυρωμενος, σου κελαυδαει;
 
Αν παρει κανάρα απο τα μαγαζια της περιοχής του, ποιος του εγγυάται οτι θα είναι και υγιής επειδη θα είναι πυρωμένη; Και άν μετα χάσει και τον αρσενικό του απο κάποια ασθένεια που πιθανων κουβαλαει και δεν έχει εκδηλωθεί; Και γιατι τόση βιάση βρε παιδιά; Τι να προλάβει; 🙄 Δεν πρόκειται για αγωνες ταχυτητας... Ηρεμήστε λιγο... Δεν είναι μηχανάκια να τα βαλεις στην μπρίζα και να γεννάνε. 🙂
 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
εχει δικιο η τζωρτζινα οποιος βιαζεται σκονταφτει
 
στις 15 μερες που θα τις κανεις διατροφη θα την εχεις μονη της οπτε θα τηρησεις και την καραντινα. Μετα θα την βαλεις σε διπλη ζευγαρωστρα με τον αρσενικο σου.σιγουρα η βιασυνη δεν ειναι καλο να υπαρχει αλλα μπορει ο φιλος να ζευγαρωσει τα πουλια του εστω και 1 φορα για να παρει την χαρα απο τους νεοσσους.
 
Back
Top