Γενικά Κακοποίηση πτηνών - παπαγάλων από pet shops

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης tjb
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
γνώριμες καταστάσεις δυστυχώς σε όλους.. Ταπεινή μου γνώμη πως στην παρούσα κατάσταση μόνο ως διαμαρτυρόμενοι πελάτες μπορούμε να λειτουργήσουμε. από την ώρα που δεν υπάρχει επίσημος σοβαρός φορέας να ελέγξει όλο αυτό.

Η κοπελα ζητα απλα να τα βαλουν σε αλλο σημειο και να μην τους κτυπαει το φως ολη μερα.. Δεν ζηταει κλεισουν τα καταστηματα. Δηλαδη δεν ειναι λογικο να γινουν μαζικα παραπονα για να αλλαξει αυτο; Δεν δικαιουνται μια καλη ζωη τα πουλια στα pet shop; Μπαινει εδω και ζητα στηριξη γιατι υποτιθεται αγαπαμε τα πουλια. Ολα τα πουλια. Οχι μονο τα δικα μας. Το πιο σωστο ειναι να περασει καποιος απο ενα καταστημα στην περιοχη του (αν εχει).. Να εχει εικονα για το τι συμβαινει και να παραπονεθει. Ή στον υπαλληλο ή στα κεντρικα. Αυτη η νοτροπια που εχουμε "Γιατι εγω; Ας το κανει καποιος αλλος. Ας αλλαξει". Δεν μπορουμε να αλλαξουμε τον κοσμο αλλα μπορουμε εστω λιιιγο να τον κανουμε καλυτερο.

ασφαλώς και στο υγειονομικό πρέπει να γίνουν καταγγελίες αλλά και οι πελάτες πρέπει να διαμαρτύρονται. και αναφέρω πελάτες για να μην πω πολίτες και πάει μακρυά η βαλίτσα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε αν όχι μονίμως πάντως περιοδικά υπάλληλοι.
Και γενικά είθισται ο υπάλληλος να θεωρείται αδύναμος και άμοιρος ευθυνών.
Αυτό όμως είναι μέγα λάθος και σε πολλές περιπτώσεις η αιτία για πολλά στραβά που συμβαίνουν στην χώρα μας.
Όσον αφορά τις διάφορες αλυσίδες ένας αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι η εικόνα όλων των καταστημάτων δεν είναι ίδια.
Η διαφορά προκύπτει από την διαφορετική ανταπόκριση των υπαλλήλων στα καθήκοντα τους.
Προσωπικά απ όπου ψωνίζω, όποιο λάθος αντιληφθώ το λέω
Φυσικά με ευγένεια, όχι μόνο επειδή ίσως είμαι ευγενής αλλά και γιατί διαφορετικά κανείς δεν εισακούεται.
Πολλές φορές έχω δει πράγματα να βελτιώνονται.

Γιώργο, εννοώ αν θέλουμε πραγματικά να γίνει κάτι και όχι απλά να έχουμε να λέμε. Δηλαδή αν διαμαρτυρηθείς σε ένα κατάστημα, ποιο πιστεύεις ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα; Να σου πει δηλαδή "αν ναι, δεν είχα προσέξει ότι βρίσκονται κάτω από το φως όλη νύχτα ούτε ότι η κουτσουλιά έφτασε στο μισό μέτρο. Μισό λεπτό να καθαρίσω";

Καταγγείλετε στις Αρχές και σταματήστε να αγοράζετε διαπαντός από τέτοια καταστήματα. Όχι μόνο όταν δεν έχει τίποτα φτηνό και καλό να αγοράσουμε.

συμφωνώ πως υπάρχουν μαγαζιά και υπάλληλοι που κάνουν σωστά την δουλειά τους, άλλωστε όλοι από κάπου ψωνίζουμε..
θα μπορούσε να πει κάνεις ότι και μια καταγγελία στις αρχές θα πάει στον βρόντο και θα η απάντηση μπορεί να είναι εντάξει θα το κοιτάξουμε..όπως και να έχει ο καθένας μας ας αναλογιστεί και ας κάνει το καλύτερο που νομίζει.

Θα σας πω και την δική μου εμπειρία, αν και άσχετη με το θέμα, ευτυχώς με αίσιο τέλος.
Καλοκαίρι, μπαίνω σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδα και βλέπω διώροφη κλούβα με νέα παραλαβή γκούλντιαν και άλλα εξωτικά σε διπλανά κλουβιά. Μαγνητισμένος κατευθύνομαι προς αυτά και παρατηρώ πως όλα τα πτηνά είναι μαζεμένα και φουσκωμένα με μάτια μισόκλειστα. Αναρωτιέμαι για πιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό με πρώτη σκέψη ότι πρόκειται απλά για μια νέα παραλαβή εξαθλιωμένων ζωντανών από εξωτερικό.
Φτάνοντας μπροστά τους η απορία μου λύνεται. Δυνατός κρύος αέρας χτυπάει την πλάτη και μου δημιουργεί μια δυσάρεστη αίσθηση. Ένα τεράστιο κλιματιστικό φυσάει παγωμένο αέρα απευθείας πάνω τους. Τα πουλιά έχουν ξεπαγιάσει, χαμηλή θερμοκρασία και ρεύμα αέρα, συνδυασμός που σκοτώνει...
Το κατάστημα γεμάτο κόσμο και υπαλλήλους, γίνεται χαμός, κανένας όμως δεν δίνει σημασία σε αυτά... Απευθύνομαι σε υπάλληλο και αναφέρω το πρόβλημα με δυνατή φωνή (ευγενικά) ώστε να με ακούν και οι πελάτες. Ο υπάλληλος αν και άσχετος με το θέμα πτηνά κτλπ πιάνει το νόημα και καταλαβαίνει τι συμβαίνει αλλά δεν μπορούν να κλείσουν το συγκεκριμένο κλιματιστικό (θα έπρεπε να τα κλείσουν όλα μαζί...). Αντιπροτείνω να αλλάξουν θέση στις κλούβες αφού υπήρχε ελεύθερος χώρος παραπέρα. Όντως σε λίγα λεπτά οι κλούβες μετακομίζουν και όλα καλά... η διαφορά φάνηκε αμέσως.

μα τα πράγματα είναι απλά συνήθως για να βελτιωθεί κάτι.

• Like
Αντιδράσεις: tjb
Σ ευχαριστω παρα πολυ Αριαδνη ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες

Συγγνώμη για το off topic αλλά τι έγινε με τον Πυθαγόρα;:)
Δεν ξερεις οτι ο Πυθαγορας θεωρουσε τα πτηνα ως ανωτερες οντοτητες σ αυτην την διασταση και με υψηλοτερη συχνοτητας; Γιαυτο και πετουν για να ειναι πιο κοντα στον ουρανο δεν ερπονται π.χ. Οπως τα ερπετα, κατ ουσιαν αποκρυσταλλοντας τα γραπτα του λογου του (διοτι αυτος ο super πανεπιστημονας δεν εγραψε κατι, οι μαθητες του έγραφαν) εμείς ολοι εδω μεσα ειμαστε Πυθαγοριακια.:). Εχουμε κλειδωμενη την γνωση του στο DNA μας. ΑΝ παμε και σε ποιο βαθιες γνωσεις θεωρουσε οτι τα πουλια πιανουν τον παλμο της καρδιας μας και ΟΤΑΝ, λεω ΟΤΑΝ, και μονο ΟΤΑΝ, τα πουλια ειναι ευτυχισμενα και χαρουμενα μπορουν να μας φτιαξουν το ηλεκτρικο φορτιο της καρδιας μας αν τα βαλουμε στο θωρακα μας. Μερικες φορες το τιτιβισμα τους πιανει το μπιμπ της καρδιας μας... Πριν γελασει και χλευασει καποιος παρακαλω να συμβουλευτει την διαθεσιμη επι τουτου βιβλιογραφια

Ένα τεράστιο κλιματιστικό φυσάει παγωμένο αέρα απευθείας πάνω τους. Τα πουλιά έχουν ξεπαγιάσει, χαμηλή θερμοκρασία και ρεύμα αέρα, συνδυασμός που σκοτώνει...
Εχω κανει κι εγω το ιδιο στα Pet super markep στην εθνικη (να λες ποιοι ειναι να τους ξερουμε) κι εγω την παρακαλουσα 10 λεπτα να γυρισει τα πτερυγια του αιρκοντισιον αν διαβασεις πιο πανω σε προηγουμενες αναφορες θα δεις

Πριν γελασει και χλευασει καποιος παρακαλω να συμβουλευτει την διαθεσιμη επι τουτου βιβλιογραφια
Σαν μαθηματικός με ιδιαίτερες βλέψεις στην φιλοσοφία και την ιστορία των μαθηματικών,όταν έχεις τον χρόνο, στη ζητάω.:)

Σαν μαθηματικός με ιδιαίτερες βλέψεις στην φιλοσοφία και την ιστορία των μαθηματικών,όταν έχεις τον χρόνο, στη ζητάω.:)
Απολυτα προβλεψιμος Δευκαλιωνα ! 0+απειρον = 1 υπερβατικα μαθηματικα... Υπαρχουν πολλοι στειροι μαθηματικοι σημερα και πιστεψε με δεν αναφερομαι σε σενα. Διαβασε τα βιβλια τους ολα και απο καθε ενα θα παιρνεις και κατι εγω θα στειλω μερικες αραδες απο το δυαδικτυο... Μην ξεχνας ομως οτι εδω ειμαστε οχι για να κανουμε debate γνωσεων αλλα για το αγαπημενο μας χομπυ

Απολυτα προβλεψιμος Δευκαλιωνα !
Έτσι νομίζεις;
Έκανα μια ερώτηση, μπορούσε να μου απαντήσει ο οποιοσδήποτε.
Ανέφερες βιβλιογραφία και στη ζήτησα απο καθαρό ενδιαφέρον. Δεν κάνω debate.
Η υπογραμμιση της ιδότητάς μου έχει να κάνει με το έχω διαβάσει αρκετά και δεν έχω δεί αυτό που λές.
Αν θες την δική μου βιβλιογραφία, απλά της ζητάς και στη στέλνω.

Γιώργο, εννοώ αν θέλουμε πραγματικά να γίνει κάτι και όχι απλά να έχουμε να λέμε. Δηλαδή αν διαμαρτυρηθείς σε ένα κατάστημα, πιο πιστεύεις ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα; Να σου πει δηλαδή "αν ναι, δεν είχα προσέξει ότι βρίσκονται κάτω από το φως όλη νύχτα ούτε ότι η κουτσουλιά έφτασε στο μισό μέτρο. Μισό λεπτό να καθαρίσω";

Καταγγείλετε στις Αρχές και σταματήστε να αγοράζετε διαπαντός από τέτοια καταστήματα. Όχι μόνο όταν δεν έχει τίποτα φτηνό και καλό να αγοράσουμε.
Σωστος μπραβο

Aυτό κατάλαβες απο το μήνυμά μου Τόνια; Ότι δεν σε πιστεύω; Βρίσκεις λογικό να πάρω τηλέφωνο σε ένα κατάστημα για να παραπονεθώ λέγοντας "μια διαδικτυακή γνωστή μου, μου είπε πως έχετε στις τάδε κακές συνθήκες έναν παπαγάλο, εγώ μένω σε άλλη πόλη και δεν το έχω δει αλλά πήρα να σας παραπονεθώ"; Θα με πάρουν στα σοβαρά; Είναι σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος αυτή;
Φοιβο καλησπερα,

Τωρα ακομη διαβασα το μνμ σου... Θα παω να βγαλω φωτος το βραδυ και θα τις ανεβασω θελω πραγματικα να βοηθησω αυτην την ταλαιπωρη ψυχη... Ετσι οπως το λες ακουγεσαι σωστος ομως δεν θα κανουμε τιποτα στο τελος εχουμε αφιερωσει ολοι χρονο να γραφουμε και να διαβαζουμε αλλα ουσιαστικη βοηθεια δεν προσφεραμε☹

Τελικα,

Μετα απο δεκαδες καυγαδες με τις διαφορες υπευθυνες του πετ σιτυ Αχιλεως και Ελευθεριου βενιζελου γωνια, μετα απο δυο τηλεφωνα στα κεντρικα λεγοντας τα χιλια μυρια. (δεν ξερω αν τους ενοχλησε καποιος αλλος απο εμας)... Καταφερα να κατεβαζουν τα ρολα, να σβησουν τον θερμαντικο προβολεα που ηταν κατω απο ενα σαυροειδες κολημενο διπλα (κυριολεκτικα) στον αφρικανικο γκρι, καταφερα να σβησουν και τα φωτα που ειναι τα μικρα πουλια (τα καημενα κοιμουνται πολυ καλυτερα) ομως ο αφρικανικος ειναι απεναντι απο ενα δυνατο φως (της εισοδου) ειναι σουρωμενος ειναι μαζεμενος το πουλι σαν να μικρυνε δεν ξερω δειτε κι εσεις την φωτο και αποφασιζετε τι να κανουμε, αυτο το πουλι θελω να το σωσουμε... Παντως τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα τωρα

african.webp

Ο θερμαντικος προβολεας επιτελους κλειστος... Και πιο μεσα δεξια ειναι σκοτεινα πλεον εκει που είναι τα μικρά πουλάκια... καληνύχτα!

proboleas.webp

Back