Ασθένειες Κανάρα έκανε το 2ο αυγό και ξαφνικά πατάει στραβά το πόδι της

Χθες τα κατάφερα και με την τσιμπίδα και μετέφερα και τα 5 αυγουλάκια στην παραμάνα! Η οποία μετά από 3 λεπτά κάθισε και τα γύρισε και σήμερα είναι όλη την ώρα στη φωλιά! Το είχε πει ο Μιασλούρης! 😉
Ελπίζω μόνο να μην έκανα καμία βλακεία να μην ράγισα κανένα.. Χθες που τα είδα πάλι λίγο γρήγορα με τον φακό τα 4 στα 5 μου φάνηκαν όντως γόνιμα! Οπότε τώρα αναμένουμε!

Το Μελινάκι κλωσάει τα ψεύτικα και Μεγάλη Τετάρτη στις 7 έχουμε ραντεβού με τον κύριο Κονταδάκη!
 
Άντε με το καλό βρε Αλίκη μου, παρακολουθώ αλλά δεν μπορώ να σου προσφέρω κάτι. Ας πάνε όλα καλά και στην χειρότερη που δεν φτιάξει το ποδαράκι, τουλάχιστον να είναι υγιές και λειτουργικό για το εαυτό του το πουλάκι. Μπράβο για τον αγώνα σου!
 
Μπράβο για τον αγώνα σου!
Σ ευχαριστώ πολύ Μαρία μου! Η αλήθεια ζορίστηκα πολύ να αποφασίσω για το τι πρέπει να κάνω.. Ποιο είναι το σωστό.. Έπρεπε ουσιαστικά να επιλέξω ανάμεσα στην Μελίνα και τα αυγά...
Αν όλα πάνε καλά και την Μελίνα θα έχω τρέξει στον γιατρό και θα έχω προσπαθήσει να την κάνω καλά και τα αυγά θα σκάσουν και τα μικρά θα μεγαλώσουν! Ελπίζω μόνο να μην κατέστρεψα κανένα αυγό κατά την μεταφορά.

στην χειρότερη που δεν φτιάξει το ποδαράκι, τουλάχιστον να είναι υγιές και λειτουργικό για το εαυτό του το πουλάκι.
Αν δεν γίνει τίποτα, αν δεν φτιάξει το ποδαράκι, πιθανότατα αν παραμείνει πυρωμένη ίσως δοκιμάσω να την βάλω για μια ακόμα γέννα. Δείχνει τόσο καλά και χαρούμενη και τα καταφέρνει τόσο καλά και με στραβό ποδαράκι που θεωρώ πως θα τα καταφέρει! Αλλά αυτό είναι δευτερεύον! Να δούμε τι θα μας πει και ο γιατρός..
 
Τωρα προκαμα να βρω χρονο να σας ενημερώσω φίλοι μου!

Πηγαμε στον κυριο Κονταδακη στο Ελληνικο (εξαιρετικός άνθρωπος τον εβαλα και στην λιστα) την κοιταξε και μου ειπε πως το ποδι δεν εχει πρόβλημα δηλαδη αιματωνεται και τα δαχτυλα ειναι μια χαρα αλλα αυτη η αγκυλωση οφείλεται σε νευρολογικα αιτια (του ειπα κιόλας πως η αναλυση των κουτσουλιων βγηκε καθαρη) και δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε τίποτα. Τον ρωτησα για αρθριτιδα ή για ποδαγρα μου τα απεκλεισε και τα 2. Αυτο το γύρισμα του πελματος εγινε στο μεταταρσιο και δεν μπορουμε ουτε να το δεσουμε ουτε να το επαναφερουμε. Διαφωνει γενικα και με οποιαδηποτε κρεμα βάζουμε στα ποδια των καναρινιων λογω του ότι με το ράμφος τους την τσιμπανε την τρωνε και αυτο μονο κακο τους κανει.

Την κοιταξε απο κατω την κοιλιτσα και τις κουτσουλιες ολα φυσιολογικά. Την βρήκε φυσιολογικη στην καρινα. Της εκοψε τα νυχια και μου ειπε αφου δειχνει καλα και το λειτουργεί το ποδι (αφου γυρνουσε και τα αυγα που κλωσουσε) οτι μπορω να την βαλω ξανα για αναπαραγωγη. Μου ειπε οτι στο σημειο που ακουμπαει πλεον την πατηθρα θα κανει και κάποιον καλο το ποδι και θα παταει καλυτερα. Και θα ζήσει με αυτο!

Γενικα ειναι κατα των χυμα μου είπε να προτιμω οτιδηποτε homemade και φυσικη διατροφη αντι για βιταμινες αυγοτροφες και οτιδηποτε ετοιμο. Μου ειπε πως το κλουβι οι πατηθρες και η ταιστρα με κια, καμελινα, κινοα και φονιοπαντι του αρεσουν πολυ και πως σαν εικονα το μελινακι και το φτερωμα της ειναι μια χαρα!

Και μετα απο τοση κουβεντα μου ειπε να μην του δώσω τιποτα!

Οπότε συνεχιζουμε ετσι και θα την παρακολουθουμε! Και μαλλον παμε σιγα σιγα και για την τελευταια της φετινη γεννα μιας και τα μωρα της μεγαλώνουν σε θετη οικογενεια! Είμαι σιγουρη πως θα τα καταφέρει!

*Αυτο που μου εκανε πιο μεγάλη εντυπωση απο ολα ειναι η αντίδραση του αρσενικου οταν εβαλα σε αλλο κλουβι την Μελινα. Αρχισε ενα συνεχες και παραπονιαρικο τιτιβισμα και κελαηδημα αναζητωντας την! Επαθα σοκ! Πολυ δεμενο ζευγαρακι! Και μετα φυσικα τον γιατρο του την επεστρεψα την γυναικα του!
 
Με αφορμή το πρόβλημα είδα σε μια σελίδα κάτι παρόμοιο απλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο.Βέβαια αναφέρεται σε νεαρό πουλί και πως με την προσθήκη χιονοπέδιλων για 2 βδομάδες έστρωσε. Τώρα αν είναι αλήθεια ή ψέμα δεν ξέρω αλλά αξίζει να το δει κανείς.
http://www.tilestwra.com/mikro-trav...hionopedila-ke-stekete-ke-pali-sta-podia-tou/
kkpgH13.jpg
 
Βέβαια αναφέρεται σε νεαρό πουλί και πως με την προσθήκη χιονοπέδιλων για 2 βδομάδες έστρωσε.
Εγώ το πιστεύω ...
Κάθε παρόμοια προσπάθεια σε νεαρή ηλικία των πτηνών έχει πάντα βελτιωτικά αποτελέσματα, αν δεν έχει απόλυτη επαναφορά.
 
Το ερώτημα είναι: άντε και της βάζει χιονοπέδιλα, και έστω και ισιώνει το πόδι. Θα μπορεί έπειτα να κλείσει τα δάχτυλα;
Είναι άκρως θεωρητικό βέβαια διότι ούτως ή άλλως με αυτό το πόδι δεν μπορεί να πιαστεί στα κλαδάκια.
 
Με αφορμή το πρόβλημα είδα σε μια σελίδα κάτι παρόμοιο απλά δεν ξέρω αν είναι το ίδιο.Βέβαια αναφέρεται σε νεαρό πουλί και πως με την προσθήκη χιονοπέδιλων για 2 βδομάδες έστρωσε. Τώρα αν είναι αλήθεια ή ψέμα δεν ξέρω αλλά αξίζει να το δει κανείς.
http://www.tilestwra.com/mikro-trav...hionopedila-ke-stekete-ke-pali-sta-podia-tou/
kkpgH13.jpg
Πολύ ενδιαφέρον! Το πόδι της Μελίνας μοιάζει πιο πολύ με το αριστερό πόδι του μικρούλη. Θέλω να πω πως το θέμα δεν είναι στα δάχτυλα της Μελίνας, αλλά η κλείδωση του ποδιού έχει γυρίσει προς τα μέσα. Ο πτηνίατρος που την είχα πάει να την δει μου είχε πει πως μάλλον δεν μπορεί να διορθωθεί με δέσιμο. Και το ότι το παραπάνω μικρό είναι λίγων ημερών ενώ η Μελίνα είναι 5 στα 6, παίζει σημαντικό ρόλο! Βέβαια ο γιατρός μου είπε να του στείλω αν βρω κάποιο δέσιμο από το ίντερνετ.. Δεν χάνω κάτι να του στείλω ένα mail. Σ ευχαριστώ πολύ Λάμπρο!

Θα μπορεί έπειτα να κλείσει τα δάχτυλα;
Έλα ντε! 😛 Πάντως όλο της το πόδι αιματώνεται κανονικότατα!
 
Back
Top