Ασθένειες Κανάρα έκανε το 2ο αυγό και ξαφνικά πατάει στραβά το πόδι της

Να κανω μια ερωτηση; αυτη η ευαισθησια της συγκεκριμενης κουκλας(να την χαιρεσαι)μηπως δεν πρεπει να κληρονομηθει σε μελλοντικα καναρινακια;/τα περαστικα μου
 
Αλίκη, αν έχεις άλλη ζευγαρωστρα, βγάλε δυο καναρες απο την κλούβα σήμερα, απο αυτές που έχουν κάνει αυγά, δώσε φωλιές και νήματα και βόλτες μέσα.
Αν δεν έχεις, σου δανείζω εγώ δυο ζευγαρωστρες σαραντάρες που έχω για να βάλεις ενα πουλάκι στην κάθε μια. Σου στέλνω μνμ με το τηλέφωνο μου.
 
  • ευθύνη φέρνουν όλα όσα έτρωγε. Και έτρωγε όλα όσα αναφέρεις.
  • Αν δεν είναι αυτή η αιτία αλλά κάτι άλλο... η δίαιτα θα είναι η πρώτη φαρμακευτική "αγωγή"που θα έχει από το γιατρό...
Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, νομίζω ότι διατροφικά αυτό το πουλάκι χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο...
Αλίκη με συγχωρείς, αλλά περιόρισε τα σκευάσματα, δώσε μόνο σπόρους - μήλο και μπανιέρα, πιστευω ότι θα επανέλθει και θα έχεις όμορφους απογόνους
 
Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, νομίζω ότι διατροφικά αυτό το πουλάκι χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο
Αυτό το πουλάκι μπήκε για αναπαραγωγή.Αν έχει αν ξαναλέω το πρόβλημα με την ουρική αρθρίτιδα, δεν είναι και ότι πιο εύκολο να το καταλάβεις, μπαίνοντας για αναπαραγωγή σαφώς και η διατροφή του θα ήτανε πλούσια. Οπότε γιατί λες πειραματόζωο; Απλά με τόσο αυγό πρωτείνη κτλ εμφανίστηκε το πρόβλημα πιο γρήγορα.Αλλά δεν ξέρουμε κιόλας αν είναι αρθρίτιδα.Αυτό θα το δούνε οι γιατροί.
Αν τυχών την πιάσεις κοίτα και στις αρθρώσεις πάνω στις φτερούγες Αλίκη.Αν φαίνοντε κόμποι στις αρθρώσεις ή κάτι τέτοιο. Γιατί η ουρική αρθρίτιδα πολλές φορές χτυπάει και τις αρθρώσεις εκεί.Αυτό θυμάμαι κάπου είχα διαβάσει.
 
Η λέξη χρησιμοποιήθηκε ως έμφαση στην διατροφική υπερβολή..., πιστεύω τώρα να έγινε κατανοητό.
Υπό αυτή την καλοπροαίρετη έννοια.. απόλυτα δεκτή από μένα η παρατήρηση.
Και είναι αλήθεια.
Κάθε δικό μας λάθος, κάθε δική μας αυθαίρετη αύξηση ή μείωση των δεδομένων σίτισης των πουλιών, του χώρου διαβίωσης, των μέσων που την εξασφαλίζουν... κάθε έκπτωση που γίνεται σε όλα τα παραπάνω... λειτουργεί σαν πειραματισμός και τα πουλιά μας σαν πειραματόζωα.
Μπορεί να είναι αθέλητα... αλλά αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα...
Και από όλα όσα αναφέρθηκαν ας μου επιτραπεί να γράψω ένα συμπέρασμα...
Τίποτε στην τύχη, τίποτε χωρίς μελέτη, τίποτε βιαστικά, τίποτε αδόκιμα... και φυσικά όλα χωρίς τη βεβαιότητα ότι κάνουμε το ορθό...
Σε όλα όσα κάνουμε να υπάρχει πάντα η αμφιβολία, αν τελικά αυτό που κάνουμε είναι και πραγματικά το σωστό...
 
Μπορεί να είναι αθέλητα... αλλά αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα...
Αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω το αθέλητα απο αγάπη -ενδιαφέρον και υπερπροστασία.
 
Τίποτε στην τύχη, τίποτε χωρίς μελέτη, τίποτε βιαστικά, τίποτε αδόκιμα... και φυσικά όλα χωρίς τη βεβαιότητα ότι κάνουμε το ορθό...
Γιάννη με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να μεταφέρω τη συζήτηση που είχα με τους υπεύθυνους παραγωγής (χημικό μηχανικό και γεωπόνο) μιάς επώνυμης μονάδας ζωοτροφών.
Στο ερώτημά μου αν μπορώ για διάφορους λόγους να παρέμβω στην σύνθεση μιάς τροφής, αυξάνοντας ή μειώνοντας κάποια συστατικά (προσωπικά αναφερόμουν στο ποσοστό της σόγιας ως πηγή πρωτείνης) μου απέκλεισαν οποιαδήποτε παρέμβαση και μου τόνισαν ρητά ότι όχι μόνο δεν θα έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά ακριβώς τα αντίθετα...
Πειραματίστηκα και τελικά πέτυχα τα χειρότερα αποτελέσματα, αλλά πείστηκα πλέον ότι κάποια προιόντα είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων μελετών-ερευνών και δοκιμών και ότι δεν πρέπει να αυτοσχεδιάζουμε.
 
Παραθετω εδω ενα περσυνο μου θεμα, με ομοιοτητα στο ποδι.
https://community.petbirds.gr/threads/Κουτσο-καναρινι-δεν-τρωει.22977/
Εμενα βεβαια ηταν στανταρ απο την κακη διατροφη. Απλως να σημειωσω πτ επειτα απο μυλοξυδα, διαιτες κτλ. Δεν αλλαξε τιποτα. Παραμενει ετσι το ποδι, αλλα τουλαχιστο το πουλακι πηρε τα πανω του.
 
Εμενα βεβαια ηταν στανταρ απο την κακη διατροφη. αλλα τουλαχιστο το πουλακι πηρε τα πανω του.
Το ότι πήρε τα πάνω του από μόνο του είναι θετικότατο.
Επιπρόσθετα να συμπηρώσω το προηγούμενο σχόλιο μου, και να πω πως στην ίδια συζήτηση στο ερώτημά μου ότι τα καναρίνια κάποια συστατικά της τροφής δεν τα τρώνε, η απάντηση ήταν να μην τους παρέχω την πολυτέλεια να επιλέγουν βαζοντας τακτικά μεγάλες ποσότητες τροφής αλλά να τα αφήνω να πεινάσουν για να τα φάνε όλα, γιατί πολύ απλά ο οργανισμός τους τα έχει ανάγκη στο ποσοστό που περιλαμβάνονται. Αυτό εφαρμόζω και έχω τα λιγότερα δυνατά προβλήματα αλλά και λιγότερα έξοδα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Προτείνω να παραμείνουμε στην ουσία του θέματος για λίγο ακόμη...
Περιμένουμε με αγωνία την ενημέρωση από την @alicedros για το αποτέλεσμα των εξετάσεων και την ιατρική γνωμάτευση για την κανάρα.
Με αφορμή τις απαντήσεις του/της γιατρού θα ανοίξουμε (ελπίζω να το κάνεις τώρα...άμεσα @GimDim ) ένα νέο θέμα... Προσωπικά θεωρώ φοβερή εμπειρία να μας μεταφέρεις αυτή την συζήτηση που αναφέρεις στο 71..
Θα γίνουμε ασφαλώς σοφότεροι...
 
  • Like
Αντιδράσεις: GimDim
Προτείνω να παραμείνουμε στην ουσία του θέματος για λίγο ακόμη...
Έχεις απόλυτα δίκιο ξεφύγαμε από το θέμα.
Ας περιμένουμε τα νέα της Αλίκης και να είναι ευχάριστα.
 
Λίγο άσχετο Αλίκη αλλα καλυτερα να αφαιρεις τα νήματα και το κουτί υλικού αφού έχει ολοκληρώσει την φωλια η καναρα. Ποσο μάλλον οταν είχε δυο και τώρα τρια αυγά.
 
Καλημέρα σας!
4 αυγα.webp
Να το και το 4ο αυγό! Θα την δείρω έτσι! Και μάλλον πάμε και για ακόμα ένα αύριο γιατί δεν βλέπω κάποιο να είναι γαλάζιο... Θεωρώ πως ακόμα δεν έχει κάνει το τελευταίο της..

Τα νέα μας τώρα! Η κατάσταση της παραμένει ίδια. Το πόδι το πατάει κανονικά και στραβά. Τρώει, πίνει, την ταίζει ο αρσενικός, κλωσάει τα 4 πλέον αυγά της. Δε δείχνει να πονάει ή να την ενοχλεί. Καμιά φορά το ψιλοτσιμπάει... Σήμερα την βλέπω πιο πολύ μέσα στη φωλιά και βγαίνει δύσκολα.. Μάλλον αρχίσει το βίδωμα.

Η Δουκάκη είδε φώτο της και μου είπε:
"φαίνεται σαν νευρολογικό, θα συμβούλευα να το δέναμε στην σωστή θέση μήπως και επανέλθει. Μασαζ με επιθολ και κίνηση των αρθρώσεων. Δεν μπορώ να πω αν θα επανέλθει, ιδίως αν είναι νευρολογικό..."
Χθες άφησα τις φρέσκες κουτσουλιές της στο ιατρείο της και περιμένω τα αποτελέσματα. Ελπίζω να τα δει σήμερα κιόλας.

Αλλά επειδή το θέμα είναι πολύ ιδιαίτερο δεν εφησυχάστηκα και πήρα τηλέφωνο τον κύριο Κονταδάκη. Του είπα στο τηλέφωνο πως έχουν τα πραγματα και μου είπε πως μπορεί να είναι πολλά και πολλές οι αιτίες και θέλει να την δει από κοντά. Του έστειλα και φώτο στο email του και περιμένω να μου πει μια πρώτη εικόνα.

Και οι δύο γιατροί δεν ήταν απόλυτοι. Αφού δείχνει καλά μου είπαν μπορώ να την πάω από κει μετά την ανατροφή των μικρών. Η απόφαση είναι καθαρά δικιά μου. Αλλά δε θέλω να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Θα κουραστεί πολύ και μετά θα είναι 10 φορές δυσκολότερο να επαναφέρουμε το πόδι. Οπότε περιμένω να δω ΠΟΣΑ αυγά θα κάνει ακόμα και μόλις τελειώσει με την ωοτοκία θα πάνε σε παραμαμά με εμπειρία! Αυτή τη θηλυκιά την είχα μέσα στην κλούβα, είχε κάνει 4 αυγά, αλλά μόλις της άλλαξα κλουβό όπως είναι λογικό στρεσαρίστηκε και εγκατέληψε τη φωλιά. Μετά από 7-8 μέρες την βλέπω και όλο μπαίνει βγαίνει και όλο την φτιαχνει και την ξαναφτιάχνει. Με 4 ψεύτικα μέσα. Περιμένω λοιπόν μόλις τελειοποιήσει τη φωλιά και βιδωθεί, τα αυγά θα αλλάξουν μανούλα και η Μελίνα θα πάμε να την δει ο κος Κονταδάκης. Το θετικό είναι πως είναι ζωηρή κινητική και δεν πονάει κάπου...
Απορία: Τα αυγά να τα πάρω με την τσιμπίδα και να τα βάλω στη φωλιά της άλλης, ή να μεταφέρω ολόκληρη τη φωλιά; Θα τη δεχτεί η άλλη κανάρα;

Αλίκη, αν έχεις άλλη ζευγαρωστρα, βγάλε δυο καναρες απο την κλούβα σήμερα, απο αυτές που έχουν κάνει αυγά, δώσε φωλιές και νήματα και βόλτες μέσα.
Γιάννη μου αν τις πιάσω απ την κλούβα και τις βάλω σε ζευγαρώστρες, σίγουρα θα στρεσαριστούν και θα παρατήσουν και φωλιά και όλα. Θα πάρει χρόνο μέχρι να ξαναχτίσουν φωλιά. Πριν όμως από 10 μέρες περίπου είχα βγάλει μια κανάρα απ την κλούβα. Την φωλιά βέβαια την παράτησε, αλλά τώρα την βλέπω μπαίνει βγαίνει και την ξαναχτίζει ή μάλλον την φτιάχνει. Μόλις βιδωθεί θα πάνε σε εκείνη τα αυγά. Περιμένω πότε θα την τελειοποιήσει! 😉 Πέρσι μου μεγάλωσε μόνη της 2 μικρά οπότε έχει και εμπειρία! Κάτσε να δούμε αν θα κάνει και άλλα η κυρία γιατί με έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις της φέτος!
Σε υπερευχαριστώ όμως για την προσφορά σου αλήθεια!

Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, νομίζω ότι διατροφικά αυτό το πουλάκι χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο...
Αλίκη με συγχωρείς, αλλά περιόρισε τα σκευάσματα, δώσε μόνο σπόρους - μήλο και μπανιέρα, πιστευω ότι θα επανέλθει και θα έχεις όμορφους απογόνους
Η λέξη χρησιμοποιήθηκε ως έμφαση στην διατροφική υπερβολή...
Σέβομαι την άποψη σου και αν όντως έδινα τέτοια σκευάσματα θα το δεχόμουν. Αλλά δεν τα χωνεύω τα σκευάσματα αυτά.. Δεν δίνω στα πουλιά μου πρόσθετα στο νερό σχεδόν ποτέ. Μόνο τώρα έβαλα μαζί με το ασβέστιο στο συγκεκριμένο θηλυκό βιταμίνες landmark με vit A, D3, C & E, γιατί πιστεύαμε πως λόγω ηλικίας και λόγω διατροφής το θηλυκό θελει ενίσχυση στη διατροφή μπας και επανέλθει το πόδι της. Σε γενικές γραμμές το μόνο που δίνω είναι μετά το 2ο αυγό 3-4 μέρες ασβέστιο στο νερό τους. Τίποτα άλλο! Η διατροφή τους αποτελείται από σπόρους Raggio di sole για χρώματος, βότανα, αυτή την αυγοτροφή που φτιάχνω εγώ: https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/ , βλαστωμένους σπόρους, χορταρικά/λαχανικά, μήλο και πλέον και ουδέτερη αυγοτροφή με 22% πρωτείνη. Αν θεωρείς αυτή τη διατροφή υπερβολική, θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη σου! Ίσα ίσα που εγώ θεωρώ πως η διατροφή που τους παρείχα τόσο καιρό δεν τα κάλυπτε.. Δες και αυτό το θέμα: https://community.petbirds.gr/threads/Καναρίνια-τρώνε-τα-αυγά-τους-λόγω-διατροφικών-ελλείψεων.26809/ και με πολύ χαρά να ακούσω την άποψη σου και σ αυτό το θέμα. Να μου πεις εσύ τι δίνεις στα πουλιά σου και δεν έχει ασθένειες..
Αλλά έστω ότι έδινα πολλά σκευάσματα και τα πουλιά μου τα ντόπαρα κανονικά, θεωρείς ότι το στράβωμα στο πόδι μπορεί να προκληθεί από διατροφική υπερβολή; Εγώ δεν το πιστεύω..
Και γενικά καλό θα ήταν πριν πούμε κάτι προσωπικά για κάποιον να μάθουμε τι δίνει στα πουλιά του και πόσο τα φροντίζει. Γιατί όσο και με την καλή έννοια να το πεις, η λέξη "πειραματόζωα" δεν ακούγεται ωραία. Γιατί εδώ που έχω φτάσει τόσα χρόνια που ασχολούμαι (που θεωρώ πως είμαι σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ερασιτέχνη) έχω διαβάσει πάρα πολύ και ψάχνομαι ακόμα περισσότερο.. Δεν τα κάνω όλα τέλεια αλλά δεν εφησυχάζομαι και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο στα πουλιά μου. Πάντα με μέτρο και ποτέ με υπερβολή...

Τίποτε στην τύχη, τίποτε χωρίς μελέτη, τίποτε βιαστικά, τίποτε αδόκιμα... και φυσικά όλα χωρίς τη βεβαιότητα ότι κάνουμε το ορθό...
Σε όλα όσα κάνουμε να υπάρχει πάντα η αμφιβολία, αν τελικά αυτό που κάνουμε είναι και πραγματικά το σωστό...
Δεν νομίζω να πηγαίνει αυτό σε μένα... Αν πηγαίνει ετοιμάσου για 5πλάσιες απορίες καθημερινά! Θα σε παίρνω και τηλέφωνα! 😛

Αν φαίνοντε κόμποι στις αρθρώσεις ή κάτι τέτοιο. Γιατί η ουρική αρθρίτιδα πολλές φορές χτυπάει και τις αρθρώσεις εκεί.Αυτό θυμάμαι κάπου είχα διαβάσει.
Όχι δεν έχει κανένα κόμπο... απλά η κλείδωση στο πέλμα της έχει γυρίσει προς τα μέσα. Το πόδι αιματώνεται και τα δάχτυλα κουνιούνται μια χαρά.. Το θέμα το έχει η κλείδωση ξεκάθαρα...

Λίγο άσχετο Αλίκη αλλα καλυτερα να αφαιρεις τα νήματα και το κουτί υλικού αφού έχει ολοκληρώσει την φωλια η καναρα. Ποσο μάλλον οταν είχε δυο και τώρα τρια αυγά.
Έχεις δίκιο Δημήτρη μου! Το είχα αφήσει το νήμα για να παίζει ο αρσενικός και να μην πειράζει τα αυγά, αλλά από το 2ο αυγό και μετά ο αρσενικός είναι κύριος! Έπρεπε να το είχα βγάλει αλλά με τούτα και με κείνα δεν το είχα εκεί το μυαλό μου! Σήμερα βγήκε! 😉
 
Αλλά έστω ότι έδινα πολλά σκευάσματα και τα πουλιά μου τα ντόπαρα κανονικά, θεωρείς ότι το στράβωμα στο πόδι μπορεί να προκληθεί από διατροφική υπερβολή; Εγώ δεν το πιστεύω..
Νομίζω πως πρέπει να αναθεωρήσεις κάπως...
Το λέμε συνέχεια... όλα με μέτρο... η υπερβολή έχει πάντα τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Μια από τις ασθένειες που εξαρτώνται άμεσα από την μεγάλη τροφοδοσία είναι και η ουρική αρθρίτιδα. Αν τελικά έχει... Τότε θα ξέρουμε... Ποιος έφταιξε..😀
Και μην απολογηθείς... όλοι γνωρίζουμε την αγάπη σου για όλα τα ζωντανά...
Αν πηγαίνει ετοιμάσου για 5πλάσιες απορίες καθημερινά! Θα σε παίρνω και τηλέφωνα!
όσο μπορώ να βοηθάω.. Θα το κάνω ...
Στους νέους με πολύ περισσότερο χαρά..
Στα μέλη του petbirds με απόλαυση...
Όχι δεν έχει κανένα κόμπο... απλά η κλείδωση στο πέλμα της έχει γυρίσει προς τα μέσα. Το πόδι αιματώνεται και τα δάχτυλα κουνιούνται μια χαρά.. Το θέμα το έχει η κλείδωση ξεκάθαρα...
Όλα πιστεύω πως θα επανέλθουν στα σωστά... μετά τις συστάσεις των γιατρών..
Άσε που πιστεύω πως μέσα από τη δική σου περίπτωση.. Θα βελτιωθούν τα πόδια δεκάδων πουλιών στο μέλλον.
 
Νομίζω πως πρέπει να αναθεωρήσεις κάπως...
Το λέμε συνέχεια... όλα με μέτρο... η υπερβολή έχει πάντα τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Μια από τις ασθένειες που εξαρτώνται άμεσα από την μεγάλη τροφοδοσία είναι και η ουρική αρθρίτιδα. Αν τελικά έχει... Τότε θα ξέρουμε... Ποιος έφταιξε..😀
Οκ συμφωνώ σίγουρα η υπερβολή μόνο κακό κάνει, αλλά από αυτά που σας είπα πως τα ταίζω θεωρείς ότι η διατροφή που τους παρείχα/παρέχω είναι υπερβολική; Γιατί στο άλλο θέμα μου την βγάλατε ελλειπή.. και έχω αρχίσει να μπερδεύομαι.. Δε θα σας το κρύψω..

Άσε που πιστεύω πως μέσα από τη δική σου περίπτωση.. Θα βελτιωθούν τα πόδια δεκάδων πουλιών στο μέλλον.
μακάρι μακάρι μακάρι! Δεν χαίρομαι για την κατάσταση της Μελινας μου θα ήθελα να ήταν καλά, αλλά ήδη νιώθω σοφότερη!
 
  • Like
Αντιδράσεις: GimDim
Αυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω το αθέλητα απο αγάπη -ενδιαφέρον και υπερπροστασία.
.. Δυστυχώς αυτό έγινεκαι η Αλίκη σίγουρα δεν είναι η μόνη..
Γιάννη με αφορμή τα παραπάνω, θέλω να μεταφέρω τη συζήτηση που είχα με τους υπεύθυνους παραγωγής (χημικό μηχανικό και γεωπόνο) μιάς επώνυμης μονάδας ζωοτροφών.
Στο ερώτημά μου αν μπορώ για διάφορους λόγους να παρέμβω στην σύνθεση μιάς τροφής, αυξάνοντας ή μειώνοντας κάποια συστατικά (προσωπικά αναφερόμουν στο ποσοστό της σόγιας ως πηγή πρωτείνης) μου απέκλεισαν οποιαδήποτε παρέμβαση και μου τόνισαν ρητά ότι όχι μόνο δεν θα έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά ακριβώς τα αντίθετα... Πειραματίστηκα και τελικά πέτυχα τα χειρότερα αποτελέσματα, αλλά πείστηκα πλέον ότι κάποια προιόντα είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων μελετών-ερευνών και δοκιμών και ότι δεν πρέπει να αυτοσχεδιάζουμε.
... Πολύ σωστά! Για όλα τα υπόλοιπα που θέλουμε από καρδιάς να προσφέρουμε..σε ξεχωριστή θήκη! Γιατί εκεί θα φανεί η αποδοχή ή και η απόρριψη τους..
 
  • Like
Αντιδράσεις: GimDim
Back
Top