Ασθένειες Καναρίνα σηκώνει το πόδι της

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bob+Fatme
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό με τη βρύση που την αφήνεις να κρυώσει η κοιλιά της 15-20 δεύτερα και μετά την ξαναβάζεις στη ζέστη για να βγει το αυγό.
Θανάση... Άσε τα χαζά.

Το πουλί κατά τη γνώμη μου μπορεί να έχει όλα τα άλλα εκτός από έλλειψη ασβεστίου...
Με τη χορήγηση σε ασβέστιο.. κόψαμε κι αυτή την περίπτωση προσωρινά.
Στις μία που θα το ξαναδείς μας ενημερώνεις για την κατάστασή του...
 
Εντάξει, στην αρχή όλοι έτσι είμαστε. Το ασβέστιο είναι μια έλλειψη σοβαρή. Έπρεπε αφού έχεις θηλυκό να υπάρχει στην αποθήκη σου.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τη Φατμέ και στο μέλλον θα γνωρίζεις.

Η μέθοδος με το κρύο νερό, αναφέρεται και αιτιολογείται στο περί δυστοκίας άρθρο μας.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να το διαβάσει. Επίσης όποιος γνωρίζει καλύτερα, μπορεί να το διορθώσει.
Αν δεν αντιμετωπίζει δυστοκία το πουλί, τι έχει λοιπόν; Γιατί άποψη με τέτοια βεβαιότητα πρέπει να έχει και συγκεκριμένο αιτιολογημένο αντίλογο.
Γιατί αν περιμένουμε να φτάσουμε στην απώλεια μυϊκού τόνου, έχουμε χάσει και το πουλί.
Όποιος γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο ας το αιτιολογήσει να βοηθήσουμε το πουλί.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με τη ζέστη σταμάτησε να φουσκώνει
Καλό αυτό για την υγεία της.
Και τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα θα ήθελα μέσα από όλα τα παραπάνω να μάθουμε ή να θυμηθούμε...

Άλλο έλλειψη ασβεστίου κι άλλο δυστοκία.

Η δυστοκία είναι μια εξαιρετικά θανατηφόρα περίπτωση των θηλυκών πουλιών και όπως έχει γραφεί στο άρθρο που αναφέρθηκε νωρίτερα συνοδεύεται πάντα από κρέμασμα των φτερών, συνεχής προσπάθειες (άκαρπες) για αποβολή του αυγού, ανοιχτό ράμφος να συνοδεύει συνήθως αυτές τις προσπάθειες και συνήθως το πουλί στον πάτο του κλουβιού.
Οι μαλάξεις στην κοιλιακή χώρα επιφέρουν σχεδόν στο απόλυτο... Το θάνατο το πουλιού.. ειδικά αν το αυγό έχει προβλήματα στο πάχος από το τσόφλι του (συνήθως λεπτόφλουδο) στα χέρια λιγότερο έμπειρων ανθρώπων και δυστυχώς κάποια βίντεο με επιτυχή κατάληξη σε τέτοιες προσπάθειες παρακινούν τους εκτροφείς σε λάθη και στο θάνατο των πουλιών.

Είμαι σίγουρος πως η Φατμέ.. έχει άλλου είδους θέματα.
Το σηκωμένο πόδι με όσα γνωρίζω σημαίνει άλγος - πόνος στην κοιλιακή χώρα ή σωστότερα σε κάποιο όργανο του πουλιού με ποιο συνηθισμένο το συκώτι και αυτό μπορεί να προέρχεται από πολλές επικίνδυνες καταστάσεις αλλά και από πιο απλές όπως για παράδειγμα υπερκατανάλωση αυγού... (προτείνω για μερικές μέρες να μην ξαναβάλεις)
Εγώ δεν είμαι ειδικός να τα γνωρίζω την πραγματική αιτία και ούτε θα μπω στη διαδικασία να μαντέψω τι μπορεί να έχει και να προτείνω αβίαστα λύσεις χωρίς να γνωρίζω.
Η κατάσταση όμως της "κοπελιάς" απαιτεί από σένα ιδιαίτερη επαγρύπνηση και θα πρέπει να παρακολουθείς τακτικότατα την εξέλιξη.
Θυμήθηκα μάλιστα το σχετικό θέμα που έκανες αρχικά γι αυτή https://community.petbirds.gr/threads/Ασθένεια-αναπνευστικού.31837/ και πιστεύω πως "κουβαλάει" πολύ περισσότερα από αυτά που μας δείχνει...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ θα πρότεινα να μας πει τι αυγοτροφή είναι αυτή που δίνει. Επίσης να δίνει και να μην κόψει το αβγό σε αυτή την φάση, αρκεί να περιορίσει την ποσότητα.
Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα ακόμα. Μήπως γίνεται υπερβολική παρατήρηση μικροσυμπεριφορών του πτηνού και παρουσιάζεται θέμα χωρίς να υπάρχει;
 
Θυμήθηκα μάλιστα το σχετικό θέμα που έκανες αρχικά γι αυτή https://community.petbirds.gr/threads/Ασθένεια-αναπνευστικού.31837/ και πιστεύω πως "κουβαλάει" πολύ περισσότερα από αυτά που μας δείχνει...
Κι εγώ το σκέφτηκα, ότι μπορεί να συνδέεται. Εκείνη η κατάσταση όμως είχε βελτιωθεί πολύ. Το βράδυ έπαψαν οι θόρυβοι που έκανε τελείως, την ουρά στον ύπνο την κουνούσε αρκετές φορές (σε μικρότερο ή ίσο βαθμό), άλλες πάλι όχι. Επίσης σκέφτηκα μήπως εκείνη η κατάσταση σε συνδιασμό με το ζευγάρωμα τώρα μήπως κάτι κάνει.

Εγώ θα πρότεινα να μας πει τι αυγοτροφή είναι αυτή που δίνει. Επίσης να δίνει και να μην κόψει το αβγό σε αυτή την φάση, αρκεί να περιορίσει την ποσότητα.
Δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα ακόμα. Μήπως γίνεται υπερβολική παρατήρηση μικροσυμπεριφορών του πτηνού και παρουσιάζεται θέμα χωρίς να υπάρχει;
Δε θυμάμαι και δεν είμαι σπίτι τώρα. Είχε 4,6% αυγό νομίζω. Είχε πάνω από βδομάδα να φάει αυγό πριν αρχίσει να σηκώνει το πόδι της, γι αυτό δεν νομίζω να είναι αυτό. Επίσης δεν νομίζω να είναι υπερβολική παρατήρηση απλά. Παρατηρώ γρήγορα συνήθως, αλλά όχι αδικαιολόγητα.

Από την παρακολούθηση μέσω κάμερας: Μετά τους 30 βαθμούς η Φατμέ άρχισε πάλι να γίνεται πολύ ζωηρή και έκανε πολλές μετακινήσεις πάλι, καθόλου στο πάτωμα. Έχει 1-1,5 ώρες που άρχισε πάλι να στέκεται για κάνα πεντάλεπτο στο ίδιο μέρος (και στο πάτωμα αν λάχει), ζωηρεύει για 10 λεπτά, μετά πάλι από την αρχή.

Αν είναι δυστοκία, τότε η παράλυση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Πριν την παράλυση δε θα σε αφήσει να κάνεις και τίποτα γιατί είναι ιδιαιτέρως ζωηρή αν μπει χέρι στο κλουβί. Η βαριά ανάσα παραμένει πάντως.

Παραθέτω μία αρκετά ανυσηχιτική φωτογραφία από την κάμερα (πριν καμιά ώρα), γιατί καναρίνι έτσι δεν κείτεται. Σε αυτήγ τη στάση ήταν 5-6 λέπτα. Μετά άρχισε να πετάει πάλι.

Τι να πω, αν δεν δω επιδήνοση, δεν νομίζω να μπορώ να κάνω και κάτι. Ζέστη έχει, την ησυχία της την έχει, ασβέστιο έχει, σπόρια έχει. Δεν ξέρω και τι άλλο να πω και τι να κάνω...
 

Συνημμένα

  • WhatsApp Image 2018-03-08 at 12.17.21.webp
    WhatsApp Image 2018-03-08 at 12.17.21.webp
    109,2 KB · Προβολές: 25
Τελευταία επεξεργασία:
Όσο διάγνωση είναι "το πουλί έχει δυστοκία", άλλο τόσο διάγνωση είναι " το πουλί δεν έχει δυστοκία".
Για ν' αναπτύξουμε επ' ευκαιρία επιθετικότητα, ας μην καταφεύγουμε σε ακρότητες.
Το ασβέστιο σε μη αραιωμένη μορφή λειτουργεί στο συκώτι του πουλιού σα δηλητήριο...
Αυτό δεν ισχύει. Η περίσσια ασβεστίου αποβάλλεται από τα ούρα και αν επιβαρύνει κάποιο όργανο, αυτό είναι οι νεφροί.
Ωστόσο εδώ η συζήτηση αφορά ένα έκτακτο περιστατικό και δεν πρόκειται να δηλητηριαστεί, ούτε να πεθάνει το πουλί από αυτό το χειρισμό, ακόμα και αν είναι άσκοπος, ενώ θα είναι σωτήριος αν είναι αναγκαίος.
Η μακροχρόνια υπερδοσολογία ασβεστίου μόνον, ενοχοποιείται για ασβεστοποίηση των εσωτερικών οργάνων. Πάλι εδώ δεν προτείνεται κάτι τέτοιο.
Άλλο έλλειψη ασβεστίου κι άλλο δυστοκία.
Ναι, και; δηλαδή; η έλλειψη ασβεστίου δεν μπορεί να προκαλέσει τη δυστοκία;
Προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρει να έχω δίκιο και να πρόκειται περί δυστοκίας, μ ' ενδιαφέρει να γίνει καλά το πουλί.
Αν κάποιος βρίσκει λάθος σε κάτι από αυτά που γράφω να τα αντικρούσει με σοβαρότητα και όχι με σπόντες και "λογάκια".
Αν κάποιος, όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλώ να το κάνει.
Αυτό που πιστεύω για τις ασθένειες το δηλώνει η υπογραφή μου.
Περαστικά !
 
Πιστεύω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα ή το θέμα κατάλληλο για προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά για παραθέσεις απόψεων οι οποίες θα δώσουν στον θεματοθέτη την ευκαιρία να αντιμετωπίσει όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά την κατάσταση.
Στην πραγματικότητα βέβαια, Θανάση έχεις ακούσει ότι:
  • το πουλί έχει δυστοκία
  • το πουλί κινδυνεύει από δυστοκία
  • το πουλί έχει έλλειψη ασβεστίου που μπορεί να το οδηγήσει ή όχι σε δυστοκία
  • πρέπει να πάψεις τη χορήγηση αυγού (κι εξού αυγοτροφής)
  • πρέπει να δίνεις αυγό ή αυγοτροφή με μέτρο και από λίγο
  • Πρέπει να το πας στον γιατρό, όσο ακόμα προλαβαίνεις
Νομίζω ότι αυτή η τελευταία ενέργεια είναι και αυτή που θα πρέπει να επιλεγεί από εσένα ώστε να δεις τι πρέπει να γίνει κι εφόσον είσαι ευχαριστημένος από τη γιατρό που προσφάτως είχες επισκεφτεί, με δεδομένο μάλιστα ότι τα πτηνά συχνά όταν δίνουν ολοκληρωμένα συμπτώματα είναι και πολύ κοντά στο μοιραίο. Στη θέση σου θα έκλεινα άμεσα ραντεβού με τον γιατρό.
 
Στη θέση σου θα έκλεινα άμεσα ραντεβού με τον γιατρό.
Κι εγώ εκεί συνηγορώ.
Η κανάρα δείχνε να έχει κάποια θέματα υγείας που σε συνδυασμό με την προσπάθεια να φτιάξει φωλιά επιδεινώθηκαν και δεν ξέρω πως μπορούμε εμείς από δω να βοηθήσουμε.
 
Καλό θα ειναι να την δει καποιος γιατρός, κατα την γνώμη μου το πουλί επειδή δεν υπάρχει σχάρα και ερχεται σε επαφη με την άμμο απο αυτό που βλέπω στην φωτογραφία μπορεί να έφαγε κάτι απο κάτω και τσίμπησε κάποιο μικρόβιο- λοίμωξη; Καλό θα ηταν να την βάλεις σε ενα κλουβί μικρο για να μην χάνει ενέργεια και κοντά της μια λάμπα θερμότητας να την διατηρείς ζεστή , εγώ θα έδινα Baytril μια σταγόνα στο στόμα πρωί βράδυ για τουλάχιστον 3 ημέρες αλλα καλύτερα να την δει καποιος γιατρός που ίσως ξέρει απο πουλιά ! Περαστικά...
 
Αυτό με την άμμο, και ιδιαίτερα επειδή είναι καινούργιο το υπόστρωμα, το σκέφτηκα κι εγώ. Δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δυστυχώς δεν έχω να της δώσω κάτι. Την επόμενη φορά που θα είμαι στην Ελλαδα πρέπει να εφοδιαστώ με κάποια βασικά πράγματα.

Προς το σούρουπο ζωντάνεψε πάλι η Φατμέ. Δε θα έλεγα ότι είναι καλύτερα από χθες το βράδυ, απλά χθες ήταν πιο τρομακτικό το θέαμα γιατί ήταν καινούργιο.

Θα την αφήσω τις επόμενες μέρες στον κλιματιζόμενο χώρο να δω πώς θα εξελιχθεί. Κανονικά θα έπρεπε να αφαιρέσω τη φωλιά, αλλά επειδή τη χρησιμοποιεί και ως στήριγμα, λέω να την αφήσω.

Τη δυστοκία την ψιλοαποκλείουμε θα έλεγα. 24ωρο έκλεισε και θα είχαμε άλλα πλέον αν ήταν πράγματι δυστοκία. Γενικά επειδή πάει 1 μέρα και κάτι τώρα, περισσότερο σε κρίση χρόνιας αρρώστια μου κάνει παρά σε κάτι άλλο.

Παρά ταύτα πριν νυχτώσει την έπιασα και την έβρεξα στην κοιλιά μήπως υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα. Περιττό να σας πω ότι ήταν πολύ πιο πανικοβλημένη από ότι συνήθως. Δεν μπόρεσα πάντως να αισθανθώ αν υπήρχε κάποιο αυγό μέσα της. Σας παραθέτω και μια φωτό αν καταλάβετε κάτι από την κοιλιά της. Εμένα δε μου φαίνεται ύποπτη.

Και έχουμε και ενα νέο στοιχείο. Το μεσημέρι μας έπιασε ισχυρή αμμοθύελλα. Αν δεν τα είχα πάει μέσα στο θερμενόμενο δωμάτιο, η Φατμέ με το βεβαρημένο ιστορικό στο αναπνευστικό μπορεί και να μην τα κατάφερνε με την αμμοθύελλα. Αυτές οι αμμοθύελλες δεν έρχονται από το ένα λεπτό στο άλλο. Μπορεί η Φατμέ επειδή ενδεχομένως να είναι και πιο ευάλωτη να είχε την ενόχληση νωρίτερα. Δεν το αποκλείω καθόλου. Άλλωστε παλαιότερα, στη μεταλουργία και στη σηραγγοποίηση, στις εκσκαφές στα υπόγεια εργοτάξια χρησιμοποιούσαν καναρίνια για να καταλάβουν αν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο από αυξημένη συγκέντρωση βλαβερών ουσιών στην ατμόσφαιρα. Με το που πέθαιναν τα καναρίνια, ήξεραν οι εργάτες ότι πρέπει να βγουν στην επιφάνεια.

Εννοείται ότι το καλύτερο θα ήταν να την πήγαινα στον γιατρό. Εδώ δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε όμως. Ξέρουν τόσα λίγα για καναρίνια, γιατί απλά δεν υπάρχουν και πολλά. Και ενδεχομένως τα λίγα που υπάρχουν δε θα τα πηγαίνουν στο γιατρό μάλλον. Ειναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το Τελ Αβίβ έχω πάει σε καμιά δεκαριά πετ σοπ και πουθενά δεν μπόρεσα να βρω πέλλετς για καναρίνια. Τα μισά δεν είχαν καν τροφή για καναρίνια. Αυτά που είχαν, είχαν 1, άντε βαριά 2 μάρκες. Επίσης ο κτηνίατρος που θα πάρεις τηλέφωνο θα σου πει αν βλέπει πτηνά ή όχι. Αν έχει ξαναδεί καναρίνι όμως δε θα στο πει. Και πολύ πιθανόν να πας και να μην είναι έμπειρος. Όπως μου συνέβει ήδη με τη γιατρό την τελευταία φορά. Καλή ήταν, γλυκήτατη ήταν, είχε κάποιες εγκυκλωπεδικές γνώσεις για καναρίνια, αλλά τα δικά μου πρέπει να ήταν τα πρώτα καναρίνια που είχε δει σαν γιατρός, θα έλεγα.

Και να σας πω και κάτι ωραίο για το τέλος. Όσο την παρακολουθούσα μέσω βίντεο όλη τη μέρα. Όλο το χρόνο όσο ήταν στο πάτωμα σε άσχημη κατάσταση, στο άλλο μισό της ζευγαρώστρας, ο Μπομπ ήταν επίσης στο πάτωμα, κάπου κοντά στο χώρισμα πάντα. Πιο ζωντανός βέβαια και όλο και κάτι τσιμπολογούσε, πηγαινοερχόταν δεξιά αριστερά, αλλά δεν πετούσε, στις πατήθρες δεν ανέβαινε. Μόνο όταν ανέβαινε αυτή επάνω καθε 5-10 λεπτά, ανέβαινε κι αυτός. Το παρατήρησα μία, το παρατήργσα δύο... στην τρίτη λέω δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι γλυκήτατο όμως; Πρέπει και αυτά να έχουν κάποια συμπάθεια με άλλα άτομα του είδους τους.
 

Συνημμένα

  • 20180308_175317_crop_547x482.webp
    20180308_175317_crop_547x482.webp
    12,4 KB · Προβολές: 24
Τελευταία επεξεργασία:
Παρά ταύτα πριν νυχτώσει την έπιασα και την έβρεξα στην κοιλιά μήπως υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα
Απλα για την επομενη φορα, καλο θα ηταν να μην βρεχεις το καναρινι λιγο πριν κοιμηθει γιατι μπορει να κρυωσει. Αυτο καλο θα ηταν να τα κανουμε πρωινα. 😉

Σας παραθέτω και μια φωτό αν καταλάβετε κάτι από την κοιλιά της. Εμένα δε μου φαίνεται ύποπτη.
Βρε Θανάση μου η κοιλια της δειχνει πολυ καλα! Δε ξερω τωρα για πιο πανω... αν θα μπορουσες να βγαλεις μια φωτο που να φαινεται και πιο ψηλα το σημειο της καρινας και της κοιλιας...

Το μεσημέρι μας έπιασε ισχυρή αμμοθύελλα. Αν δεν τα είχα πάει μέσα στο θερμενόμενο δωμάτιο, η Φατμέ με το βεβαρημένο ιστορικό στο αναπνευστικό μπορεί και να μην τα κατάφερνε με την αμμοθύελλα. Αυτές οι αμμοθύελλες δεν έρχονται από το ένα λεπτό στο άλλο. Μπορεί η Φατμέ επειδή ενδεχομένως να είναι και πιο ευάλωτη να είχε την ενόχληση νωρίτερα. Δεν το αποκλείω καθόλου.
Αρα μηπως μιλαμε για ενα καναρινακι με ευαισθησια στο αναπνευστικο; Γενικα τα καναρινια ειναι αρκετα ευαισθητα... Δοκιμασε να φτιαξεις ζεστο χαμομηλι (νομιζω πως αυτο το βοτανο κανει καλο στο αναπνευστικο) και να βαλεις το κλουβι της κοντα στους ατμους και να εισπνευσει τους ατμους. Και δες αν θα υπαρξει καλυτερρευση...
 
Θανάση, μήπως υπάρχει ένα ελάχιστο εξογκωματάκι στην κοιλίτσα της; Είδα μια ελαφρά διαφορετική απόχρωση στη μία της πλευρά. Μπορεί να με ξεγελά και η φωτογραφία βεβαίως.
 
Θανάση, εκεί κοντά στον αντίχειρά σου είδα κουτσουλιά, αν είναι δλδ, και αναρωτήθηκα αν όταν την έπιασες εξέτασες και την αμάρα της, μήπως στο πουλάκι υπήρχε κάτι ας πούμε λερωμένο με υδαρή κόπρανα ή βρώμικο ή φραγμένο.

x482 (1).webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έλα, σόρρυ, το Σαββατοκύριακο μας είναι Παρασκευοσάββατο στην ουσία και όταν τελείωσα να κάνω το νοσοκόμο για τη Φατμέ άρχισα να πέρνω τους δρόμους :)

Να πω πρώτα από όλα στην Αλίκη ότι μάλλον είναι ζήτημα αναπνευστικού, ναι. Επίσης πολλή καλή η ιδέα με το χαμομήλι το οποίο το έκανα πολλές φορές σήμερα.

Επίσης ξανατσέκαρα και δεν μπόρεσα να δω κάτι ύποπτο ούτε στην αμάρα, ούτε στο στήθος. Αν υπήρχε κάτι στην αμάρα θα έφυγε με το νερό που ρίξαμε μετά τη λήψη της παραπάνω φωτογραφίας. Το κιτρινάδι ανάλογα με τη γωνία δε φαίνεται πάντα και ίσως να είναι λίπος ναι. Μόνος μου δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες να σας δείξω. Στην παραπάνω είχα βοήθεια, ένας φίλος την κρατούσε κι εγώ είχα το κινητό.

Είναι ακόμη στο θερμενόμενο χώρο. Σήμερα ήταν από το πρωί ένα τικ πιο ζωηρή. Προς το βραδάκι είχε πάρει τα πάνω της για τα καλά. Τόσο πολύ που έβγαλα το χώρισμα από τη ζευγαρώστρα.

Πάλι ήταν ξαπλωμένη κάτω για λίγο (κι ο Μπομπ πάλι δίπλα της!), αλλά γενικά πολύ πιο ζωηρή. Ιδιαίτερα το ποδαράκι, κάνα τέταρτο πριν πάνε στις θέσεις ύπνου δεν το είδα ούτε τεντωμένο (αλύγιστο), ούτε να το σηκώνει. Άρχισε να πετάει για τα καλά μέσα στη ζευγαρώστρα και το ίδιο κι ο Μπομπ, ο οποίος πρέπει να είναι πυρωμένος για τα καλά, είναι πολύ απότομες οι κινήσεις του, σχεδόν μανιακές.

Εμπνευσμένος από τους ατμούς του χαμομηλιού της έβαλα και αρεωμένο τσάι του βουνού για να πίνει. Επίσης μέσα στην ποτίστρα διέλυσα μισή σταγώνα ριγανέλαιο σαν αντιβιωτικό (όσο διαλύεται το λάδι τέλος πάντων, ένα άρωμα ρίγανης το πήρε στα σίγουρα).

Ιδιαίτερα για το ριγανέλαιο είχα ενδιασμούς, αλλά φαίνεται τουλάχιστον να μην της έκανε κακό. Το παίρνω κι εγώ σαν φυσικό αντιβιωτικό αν χρειαστεί και σκέφτηκα πως αν είναι αρεωμένο σωστά, ενδεχομένως να βοηθήσει.

Συγκρατημένα αισιόδοξος λοιπόν και βλέπουμε και αύριο πώς τα πάει...
 
Και σήμερα τα ίδια είχαμε. Σχετικά ζωηρή, αλλά πού και πού το σήκωνε το ποδαράκι της.

Τελικά οι ατμοί είναι άκρως απαραίτητοι, γιατί δε σκέφτηκα ότι το κλιματιστικό τον ξεραίνει τον αέρα μία παραπάνω.

Νομίζω σε 1-2 μέρες θα πρέπει να τα βγάλω από το κλιματιζόμενο δωμάτιο.

Τα αρεωμένα τσάγια (βουνού, χαμομήλι, τσουκνίδα εναλλάξ) και το ριγανέλαιο θα το συνεχίσω μέχρι να κλείσει βδομάδα.

Με τη φωλιά τι να κάνω; Να τη βγάλω; Υπάρχουν απόψεις; Ο Μπομπ πάντως αν και μανιακός στις κινήσεις έχει να τραγουδήσει από τότε που μπήκαν στο κλιματιζόμενο δωμάτιο.
 
Καλησπέρα Θανάση.
Με τη φωλιά τι να κάνω; Να τη βγάλω; Υπάρχουν απόψεις;
Η άποψη μου είναι να την βγάλεις. Προς το παρών πρέπει
να γίνει καλά η Φατμέ και μετά τα άλλα.
Εάν υπάρχει έστω και μια υπόνοια για πρόβλημα στο αναπνευστικό καλό είναι να βγάλεις και
το υπόστρωμα που χρησιμοποιείς
 
Νομίζω σε 1-2 μέρες θα πρέπει να τα βγάλω από το κλιματιζόμενο δωμάτιο.
Ναι απλά προσοχή με αυτους τους περιεργους ανεμους που εχετε εκει... Οσο λιγοτερο αερα τα χτυπαει τοσο το καλυτερο.. και ιδιαιτερα για την Φατμε που εχει ευαισθησια..

Σχετικά ζωηρή, αλλά πού και πού το σήκωνε το ποδαράκι της.
Καμια φορα το σηκωμα του ποδιου ειναι και χαλαρωμα ή σταση βολεματος.. Δεν ειναι απαραιτητα πονος στην κοιλια.. απ τη στιγμη που η κοιλια της ειναι καθαρη μηπως σηκωνει το ποδι απλα για να βολευτει το κοριτσι;

Με τη φωλιά τι να κάνω; Να τη βγάλω; Υπάρχουν απόψεις; Ο Μπομπ πάντως αν και μανιακός στις κινήσεις έχει να τραγουδήσει από τότε που μπήκαν στο κλιματιζόμενο δωμάτιο.
Η άποψη μου είναι να την βγάλεις. Προς το παρών πρέπει
να γίνει καλά η Φατμέ και μετά τα άλλα.
Συμφωνω με τον Παναγιωτη...
Και μηπως να κσεφτεις να τα χωρισεις και εντελως... Δλδ να μην βλεπονται καν.. Ο ενας ειναι φουλ πυρωμενος και το κοριτσι δεν ειναι πληρως καλα ακομα.. Βεβαια η παρε του σιγουρα την βοηθαει και της κανει καλο.
 
Back
Top