Ασθένειες Καναρίνι δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του

jerrythebird

PB New Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2019
Μηνύματα
24
Γειά σε όλους. Με λένε Μαρία και είμαι καινούργια στο forum. Εδώ και 5 χρόνια και 4 μήνες έχω ένα αρσενικό καναρίνι, τον Jerry. Η ηλικία του πρέπει να είναι γύρω στα 6 με 6ήμισυ πάνω κάτω. Έχει μεγάλωσει μέσα στο σπίτι και δεν έχει αρρωστήσει ποτέ. Πριν λίγο καιρό παρουσίασε αστάθεια, φαινόταν να έχει αδυναμία και στα δύο πόδια, έπεφτε από τα πάτηθρα και όλο και χειροτέρευε. Οι κτηνίατροι είπαν ότι απλά έχει πολλά λέπια στα πόδια και τον πονάνε, και θέλει θεραπεία με epithol και στη συνέχεια podagrine. Έβαλα epithol 3 μέρες αλλά χειροτέρεψε η αδυναμία του. Άρχισε να στέκεται στα γόνατα. Σταμάτησα για 10 μέρες αλλά του έδινα antistress. Καμία βελτίωση. Τώρα άρχισα να βάζω πάλι epithol τις 4 τελευταίες μέρες. Χειρότερα! Τώρα έχει φτάσει σε σημείο να σέρνεται με την κοιλιά. Γυρίζει στο πλάι και μένει εκεί με τα πόδια στον αέρα μαζεμένα και τρέμει. Του παίρνει πολλή ώρα να ξαναγυρίσει με την κοιλιά στο πάτωμα. Επίσης τις τελευταίες μέρες ανοιγοκλείνει ασταμάτητα το ράμφος του και κάποιες φορές ακούγεται ένα κλικάρισμα. Χρειάζομαι βοήθεια!
 
Μαρία καλώς ήρθες και χρόνια πολλά.
Η κατάσταση με το πουλάκι είναι αρκετά άσχημη, η κατάσταση στα πόδια του δεν δικαιολογεί τα υπόλοιπα συμπτώματα που αναφέρεις, λογικά το πουλί έχει και άλλα προβλήματα.
Φρόντισε το κλουβί του να βρίσκεται σε ένα αρκετά ζεστό σημείο του σπιτιού.
Αν έχεις φωλιά, τοποθέτησε μια χαμηλά στο κλουβί αφού πρώτα την έχεις στρώσει με βαμβάκι και βάλε εκεί το πουλάκι,
αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο μικρό πιατάκι του γλυκού ή και ένα καθαρό τασάκι.
Διάλυσε λίγη ζάχαρη σε ένα ποτηράκι νερού και δώσε του να πιει με μια σύριγγα ινσουλίνης.
Βράσε ένα αυγό 12 με 15 λεπτά και αφού το κρυώσεις κόψε λίγο και κράτα το κοντά του για να φάει.

Αυτές τις ημέρες πως κατάφερνε να τρώει και να πίνει νερό;
Παρακάτω είναι τα στοιχεία από Πτηνιάτρους, προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με κάποιον που βρίσκεται κοντά σου γιατί χρειάζεται σίγουρα εξέταση από Πτηνίατρο.
 
Ιωάννη, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Χρόνια πολλά. Συγγνώμη ξέχασα να αναφέρω ότι το πουλί τρώει, πίνει κανονικά. Έχει φυσιολογικές (με το μάτι) κουτσουλιές. Το αυγό το έκοψα εδώ και μέρες υπό το φόβο της ουρικής αρθρίτιδας, αν και δεν έχει κίτρινους πρησμένους αστραγάλους. Μόνο πολλά λέπια. Δυστυχώς εδώ που μένω δεν υπάρχουν πτηνίατροι και οι κτηνίατροι είναι μόλις δυο-τρεις. Το πουλί το έχω μεταφέρει στο μεταφορικό κλουβάκι, (δίπλα σε καλοριφέρ) χωρίς κλαράκια, με μπωλάκι φαγητού, νερού στον πάτο, και σαλάτα κάθε πρωί. Το μασάζ με epithol έχει απομακρύνει πολλά λέπια αλλά καμία βελτίωση στο περπάτημα. Επίσης με ανησυχεί το ανοιγόκλεισμα του ράμφος. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα ή απλώς έχει αγχωθεί από το συχνό πιάσιμο
 
Μείγμα σπόρων χύμα από πετσοπ, μάρκα δεν ξέρω. Δίνω μήλο, μαρούλι, αγγούρι, κολοκύθι. Περιστασιακά και ψωμί. Αυγό/αυγοτροφή τα έκοψα.
 
Ο πρώτος κτηνίατρος έδωσε τις βιταμίνες antistress της tafarm για 10 μέρες.
 
Το μασάζ με epithol έχει απομακρύνει πολλά λέπια αλλά καμία βελτίωση στο περπάτημα
Τα πόδια του σε τι κατάσταση είναι μετά την χρήση της epithol;
δείχνουν υπερβολικά κόκκινα και ερεθισμένα;
 
Πιστεύω πως πρέπει να σταματήσεις την epithol τελείως προς το παρών.
Αφού καταφέρνει να τρέφεται και να πίνει νερό σε αυτή την κατάσταση είναι ''ήρωας''
Βάλε πολυβιταμίνες στο νερό του για μερικές μέρες.
Ανέβασε φωτογραφίες που να φαίνονται τα πόδια του.
Μακάρι το πρόβλημα να το δημιούργησε η χρήση της epithol και να μην είναι κάποιο νευρολογικό πρόβλημα.
Αν υπάρχει κάποιος σύλλογος καναρινιών στην περιοχή σου προσπάθησε να επικοινωνήσεις, ίσως να μπορούν να προσφέρουν πιο άμεση βοήθεια.
 
Εντάξει θα τη σταματήσω. Πολυβιταμίνες να συνεχίσω την antistress ή κάποια άλλη; Φωτογραφίες θα προσπαθήσω να βγάλω αύριο. Σύλλογος όχι δεν υπάρχει. Αν είναι νευρολογικό το πρόβλημα από τι μπορεί τι έπαθε;
 
Μείγμα σπόρων χύμα από πετσοπ, μάρκα δεν ξέρω. Δίνω μήλο, μαρούλι, αγγούρι, κολοκύθι. Περιστασιακά και ψωμί. Αυγό/αυγοτροφή τα έκοψα.

Τροφη/αυγοτροφη θα παρεις συσκευασμενη επώνυμη και σταματας το ψωμι!
 
Πολυβιταμίνες να συνεχίσω την antistress ή κάποια άλλη;
Αν μπορείς πάρε πολυβιταμίνες (περιέχουν περισσότερα στοιχεία)
Αν είναι νευρολογικό θα πρέπει να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με κάποιον Πτηνίατρο για να σου προτείνει κάποια θεραπεία αν και εφόσον μπορεί.
Νομίζω ναι. Κοκκινίζουν αρκετά.
Μπορείς να του βάζεις για λίγο δροσερό νερό στα πόδια του για να το ανακουφίσεις
 
Τροφη/αυγοτροφη θα παρεις συσκευασμενη επώνυμη και σταματας το ψωμι!
Εντάξει.
[automerge]1577405581[/automerge]
Αν μπορείς πάρε πολυβιταμίνες (περιέχουν περισσότερα στοιχεία)
Αν είναι νευρολογικό θα πρέπει να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με κάποιον Πτηνίατρο για να σου προτείνει κάποια θεραπεία αν και εφόσον μπορεί.

Μπορείς να του βάζεις για λίγο δροσερό νερό στα πόδια του για να το ανακουφίσεις
Πολυβιταμίνες σε σταγόνες ή σε σκόνη είναι καλύτερα; Υπάρχει κάποιος πτηνίατρος εδώ ή κάποιος που να ξέρει πτηνίατρο; Όσο για τα πόδια σκεφτόμουν να δοκιμάσω την Pomada της Tabernil. Θα βοηθήσει κάπως;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από ό,τι φαίνεται η κατάσταση είναι κρίσιμη.
Στη θέση σου με το που ξυπνούσα θα :
  1. έγραφα σε ένα ποστ την περιοχή διαμονής μου και αν έχω ή μπορώ να βρω μεταφορικό μέσο
  2. άνοιγα το link με τους ειδικευμένους σε πτηνά γιατρούς και αν έβρισκα κάποιον σε απόσταση που να μπορώ να φτάσω θα έπαιρνα οπωσδήποτε τηλέφωνο, αν όχι, θα τηλεφωνούσα στο Διαγνωστικό Κέντρο της Κομοτηνής, θα τραβούσα βίντεο και θα το έστελνα (αν μου έδιναν τη δυνατότητα) και θα ζητούσα συμβουλές, ρωτώντας και πως να τους στείλω τα χρήματα για τις συμβουλές αυτές, και τι δείγματα θα χρειαστούν για εξέταση
  3. Αν δεν έβρισκα τίποτα από τα παραπάνω και αν λόγω ημερών αποτύγχανα να επικοινωνήσω με ειδικευμένο γιατρό, και δεν έβλεπα ουδεμία βελτίωση σημαντική σε σχέση με εχθές, θα του έδινα φάρμακα στα τυφλά γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να προκαλέσω ακόμα και τον θάνατό του. Και συγκεκριμένα σε πρώτη φάση ενεργό άνθρακα. Και στη συνέχεια αντιβίωση ευρέους φάσματος. Ταυτόχρονα θα διάβαζα άρθρα στο πεδίο Ασθένειες Πτηνών με πρώτο την Ασπεργίλωση
(Πάτα επάνω στα μπλε links για να διαβάζεις τα σημεία στα οποία σε παραπέμπουμε)
Ελπίζω όλα να πάνε καλύτερα.
 
Κατα την δικη μου αποψη η Ασπεργιλλωση συγκεντρωνει ισως τις λιγοτερες πιθανοτητες μιας και εκ περιγραφης φαινεται να απουσιαζει το κυριο και χαρακτησριστικο σύμπτωμα της, η αναπνευστική δυσλειτουργία.
Μην ξεχναμε πως προκειται για μια παθηση του αναπνευστικου σε πρωτο χρονο.
 
Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Δυστυχώς μένω σε απομακρυσμενη περιοχή. Μόνο από τηλ. μπορώ να έρθω σε επαφή με πτηνιάτρους. Διάβασα ότι η χρόνια ασπεργιλλωση μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στα πόδια. Δε νομίζω τώρα πια να φταίνε τα λέπια για τόσο έντονη αδυναμία. Θα ανεβάσω φώτο των ποδιών σύντομα. Επίσης με ανησυχεί το ανοιγοκλεισμα του ράμφος. Σας παραθέτω βίντεο:
[automerge]1577454325[/automerge]
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Δεν εχει ανεβει καποιο βιντεακι.
Η ασπεργιλλωση θα συμφωνήσω οτι μπορει να εχει ΚΑΙ τετοια συμπτωματα αλλα δε νομιζω να εχει υπαρξει πουλι που διεγνωσθει με ασπεργιλλο και το μονο του σύμπτωμα να ηταν η αδυναμια στα ποδια.

Η αδυναμία του να σταθει στα ποδια του μπορει να ειναι αποτελεσμα πολλων και διαφορετικών ασθενειών ή καταστάσεων.Απο ελλειπή διατροφή μεχρι κατι πολυ σύνθετο.

Η υπερκερατωση, συνηθως, δεν δημιουργει συμπτωματα αδυναμιας. Η λαθος ή παρατεταμενη χρηση φαρμακων για την υπερκερατωση ομως μπορει.

Αν εχεις την οικονομική δυνατοτητα των 10-12 ευρω, να στειλεις κουτσουλια στο διαγνωστικο της Κομοτηνης που εχει αναφερθει ηδη πιο πανω.
Αλλα επειδη περιγραφεις και εικονα δεν εχουμε βγαλε καθαρες φωτο των ποδιων,του πουλιού γενικα και επισης στερνου και κοιλιας αφου το πιασεις και με ελαφρως βρεγμενα δαχτυλα του παραμερίσεις τα πούπουλα σε στέρνο και κοιλια.
 
Πολυβιταμίνες σε σταγόνες ή σε σκόνη είναι καλύτερα
Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτές που είναι σε υγρή μορφή.
Όσο για τα πόδια σκεφτόμουν να δοκιμάσω την Pomada της Tabernil
Αν δεν καταφέρει να σταθεί στα πόδια του ΜΗΝ βάλεις τίποτα.
Το πουλάκι πρέπει να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και μετά θα ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο.
Υπό τις παρούσες συνθήκες θα συμφωνήσω με τον @ianos και θα του έδινα αντιβίωση Aviomycine .
 
Back
Top