Ασθένειες Παραδεισάκι δεν μπορεί να σταθεί όρθιο

Μπράβο σου που έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να βελτιώσεις την κατάσταση του. Το φάρμακο που χρησιμοποιησες είναι πάρα πολύ ισχυρό και καλό θα ήταν να μην το ξαναχρησιμοποιησεις. Υπάρχουν άλλα σκευάσματα πιο ήπια για το πόδι του, αν παραστεί ανάγκη στο μέλλον. Θεωρώ ήδη ότι το πουλάκι σου έχει πολύ δυνατή κράση για να αντέξει 5ημερη καθημερινή χρήση του pulmosan. Εύχομαι να γίνει εντελώς καλά και να χαίρεσαι τη συντροφιά του για πολλά ακόμη χρόνια.
 
1.webp
[automerge]1559992812[/automerge]
Αυτή η εικόνα δεν υπήρχε το πουλί επεφτε κάτω Κ δεν μπορούσε να σταθεί στο κλαρακι είχε βαριά ανάσα Κ δεν κελαηδουσε. Τις οδηγίες μου τις έδωσε ένάς κτηνίατρος
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν και δεν απαντήθηκε η ερώτηση μου... (δεν είχα δει την απάντηση σου)
Δεν αμφέβαλα ώστε να βάζεις φωτογραφία πως ζει και είναι καλύτερα...
Απλά καταλήγω στο... ''όποιου του μέλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει'' 🙄
 
Σου απάντησα ποιον ρωτησα
[automerge]1559993300[/automerge]
Θεώρησα ότι μπορεί να με βοηθήσει. Όπως σας είπα δεν ξανά είχα αντιμετώπισει κανένα πρόβλημα. Εγώ ήθελα να το βοηθήσω. Τώρα απέξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέτε.
 
... Τώρα απέξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέτε.

Δεν λέμε πουθενά τραγούδια. Σου τόνισαν, άνθρωποι με μεγαλύτερη εμπειρία απο τη δική σου ότι το φάρμακο που χρησιμοποίησες σε τόσο μεγάλη δόση (λανθασμένα καθώς έβαλες υπερβολική ποσότητα και κατα τη δική μου άποψη) μπορούσε να το έχει αφήσει στον τόπο λίγο μετά την πρώτη σταγόνα. Μόνο αυτό σου είπαν κι αυτό να θυμάσαι αν ποτέ το ξαναχρειαστείς, ότι δεν είναι αθώο.
 
Μετά από οδηγία γιατρού το χρησιμοποίησα. Η κριτική Κ Η ειρωνεία δεν βοηθάει. Εννοείται δε θα το επαναχρησιμοποίησώ... Τώρα το αν τον έβλαψε η αν το βοήθησε ένας Θεός ξέρει.
 
Η κριτική Κ Η ειρωνεία δεν βοηθάει.
Ίσως όχι στην περίπτωση αλλά στις μελλοντικές παρόμοιες.
Θα πρέπει να αναγνωρίσεις πως όλοι θέλουμε να σε βοηθήσουμε και ακόμη και όσα σου φαίνονται "υπερβολικά" γράφονται με απόλυτα καλή πρόθεση.
Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και να συνεχίσουμε όμορφα το διάλογο.
 
Θεώρησα ότι μπορεί να με βοηθήσει. Όπως σας είπα δεν ξανά είχα αντιμετώπισει κανένα πρόβλημα. Εγώ ήθελα να το βοηθήσω. Τώρα απέξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέτε.
Κανένας μας δεν είναι έξω από το χορό τη στιγμή που όλοι έχουμε πουλιά και (είχαν ή ) ενδέχεται κάποια στιγμή ν΄αρρωστήσουν.
Είχα καναρίνι νεαρό και με το που του έβαζε ο γιατρός pulmosan για 24ώρες δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του!
Επίσης κανείς από τους γιατρούς που έχω πάει και οι οποίοι ασχολούνται με πουλιά και είναι από τους καλύτερους που έχουμε στην Ελλάδα και όχι όπως στην αρχή είχες γράψει...
{ Mimikald30 είπε:
Στην περιοχή μου δεν είναι Κ πολύ σχετικοί είμαι από Κορινθία.}

Δεν συνιστά χορήγηση pulmosan πριν τις 7 ημέρες...
Επειδή λοιπόν διαβάζουν πολλά άτομα τα γραφόμενα μας και που είτε δεν υπάρχει γιατρός στην περιοχή τους,
είτε δεν είναι πολύ σχετικοί οι γιατροί όπως προανέφερες και τ΄ έσβησες
(βρήκα την παράθεση στο ποστ του Δημήτρη Deukalion )
είτε κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθούν γιατρό...

ΔΕΝ μπορούσα ν΄αφήσω να ''περάσει'' απαρατήρητη η δοσολογία που έλαβε το παραδεισάκι σου
(ούτε η εταιρεία δεν δίνει αυτή την δοσολογία)
Και ευτυχώς μετά από αυτή την υπερδοσολογία έτυχε να ζει!

Δεν ''κατηγόρησε'' κανείς μας εσένα... Προσπάθησες για το καλύτερο... Δεν πάει να πει πως οι οδηγίες του γιατρού ήταν σωστές έστω κι αν το πουλάκι επέζησε...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευτυχώς επέζησε και μακάρι να συνεχίσει να είναι καλά. Εγώ πάντως που έδωσα ιβερμεκτινη, σε πιο ήπιο σκεύασμα και με διαφορά αρκετών ημερών μεταξύ των επαναλήψεων (3 φορές συνολικά), παρατήρησα ότι το καναρίνι μου αρχικά φανηκε να επανέρχεται πλήρως και μετά από μια εβδομάδα έγινε πιο χάλια από πριν. Κάποιοι από εσάς ίσως θυμάστε το θέμα.

Όσον αφορά τα ζεμπρακια κι επειδή όπως είπα είναι και τα δικά μου σε αυτήν την ηλικία, κάποιες μέρες είναι πιο υποτονικά, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση και κάποιες άλλες συμπεριφέρονται σαν νεαρά πουλάκια. Ου γαρ έρχεται μόνον! Δυστυχώς έτσι είναι!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν έχω σβήσει κανένα μήνυμα. Δεν ξέρω καν πως σβήνουν χρυσή μου. Ο ίδιος γιατρός έχει χορηγήσει στο καναρίνι της ξαδέλφης μου 7 μέρες πουλμοσαν για ακαρεα της τραχείας Κ το πουλί συνηλθε είναι μια χαρά Κ δεν έχει πρόβλημα κανένα. Δεν είχε καμία παρενέργεια φανερή τουλάχιστον. Θεώρησα ότι κάτι ξέρει περισσότερο κ τον ρώτησα. Απλά δεν είπα ότι είναι ο καλύτερος ούτε τοπ. Εσύ προσωπικά πχ δεν είχες κάτι να μου προτείνεις ζήτησα πρώτα εδώ βοήθεια Κ δεν είχατε ασχοληθεί με τέτοιο θέμα. Περα απο τις βιταμινες. έπρεπε να κάνω κάτι να ρίσκαρώ Κ το έκανα. Εννοείται δε το προτείνω σε κανέναν Κ τώρα που έμαθα θα προσέχω.
[automerge]1560024771[/automerge]
Ήταν μπρος γκρεμός Κ πίσω Ρέμα. Κάποιος θα πρεπει να καταλάβει και τη θέση μου..
[automerge]1560025158[/automerge]
Δεν εχω να συζητησω κατι αλλο είναι άσκοπο να λέω τα ίδια για το θεμα. Εύχομαι μονο να ειναι περαστικό κ να ζήσει λίγο ακόμα.. σας Ευχαριστώ ολους για το ενδιαφέρον.. καλο βραδυ
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα! Στο παραδεισακι βάζω pulmosan για ακαρεα ποδιου και μπενταντιν στα ποδαράκια Κ του δίνω κ βιταμίνες. Είναι καλύτερα κελαηδαει κ τρωει κάνόνίκά κ βλεπω να έχει όρεξη. Το ποδαράκι το πατάει καλύτερα δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν 3 μέρες.. ελπίζω ο γεράκος μου να κερδίσει λίγο χρόνο ακομα!

*Δεν έχω σβήσει κανένα μήνυμα. Δεν ξέρω καν πως σβήνουν χρυσή μου.

* Το βρήκα, με συγχωρείς πολύ χρυσή μου
**Φυσικά και δεν θα πρότεινα pulmosan σε μεγάλης ηλικίας πουλί και μάλιστα χωρίς δυνάμεις.
Κανείς μας άλλωστε δεν προσπαθεί να παίξει ρόλο γιατρού εδώ μέσα...
***Δεν καταλαβαίνω γιατί ''χρεώνεσαι'' στην υπερδοσολογία που έδωσε ο γιατρός...;
Εσύ δεν φέρεις καμία ευθύνη...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις πως χρειάζεται να «αμυνθείς». Θέλω να πιστεύω πως τα σχόλια των μελών δεν εξέφραζαν κάποια κατηγορία προς εσένα, αλλά μάλλον έκπληξη για τη δοσολογια του φαρμάκου. Μην ξεχνάς πως όλα τα ποστ εδώ χρησιμεύουν και σαν αναφορά σε μελλοντικές καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος, όποτε καλό είναι να ακουστεί και αυτή η άποψη για να είμαστε κι εμείς πιο υποψιασμένοι. Εγώ για παράδειγμα, δεν γνώριζα τίποτα γι αυτό το φάρμακο και την δοσολογια του και η συγκεκριμένη κουβέντα ήταν έναυσμα για να μαθω περισσότερα.

Χαίρομαι πολύ που το παραδεισακι σου είναι καλύτερα και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που μεσα από αυτό βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπερασματα. Η αλήθεια είναι πως όταν δεν γνωρίζεις ακολουθείς ακριβώς αυτό που λέει ο γιατρός. Κι εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα, ειδικά αν η ανησυχία μου είχε χτυπήσει κόκκινο.
 
Πιστεύω πως κάποια πράγματα χρειάζονται τρόπο. Γτ ήδη έχεις ανησυχήσει υπερβολικά.. Δεν ξέρεις τι είναι λάθος Κ τι σωστό... Τι πρέπει να κάνεις Κ τι Όχι. Γτ έχεις συναισθηματικόυς δεσμούς με το ζωντανό από τα χρόνια που το έχω φαίνετε αυτο.. Κ μετά πρεπει να έχεις Κ τις ενοχές για το ότι έκανες λάθος.. κ αν του εκανες κακο αντι για καλο. και Ναι εννοειται έχω την ευθύνη εγώ...
 
Ασφαλώς και δεν φέρεις καμια ευθύνη. Εσύ έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου, πρώτα να απευθυνθείς στα μέλη της ομάδας μας και έπειτα να το πας στον γιατρό.
Εδώ δεν σου προτείνε κανείς κάποια λύση επειδή κανείς δεν είναι γιατρός και δεν έχει δικαίωμα να βγάλει διάγνωση. Την ίδια υπευθυνότητα θα έπρεπε να δείχνουν και ορισμένοι κτηνίατροι. Δεν είναι ντροπή να παραδεχτούν ότι δεν γνωρίζουν από πτηνά.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Περα απο το τι πιστευει o γιατρος, η @Sissy αλλα και ο καθενας απο εμας, μια ματια στις οδηγιες χρησης του Pulmosan ειναι αρκετη για να παρουμε μια εικονα σε οτι αναφορα την ορθη χρηση του.
 
Back
Top