Ασθένειες Καναρίνι με διάρροια

Εγω καταλαβα οτι δεν ειδε κατι στο μικροσκοπιο. Και του ειπα οτι μίλησα με τον κυριο και μου προτεινε το teniazine και μου ειπε ο γιατρος οτι πρεπει να εχει όντως σκουληκια και να του το δωσω. Ειχα σκοπο να του το δωσω για 24 ωρες οπως μου ειχαν πει ακιβοι δυο και οπως λενε και οι οδηγιες. Αλλα στις 12 ωρες το σταματησα και αρχισα βιταμινες γιατι μίλησα με τον κυριο. Του ειπα οτι πεοηγουμενως ειχα χορηγησει 5 μερες ultra levour στο πουλακι και μου ειπε να διακοψω την αγωγη για το σκουληκι και να αρχισω αμεσως βιταμινες. Μου ειπε οτι το ultra levour κανει κακο στο σικωτι του. Επισης ο κυριος που αναφερω δεν ειναι τυχαιος. Ασχολειται με καναρινια πανω απο 30 χρονια και προπερσι που ειχε αρρωστησει παλι το καλοκαιρι το πουλακι μας, αυτος το εοχε σωσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κατερίνα οταν καποιος λεει οτι το ultra levure πειραζει στο συκωτι και την ιδια στιγμη χορηγει αντιβιωσεις και αντιπαρασιτικα χωρις διαπιστωμένο λογο για εμενα ειναι τυχαιος ακομα και 200 χρονια να εχει καναρίνια.
 
Εχετε να μου προτεινετε εσεις καποιον;


Έχω διαβάσει καλά λόγια από μέλη μας. Ίσως κάποιοι από Θεσσαλονίκη μπορούν να σου πουν περισσότερα.

Άφησε τον στην ησυχία του τον "κύριο" Κατερίνα..
 
Ευχαριστώ πάρα πολυ. Θα τους καλέσω αυριο το πρωι.
[automerge]1563899947[/automerge]
Ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια και συγγνωμη αν σας κουρασα. Θα σας ενημερωσω αν εχω καποιο νεο. Ελπιζω να σταματησει συντομα η διαρροια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω διαβάσει καλά λόγια από μέλη μας. Ίσως κάποιοι από Θεσσαλονίκη μπορούν να σου πουν περισσότερα.

Άφησε τον στην ησυχία του τον "κύριο" Κατερίνα..

@Katerina234
Έχω σώσει 3 καναρίνια μου πηγαίνοντας τα στον συγκεκριμένο γιατρό.
Όλοι από τον σύλλογο μου, αυτόν συμβουλεύονται τακτικά καθώς και πολλοί που εισάγουν πουλιά.
Έχει λίγα δικά του καναρίνια και παπαγαλάκια ενώ παλαιότερα είχε πάρα πολλά. Δηλαδή έχει την αγάπη ή το "μικρόβιο" εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Πολλοί παλιοί στο χώρο δυστυχώς έχουν μείνει στο παρελθόν και εκτρέφουν με την ίδιο τρόπο όπως πριν 30 χρόνια, καμία εξέλιξη στην εκτροφή τους.
Τέλος να ξέρεις ότι μπορείς να το ξαναπάς δωρεάν για επανεξέταση στον συγκεκριμένο γιατρό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι κι εμενα μου φανηκε καλος. Το εξετασε αρκετη ωρα το πουλακι. Εκανα βλακεια που δεν τον ξανακαλεσα. Θα τον παρω τηλεφωνο μολις επιστρεψει απο την αδεια του να τον συμβουλευτω.
Και ειναι πολυ οικονομικος γενικα!
[automerge]1563956257[/automerge]
Το πουλακι κοιμηθηκε παλι κατω χθες το βραδυ. Αλλα παρατηρησα οτι στηριζοταν στα ποδαρακια του και οχι στην κοιλιτσα του.
Το πρωι ξυπνησε πολυ ευδιαθετο! Του βαζω μονο σπορακια και νερακι τωρα. Θα παω σημερα να αγορασω και μια καλη τροφη συσκευασμενη χωρις φρουτα γιατι δεν προλαβα χθες. Και θα του δωσω και αυγουλακι. Χανει παρα πολλα μικρα πουπουλακια αυτες τις μερες. Μαλλον εχει εξαντληθει κι απο αυτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μην έχεις τόσο άγχος με τα φρούτα στην τροφή.. Η ποσότητα τους σε αυτά τα κοκκίδια είναι απειροελάχιστη σε σχέση με την χορηγία ενός κανονικού φρούτου που τώρα δεν πρέπει να δίνεις.

Έμπρακτο παράδειγμα το δικό μου καναρινακι που είχε διάρροια και που του έβαζα την τροφή της Verse Laga που σου έλεγα παραπάνω. Μια χαρά συνήλθε σε διάστημα δυο εβδομάδων και χαίρει άκρας υγείας έως και σήμερα.
 
Κι εγώ σε αυτόν πηγαίνω... Πάντα μένω ευχαριστημένη!
Όταν χορηγούμε κάποιο προβιοτικο η οτιδήποτε άλλο συμπλήρωμα η αντιβιοτικό δεν μπορεί να βλάψει το πουλί άμα το χρησιμοποιήσουμε σε σωστές δοσολογίες...
Εφόσον δεν βρήκε κάτι ο Δημήτρης γιατί δυστυχώς διαθέτει μόνο μικροσκόπιο σου προτείνω να πας εδώ τις κουτσουλιές για ανάλυση... Είναι λίγο ακριβή αν κάνεις γενική ανάλυση αλλά θα σου βρει πρόβλημα εάν υπάρχει...
Ένα προβιοτικο για να κάνει τη δουλειά του σε ένα πουλί πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι έχει το πουλί για να πάρεις και το αντίστοιχο προβιοτικο...
Κάποια πουλια χρειάζονται να πιουν προβιοτικο 7 ημέρες και άλλα 10.. Μερες...
Και αν δεν κάνει δουλειά τότε παίρνουμε αντιβίωση... Αλλά για να πάρουμε αντιβίωση η ότι άλλο χρειαστεί κάνουμε μια ανάλυση για να πάρουμε το σωστό φάρμακο...
Και επίσης θέλω να σου πω ότι στα χάπια και στις σκόνες τα προβιοτικα δεν είναι πάντα ζωντανά γιαυτό να προτιμάς ποσιμα...
Εαν τυχόν η διάρροια που κάνει μυρίζει τότε λογικά μπορεί να έχει πάθει βακτηριακη λοιμωξη...
Στείλε λοιπόν εδώ κουτσουλιές με τον τρόπο που θα σου πει για να μάθεις τι συμβαίνει...
Περαστικά εύχομαι...
 
Ευχαριστώ πολύ. Η διαρροια δεν μυριζει ευτυχως. Μολις την καλεσα και μου ειπε οτι συνεργαζεται με τον γιατρο που εχω κλεισει ραντεβου το απογευμα. Μαλιστα μου τον προτεινε και αυτη μολις της ειπα οτι προκειται για πουλακι. Οποτε αν δει κατι ο γιατρος θα της στειλει αυτος τις κουτσουλιες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπέρα. Πηγα το πουλακι στον γιατρο. Μου ειπε οτι δεν εχει διάρροια αλλα πολυουρια και αρα προβλημα με τα νεφρα. Μου εδωσε μια αντιβίωση η οποια πιανει τα νεφρα. Μου ειπε να την δωσω για 7 μερες σε συνδυασμο με πολυβιταμινες. Επισης μου ειπε να του δινω αυγο καθημερινα χωρις το τσοφλι και προαιρετικά almora διαλυμενη σε λιγο νερο με μια σύριγγα στο στομα. Οσο πιεί. Αν τωρα δεν του περασει μπορει να εχει νεφρικη ανεπαρκεια. Σε καθε περιπτωση μου ειπε να ξαναπαω την αλλη Τετάρτη για να δουμε πως ειναι. Ελπιζω να γινει καλα και να μην χρειαστει κατι αλλο.
 
Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση Κατερίνα! Να είσαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά!

Σου είπε τι πρέπει να τρώει αυτές τις μέρες και από τι μπορεί να προκλήθηκε το πρόβλημα;
 
Ελπιζω να πανε ολα καλα.

Με συμβουλεψε και αυτος να παιρνω συσκευασμενη τροφη. Να του δινω αυτην και αυγο χωρις το τσοφλι. Τιποτα αλλο για μια εβδομαδα.

Δεν ξερει απο τι μπορει να προκληθηκε. Ισως απο την χυμα τροφη που του εδινα.

Του αλλαξα και την τροφη σημερα. Πηρα την versele laga την premium prestige τελικα. Απλα με προβληματιζει που εχει τοσα χρωματιστα μεσα. Αλλα και στο pet shop μου ειπαν οτι ειναι απο τις καλυτερες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top