Ασθένειες Καναρίνι με δυσμορφία στο πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mary27
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mary27

PB New Member
Εγγραφή
5 Νοε 2013
Μηνύματα
151
Καλησπέρα σε όλους!
Όπως έχω ήδη γράψει, εχω ενα καναρινάκι το οποίο σήμερα είναι σχεδόν ανάπηρο από το ένα ποδαράκι (του λείπουν 2 δάχτυλα, κουτσαίνει) και σήμερα διαπίστωσα μια δυσμορφία και στο άλλο πόδι. Στην αρχή νόμιζα ότι ηταν πάλι ποδοδερματίτιδα ή ακάρεα αλλά βλέποντας τον τώρα το απόγευμα είδα ότι για να χει ισορροπία με το άρρωστο ποδαράκι,ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ το ποδαρακι που δεν εχει πρόβλημα. Στρίβει προς τα μέσα το ένα δαχτυλο στο υγιες πόδι, ουσιαστικά το ένα δάχτυλο "μπαίνει"κάτω από τα υπόλοιπα και κυρίως έχει κάνει σαν "κάλο" στο σημείο πάνω από την πατούσα, προφανώς επειδή στραβοπατάει εκείνο το σημείο..
Διορθώνεται αυτό με καποιο τρόπο;
 
Είναι αυτό ακριβώς που λες Μαίρη. Το πρόβλημα του ενός ποδιού, έχει δημιουργήσει δυσμορφία στο άλλο. Νομίζω ότι μόνο γιατρός μπορεί να πει τι διορθώνεται και τι όχι. Με δεδομένο όμως ότι μιλάμε για πόδι καναρινιού και για το μόνο ''καλό'' και λειτουργικό πόδι, μάλλον δεν χωράει επέμβαση.
 
Ενα σκεύασμα βιταμινούχο στο νερό. Δώσε προσοχή ώστε να περιέχει NIACIN και Β2 (Riboflavin).Αν εκ των υστέρων παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα πολύ πιθανόν να υπάρχει αδυναμία δημιουργίας κάποιου βασικού ενζύμου. Συμβαίνει συχνά σε πουλιά που έχουν περάσει απο φαρμακευτικές θεραπείες με υπερδοσολογίες φαρμάκων και γενικά κακή εφαρμογή των οδηγιών και του τρόπου χορήγησης. Ο κάλος είναι η αρχή της ποδοδερματίτιδας. Η τελευταία είναι ασθένεια που αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή με μεγάλη διάρκεια. Δυστυχώς είναι αυτό που λέμε "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Μιλησα πριν και με κτηνιατρο-εκτροφεα και μου πε οτι συμβαινει αυτο, οταν τον ενα ποδι δεν ειναι καλο (του λειπουν 2 δαχτυλα στο αλλο ποδι) προσπαθει να ισορροπησει με το αλλο οπως μπορεικαι μπορει να προκαλεσει υπερκερατωση σε κεινο το σημειο που το παταει κ στηριζεται...Αλλα δεν υπαρχει τροπος να αφαιρεθει αποτι μου ειπε..
Απο βιταμινες εχω τις MULTIVIT κανουν για την περιπτωση;
 
Ο Μάκης μίλησε για ενίσχυση με βιταμίνες του συμπλέγματος Β (νιασίνη Β3 και ριβοφλαβίνη Β2). Το multivit περιέχει 12 βιταμίνες, άρα θα έχει και βιτ. Β . Σίγουρα καλό θα κάνεις να το δώσεις.
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Μιλησα πριν και με κτηνιατρο-εκτροφεα και μου πε οτι συμβαινει αυτο, οταν τον ενα ποδι δεν ειναι καλο (του λειπουν 2 δαχτυλα στο αλλο ποδι) προσπαθει να ισορροπησει με το αλλο οπως μπορεικαι μπορει να προκαλεσει υπερκερατωση σε κεινο το σημειο που το παταει κ στηριζεται...Αλλα δεν υπαρχει τροπος να αφαιρεθει αποτι μου ειπε..
Απο βιταμινες εχω τις MULTIVIT κανουν για την περιπτωση;
Αυτό συμβαίνει στους πρώτους 2-3 μήνες της ζωής ενός πουλιού με αναπηρία. Μέχρις ότου σκληρυνθούν κάπως περισσότερο οι περιοχές που δέχονται το περισσότερο βάρος κατά την στήριξη. Μάλιστα αυτό "διευθετείται" σχετικά σύντομα ακόμα και σε πουλιά που έχουν χάσει ολόκληρο το πόδι απο την κνήμη. Ενα πουλί που έχει χάσει απλά ένα-δυό δάκτυλα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε στήριξης, ούτε ισορροπίας. Οι κυτταρικές μάζες που δημιουργούνται σε κάποια σημεία απο αυτούς τους "μηχανικούς" λόγους, δεν έχουν καμία ομοιότητα με κανενός είδους ασθένεια των ποδιών. Τα φαινόμενα διαιωνίζονται όταν υπάρχει λόγος. Οταν υπάρχει ασθένεια και πόνος στα άκρα. Ολα τα πολυβιταμινούχα με μεγάλα επίπεδα του συμπλέγματος Β είναι καλά για την περίπτωση.
 
Κατάφερα και τον έβγαλα φωτό όπως κάθεται στο κλαρί.Το ένα δάχτυλο το έχασε στις 29 Δεκεμβρίου και το άλλο στις 11 Ιανουαρίου.. Και τα δυο δάχτυλα τα εχασε γιατί μάτωσε τις φλέβες στα δάχτυλα (στην προσπάθεια του να βγάλει μια αλοιφή για ποδοδερματίτιδα). Το πήγα σε γιατρό και με συμβούλεψε να του τα βάλω όλα στον πάτο, φαγητό νερό κλπ και να χει και ένα μέρος μαλακό να ξεκουραζεται. Του βαλα ένα μαλακό παραλληλόγραμμο κουτί,το οποίο τώρα αφαιρώ τα πρωινά για να επανέλθει σιγά σιγά και να κινείται στα κλαδιά γιατί περνούσε όλη τη μέρα στο κουτί. Στην ποτίστρα και στην ταίστρα πάει κανονικά αλλά γενικά δεν πολυκινείται πάνω στα κλαδια, καθεται ακίνητος και το βράδυ πάει στο σημείο που είναι το κουτί, οποτε του το ξαναβάζω για να ξεκουραστεί... Πάντως δεν μπορεί να ισορροπήσει απόλυτα, κάποιες στιγμές το ποδι χωρις δάχτυλα γλυστρά προς τα πίσω και πεταρίζει για να βρει ισορροπία..
Κατάφερα και τον έβγαλα φωτό πριν λίγο,όπως κάθεται στο κλαδί, φαίνεται και το ποδαράκι που δεν εχει δαχτυλα και φαίνεται και το καλό πόδι που το στραβώνει και εχει κάνει κάλο στο πλαι... Μπορείτε κ. Μάκη βλέποντας τη φωτό να μου πείτε αν θα καταφέρει να ξανακινείται με περισσότερη άνεση και γενικά αν βλέπετε κάτι αξιοπρόσεκτο;
http://oi57.tinypic.com/2l8u90i.jpg
 
Κανένα πουλάκι δεν "τρώει" τα δάκτυλά του για να απομακρύνει μια αλοιφή. Κάποια ασθένεια ήταν αυτή που προκάλεσε μόλυνση (φλύκταινες), αιμοραγία, κακή αιμάτωση και τελικά την πτώση των δακτύλων. Σε τελικό στάδιο και μόνον, τα πουλιά απλά επιδιώκουν να απαλλαγούν απο το "σάπιο" κομμάτι για να γλυτώσουν την ολοκληρωτική μόλυνση και τον θάνατο. Είτε πρόκειται για ποδοδερματίτιδα είτε για ξηρή μορφή ευλογιάς. Μια σταγόνα μπεταντίν με μια μπατονέτα, στα σημεία που υπάρχουν πληγές στα πόδια ΚΑΘΕ ΔΡΑΔΥ για λίγες μέρες, για να μη κακοφορμίσουν, δεν κάνει κακό. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά απο την φωτογραφία φαίνεται σαν να υπάρχει ακόμα ερεθισμός και στα δύο πόδια. Αν δεν αποκασταθούν και τα δυό πλήρως δεν είναι δυνατόν να σταθεί καλά.
 
Πληγες δεν εχει στα ποδια πια.. Τις πρωτες μερες που ειχαν πεσει τα δαχτυλα κ ειχε πληγη στην πατουσα, κατοπιν συστασης του γιατρου εκανα καθε μερα πρωι βραδυ πλυσεις στα ποδια του με υγρο hibitane.. Και επαιρνε και FLAGYL για την ποδοδερματιτιδα γιατι δεν υποχωρουσε εδω και καιρο..
Τωρα δεν εχει πληγη αλλα στο καλο ποδι εχει κάποιες φορες ενα κιτρινο υγρο σαν πυον και γενικα το σημειο πανω απτην πατουςα εχει ενα κιτρινωπο χρωμα αλλα πληγη δεν εχει.. Το στραβοπαταει το καλο ποδι κ πιστευω οτι θα κανει μεγαλυτερο κάλο..
Εγω μπορω να του κανω κατι τωρα εκτος απο βιταμινες ή θα το βρει μονος του;Βλεπετε ακαρεα ή κατι αλλο δερματικο;
 
Να που μάθαμε ότι το flagyl εκτός από δράση για τριχομονάδες, δίνεται και για ποδοδερματίτιδα.
 
Ο κτηνιατρος-πτηνιατρος που το δωσε μου ειπε κατι για αναεροβια μικροβια που δεν τα επιανε η Baytril.. Και συμφωνησε κ ο φαρμακοποιος οταν του ανεφερα το περιςτατικο.. Δεν τον αμφισβητω αλλωστε με την flagyl του περασε η ποδοδερματιτιδα μετα απο καιρο..
 
Μαίρη, δεν το έγραψα ειρωνικά, ούτε το αμφισβητώ..Απλά δεν το γνώριζα ότι χτυπάει αναερόβια.
 
Κανενα προβλημα PAIANAS! 🙂
Κυριε Μακη τον ξαναψαξα επειδη ειπατε για πληγες. Στο καλο ποδι η πατουσα εχει σκληρυνει και ειναι μωβ χωρις πληγη κ στο πλαι η υπερκερατωση -καλος που δημιουργειται ειναι κιτρινωπη..
Αλλα πληγη οχι δεν εχει σε κανενα ποδι.. Εχετε να προτεινετε κατι να του βαλω ή θα δημιουργηθει ο καλος,θα σταθεροποιηθει και θα σταματησει εκει; Μπορει να παραμορφωθει περισσοτερο το ποδι;
 
Μαίρη, ίσως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να ακούσεις αυτήν τη στιγμή, είναι η άποψή μου. Έτσι και αλλιώς σου την έχω πει στο προηγούμενο θέμα, αλλά επιτρέψέ μου να επαναλάβω, ότι πουλιά με ένα πόδι και το άλλο κομμένο από τη ρίζα, έχουν την ίδια ισορροπία με τα πουλιά που έχουν δύο πόδια.

Ο λόγος που σε αυτή την ιστορία ταλαιπωρείται καταρχήν το πουλάκι και κατά επέκταση εσύ, είναι οι κτηνίατροι που δεν μπορούν να βρουν την αιτία του προβλήματος και αισθάνονται αναγκασμένοι να σου δίνουν φάρμακα μαζί με όλους τους άλλους που έχουν επίσης μια γνώμη, με αποτέλεσμα τους τελευταίους δύο μήνες να έχει πάρει το πουλάκι χωρίς αποτέλεσμα τόσο φάρμακα που θα σκότωναν ακόμα και ελέφαντα.

Μη με ρωτήσεις τι έχει το πουλάκι γιατί θα σου πω ότι δεν γνωρίζω. Μακάρι να σου έλεγαν το ίδιο πράγμα και όλοι όσοι έχεις απευθυνθεί και δεν ήθελαν να φανούν άσχετοι. Ο μόνος που έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει είναι ο @mgerom. Μακάρι να μπορούσαμε να σου προσφέρουμε κάτι περισσότερο.
 
Stavros εχω κανει οτι καλυτερο μπορουσα.. Και απο θεραπεια κ απο γιατρο τον οποιο δεν μετανιωσα που πηγα παροτι απαντηση δεν πηρα για το τι μικροβιο ηταν τελικα..
Απο κει και περα δεδομενης της τωρινης καταστασης (ενα ποδι χωρις δαχτυλα και ενα κανονικο αλλα με αρχη παραμορφωσης ) και επειδη απο τα λιγα που εχουμε πει απο το πρωι καταλαβα και γω οτι ο κ. Μακης εχει γνωσεις πανω στο θεμα, γιαυτο τον ρωταω μηπως οταν δει το ποστ κ τις φωτο μπορεσει να βοηθησει..
 
Μαίρη, είσαι από τα άτομα που γνωρίζω που έχουν ενδιαφερθεί περισσότερο για τα πουλιά που φροντίζουν. Αυτός είναι και ο λόγος που με έκανε να επανέλθω γράφοντας ένα ακόμη μήνυμα. Διαφορετικά, δεν θα ασχολιόμουν καθόλου. Μακάρι όμως εκτός από την άποψή μου να μπορούσα να βοηθήσω και περισσότερο στην επίλυση του προβλήματος. Εύχομαι πραγματικά πάντως να πάνε όλα καλά στο τέλος.
 
Καλημερα κ καλη Σαρακοστη σε ολους!
Απο χτες ειναι καπως καλυτερα, στεκεται στα κλαδια τρωει κλπ και δεν παει στο κουτι στον πατο.. Το δεξι του ποδι ομως το στραβοπαταει για να ισορροπησει.. Μια τελευταια ερωτηση, αυτη η υπερκερατωση/κάλος στο καλο ποδι που δημιουργειται τωρα που στραβοπαταει και δεν οφειλεται σε παθολογικους λογους,θελει καποια περιποιηση; Πχ βεζελινη, κρεμα χεριων κλπ ή το αφηνω έτσι;
 
Εγω θα ελεγα να βαλεις προληπτικα betadin 2-3 μερες στα ποδια του (προσεκτικα να μην πεσει στις φτερουγες) και στις πατητιθρες
 
  • Like
Αντιδράσεις: Mary27
Ευχαριστω για την συμβουλη!
Θα του βαλω betadine οπως λες.. Τις τελευταιες δυο μερες ευτυχως εχει μεγαλη βελτιωση. Στραβωνει μεν το καλο ποδι αλλα καταφερνει κ ισορροπει κ τρωει πινει οπως πριν..
Και κατι τελευταιο.. Τοσο καιρο ηταν πανω στο κουτι στον πατο καθιστος κ το τριχωμα στην κοιλια του εχει αραιωσει κ ειναι σαν βρεγμενα τα πουπουλα..Αν κ τον πλενω κ στα ποδια κ εκει στο τριχωμα στην κοιλια, μπορω να του βαλω τιποτα στην μπανιερα του, κανενα υγρο να φτιαξει το τριχωμα;Υποψην οτι δεν ειναι βρωμικος δεν εχει κουτσουλιες αλλα λογω του οτι καθοταν με την κοιλια στο κουτι εχει αραιωσει κ ενωσει το τριχωμα σε καποια σημεια σα να ναι βρεγμενος..
 
ειναι η υγρασια που συσσωρεύεται στο σημειο της επαφης και μαζι με την θερμοκρασία που παραγει ο οργανισμός του συμβαίνει αυτο. εγω θα ελεγα να μην το κάνεις τίποτα απλα να του δωσεις μια πολύ βιταμίνη να παρει λιγο τα πανω του και να ελέγχεις για καμια κύστη οταν θα βγουν τα νεα φτερα
 
Back
Top