Ασθένειες Καναρίνι με πρόβλημα στον δακρυϊκό αδένα

damliak

PB New Member
Εγγραφή
16 Απρ 2019
Μηνύματα
64
Καλημερα επανερχομαι. μετα απο ενα μηνα λοιπον εχω ενα Ασπρο καναρινι κυριαρχο. Ξεκινησε το προβλημα οταν παρατηρησα οτι ειναι μια φουσκαλα στο ραμφος και πηγενε πανω απο το μισω βλεφαρο, μια γεμιζε και την επομενη μερα αδειαζε... καθαριοτητα πατηθρες κλουβι ολα τα παντα γενικα.. Το ειδε και γιατρος ξεκινησαμε αντιβιωση σταγονες..Αλλα παλι επανερχεται.. Δεν φευγει μια αδειαζει τελιος.. και παλι γεμιζει δακρυα... Το καναρι ειναι δραστηριο κελαιδαει συνεχεια και ενεργητικο οσο τιποτα αλλο.. Θελω να κανω μια ερωτηση σας εχει τυχει κατι παρομοιο; Με τον δακρυκο Αδενα. Γιατι σε εμενα πρωτη φορα τυχαινει κατι τετοιο... Την μια μερα να ειναι καλα και την επομενη η σε λιγες ωρα να φουσκωνει.. σημειωση καναμε ολο τον κυκλο των θεραπειων. Σπορους απο επονυμη εταιρια βιταμηνες λαχανικα και 4 μερες την εβδομαδα βιταμηνες στο νερο του. Σταματησα πλεον με τις αντιβιωσεις. Γιατι πλεον φοβαμαι για το συκωτακι του... Δεν ειδα αποτελεσμα σε οτι σχημα και αν του χορηγηθηκε.
 
Δεν ειδα αποτελεσμα σε οτι σχημα και αν του χορηγηθηκε.
Πρέπει να ενημερώσεις τον γιατρό για να εξετάσει κάποια άλλη λύση ή αν δεν μπορεί ο συγκεκριμένος να απευθυνθείς σε άλλο γιατρό.
 
Τι του εχεις χορηγησει εως τωρα;
Βλεπεις να ξυνει το συγκεκριμένο σημειο στις πατηθρες;
Οχι Δεν το ξυνει απολυτως τιποτα και να σημειωσω οτι το καναρι πηρε ολο το φασμα των αντιβιωσεων. Για τριχωμοναδες, για ορνιθωση, μια γενικη, και σταγωνες στο Ματι αλλα και παλι τιποτα η φουσκα μια αδειαζει τελειως και παλι γεμιζει επισης του το ανοιξε αδειασε το υγρο αλλα παλι την επομενη μερα γεμισε!
 
Μπορεις να δοκιμασεις να του κανεις ελαφρυ μασαζ στο σημειο μεταξυ ματιου και μυτης, με καθαρα παντα χερια.
Ειναι η ιδια διαδικασια που κανουν και στα μωρα που αντιμετωπιζουν προβλημα στο δακρυικο πορο.
 
Μπορεις να δοκιμασεις να του κανεις ελαφρυ μασαζ στο σημειο μεταξυ ματιου και μυτης, με καθαρα παντα χερια.
Ειναι η ιδια διαδικασια που κανουν και στα μωρα που αντιμετωπιζουν προβλημα στο δακρυικο πορο.
Το εχω κανει απαλα παντα αδειαζει δεν λεω αλλα παλι την επομενη μερα γεμιζει. Δεν γινετε αλλο να βαρινω το πουλακι με αντιβιωσεις πλεον. Τις πηρε ολες.. Δεν ειναι εσωτερικο με σιγουρια μου το ειπε.. Πλεον ειναι εκει στο σημειο τοπικο..
 
Δεν εχουν νοημα οι αντιβιωσεις, αν ηταν μολυνση θα ειχε ιαθει.
Μπορει να προερχεται και απο τραυματισμο αλλα και εσωτερικα μπορει να υπαρχει καποιο μικρος πολυποδας πχ που το πυροδοτει αλλα αυτο δεν μπορει να στο πει ουτε ο γιατρος.
Αν δεν επηρεαζει την διαβιωση του πτηνου απλα θα ζει με αυτο.
 
Δεν εχουν νοημα οι αντιβιωσεις, αν ηταν μολυνση θα ειχε ιαθει.
Μπορει να προερχεται και απο τραυματισμο αλλα και εσωτερικα μπορει να υπαρχει καποιο μικρος πολυποδας πχ που το πυροδοτει αλλα αυτο δεν μπορεις να στο πει ουτε ο γιατρος.
Αν δεν επηρεαζει την διαβιωση του πτηνου απλα θα ζει με αυτο.
Σωστος πλεον το θεμα ειναι επειδη εχω και ενα σκυλακι και κατα τυχη εχει στο ιδιο ματι το ιδιο θεμα μια γεμιζει και μια αδειαζει με τον δακρυικο αδενα του ο γιατρος ειχε πει να του τον βγαλω.. Δεν το κανα για το λογο οτι δεν πριζεται πολυ και δεν επηρεαζει... Τωρα στο καναρινακι δεν γινετε να βγει ετσι και αλλιως τη αναισθησια να γινει σε μια ψυχουλα 15 γραμμαρια! Απλα κανω μασαζ να το ανακουφιζω και τοπικα πλεον αλοιφη και αν φυγει οκ. Απο την αλλη το κλουβι καθε εβδομαδα καθαρισμο και ανα 3 μερες πλυσιμο στον εξοπλισμο σχολαστικα...
 
Πραγματα και καταστασεις που δεν ειναι επικίνδυνα για την ζωη και δεν δυσκολεύουν την καθημερινότητα ειναι καλυτερα να μην τα πειραζουμε γιατι οι "παρενέργειες" οταν επεμβαίνουμε ειναι μεγαλυτερες καποιες φορες! Θα συμφωνήσω μαζι σου!
 
Για πόσες ημέρες συνεχόμενες και πόσες φορές την ημέρα βάζεις κολύρριο ή αλοιφή; Δεν πιστεύω ότι οι τοπικές θεραπείες μπορούν να επιβαρύνουν το συκώτι του πουλιού πάντως.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top