Ασθένειες Καναρίνι σηκώνει και κρατάει το αριστερό πόδι του ψηλά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης olga__
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα γράφτηκα στο forum για να ακουσω την γνωμη σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το καναρι μου .
Ειναι αρσενικό και το εχω τέσσερα χρόνια και πριν 5 μερες περίπου ξαφνικα άρχισε να σηκώνει και να κρατάει το αριστερό πόδι του ψηλά .
Περιμενα λιγο για να δω μήπως ηταν καποιος μικρός μικροτραυματισμός καθώς δεν υπήρχε καποιο πρήξιμο και κοκκινίλα και γενικά ηταν αρκετά ευδιάθετος όπως παντα .
Επειδή μετά απο τρεις μερες συνέχισε να το σηκώνει και παρατήρησα να εχει κοκκινίσει το πισω δάχτυλο και το άκρο του αριστερού του ποδιου πηρα epiphol και του εβαλα . Σήμερα που τον ειδα βλέπω οτι εχει τωρα το δεξί του πόδι πάνω και τα αλλάζει συνέχεια (προφανος γιατί ποναει και στα δυο). Να σημειωθεί οτι το πόδι του το αριστερό το είχε σχεδόν συνέχεια 4 ολόκληρες μερες σηκωμένο όποτε δεν μπορώ να καταλάβω αν σηκώνει το δεξί επειδή του έριχνε ολο το βάρος τόσες μερες η αν εχει πάθει μόλυνση και στα δυο πόδια . Ανησυχώ ΠΟΛΥ και προβληματίζομαι με το τι πρέπει να κανω γιατί δεν γνωρίζω καποιον πτηνειτρο. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου δίνατε κάποια συμβουλή

Συνημμένα

• IMG_8143 (1).webp
    IMG_8143 (1).webp
    52,1 KB · Προβολές: 21
  • IMG_8143.webp
    IMG_8143.webp
    52,1 KB · Προβολές: 21
  • IMG_8145 (1).webp
    IMG_8145 (1).webp
    56,3 KB · Προβολές: 22
  • IMG_8145.webp
    IMG_8145.webp
    56,3 KB · Προβολές: 21
  • IMG_8146 (1).webp
    IMG_8146 (1).webp
    53 KB · Προβολές: 18
  • IMG_8146.webp
    IMG_8146.webp
    53 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλησπερα,στο ποδι που σηκωνει βλεπεις να ειναι ερεθισμενη ή να εχει πληγη η πατουσα εσωτερικα?
Απο τις φωτο σα να βλεπω πρησμενο το ενα δαχτυλο

Καλησπερα,στο ποδι που σηκωνει βλεπεις να ειναι ερεθισμενη ή να εχει πληγη η πατουσα εσωτερικα?
Απο τις φωτο σα να βλεπω πρησμενο το ενα δαχτυλο
Καλημέρα, ευχαριστω για την απάντηση, οχι δεν υπήρχε καμία πληγή στο εσωτερικό του ποδιού αλλα φαίνεται πρησμένο όπως ειπατε το ένα δάχτυλο. Αν ειναι καποιος εσωτερικός τραυματισμος στο δάχτυλο του ειναι λογικο να μην γίνεται καλύτερα έπειτα απο τόσες μερες; Ή επειδή ειναι πρησμένο σημαίνει οτι ειναι κάποια μόλυνση; Σκέφτομαι να τον πάω σε ένα πτεινοατρο στο περιστέρι γνωρίζει κανείς αν ειναι καλός;

Εδω σηκώνει το δεξί του πλέον πόδι απο χθες με τον ιδιο τρόπο που σήκωνε και σηκώνει το αριστερό που αρχικά πονούσε IMG_8147.webp
Επισης κανει συχνά ήχους με το στόμα του σαν να τρωει αλλα δεν τρωει που αν δεν κανω λάθος ειναι σημάδι πόνου.

Ναι, πρέπει να πας στον γιατρό. Πες μας το όνομά του ή σε ποια περιοχή μένεις, ώστε να σου συστήσουμε γιατρό ειδικευμένο σε πτηνά.
Η Δουκάκη στον Πειραιά θεωρείται αξιόλογη πτηνίατρος. (εμένα πάντως από τς φωτό μου φαίνεται ότι και άλλο δάχτυλο του ποδιού ειναι ερεθισμένο)

• Like
Αντιδράσεις: olga__
@ianos
Ναι, πρέπει να πας στον γιατρό. Πες μας το όνομά του ή σε ποια περιοχή μένεις, ώστε να σου συστήσουμε γιατρό ειδικευμένο σε πτηνά.
Η Δουκάκη στον Πειραιά θεωρείται αξιόλογη πτηνίατρος. (εμένα πάντως από τς φωτό μου φαίνεται ότι και άλλο δάχτυλο του ποδιού ειναι ερεθισμένο)
Ευχαριστω, μένω στο Νέο Ηράκλειο ειναι λιγο μακριά ο Πειραιάς μήπως υπαρχει καποιος πιο κοντα;

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
@ianos

Ευχαριστω, μένω στο Νέο Ηράκλειο ειναι λιγο μακριά ο Πειραιάς μήπως υπαρχει καποιος πιο κοντα;
Κοίταξε τη λίστα, και όταν επιλέξεις γιατρό, πρώτα πάρε τηλέφωνο να βεβαιωθείς ότι εξακολουθεί να αναλαμβάνει πτηνά

Κοίταξε τη λίστα, και όταν επιλέξεις γιατρό, πρώτα πάρε τηλέφωνο να βεβαιωθείς ότι εξακολουθεί να αναλαμβάνει πτηνά
Σκέφτομαι να κλεισω ραντεβού στον Αχιλλέα Ακριβό στο Περιστέρι

Back