Ασθένειες Καναρινι αδιαθετο και εχει ασταθεια

ngfairlight

PB New Member
Εγγραφή
13 Απρ 2016
Μηνύματα
33
Πόλη
Αθήνα
Τις 2 τελευταιες μερες το καναρινι μ ειναι καπως αδιαθετο, εχει μια ασταθεια και ειναι μαζεμενο συνεχεια. Ποιος μπορει να ειναι ο λογος;
 
Νίκη, πρέπει να μας δώσεις όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς, από αυτά που αναγράφονται εδώ petbirds.gr/community/threads/Πριν-κάνετε-μια-ερώτηση-περί-ασθένειας.18794/
 
Τις 2 τελευταιες μερες το καναρινι μ ειναι καπως αδιαθετο, εχει μια ασταθεια και ειναι μαζεμενο συνεχεια. Ποιος μπορει να ειναι ο λογος;
Με τόσο λιτή περιγραφή της κατάσταση του φίλου σου και σε ειδικό γιατρό να πας θα μείνεις με το παράπονο...
Θα πρέπει λοιπόν για να βρεις βοήθεια να γίνεις περισσότερο ακριβής στην περιγραφή της κατάστασης, της διατροφής και της γενικής εικόνας του πουλιού.
Μια φωτογραφία της κοιλιάς και του στήθους (παραμέρισε λίγο τα πούπουλα με νεράκι) και μια φωτογραφία με τις κουτσουλιές του. Αυτό θα γίνει πιο εύκολο αν βάλεις καθαρό λευκό χαρτί για λίγο στον πάτο του κλουβιού.
Θα περιμένουμε να τις δούμε, μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
 
Ειναι ενα αρσενικο καναρινι ουτε ενος ετους το οποιο ειχα στο ιδιο κλουβι με το αλλο μου καναρινι. Αρχικα οταν το ειχα παρει απο το μαγαζι σα να φτερνιζοτανε και μετα απο καποιο διαστημα ξεκινησε και το δικο μου αλλα δεν θεωρησα πως οφειλεται σε αυτο η νεο του αδιαθεσια, διοτι το αλλο ειναι ενταξει. Φυσικα τα χωρισα σε διαφορετικα κλουβια αλλα το μικρο σα να σφιγγεται εχει συνεχως κατεβασμενη την ουρα του και ειναι μαζεμενο. Φαινεται σα να εχει ασταθεια πεφτει λιγο ευκολα και χανει την ισορροπια του. Συχνα ακομη ανοιγει τα φτερα και την ουρα του. Σχετικα με τα περιττωματα σα να φαινοντα καπως πιο υγρα αλλα και πρασινα. Η ορεξη του για τροφη δεν ειναι μειωμενη ουτε για νερο...
 
Σίγουρα όλα αυτά που μας λες είναι συμπτώματα ασθένειας και δυστυχώς σε προχωρημένο στάδιο. Για υτό πρέπει να κινηθείς γρήγορα και άμεσα. Πάρε τηλ έναν πτηνίατρο από την λίστα: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ και κλείσε ένα ραντεβού να το πας σήμερα!
 
Να προσθέσω πως ίσως χρειαστεί και το άλλο καναρίνι την προσοχή σου..
Αν είναι ασθένεια και είναι μεταδοτική... ίσως έχεις θέμα και μ' αυτό.
 
θελω να δω ακομα την πορεια του
Νίκη μου τι άλλο θέλεις να δεις; Περιγράφεις μια ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση του καναρινιού σου. Όλα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρεις δείχνουν ότι το καναρινακι σου είναι άρρωστο. Όταν ένα καναρίνι έχει αστάθεια και δεν μπορεί να καθίσει στο κλαρακι του σπάνια επανέρχεται. Θα έπρεπε ήδη να το είχε δει γιατρός, πριν να είναι αργά. Μη χάνεις και άλλο χρόνο. Ήδη άφησες να περάσουν πολλές μέρες. Περαστικά του.
 
θελω να δω ακομα την πορεια του

Θα ήθελες να εξηγήσεις τι περιμένεις να δεις; Μπορώ να σου πω εγώ τι θα δεις αν δεν πας σε κάποιο γιατρό να το δει και να σου δώσει οδηγίες.
 
Την Πέμπτη ηταν σε καλύτερη κατάσταση αλλα εμεινε στασιμη το οτι χρειάζεται ειδικο το γνωρίζω κ θ φροντισω ν τ δει
 
Την Πέμπτη ηταν σε καλύτερη κατάσταση αλλα εμεινε στασιμη το οτι χρειάζεται ειδικο το γνωρίζω κ θ φροντισω ν τ δει
Τέλεια... αν θέλεις να μας μεταφέρεις και το τι θα σου πει.. Θα είναι ιδανικά και για μας...
 
Ξέρεις τι, γίνεται βρε Νίκη; Το πρόβλημα με τα πουλιά είναι ότι αφενός έχουν πολύ γρήγορο - έντονο μεταβολισμό και επίσης ότι λόγω ενστίκτου προστασίας, και προκειμένου να μην δείχνουν ευάλωτα, κρύβουν τα συμπτώματα της ασθένειας που μπορεί να έχουν.
Αποτέλεσμα αυτών που σου γράφω παραπάνω είναι ότι η κάθε ασθένεια τους προχωρά αφενός πολύ γρήγορα, αφετέρου δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από εμάς παρά μόνο σε προχωρημένο στάδιο.
Επομένως στο γιατρό, θα πρέπει, αν είναι να το πάμε, να κινηθούμε σύντομα.
Πραγματικά ελπίζω το πουλάκι να μην έχει κάτι σημαντικό, αλλά αν είναι και χρειάζεται, κινήσουμε κατά το δυνατό όσο πιο γρήγορα γίνεται.
 
Το πηγα κ μου ειπε πως με αντιβίωση και βιταμίνες πιθανότατα να γίνει καλα
 
Δηλαδή, τι σου είπε οτι εχει;
Και επισης: πηγές σε κτηνίατρο ειδικευμένο ή τελος πάντων γνωστή σε πουλιά;
Τί αντιβίωση έδωσε και τι βιταμίνες;
Καλή ανάρρωση!
 
Σε εναν που ασχολείται και ξερει απο καναρινια γιατί θεωρησα πως ο κτηνίατρος δεν θα γνωρίζει τοσα πολλα για καναρίνια και μ ειπε ν παω την Πέμπτη για ν μ δωσει την αντιβίωση, την οποια εχει ξαναδωσει και εχουν γίνει καλα τ υπόλοιπα
 
Back
Top