Ασθένειες Καναρινι με φουσκαλα κατω απο το ματι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billxb
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billxb

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Ναύπακτος
καναρινι.. Με φουσκαλα κατω απο το ματι... Τη μπορει να ειναι και τη μπορω να κανω; Το ματι του καναρινιου ειναι μισο ανοιχτο, κατα τα αλλα ειναι μια χαρα τρωει εχει δυναμεις πεταει παιζει.. Μαζι μου, οποιος ξερει κατι ασ μου πει... ευχαριστω! Ειναι καναρινι 5 ετων γκριζο μαυρο.. Και αυτη την εποχη εχει ριξιμο φτερων.. μηπως καποιο φτερω δεν μπωρει να σκασει να βγει; δε ξερω τη να υποθεσω..
 

Συνημμένα

  • IMG_20161008_145515.webp
    IMG_20161008_145515.webp
    19,4 KB · Προβολές: 50
  • IMG_20161008_145519.webp
    IMG_20161008_145519.webp
    12,6 KB · Προβολές: 55
Θα χρειαστεί να ανεβάσεις μια δυο φωτογραφίες ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/.
Θα πρέπει να μας πεις αν έχεις προσέξει κάτι άλλο, αν το έχεις μέσα ή έξω και γενικά ότι κρίνεις απαραίτητο να μάθουμε για να βοηθήσουμε το καναρίνι.
 
Θα χρειαστεί να ανεβάσεις μια δυο φωτογραφίες ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/.
Θα πρέπει να μας πεις αν έχεις προσέξει κάτι άλλο, αν το έχεις μέσα ή έξω και γενικά ότι κρίνεις απαραίτητο να μάθουμε για να βοηθήσουμε το καναρίνι.

ανεβασα δυο αρχεια... Το καναρινι το εχω τη μερα εξω και το βραδυ μεσα στη σκαλα, στο σπιτι το μονο που προσεξα ειναι η τροφη.. Εχει σαν φυκια και την αλλαξα εχει χαλασει. τα κοπρανα ειναι καλα δεν εχει διαροια, του εβαλα με μια μπατονετα λιγο βαμμα ιωδιου με προσοχη εξωτερικα δεν βλεπω κατι αλλο
 

Συνημμένα

  • IMG_20161008_145515.webp
    IMG_20161008_145515.webp
    19,4 KB · Προβολές: 31
  • IMG_20161008_145519.webp
    IMG_20161008_145519.webp
    12,6 KB · Προβολές: 38
Στα μάτια τα δικά μου φαίνεται για πολύ σοβαρή ασθένεια.
Θα χρειαστεί να το δει γιατρός και πιθανόν να γίνουν και εξετάσεις.
Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι (τριχομονάδα) θέλει ειδική φαρμακευτική αγωγή όπως θα διαβάσεις κι εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Η-Τριχομονάδωση-των-πτηνών.17698/
Δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να σώσω καμία ιατρική συμβουλή...
Μέχρι τη δευτέρα που θα έχεις πιθανότητες για σωστή ιατρική γνωμάτευση από ειδικό μπορείς να διαβάσεις κι αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Ζαρωμένο-δέρμα-γύρω-απο-το-λαιμό.27752/#post-336601.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
καθε 4 ημερες αλλαζω τροφη στις ταιστρες'' πηγα πηρα tobrex κολυριο, και flagyl για το νερο και θα δω... Την εξελιξη
 
Πως το αποφάσισες το αντιβιοτικό; Σου έδωσε κάποιος δοσολογία;
λοιπον... maria πηγα σε ενα φιλο γιατρο... Οχι κτηνιατρο ο οποιος ασχοληται με πουλερικα κοτες... Ειχε ενα αναλογο προβλημα μου προτείνε αυτη τη συνταγη... Και ψαχνοντας και στο sait ... ειδα ταυτηση αποψεων θα δω τη γινει... Ελπιζω για το καλυτερο... Οχι τιποτα αλλο γιατι ειναι παιχνιδιαρις ο τυπος...
 
Ελπίζω να γίνουν όλα σωστά και να έχει δίκιο ο φίλος σου και σύντομα να γίνει καλά το καναρινάκι σου!
Ως γενική αρχή για την προφύλαξη της ζωής των πτηνών μας, θεωρούμε λάθος να συμβουλευόμαστε φίλους και γνωστούς και όχι τους ειδικούς γιατρούς.
Πάντως τις αντιβιώσεις τις δίνουμε κατ' ευθείαν στο στόμα και όχι στο νερό.
Επίσης την τροφή φρόντιζε να την αλλάζεις κάθε δύο μέρες το πολύ και το νερό καθημερινά.
Κάνοντας μπάνιο τα πουλιά βρέχουν τους σπόρους και δημιουργείται μούχλα και μύκητες.
Ακόμα να παίρνεις συσκευασμένη τροφή και όχι χύμα.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σου, περίμενε την γνώμη και των παιδιών που ασχολούνται με τα καναρίνια.
Περαστικά!
 
Καλησπέρα,
Διαβάζοντας τα παρακάτω θα μου επιτρέψεις να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

το καναρινι το εχω τη μερα εξω και το βραδυ

Πρέπει να αποφασίσεις. Ή θα το έχεις μόνιμα μέσα είτε μόνιμα έξω. Ως εξωτερικός εκτροφέας σου προτείνω το μόνιμα έξω, έχοντας μεριμνήσει για συρμάτινο πλέγμα και σίτα για αρπακτικά και για κουνούπια αντίστοιχα. Θεωρώ δεδομένη την προστασία από ρεύματα αέρα, ήλιο, βροχή κλπ.

το μονο που προσεξα ειναι η τροφη.. Εχει σαν φυκια και την αλλαξα εχει χαλασει

Για να παρουσιάζει την εικόνα που αναφέρεις σημαίνει ότι την έχεις πολύ καιρό. Είναι συσκευασμένη; Χύμα; Ημερομηνία λήξης υπάρχει; Να παίρνεις πάντα συσκευασμένη και να προσέχεις την ημερομηνία λήξης.

καθε 4 ημερες αλλαζω τροφη στις ταιστρες''

Μήπως είναι πολύ μεγάλο το διάστημα και τα πουλάκια πεινάνε;

Υπάρχουν πολλά άρθρα στο φόρουμ για την φροντίδα των καναρινιών. Σου προτείνω να τα διαβάσεις.
 
Προσωπικά αν ζητάς τη γνώμη μας θα το πήγαινα σε πτηνίατρο, εξειδικευμένο δλδ στ απουλιά κτηνίατρο. Φαίνεται να είναι σοβαρή ασθένεια. Αλλά αφού επέλεξες τον φίλο σου θα ευχηθώ περαστικά και μακάρι να έπεσε μέσα και να γίνει καλά! Πάντως γενικά να ξέρεις πως όταν πάμε στα τυφλά και δίνουμε αντιβιώσεις, αν δεν είναι η αντιβίωση που πρέπει, απλά αποδυναμώνουμε τον οργανσιμό του καναρινιού μας και το πρόβλημα παραμένει. Οπότε αντί για καλό κάνουμε χειρότερο κακό..

Ή θα το έχεις μόνιμα μέσα είτε μόνιμα έξω. Ως εξωτερικός εκτροφέας σου προτείνω το μόνιμα έξω, έχοντας μεριμνήσει για συρμάτινο πλέγμα και σίτα για αρπακτικά και για κουνούπια αντίστοιχα. Θεωρώ δεδομένη την προστασία από ρεύματα αέρα, ήλιο, βροχή κλπ.
Και εγώ είμαι αυτής της άποψης. Με το μέσα - έξω στρεσάροντια και μπορεί να κρυώσουν ειδικά τώρα που ο καιρός κάνει τα τρελά του. Αλλά μιας και είναι άρρωστο ίσως θα ήταν καλύτερα να μείνει μέσα και να παρακολουθείται στενα!
 
Γεια σου. Κι εγώ θεωρώ οτι το πουλι θα πρεπει για την περίοδο μεχρι την αποθεραπεία του να παραμείνει μέσα στο σπίτι. Έπειτα, και αναλόγως του χρονικού διαστήματος που θα εχει μεσολαβήσει, το συζητάμε ξανά.
Επίσης πραγματικα ειναι αναγκαίο να το δει ειδικευμένος σε πουλιά κτηνίατρος. Υπάρχει όμως κάτι τετοιο στην περιοχή που μένεις;
Γιάννη, @misalouris , η τριχομονάδα δημιουργεί νηματώδεις δομές στην τροφή; Ρωτώ διότι εδώ εχει ίσως συμβεί η ακόλουθη αλληλουχία:
  • Αναφέρθηκε η τριχομονάδα σαν υποψία
  • Ο @billxb ρώτησε φίλο γιατρό, το flagyl ενδείκνυται αν θυμάμαι καλά για τριχομονάδα, οποτε αυτο του πρότεινε ο γιατρός, και.. Πάει λέγοντας.
Το ερώτημά μου ειναι το ακόλουθο: έστω και δεν υπαρχει πρόσβαση σε ειδικευμένο γιατρό, τί εξετάσεις θα πρεπει να γίνουν ώστε να διαπιστωθεί ο μολυσματικος παράγοντας, π.χ. μικροσκοπική κοπράνων, καλλιέργεια; Εννοώ, εξετάσεις που να μπορούν να διενεργηθούν απο βιοχημικό εργαστήριο για ανθρώπους.
Και τέλος, @billxb , τι δοσολογία φαρμάκου δίνεις; Α! αν συνεχίσεις να δίνεις φαρμακο στο νερό, απέφυγε οπωσδήποτε συμπληρωματικές τροφές που περιέχουν νερό, όπως φρούτα, χορταρικά κλπ.
 
Το ερώτημά μου ειναι το ακόλουθο: έστω και δεν υπαρχει πρόσβαση σε ειδικευμένο γιατρό, τί εξετάσεις θα πρεπει να γίνουν ώστε να διαπιστωθεί ο μολυσματικος παράγοντας, π.χ. μικροσκοπική κοπράνων, καλλιέργεια;
Μικροσκοπική εξέταση του δείγματος που έχεις πάρει από την προσβεβλημένη περιοχή.
 
λοιπον παιδια... Πριν μια εβδομαδα, ειχα αναφερθει σε ενα προβλημα καναρινιου με μια φουσκαλα στο ματι. εβαλα τωρινες φωτογραφιες.. Μετα απο μια εβδομαδα με flagyl 500 mg σε ενα litro νερο διαλυμενο καθε μερα, ενοοιται καινουργια καψουλα καινουργιο διαλυμα...fucidin αλοιφη πρωι και βραδυ, καθαρισμα με betadin και νερο,.. και το μεσιμερι tobrex! Ευτυχως ειναι συνεργασιμος ο κυριος εχουμε αποτελεσμα.. Να ανοιξει το ματι και να βλεπει και απο τα δυο, το ματι ξεχασα να πω ειχε κλεισει τελειος... Το σπυρι εχει συρικνωθει κατα 80% και βλεπουμε! Και απο τα δυο.. Ματια! απλα ενημερωσει για οσους εχουν αναλογο προβλημα. τωρα τερμα η flagyl παμε σε καθαρο νερο. Να ειστε ολοι καλα.. Και καλα τραγουδια
 

Συνημμένα

  • IMG_20161014_135007.webp
    IMG_20161014_135007.webp
    19,5 KB · Προβολές: 63
  • IMG_20161014_135011.webp
    IMG_20161014_135011.webp
    19,5 KB · Προβολές: 56
Μπράβο περαστικά του εντελώς πλέον!
Τις επτά μέρες αντιβίωση στις συνέστησε γιατρός; Πως έγινε;
Δεν ρωτάω από αδιακρισία αλλά επειδή βλέπω όπως είπες κι εσύ πως επιμένει λιγάκι ακόμα, μήπως έπρεπε να δώσεις κι άλλη;
 
Μπράβο περαστικά του εντελώς πλέον!
Τις επτά μέρες αντιβίωση στις συνέστησε γιατρός; Πως έγινε;
Δεν ρωτάω από αδιακρισία αλλά επειδή βλέπω όπως είπες κι εσύ πως επιμένει λιγάκι ακόμα, μήπως έπρεπε να δώσεις κι άλλη;
μαρια... μου ειπε επτα μερες μονο... φιλος γιατρος... Οχι κτηνιατρος αυτος εχει πουλερικα και συνηθως ειναι κατι αναλογο που βγαζουν και η κοτες του. Γιατι μετα υπαρχει κινδυνος για τα νεφρα του καναρινιου και ισως μου ειπe θα μου δωσει μια αλλη αντιβιωση μετα απο 10 μερες... Τωρα μονο fucidin
 
Αχ ναι το θυμήθηκα τώρα που το είχες γράψει και στο άλλο θέμα :)
Τι γιατρός ανθρωπογιατρός είναι;
ναι ανθρωπογιατρος ειναι, αλλα εχει τρελα με οτιδηποτε εχει φτερα και πετα! απο κοτες, περιστερια, γαρδελια..φασιανους, ορτυκια... μονο καναρινια δεν εχει δε ξερω το γιατι; Μου εβαλες ιδεα!👍
 
Μια ερώτηση... Πέρα από το flagyl που το έβαζες στο νερό, στο μάτι έβαζες και betadin και tobrex και fucidin; Δεν ξέρω όλα αυτά σαν πολλά μου ακούγονται. 😛 αλλά αφού είναι καλύτερα ο μικρός τι να πω Περαστικά και αγυριστα!
 
Back
Top