Ασθένειες Καρίνα σε αρσενικό καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης uli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οκ, θα το κάνω! 6,5 ετών είναι μεγάλος σχετικά;

Πραγματικά συγχαρητήρια για όσα κάνεις για τον αγαπημένο φίλο σου! Φαίνεται πόσο το αγαπάς και πόσο πολύ θες να γίνει καλά! Εγώ πιστεύω με τόση περιποίηση φροντίδα και αγάπη θα γίνει! 👍

Εγώ όταν έχουν πολύ έντονη καρίνα για να τα βοηθήσω να ανακτήσουν βάρος τα ταΐζω με σύριγγα κρέμα νεοσσών. Αν τρώνε 3-4 ml κάθε μέρα μέσα σε λίγες μέρες βλέπω διαφορά! Πάντως για να τιτιβίζει και να τρώει είσαστε σε καλό δρόμο! Πιστεύω θα ανακάμψει! Απλά πρέπει να βρεθεί η αίτια που έφτασε σε καρίνα.. Σίγουρα η πτερόροια επιβάρυνε όλη την κατάσταση αλλά η καρίνα είναι το αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας πάντα...

Πριν 5 λεπτά μίλησα με τον γιατρό. Θα συνεχίσω κανονικά την αγωγή. Μάλιστα τώρα πάω να πάρω 5% δεξτρόζη από το φαρμακείο. Βασικά, μου είπε ότι πάμε καλά και ότι ο λόγος που τα πουλιά καταλήγουν δεν είναι η καρίνα φυσικά αλλά αυτό που την προκαλεί. Δηλαδή δε σημαίνει ότι θα τον χάσουμε αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σήμερα είναι καλύτερα, ξύπνησε νωρίς, τρώει, χοροπηδάει κλπ. Μεγάλο λάθος ήταν αυτό που σας είπα και στο αρχικό post, λάθος να τον πάω με το κλουβί στον γιατρό γιατί στρεσαρίστηκε και εξαντλήθηκε από το νευρικό πέταγμα. Την Παρασκευή δεν είχε καμία σχέση, είχε τόσο λίγες δυνάμεις που είπα ότι πάει... Αλλά το παλεύουμε δυνατά!

Αυτό αποτελεί και την καλύτερη πηγή δύναμης ανάκαμψης...
Και για σένα αλλά και για κείνο! Όσο το βλέπεις να ζωηρεύει τόσο και εσύ γίνεσαι πιο αισιόδοξος και προσπαθείς κι άλλο!
Εγώ επιμένω θα τα καταφέρετε! :D

Eίμαστε στην 7η σχεδόν ημέρα της θεραπείας. Πρέπει να ομολογήσω ότι περίμενα τα χειρότερα! Το είχα πάρει απόφαση αν και η κράση του πουλιού πάντα μου έδειχνε ότι είναι γερός οργανισμός. Τελικά, αν και είναι νωρίς να πω κάτι γιατί η καρίνα υπάρχει ακόμα, τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο.

Το πουλί ξυπνάει νωρίς, τρώει, τιτιβίζει, το φτέρωμα είναι φυσιολογικό και γενικά είναι πολύ δραστήριο... Του βάζω και μουσική από το birdsong radio.

2-3 πράγματα όμως στριφογυρίζουν γύρω από το κεφάλι μου και αύριο θα ενημερώσω τον γιατρό. Το ένα είναι ότι δε μπορώ άλλο να το πιάνω και να του δίνω 2 φορές τη μέρα αντιβίωση και δεξτρόζη, θα στρεσαριστεί πάρα πολύ! Επίσης, έχω την εντύπωση ότι παρατήρησα παράσιτα μέσα στις κουτσουλιές. Αύριο θα δω στο λευκό χαρτί τι παίζει...

Καλά νέα! Μπράβο! Έχει πάρει την πάνω βόλτα και πάει όλο και καλύτερα! Αν θες να σε βοηθήσουμε και εμείς με μια γνώμη (φυσικά δεν είναι γνώμη γιατρού σε καμία περίπτωση) ανέβασε φώτο του στέρνου, της κοιλιάς και των κουτσουλιών του μικρού! 😉

Μόλις μίλησα με τον γιατρό πάλι! Το ότι το πουλί έχει σχεδόν νορμάλ συμπεριφορά είναι θετικό αλλά δε σημαίνει ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο. Η αντιβίωση είναι στο νερό πλέον και όχι με το σταγονόμετρο στο στόμα και σίγουρα μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα βλέπουμε. Δυστυχώς τώρα θα τον ξαναπιάσω το Σάββατο να δω την κοιλιά γιατί χτες που τον έπιασα για 2η φορά μου στρεσαρίστηκε λίγο και άργησε να κοιμηθεί. Θα ανεβάσω φωτογραφίες το Σάββατο. Για τις κουτσουλιές stand by.

Μόλις μίλησα με τον γιατρό πάλι! Το ότι το πουλί έχει σχεδόν νορμάλ συμπεριφορά είναι θετικό αλλά δε σημαίνει ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο. Η αντιβίωση είναι στο νερό πλέον και όχι με το σταγονόμετρο στο στόμα και σίγουρα μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα βλέπουμε. Δυστυχώς τώρα θα τον ξαναπιάσω το Σάββατο να δω την κοιλιά γιατί χτες που τον έπιασα για 2η φορά μου στρεσαρίστηκε λίγο και άργησε να κοιμηθεί. Θα ανεβάσω φωτογραφίες το Σάββατο. Για τις κουτσουλιές stand by.
Καλά νέα! Περιμένουμε λοιπόν!

• Like
Αντιδράσεις: uli
Oι κουτσουλιές είναι φρέσκιες, τις έκανε μέσα στην τροφή ο μπαγάσας!

Συνημμένα

• IMG_0382.webp
    IMG_0382.webp
    79,3 KB · Προβολές: 1
Oι κουτσουλιές είναι φρέσκιες, τις έκανε μέσα στην τροφή ο μπαγάσας!
Μια χ΄αρά φαίνονται οι κουτσουλιές του μικρού!

*Αυτό μέσα στην αυγοθήκη είναι συσκευασμένη αυγοτροφή ή "βιταμίνη" σε διαφανές σακουλάκι;

Αυτό είναι από τις μούφες "αυγοτροφές - βιταμίνες" που στην πραγματικότητα είναι τριμμένο μπισκότο αλλά του έχω και κανονική επώνυμη καθώς και φρέσκο αυγό. Γεμάτο φαγητά είναι το κλουβί εκτός από μήλο γιατί θα επηρεάσει τις κουτσουλιές.

Αυτό είναι από τις μούφες "αυγοτροφές - βιταμίνες" που στην πραγματικότητα είναι τριμμένο μπισκότο αλλά του έχω και κανονική επώνυμη καθώς και φρέσκο αυγό. Γεμάτο φαγητά είναι το κλουβί εκτός από μήλο γιατί θα επηρεάσει τις κουτσουλιές.
Αφου ξερεις οτι ειναι μουφες.. Μην τις βαζεις... κοντεψα να χασω πουλακι που τρωγε μονο τετοια χαζα... 6 μηνες διαιτα κανουμε... 1 μηνα εκανε να μαθει να ΤΡΩΕΙ σπορους... Οποτε μην την ξαναβαλεις.

Το έκανα για να παχύνει άμεσα όπως και με το stick.

Το έκανα για να παχύνει άμεσα όπως και με το stick.
Καλυτερα να προτιμησεις εξτρα σπορους οπως κια νιζερ περιλλα κτλ για να παχυνει παρα αυτα τα σκευασματα!

Έχω βάλει και νίζερ και περίλλα. Βασικά ποτέ δεν έβαζα όλα αυτά, έπαιρνα μια επώνυμη τροφή που είχε όλα τα απαραίτητα και που και που έβαζα, μήλο, ρίγανη, μηλόξυδο κλπ.. Λέτε να του τα πάρω;

Φοβούμαι μήπως η εικόνα αναπτέρωσης του πουλιού είναι από αυτές τις "απότομες" βιταμίνες και ουσιαστικά δεν έχει ανακάμψει πολύ... Θα φανεί το Σάββατο, τον βλέπω ώρες ώρες πάντως που την αράζει ψηλά και κάθεται. Έχει στρεσαριστεί λιγάκι αλλά με όλη αυτή την κατάσταση δε μπορώ να κάνω κάτι ούτε φάρμακο να του δώσω, θα κάνω υπομονή αναγκαστικά.

Τρώει πάντως αλλά δεν περιμένω να αδειάσει και τις ταΐστρες σε αυτή τη φάση. Παρά τρίχα τη γλιτώσαμε μάλλον. Βασικά, παρά πούπουλο!

Back