Αναπαραγωγή Καρδερίνα με κανάρα για πρώτη μου φορά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tzonakos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tzonakos

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2017
Μηνύματα
14
Πόλη
Λευκωσία
Παιδια γεια σας ειμαι καινουριος στην παρεα σας και γενικα στις διασταυρωσεις... Μονο με αναπαρωγη παπαγαλακια μικρα ασχοληθηκα και αυτο πριν 3 χρονια... Φετος λοιπον μου χαρισαν μια καρδερινα ο πεθερος μου και μια καναρα η γυναικα μου... Θα ηθελα πολυ να τα ζευγαροσω και γιαυτο χρειαζομαι τα φωτα σας... Τα ειχα σε ζευγαρωστρα με χωρισμα να μην βλεπονται για 3 εβδομαδες μετα μου ειπαν να τα βαλω να βλεπονται και να βλαω φωλια στην θυλικια το εκανα και αυτο. Για 1 εβδομαδα εχθες η θυλικια καθοταν στην φωλια σαν να κλωσαγε και ειχε βαλει στην φωλια σπορους... μου ειπαν να τα ενοσω μαζι σημερα το πρωι... Τα ενωσα η θυλικια κυνηγαει τον αρσενικο συνεχεια και αυτος τρεχει σαν τον τρελο γυρο γυρο... Τους εβαλα ξανα το χωρισμα και δεν ξερω τη να κανω ... Πειτε μου σας παρακαλω γιατι δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφιες να τις δειτε προσπαθω αλλα τιποτα.. μεταξυ μας δεν σκαμπαζω και πολλα απο κομπιουτερ.. καλημερα παιδια.. και ευχαριστω
 
φετος λοιπον μου χαρισαν μια καρδερινα
Τι είδους πουλάκι είναι; Ποια είναι η προέλευση του; Είναι από κατάστημα, είναι πιασμένο, αφορά δαχτυλίδι και τι γράφει πάνω;
 
ειναι εκτροφης απο μεγαλο εκτρωφεα στην λεμεσο φοραει δαχτυλιδι και γραφει πανω cy 16 096 3.0 500 cas για την καρδερινα μιλαω ... και ι καναρα φοραει δαχτυλιδι... Προσπαθησα να ανεβασω και φωτο για να τα δειτε μου δειχνει να φωρτωνει αλλα μετα μου λεει πως κατι πηγε λαθος... η καρδερινα ειναι αυτη που εχω φωτο στο προφιλ μου... Σταυρο βοηθαμε σε παρακαλω ρε φιλε να τα βαλω τα πραγματα σε μια ταξη δεν θελω να ταλαιπωριουνται εξαιτιας μου τα πλασματακια αυτα
 
την βλεπεις;
Μια χαρά, κούκλα φτου φτου να σου ζήσει!
Αλλά γιατί δεν παίρνεις ένα θηλυκό να τα ζευγαρώσεις; Γιατί να μπλέξεις με άγονα υβρίδια; Τι θα κάνεις μετά τα θηλυκά; Έχεις χρόνο ακόμα για ζευγάρωμα καρδερίνας μέχρι τον Μάϊο και καραντίνα και προετοιμασία προλαβαίνεις.
 
Μια χαρά, κούκλα φτου φτου να σου ζήσει!
Αλλά γιατί δεν παίρνεις ένα θηλυκό να τα ζευγαρώσεις; Γιατί να μπλέξεις με άγονα υβρίδια; Τι θα κάνεις μετά τα θηλυκά; Έχεις χρόνο ακόμα για ζευγάρωμα καρδερίνας μέχρι τον Μάϊο και καραντίνα και προετοιμασία προλαβαίνεις.
οχι και κουκλα ο Μητσαρας 😀 αντρακλας ειναι και θελω να τον βαλω με καναρα... Τωρα τη να σου πω προκειμενου να εχω ενα η δυο καρδερινοκαρα να μου κελαειδανε θα μεγαλωσω και τα θυλικα εξισου το ιδιο δεν θελω να το κανω συνεχεια μια γεννα θελω μονο! Ειναι πολυ ωραια η μελωδια τους και μου αρεσει πολυ το τραγουδι τους
 
λοιπον οποτε ειδατε την θυλικια ειδατε και τον αρσενικο... Πειτε μου βημα βημα τι να κάνω; να χωρισω σε αλλο κλουβι την καρδερινα με φουλ διατροφη αυγοτροφη βιταμινες και ηλιο μεχρι να την πυροσω και την θυλικια να την αφησω μονη χωρις φωλια και απλη τρωφη; τωρα τους εχω στην ζεβγαρωστρα να βλεπονται μονο... και στην θυλικια εχω και φωλια.

εδω τα εχω

rsz_20170223_092612.webp

Έτσι όπως το θέτεις, προχώρα, κάνε τον Μήτσο πατέρα :)
μα για να τον κανω πατερα χρειαζομαι την εμπειρη βοηθεια σας να μου πειτε βημα προς βημα τη να κανω σας παρακαλω οποιος ξερεις ας μου δωσει την συμβουλη του
 
χρειαζομαι την εμπειρη βοηθεια σας να μου πειτε βημα προς βημα τη να κανω
Κάνε λίγη υπομονή να μπουν άτομα που γνωρίζουν από καρδερίνες.
Εγώ αυτό που ξέρω, επειδή έχουν διαφορετικούς κατά τι χρόνους αναπαραγωγής, θα πρέπει να κρατήσεις λιγο πίσω την κανάρα μέχρι να ετοιμαστεί η καρδερίνα γύρω από τον Μάη.
Μέχρι τότε συντηρητικά η διατροφή και αρκετή γυμναστική στην ζευγαρώστρα, ενώ παράλληλα ξεκίνα την καρδερίνα με πρασινάδες, γαϊδουράγκαθο, αρωματικά βότανα κτλ.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
 
να τους αφησω να βλεπονται; την φωλια να την βγαλω;
Ότι σου πω εγώ, είναι στην σφαίρα του "νομίζω". :)
Θα έλεγα λοιπόν πως πρέπει να βγάλεις την φωλιά, να αφήσεις το θηλυκό μόνο του στην ζευγαρώστρα και το αρσενικό σε κλουβί και να μην βλέπονται.
Μέχρι να βρεθεί κάποιος γνώστης, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω άρθρα:
https://community.petbirds.gr/threads/Εκτροφή-και-αναπαραγωγή-καρδερίνας.5743/
https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-καρδερίνας-σε-κλουβί.22775/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
 
πειτε μου βημα βημα τι να κάνω;
Προς το παρόν να περιμένεις λιγάκι μέχρι να μπει κάποιος που ασχολείται με αυτού του είδους την αναπαραγωγή και έχει διαθεση να βοηθήσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να συζητήσετε τις λεπτομέρειες.
 
Να χαίρεσαι τα πουλάκια σου!
Ο καρδερινος όντως είναι εκτροφικο πουλάκι.
Διαφωνω στον υβριδισμο που θες να προχωρησεις
(χίλιες φορές αναπ/γη καρδερίνες) αλλά αν το συνεχίσεις σου προτείνω μαζί και τα δύο με χώρισμα σε μεγάλη ζευγαρωστρα, τουλάχιστον 75αρα.
Ή καρδερίνα θα αργήσει να έρθει σε πυρωτικη φάση για αναπαραγωγή, υπολόγισε αρχές μαιου, οπότε ο στόχος είναι να πυρωσει ο καρδερινος!
Τα επόμενα βήματα έπονται και εδώ είμαστε να τα λέμε...
 
Λοιπόν το κλουβί που τα έχεις είναι μια χαρά οι διαστάσεις. Βγάλε την φωλια το νήμα και δινε στην καναρα μόνο σπόρια για την ώρα, ούτε αυγά ούτε αυγοτροφες και αφησε τα με χωρισμα. Αντιθέτως στην καρδερινα δινε αυγό! Οχι οτι θα πυρωσει με το αυγο, απλα θα βοηθησει! Η καρδερινα πυρωνει με το φως, ο μήνας ο καλός της καρδερίνας είναι τον Μάιο!Η φωτογραφία τις καρδερίνας εαν είναι πρόσφατη είναι απυρωτη ακομα και θελει τουλαχιστον λογικα 1 με 1,5 μηνα ακομα. Και κατι ακομα φιλε, η γνωμη μου ειναι να βγαλεις τα χριστουγεννιάτικα που εχεις βαλει και την κουτα που εχεις μεσα το κλουβι γιατί θα γεμίσεις ψείρες! Μην το φορτώνεις τόσο πολύ, μόνο τα απαραίτητα!
Πάντως είναι κρίμα πουλι εκτροφής να το χαραμίσεις για καρδερινοκαναρα! Η καρδερινα κελαιδα πιο ομορφα...
 
Καλησπέρα tzonakos!
Nα σου ζήσουν τα πουλάκια σου!

Τα πουλιά σε τι χώρο τα έχεις; γιατί μας έχεις ανεβάσει φωτογραφίες σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο;

Καλό είναι μιας και έχεις καρδερίνα εκτροφής να βρεις και μια θηλυκιά καρδερίνα εκτροφής..
Να έχεις ένα καλό ζευγαράκι για αρχή και που να σου δίνει πουλάκια..

Κι εγώ βγάζω καρδερινοκάναρα.. Αλλά πόσα θηλυκά καρδερινοκάναρα να κρατήσεις; οκ..υπάρχουν κάποιοι που χρειάζονται τα θηλυκά για παραμάνες, κάποιοι άλλοι που φτιάχνουν κλούβες στις αυλές τους και ψάχνουν να βρουν ότι πουλιά νά'ναι και οι υπάρχουν και οι κλασσικοί που αφήνουν τα θηλυκά ελεύθερα στο έλεος τους.. Είναι κρίμα..

Πλέον οι μούλοι δεν είναι όπως παλιά..άλλαξε και αυτό.. Τώρα ο καλός ο μούλος πρέπει να ακούσει φωνές, να δασκαλευτεί..

Πριν κάνεις οτιδήποτε ξανασκέψουτο,

Όταν αποφασίσεις εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε
 
παιδια σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για το ενδιαφερον σας... Το ξανα σκεφτομαι να μην κανω καρδερινοκαναρα και να του βαλω θυλικια καρδερινα... εχω ακουσει ομως οτι η καρδερινες η θυλικες ειναι πολυ παραξενες και επιλεγουν αυτες τον αρσενικο... η θυλικες καρδερινες κελαηδανε δεν ξερω καθολου..
 
και κατι ακομα φιλε, η γνωμη μου ειναι να βγαλεις τα χριστουγεννιάτικα που εχεις βαλει και την κουτα που εχεις μεσα το κλουβι γιατί θα γεμίσεις ψείρες! Μην το φορτώνεις τόσο πολύ, μόνο τα απαραίτητα!
το κλουβι και την κουτα τα εχω ψεκασει με ενα ειδικο οικολογικο υγρο που μου εδωσε αυτος που εχει τα εκτρωφεια με την καρδερινα... Το κλουβι τις ποιο πολλες ωρες το εχω μεσα στο σπιτι απλα το πρωι μολις βγει ο ηλιος τα βγαζω 1-2 ωριτσες στον ηλιο και τοτε ειναι που κελαηδαει και η καρδερινα μονο στον ηλιο... Να προσθεσω εδω στην κυπρο εχουμε λιγο ποιο ζεστο κλιμα απο τι στην ελλαδα και ηδει εχουμε ποιο ζεστες ημερες

η φωτογραφια ειναι σημερινη την τραβηξα για να δειτε τα πουλια...
 
Βρε Τζονάκο, νά 'σαι καλά που το ξανασκέφτεσαι. Μ' έπιασε μια στενοχώρια, όσο έβλεπα ότι επιμένεις να κάνεις στείρα καρδερινοκάναρα, άλλο πράγμα. Πάρε λοιπόν μια θηλυκή καρδερίνα, άλλαξε θέση στο κλουβί, να είναι πιο απομονωμένο, πιο καλυμμένο και προχώρα. Σιγά τώρα το κελάιδισμα των καρδερινοκάναρων, συνήθως έχει λίγα γυρίσματα από καρδερίνα και τίποτα άλλο, και το πουλί δεν έχει και δεν θα έχει συνέχεια. Τα θηλυκά δε, κρίμα από το Θεό είναι, να μην τα θέλει κανείς και να είναι βάρος στον εκτροφέα τους.
 
Βρε Τζονάκο, νά 'σαι καλά που το ξανασκέφτεσαι. Μ' έπιασε μια στενοχώρια, όσο έβλεπα ότι επιμένεις να κάνεις στείρα καρδερινοκάναρα, άλλο πράγμα. Πάρε λοιπόν μια θηλυκή καρδερίνα, άλλαξε θέση στο κλουβί, να είναι πιο απομονωμένο, πιο καλυμμένο και προχώρα. Σιγά τώρα το κελάιδισμα των καρδερινοκάναρων, συνήθως έχει λίγα γυρίσματα από καρδερίνα και τίποτα άλλο, και το πουλί δεν έχει και δεν θα έχει συνέχεια. Τα θηλυκά δε, κρίμα από το Θεό είναι, να μην τα θέλει κανείς και να είναι βάρος στον εκτροφέα τους.
εχεις ενα δικαιο.. Τα θυλικα κελαηδανε;
 
Back
Top