Γενικά Καταγγελία επειδή την ενοχλούσαν τα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης angelwho
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η' πολύ απλά δίνεις στο γείτονα να καταλάβει ότι αν το θέλει, θα απομακρύνεις τα πουλάκια, αλλά τις ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας, άρα επιτρέπεται ο θόρυβος, δεν πρόκειται να τον αφήσεις να ησυχάσει ποτέ.
Υπενθυμίζω ότι οι οικοδομές δουλεύουν νόμιμα και το Σάββατο το πρωί, άρα ο γείτονας σου θα καταλάβει ότι αν θέλει πιστή τήρηση του νόμου, δεν πρόκειται να ξυπνήσει μετά τις 7.30 το πρωί ποτέ, εκτός των Κυριακών... Είναι δική του η επιλογή, αν προτιμά να ακούει τα πουλάκια το μεσημέρι ή εσένα να "επιδιορθώνεις" το χαλασμένο τραπέζι σου με ένα σφυρί κάθε πρωί στις 7.30, αλλά το μεσημέρι να έχει ησυχία. Εννοείται επίσης ότι ο γείτονας θα ενημερωθεί ότι αν εμμένει στην απόφασή του δεν θα μπορεί να κάνει πάρτυ ποτέ βραδυνή ώρα κοινής ησυχίας και ότι αν έχει οποιαδήποτε παρανομία θα πρέπει πριν αναχωρήσουν τα πουλιά να την νομιμοποιήσει.
Δαμιανε μου αρεσε πολυ η ιδεα σου γενικως, συνηθως μου αρεσει η ησυχια και μεχρι τα τελευταια δυο χρονια την ειχαμε, ακουγαμε μονο τα πουλακια στα δεντρα αντε και τα δικα μας αυτοκινητα..λογω ανοικοδομησης ομως αυτο αλλαξε χτιζαν διπλα μας στο ενα μετρο απο το πλαι, σκαψαν θεμελια ενω εβρεχε.. Μολις εφυγε η μπουλντοζα εγινε κατι που δεν θα ξεχασω ποτε! Μια βουη ενας απαισιος θορυβος που μας παγωσε και η περιφραξη εγινε σωρος απο σιδερα και κολωνες πεσμενες στο κενο. Ευτυχως ηταν Σαββατο και δεν ημουν μονη! Μεχρι να δουμε τι ειχε συμβει... Αναρτηση φυσικα δεν υπηρχε στοιχεια δεν μπορουσαμε να βρουμε κινηθηκαμε μεσω αστυνομιας και τους βρηκαν αυτοι τελικα για να εισπραξουμε ενα και τι εγινε, πως κανετε ετσι αφηστε την περιφραξη ανοιχτη να κανουμε την δουλεια μας πιο ανετα, δωστε μας νερο μεχρι να βολευτουμε και μην ανησυχειτε.. Δουλευαν ολα τα Σαββατα απο τις 7.10 πολλες καθημερινες και περαν απο τις 3.30 με απιστευτη αναισθησια και θρασος αφου περασαμε δυο μαρτυρικα χρονια, λερωσαν τοιχους σκεπες, καταστρεψαν καγκελα, σπασαν κεραμιδια, μπηκαν παντα.. Καταλαθος προς την δικη μας μερια μας αναγκασαν να ξαναστρωσουμε το στενο γιατι αλλαξαν οι κλισεις για τα νερα, αφανισαν και το παραμικρο ιχνος πρασινου κατασκευαζοντας ενα τριορωφο τερας συν την σοφιτα βεβαια... Τωρα τους ενοχλουν τα δυο καναρινακια μου (προσφατα βεβαια εχω μεταφερει τις κοτουλες μου εκτος πολης ) και ενα παπαγαλακι απο απεναντι και βγαινουν και φωναζουν! Κανω υπομονη για το καλο τους, δεν ξερω για ποσο εχω ενα τραπεζακι σαλονιου που απαιτει ενα καλο και διαρκειας τριψιμο μην πω καθημερινο οποτε καταλαβαινεις... Το θεμα ειναι να μην βαρεθω γιατι πιστευω οτι οι ανθρωποι δεν αλλαζουν ή την εχουν ή δεν την εχουν την αναποδια και για παντα! Τελος παντων ομως μ`αρεσει και μονο που το σκεφτομαι..σφυρι ε; εχω ενα βολικο το τραπεζι ομως το λυπαμαι πρεπει να βρω κατι αλλο!
 
Εγώ πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθώ τη λογική όσοι δεν σε σέβονται πρέπει να σε φοβούνται και καθότι ογκώδης και μακρυμάλλης λειτουργεί άψογα
 
Εγώ πάντως σε ένα συμπέρασμα έχω καταλήξει.. Έχουν λαλήσει όλοι!
Δηλαδή προτιμούν να ακούν εξατμίσεις, λεωφορεία, τηλεοράσεις στην διαπασών, τον γείτονα να φωνάζει, τον από πάνω σου (ειδικά στις πολυκατοικίες ) να βροντάει και τους ενοχλεί το κελαιδισμα των καναρινιών;
Αν δηλαδή φωνάξει σε εμένα την αστυνομία για τα καναρίνια, τότε τι πρέπει να κάνει για τον πιτσιρικά με το παπάκι που στης 16:00 κάθε μεσημέρι περνάει με την ανοιχτή εξάτμιση μαρσάροντας;
Κομπλεξικά συμπλέγματα η' αγνή κακία λέγεται αυτό κατ εμε και για τον α, β λόγο ψάχνουν αφορμή για να ξεσπάσουν κάπου!
Ντροπή τους!

😡
 
:DΚαταρχην ο ηχος των πουλιων ηρεμει τον ανθρωπο! Μαλλον αυτη θα ηταν... Εξωγηινη!
 
Εκτος απο το οτι ισως να υπαρχει καποιο προβλημα ελυψεις κοινωνικοτητας στο συγγεκριμενο ατομο, πρεπει και εμεις απο την μερια μας να βλεπουμε παιρετερο απο αυτο που βλεπουμε μπροστα μας, η εν λογο κυρια ισως αντιμετοπειζει τεραστια προβληματα, οπως πχ υγειας,τα συκγεκριμενα ατομα ειναι πολυ διαταραγμενα και δεν κατανωουν τις κηνισης τους, μπωρει με ολα αυτα που ειχε στο μυαλο τις να εκανε αυτο το λαθος, παρολα αυτα αν δεν αντιμετοπειζει καποιο προβλημα, θα μπωρουσε να ειναι ποιο ευγενικει με το θεμα και να βρισκοταν απο κοινου μια λυση μαζι με την γειτωνισα της..
 
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους εγώ δέχομαι και το έχω ως αρχή μου, ότι ό,τι αρέσει σε μένα δεν είναι απαραίτητο και υτποχρεωτικό να αρέσει και στους άλλους και αντίστροφα. Τα πουλιά μας είτε έχουμε ένα είτε έχουμε 101 είμαστε υποχρεωμένοι τις ώρες κοινής ησυχίας να τα βάζουμε σε χώρο που δεν ενοχλούν αν και εφ΄όσον μας έχουν κάνει παράπονα από ένας μέχρι 101 γείτονες. Τα πουλιά μας όπως όλοι πιστεύω να γνωρίζουμε δεν ξυπνάνε στις 8 και στισ 9 αλλά με το πρώτο σκάσιμο του ήλιου.Αυτό σημαίνει ότι κατά τους χειμερινούς μήνες ξυπνάνε γύρω στις 6:30 και τους θερινούς γύρω στις 5 το πρωί. Το πρόβλημα βέβαια αφορά περισσότερο τους θερινούς μήνες γιατί και οι μπαλκονόπορτες είναι ορθάνοιχτες αλλά και τα πουλιά είναι πυρρωμμένα και κελαηδούν περισσότερο.Φανταστείτε λοιπόν από τις 5 το πρωί ή καταμεσήμερο στις 4 στο διπλανό μπαλκόνι επάνω στην ώρα του πιο γλυκού ύπνου το πουλάκι-κια μας να ξυπνάνε κάποιον που είναι κουρασμένος από τη δουλεία του και αυτό που εμάς μας νανουρίζει εκείνον να τον ταραζει. Θα συνιστούσα λοιπόν σε όλους εσάς που προβαίνετε σε διάφορους χαρακτηρισμούς να αναλογιστείτε λίγο καλύτερα το συμβάν και να το σκεφτείτε λίγο βαθύτερα. Σε έναν δευτερεύοντα δρόμο στις 4 και στις 5 το πρωί δεν παιρνάνε ούτε λεοφωρεία ούτε εξατμίσεις κι αν περάσει κάποιος μεμονωμένος ανεγκέφαλος είναι στιγμιαίο. Το συνεχόμενο κελάηδημα όμως από το ξημέρωμα δίπλα στο αυτί του διπλανού που κοιμάται, νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί σε άλλη βάση χωρίς χαρακτηρισμούς γι αυτούς που ενοχλούνται.
 
Αν σας πω ότι πολές φορές και μένα με εκνευρίζει το κελάηδημα ή το χτήπημα του ράμφους όταν θέλω να κοιμηθώ,τη θα σκευτήται;Βέβεα δεν έχει εδώ στο Σουφλί την βαβούρα μιας μεγάλης πόλης. Το θέμα είναι πως όλοι έχουμε τις ώρες μας και αυτό δεν μπορεί να μας το στερίση κανής.
 
Επειδή αντιμετωπίζω το πρόβλημα αυτό εδώ και χρόνια με καταγγελείες -αλληλομυνήσεις, θα το ξαναπώ άλλη μία φορά, προσπαθήστε να έχετε καλές σχέσεις με τους άλλους γείτονες, μιας και κάποτε θα σας χρείαστούν (εύχομαι ποτέ). Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και μόνη επίπληξη που μπορεί να γίνει είναι όταν παρέμβει η υγιειονομική υπηρεσία, αν φυσικά τα έχετε σε μαύρα χάλια τα πουλιά. Εκεί το πρόβλημα είναι μεγάλο (κινδυνος δημόσιας υγείας κτλ). Δυστηχώς παντού θα υπάρχουν προβληματικοί άνθρωποι.
Δηλαδη το εχεις αντιμετωπίση και ψάξει νομικά και δεν γινεται τίποτα; Ακομα και οταν τηρείς τις ωρες κοινής ησυχίας;
 
Παρ'όλα αυτά τα αυτονόητα, νομίζω οτι κι' εδώ πρέπει ΕΜΕΙΣ,
σαν άτομα με ιδιαίτερες ευαισθησίες, να κρίνουμε τους γείτονες
με κατανόηση και κατά περίπτωση. Δεν είναι το ίδιο η απροειδοποίητη
μήνυση, με την προσωπική παράκληση,
"κάνε φίλε μου ησυχία επειδή διαβάζει το παιδί μου"
"κάνε σε παρακαλώ ησυχία επειδή υπάρχει πρόβλημα υγείας"
ακόμα κι'αν μας φαίνεται αδιανόητο το κελάηδημα να αποτελεί "οχληση".
ακόμα και αν δεν μιλάμε για ώρες κοινής ησυχίας,
πρέπει να εκπέμπουμε το σήμα οτι ήμαστε πάνω απ' όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, με κατανόηση στο πρόβλημα του άλλου. Είμαι σίγουρος οτι σε μικρό
χρονικό διάστημα θα έχουμε έναν καινούργιο φίλο.
Δυστυχως στην σημερινή μας κοινωνία οπου οι ανθρωποι εχουν γινει νευρικοί και ενοχλούνται με τα πάντα αυτός ο γείτονας δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σταματήσει να σου την μπαίνει. Επισης οσο πίσω κάνεις τόσο πιο πολυ σε ενοχλούν γιατι σε βλεπουν ως αδύναμο.
 
Διάβασα τις αναρτήσεις σας αλλα θα ηθελα να ρωτήσω. Τελικα επιτρέπετε να βγάλουμε τα πτηνά στον ήλιο εξω τις ωρες εκτος κοινής ησυχίας; Υπαρχει κάποιο παραθυράκι του νόμου οπου μπορώ να το τρίψω στα μούτρα του "καλού" γειτόνου;
 
Το θέμα είναι παλιό. Από τότε ο νόμος για τα κατοικίδια άλλαξε. Αν τηρείς τις ώρες κοινής ησυχίας κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κάτι.
Σε παρακαλώ πες και στους αλλους να μου στείλουν τον νόμο. Ο "καλός" γειτονας με πηρε σημερα και αρχισε τους εκφοβισμούς.
Ευχαριστω για την απαντήση :)
 
Σε παρακαλώ πες και στους αλλους να μου στείλουν τον νόμο. Ο "καλός" γειτονας με πηρε σημερα και αρχισε τους εκφοβισμούς.
Ευχαριστω για την απαντήση :)
Άστον να φωνάζει το τελευταίο χρόνο έχω τραβιξει πολλά με κολλημένους και ανεγκεφαλους αν το προχωρήσει να φροντίσουν αυτοί που θα έρθουν για τις παρατηρήσεις να έχουν και μηχανισμο που μετράει το μέγεθος της ηχορύπανσης!
 
"καλός" γειτονας με πηρε σημερα και αρχισε τους εκφοβισμούς.

Ρε τον "καλό" γείτονα... Θύμισέ μου να του στείλω κανένα μηχανάκι, από αυτά που περνάνε κάτω από το σπίτι μου συχνά πυκνά με τις πειραγμένες εξατμίσεις, μήπως σταματήσει τους εκφοβισμούς...
 
Ρε τον "καλό" γείτονα... Θύμισέ μου να του στείλω κανένα μηχανάκι, από αυτά που περνάνε κάτω από το σπίτι μου συχνά πυκνά με τις πειραγμένες εξατμίσεις, μήπως σταματήσει τους εκφοβισμούς...
Θα τους άξιζε.
Γελοίοι άνθρωποι, που λόγω του υπερκατού ελεύθερου χρόνου τους προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.
 
Θα τους άξιζε.
Γελοίοι άνθρωποι, που λόγω του υπερκατού ελεύθερου χρόνου τους προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Ακριβώς! Συνταξιούχος που δεν εχει να κανει τιποτα και καθεται ολη την ωρα μεσα στο σπίτι. ☹
 
Μήπως πράγματι φωνάζει πολύ δυνατά; Είχαμε εμείς έναν παπαγάλο στη γειτονιά, πολλές πολυκατοικίες μακρυά από το σπίτι μου, που πραγματικά σε ξεκούφαινε από απόσταση. Ο δικός σου φαντάζομαι δεν θα είναι τόσο φωνακλάς, έτσι δεν είναι;
 
Back
Top