Κατασκευή τεράστιας υπαίθριας κινητής κλούβας για παραδείσια

Γιώργο στις άλλες δύο κλούβες μου δεν συνέβει ποτέ αυτό. Γιατί να συμβεί τώρα; Στη τελική υπάρχει ποτάμι ακριβώς δίπλα... Αν διψάνε οι σφήκες 😛

Παιδιά το... Πλέξιμο του σύρματος τελείωσε. Στη πρώτη φωτογραφία φαίνεται το αποτέλεσμα. Ξεκίνησα να δουλεύω τις πόρτες, όπως βλέπετε στις άλλες 3 φωτογραφίες. Δύο θα είναι η πόρτες, η δεύτερη θα είναι απέναντι από αυτή που δουλεύω τώρα. Αύριο οι πόρτες θα είναι έτοιμες (το απίστευτο κρύο δε μου επέτρεψε να δουλέψω περισσότερο σήμερα). Σειρά μετά θα πάρει η οροφή και τα μέτρα κατά του κρύου...
Μπράβο στον μαστορα, μου θυμιζει την εκπομπή "Υπερκατασκευες"!
 
Αλίκη αρχικά είχα σκοπό να βάλω ρόδες. Αλλά δοκίμασα με άλλους 3 άντρες να τη μεταφέρουμε έτσι και ήταν αρκετά ελαφριά. Σκέφτομαι μήπως το νάιλον στις 3 απ τις 4 πλευρές είναι αρκετό (και άρα να μην την μετακινώ συχνά). Αυτές τις σκέψεις τις κάνω με δεδομένο ότι στα πουλιά ο άνεμος κάνει μεγαλύτερη ζημιά απότι το κρύο. Θα υπάρχουν πολλά σημεία προστασίας από ρεύματα μέσα. Όσο για το κρύο, δεν είναι τραγικό εδώ στη ζάκυνθο. Και τα παραδείσια κοιμούνται μέσα στις φωλιές τις νύχτες. Ποτέ δε μου ψόφησαν πουλιά απ το κρύο. Θέλω τη γνώμη σας και σαυτό...
 
Φαντάζομαι πόσο θα μου πάει και εμένα όταν με το καλό φτιάξω την κλούβα των ονείρων μου στο χωριό! Ο σκελετός έχει είδη φτιαχτεί σε διαστάσεις 35 μέτρα χ 40 μέτρα! 😀 πανικός!

Προς το παρόν όμως μέσα φιλοξενείτε το φυτώριο του πατέρα μου! το καλοκαίρι του 2015 αλλάζει έδρα και θα μπορώ να συνεχίσω της εργασίες! Μέχρι τότε... υπομονή στο μεγάλο όνειρο!

View attachment 31056
Ειλικρινα σε ζηλευω με την καλη εννοια. Να γινει η κλουβα οτι καλυτερο.
 
Mε υπερηφάνεια σας ανακοινώνω ότι η κατασκευή της κλούβας ολοκληρώνεται αύριο! (μένουν μόνο να κολληθούν 2 λαμαρίνες εκεί που η σκεπή σχηματίζει Λ)
Ήδη έχω αρχίσει την εσωτερική διακόσμηση... Θα καλύψω με άμμο τον πάτο και θα φυτέψω αναρριχώμενα φυτά. Για προστασία από το κρύο θα χρησιμοποιήσω 13 μέτρα ναϊλον που θα καλύπτουν 3 από τις 4 πλευρές. Στη τέταρτη πλευρά (φάτσα) θα μπει 20ποντη λαμαρίνα στο ύψος που κουρνιάζουν τα πουλιά.


Ακούω ιδέες για το εσωτερικό...
Δίπλα απ το σπίτι μου έχει καεί πριν μερικά χρόνια ενα μεγάλο τμήμα του δάσους. Σκέφτομαι να πάρω μεγάλα κλαδιά από εκεί και να τα δέσω μέσα. Σε διάφορα σχήματα..
 
Αλίκη έχω στο μυαλό μου να βάλω αγιόκλημα, γιασεμί, αμπέλι, δεντρολίβανο και αρμπαρόριζα. Έχω μια αμφιβολία για το γιασεμί. Ως γεωπόνος ξέρω ότι γενικώς προκαλεί στειρότητα. Θέλω να πιστεύω ότι τα πουλιά δε θα τα τσιμπούν τα φυτά που θα βάλω (ίσως τσιμπούν τον δεντρολίβανο). Σίγουρα όμως θα το ψάξω για να είμαι 100% σίγουρος. Και τη Λουίζα σκεφτόμουν.

ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΥΤΑ
 
Και φασκόμηλο, είναι ηρεμιστικό.
Αμπέλι, δεντρολίβανο και αρμπαρόριζα αυτά είναι σίγουρα εντάξει. Τώρα τα καλλωπιστικά δεν ξέρω, θέλει ψάξιμο.
 
Στις 3 πρώτες φωτογραφίες βλέπουμε τη λαμαρίνα που ''έκλεισε'' το Λ της οροφής. Στη 4η φωτογραφία βλέπουμε τις παλέτες που έχω βάλει στο δάπεδο για να μπορώ να πατάω. όπως βλέπουμε έχουν φυτρώσει και αγριόχορτα. Αυτό όμως δε με ενοχλεί. Στις 2 τελευταίες φωτογραφίες φαίνεται η άμμος που έχω βάλει στη μισή κλούβα (αύριο η άλλη μισή). Απορροφά και διαλύει κουτσουλιές... Επιτρέπει ανάπτυξη φυτών (όχι μόνο όσων θα φυτέψω, αλλά και αγριόχορτων).

1.webp 2.webp 3.webp 4.webp 5.webp 6.webp
 
Στο Λ δεν έχεις βάλει πλέγμα από μέσα; Δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιου κενού; Η άμμος από την θάλασσα φαντάζομαι ε;
Τέλεια γίνεται, περιττό να πω!
 
Μαρία το Λ από κάτω έχει κανονικά πλέγμα. Απλά το έκλεισα ώστε να μην ''τρυπώνει'' μέσα η βροχή όταν φυσάει δυνατά. Δεν υπάρχει κανένα κενό ώστε να βγει πουλί ή να μπει ποντίκι κλπ.
Η άμμος είναι απ το χωράφι μου... Το οποίο όμως είναι 50 μέτρα από τη θάλασσα...άρα σαν άμμος θαλάσσης είναι 😛
 
Μαρία το Λ από κάτω έχει κανονικά πλέγμα. Απλά το έκλεισα ώστε να μην ''τρυπώνει'' μέσα η βροχή όταν φυσάει δυνατά. Δεν υπάρχει κανένα κενό ώστε να βγει πουλί ή να μπει ποντίκι κλπ.
Η άμμος είναι απ το χωράφι μου... Το οποίο όμως είναι 50 μέτρα από τη θάλασσα...άρα σαν άμμος θαλάσσης είναι 😛
Τώρα... γιατί κάτι μου λέει πως κάποια στιγμή θα πίνω καφέ... Δίπλα σε ένα τέτοιο παράδεισο... ρεμβάζοντας την θάλασσα της Ζακύνθου... και συζητώντας για πουλιά... στ' αλήθεια δεν ξέρω.. 😀
 
Γιάννη είσαι ευπρόσδεκτος εδώ όποια στιγμή σε βολέψει :)

Παιδιά έχω βρει έναν κορύττο. Ξέρετε τι είναι ο κορρύτος; Είναι πέτρα λαξευμένη που παλιά οι βοσκοί γέμιζαν τη κοιλότητα της νερό και έπιναν τα πρόβατα. Θα τη βάλω μέσα στη κλούβα... Είναι πανέμορφη. αύριο θα σας τη δείξω σε φωτογραφία. Είναι σχετικά μικρού βαθους. Και τα ζεμπράκια λατρεύουν να κάνουν μπάνιο...χειμώνα καλοκαίρι!

Γενικά για ποτίστρες και ταϊστρες έχω μαζέψει πήλινα σκεύη από αυτά του στραγγιστού γιαουρτιού...
 
Είναι πέτρα λαξευμένη που παλιά οι βοσκοί γέμιζαν τη κοιλότητα της νερό και έπιναν τα πρόβατα. Θα τη βάλω μέσα στη κλούβα... Είναι πανέμορφη. αύριο θα σας τη δείξω σε φωτογραφία. Είναι σχετικά μικρού βαθους. Και τα ζεμπράκια λατρεύουν να κάνουν μπάνιο...χειμώνα καλοκαίρι!
Θα έχεις πρόβλημα στην καθαριότητά της αν είναι μεγάλη και βαριά...
 
Ναι ίσως τη τοποθετήσω με κλίση...ώστε να στέκεται λίγο νερό σε αυτήν. Άρα και να είναι εύκολη η καθαριότητα της
 
Έχω μια ιδέα και θέλω την άποψη σας. Αν έβαζα μέσα και 2 ζευγάρια ορτύκια... Θεωρείτε ότι θα ήταν κακό για τα ζεμπράκια; ή τα ζεμπρακια θα είχαν για καποιους λόγους κακή παρουσία για τα ορτύκια;
 
Back
Top