Γενικά Κλουβί από μπετόνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν ξερω αν είναι από τον ίδιο κατασκευαστή αλλα αν είναι δεν είναι από Ελλάδα...
1VeCgP9.jpg
το καημένο...☹
 
Δεν ξερω αν είναι από τον ίδιο κατασκευαστή αλλα αν είναι δεν είναι από Ελλάδα...
1VeCgP9.jpg
Αυτό είναι απαίσιο. Είναι ίδιο με το πρώτο και εμένα μου θυμίζει βασανισμό...
 
Η πρώτη φωτογραφία με το μπετόνι δεν συζητείται, πρόκειται περί κτηνωδείας.
Για τα καφάσια...
Η αλλαγή χρήσης, δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση με την πρώτη ματιά και κάπως σοκάρει. Προσωπικά γενικότερα οι αλλαγές χρήσης δεν μ' ενοχλούν, μου αρέσουν θα έλεγα.
Εν προκειμένω, ευρύχωρο είναι ως προς τις διαστάσεις. Το πλαστικό λόγω του διάτρητου δεν δημιουργεί υπερθέρμανση, εξάλλου τα καφάσια μια και είναι κατασκευασμένα για να κρατάνε ευπαθή φρούτα και λαχανικά, είναι από "πρόστυχο" λεπτό πλαστικό που φθείρεται σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν θερμαίνεται ιδιαίτερα.
Από αυτή την άποψη δεν υπάρχει πρόβλημα.
Θα μπορούσε δηλαδή αυτή να είναι μία πατέντα αν πρέπει επειγόντως να χωρίσουμε κάποια πουλιά ή για μικρό χρονικό διάστημα αν προσωρινά δεν έχουμε χρήματα.
Μακροπρόθεσμα η λύση αυτή έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την καθαριότητα.
Αυτό είναι το μειονέκτημα.
Γιατί ξέρουμε πως τα πουλιά δεν κουτσουλάνε μόνο κατακόρυφα αλλά και στα πλάγια και δεν κουτσουλάνε μόνο, σκουπίζουν τα ράμφη τους από αυγοτροφές και πρασινάδες.
Πως να καθαρίσεις εσωτερικά αυτή την πατέντα;
Ακόμα και στον πάτο. Ο λόγος που είναι αποσπώμενοι οι πάτοι είναι η καθαριότητά τους.
Εκείνο που δεν σχολιάστηκε είναι ο χώρος τοποθέτησης των "κλουβιών".
Κλιμακοστάσιο, με υγρασία και προς το έδαφος και στο ταβάνι κάτω από την πλάκα, χωρίς επαρκή φωτισμό.
 
.
Εκείνο που δεν σχολιάστηκε είναι ο χώρος τοποθέτησης των "κλουβιών".
Κλιμακοστάσιο, με υγρασία και προς το έδαφος και στο ταβάνι κάτω από την πλάκα, χωρίς επαρκή φωτισμό.
γιατι να υπαρχει υγρασια στο κλιμακοστασιο;το αντιθετο θα ελεγα εγω! Υπεβολικη ζεστη το καλοκαιρι λογω του τσιμεντοαμιαντου που λογικα ειναι η οροφη!
 
Κι όταν λέμε τίποτε... εγώ προσωπικά το εννοώ...
crazy-001-jpg.48470

Εχω μάθει οτι βοηθαει να τελειωσει η πτερορροια πιο γρηγορα, επισης αν αυτο το κλουβι το βαλεις στην ντουλαπα και παιζεις φωνες καναρινιου πισω γινεται αστερι και κατεβαινει διαγωνισμους...

Περα απο την πλακα ομως ενα απο τα βασικοτερα επιχειρηματα για μην χρησιμοποιουμε τελαρα για κλουβια ειναι τα κενα που εχει το κατασκευασμα τα οποια φυσικα βρωμιζουν πανευκολα και γινονται εστιες μολυνσης καθως επισης ειναι χωροι για φωλιασμα ψειρας και αλλων παρασίτων!
 
Σας παρακαλώ να μην ειρωνεύεστε και να παραθέσετε επιχειρήματα ώστε να στηρίξετε την άποψη σας...
Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση για ειρωνεία και δε νομίζω να σε ειρωνεύτηκα Γιώργο. Όπως εκφράζεις την άποψή σου έτσι την εκφράζω και γω. Ο Γιώργος @George Kouth είπε την άποψή του και ο κύριος Γιάννης @misalouris θεώρησε ότι αστειεύεται. Του απάντησα λοιπόν ότι δεν αστειεύεται καθόλου. Διακρίνεις κάποια ειρωνεία; Θα σε παρακαλέσω να προσέχεις πως εκφράζεσαι επί προσωπικού. Δε στο επιτρέπω.
Τα κλουβιά έχουν κατασκευαστεί για τα πουλιά, τα καφάσια για τα φρούτα, τα μπετόνια για διάφορα υγρά κτλ.
Καταλαβαίνω ότι για να προχωρήσει κάποιος σε αυτή την πατέντα έχει σκεφτεί το οικονομικό. Αν λοιπόν δεν έχει χρήματα, να μην έχει πουλιά, να μην τα βάζει για αναπαραγωγή, γιατί αν πρόσεξες υπάρχει και φωλιά στο καφάσι. Δε του φτάνει ένα πουλί στο καφάσι, θέλει να γεμίσει καφάσια με πουλιά. Που; Σε ένα υπόγειο που ούτε ακτίνα ηλίου δεν περνά.
Το καφάσι δεν έχει σχάρα για να πατά το πουλί, ασφαλώς και υπάρχουν και κλουβιά χωρίς σχάρα όμως θα έχεις παρατηρήσει ότι μέσα στο φόρουμ δε τα προτείνουμε. Ο χώρος είναι ιδιαίτερα μικρός για να γίνεται εκεί αναπαραγωγή. Βλέπεις πουθενά να μπαίνει χώρισμα; Τέλος, πόσο συχνά μπορεί να καθαρίζεται ένα τελάρο και δεν εννοώ αλλαγή χαρτιού.
 
Δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση για ειρωνεία και δε νομίζω να σε ειρωνεύτηκα Γιώργο.
Εμένα μου φάνηκε σαν ηρωνία... Τωρα απο οτι φαίνετε έκανα λάθως και αν είναι έτσι ζητάω συγνώμη.
επίσης :
Θα σε παρακαλέσω να προσέχεις πως εκφράζεσαι επί προσωπικού. Δε στο επιτρέπω.
Τι ακριβώς απο αυτά που είπα ήταν προσβλητικό; ειλικρινά...
και τέλος τους λόγους για τους οποίους γράφεις οτι αυτό το κλουβί δεν είναι ότι καλύτερο αν δεις τα προηγούμενα μηνύματα πάνω -κάτω τα έχω αναφέρει και εγω, και θα ξαναπώ ότι δεν λέω ότι είναι καλο ούτε καν επιτρεπτό αλλά έχει χαόδη διαφορά απο αυτά με τα μπετόνια και κατά την γνώμη μου είναι απλά μια πρόχειρη προσορινή λύση και όχι βασανισμός κτλ οπου αναφέρθηκαν πιο πάνω!
Κάνω κάπου λάθως;
 
Κάνω κάπου λάθως;
Γιώργο συζήτηση κάνουμε. Δεν έκρινα αν είσαι λάθος ή όχι. Απλά εξέφρασα και εξήγησα για ποιους λόγους τέτοιου είδους πατέντες δε μου είναι αρεστές. Ας μη χαλάσουμε το θέμα.
 
Τώρα αλήθεια;
Κάνεις πρώτα αριστοτελικές προσεγγίσεις τελεολογικού χαρακτήρα για το μπιτόνι και τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό. Οκ! 😛
 
Τώρα αλήθεια;
Κάνεις πρώτα αριστοτελικές προσεγγίσεις τελεολογικού χαρακτήρα για το μπιτόνι και τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό. Οκ! 😛
ρε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς χιπστερ ! το μονο που μου έρχεται στο μοιαλό είναι ένας αντρας με μουσιά και μακρύ μαλί 😛
 
Εννοώ πως αυτές οι άθλιες φωτογραφίες με τα ευρηματικά μπιτόνια και τα άκυρα καφάσια στους τοίχους προσομοιάζουν με την εξίσου άθλια αισθητική του ψεύτικου παλιού και ξαφνικά εύχρηστου δύσχρηστου αντικειμένου. Επιπρόσθετα η στοίχιση των καφασιών είναι αναντίστοιχη με αυτό που απεικονίζουν, μοιάζει εντελώς στυλιζαρισμένο, ψεύτικο, στημένο. Δεν θα πέσω απο τα σύννεφα αν όλο αυτό είναι και φάρσα.
Όσο για τον Αριστοτέλη, εννοώ πως το να λέμε ποιός είναι ο σκοπός του μπιτονιού ή του καφασιού δεν έχει νόημα, εμείς καθορίζουμε τον σκοπό τους, δεν είναι έμφυτος αυτός σε αυτά.
Εντάξει παραξενεύεσαι όταν το βλέπεις,το θέμα όμως για εμένα είναι αλλού, εντελώς αλλού. Εδώ κοιτάμε την μορφή και χάνουμε το περιεχόμενο.
Προσωπικά έδωσα best answer εκεί που εντοπίστηκε η ουσία του ζητήματος.
 
. Δεν θα πέσω απο τα σύννεφα αν όλο αυτό είναι και φάρσα.
Δε θα χρειαστεί Δημήτρη να πέσεις γιατί η κουτσουλιά στις "καφασο-ζευγαρώστρες" αυτές είναι ένα δάχτυλο...
Αν προσέξεις επίσης καλά θα δεις τις κανάρες μέσα στη φωλιά να κλωσάνε και υποθέτω πως έχουν είτε αυγά είτε πουλιά.
Αν βέβαια στήθηκε... Τότε στήθηκε για μεγάλο διάστημα και έχει και επιτυχία... εμένα με ξεγέλασαν ως ρεαλιστικές...
Αντίθετα το μπετόνι μοιάζει "στημένο". Γιατί δεν έχει ούτε νερό πάνω του... επίσης δεν έχει ούτε μια κουτσουλιά στον "πάτο" του.
Αν χρειαστεί λοιπόν @Deukalion να πέσεις από τα σύννεφα... Να το κάνεις για μας...
Να σε δούμε επιτέλους...
 
Back
Top