Γενικά Κλουβί από μπετόνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Επιπρόσθετα η στοίχιση των καφασιών είναι αναντίστοιχη με αυτό που απεικονίζουν, μοιάζει εντελώς στυλιζαρισμένο, ψεύτικο, στημένο
Εμένα μου φάνηκε απλώς σαν να συνέχιζε να καρφώνει καφάσια ανεβαίνοντας την σκάλα.
 
Η πρώτη φωτογραφία με το μπετόνι δεν συζητείται, πρόκειται περί κτηνωδείας.
Για τα καφάσια...
Η αλλαγή χρήσης, δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση με την πρώτη ματιά και κάπως σοκάρει. Προσωπικά γενικότερα οι αλλαγές χρήσης δεν μ' ενοχλούν, μου αρέσουν θα έλεγα.
Εν προκειμένω, ευρύχωρο είναι ως προς τις διαστάσεις. Το πλαστικό λόγω του διάτρητου δεν δημιουργεί υπερθέρμανση, εξάλλου τα καφάσια μια και είναι κατασκευασμένα για να κρατάνε ευπαθή φρούτα και λαχανικά, είναι από "πρόστυχο" λεπτό πλαστικό που φθείρεται σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν θερμαίνεται ιδιαίτερα.
Από αυτή την άποψη δεν υπάρχει πρόβλημα.
Θα μπορούσε δηλαδή αυτή να είναι μία πατέντα αν πρέπει επειγόντως να χωρίσουμε κάποια πουλιά ή για μικρό χρονικό διάστημα αν προσωρινά δεν έχουμε χρήματα.
Μακροπρόθεσμα η λύση αυτή έχει σοβαρό πρόβλημα ως προς την καθαριότητα.
Αυτό είναι το μειονέκτημα.
Γιατί ξέρουμε πως τα πουλιά δεν κουτσουλάνε μόνο κατακόρυφα αλλά και στα πλάγια και δεν κουτσουλάνε μόνο, σκουπίζουν τα ράμφη τους από αυγοτροφές και πρασινάδες.
Πως να καθαρίσεις εσωτερικά αυτή την πατέντα;
Ακόμα και στον πάτο. Ο λόγος που είναι αποσπώμενοι οι πάτοι είναι η καθαριότητά τους.
Εκείνο που δεν σχολιάστηκε είναι ο χώρος τοποθέτησης των "κλουβιών".
Κλιμακοστάσιο, με υγρασία και προς το έδαφος και στο ταβάνι κάτω από την πλάκα, χωρίς επαρκή φωτισμό.
Εδώ θα συμφωνήσω με τη Μαρία, μπορεί η αισθητική να είναι κακή και αν τις ίδιες διαστάσεις, κατασκευή τη βλέπαμε από κοντραπλακέ με ταψάκι να δίναμε και πολλά likes , όχι ότι το επικροτώ κάτι τέτοιο αλλά μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση ή ακόμα και για μεταφορά πουλιών.
Ακόμα να πούμε και θα θυμούνται οι παλιοί ότι κάποτε στην Ελλάδα οποίος είχε ζευγαροστρες αυτοσχέδιες από ντενεκεδες ήταν προνομιουχος (αλλά τα χρόνια δεν υπήρχαν και πολλά στο εμπόριο ).

Τώρα πέρα από αυτό δίνεται και μια καλή πάσα να ανοίξουμε καινούριο θέμα με την βοήθεια των ποιο έμπειρων και να καταθέσουν την άποψη τους όσο αφορά πλεονέκτημα τα και μειονεκτηματα όσο αφορά κλειστού τύπου ή ανοικτού τύπου ζευγαροστρες
 
θα θυμούνται οι παλιοί ότι κάποτε στην Ελλάδα οποίος είχε ζευγαροστρες αυτοσχέδιες από ντενεκεδες ήταν προνομιουχος (αλλά τα χρόνια δεν υπήρχαν και πολλά στο εμπόριο ).
Σωστά Σταμάτη... είχα τέτοιες ζευγαρώστρες στην Αθήνα φοιτητής.
Για την εποχή τους... Πρωτοπόρες...
Απείρως ακατάλληλες στην εξέλιξη ...
Η εξέλιξη ανεβάζει τις απαιτήσεις... επειδή μαθαίνουμε περισσότερα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων μας..
Δεν μπορείς να θέλεις καλή υγεία σε πουλιά που η κουτσουλιά τους "στεγνώνει από τα χνώτα τους"

Το εκτροφείο μου πριν το γκρεμίσω ήταν σπίτι προσφυγικό φιλοξενούσε ένα ζευγάρι με τρία παιδιά και τη γιαγιά τους..
Αυτοί χωρούσαν!
Να πω πως έχει επιφάνεια 32 τετραγωνικά.
Επειδή δε "έφτανε" δημιούργησα πατάρι με άλλα 14 τετραγωνικά... και κάποιες φορές αισθάνομαι πως δεν επαρκεί...
Εξέλιξη παιδιά... αυτή είναι η εξέλιξη...

Σίγουρα θα μας διαβάζουν και στο μέλλον... συνεπώς θα πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστικοί στις τοποθετήσεις μας.
Δηλαδή αν δεν θα το είχαμε εμείς ποτέ σε χρήση ... ας μην το αποδεχόμαστε ή το προτείνουμε ως σωστό...
 
Γιάννη το γράφω και ποιο πάνω ότι δεν το επικροτώ πολύ σωστά είπες εξέλιξη, γράφω ότι σαν διαστάσεις και αν υπάρχει και ταψακι για προσωρινά δεν είναι και έγκλημα. Το έγκλημα είναι στην άλλη φωτογραφία που ενώ υπαρχει κανονικό κλουβί έχει να καθαριστεί κανένα χρόνο! Αυτό δεν χωνεύεται με τίποτα και φυσικά και η καρδερίνα μέσα στο μπετονι
 
Και γω γενικά μιλούσα Σταμάτη με αφορμή την τέλεια "πάσα" σου...
Σχεδόν σε όλα συμφωνούμε...
Διαφωνώ μόνο με το προσωρινά... αλλά είναι ήσσονος σημασίας
 
Παιδιά κοιτάξτε επειδή και εγώ έχει τύχει να σκεφτώ να κάνω χειροποίητο κλουβί (μιλάμε για σοβαρό κλουβί και όχι εκείνα τα μικρά κουτάκια που κάνουν κάτι μπαρμπάδες) αν το κασονι κοπεί από όλες τις πλευρές και στην ουσία γίνει απλά ενας σκελετός και μπει πλεγματακι από ολες τις πλευρές διαδοχικά πιστεύω πως δεν θα είναι τόσο μελαγο πρόβλημα, βέβαια αν είναι να μπεις στη διαδικασία να κάνεις όλη αυτή τη δουλειά καλύτερα να κάνεις ένα σκελετό από ξύλο ή καλύτερα από αλουμίνιο, σχετικά με τα μπιτόνια όμως πραγματικά τραγικό κρίμα τα πουλάκια
 
Το κλουβί(αν και δεν μου αρέσει σαν λέξη θα προτιμούσα κλωβός) είναι το σπίτι των πουλιών μας, πρέπει να είναι άνετο,λειτουργικό, ασφαλές και καθαρό.Τα μπιτόνια τα κασονια και τα λάστιχα είναι για άλλη χρήση.
 
Το κλουβί(αν και δεν μου αρέσει σαν λέξη θα προτιμούσα κλωβός) είναι το σπίτι των πουλιών μας, πρέπει να είναι άνετο,λειτουργικό, ασφαλές και καθαρό.Τα μπιτόνια τα κασονια και τα λάστιχα είναι για άλλη χρήση.
...να συμπληρώσω...και να μην πιάνει εύκολα παράσιτα οπότε το κασόνι το αφήνουμε στην άκρη θα έλεγα
 
Back
Top