Φροντίδα Κλούβα για 4 κανάρες

Ίσως σε μπέρδεψα, η μια από τις αδερφές του 14 μαζί με το πουλί του 15 την πέσανε στην άλλη αδερφή του 14.
Τώρα κατάλαβα.. Οι οποίες δεν συμβίωναν παλαιότερα μαζί σε κοινό κλουβί έτσι; Εννοώ ότι όλες μαζί τις έβαλες στο κλουβί.. Δεν υπάρχει κάποια σχέση στα αυτά τα 2 πουλιά που την έπεσαν στα 2 λευκά..

Το μόνο κοινό που είχανε τα πουλιά που δέχτηκαν επίθεση είναι ότι ήταν λευκά.
Αυτό μην το αποκλείεις καθόλου.. Παίζει σαν σενάριο.. Και έχει παρατηρηθεί και στην φύση. Το διαφορετικό διώχνεται και δεν είναι επιθυμητό. Οι επιθετικές τι χρώματος είναι;

Από τις 4 οι μόνες που βγάλανε πουλιά είναι αυτή του 13 και αυτή του 15.
Αυτή του 15 που την έπεσε και στις 2 λευκές, πως ήταν με τον αρσενικό και με τα μικρά; Εκδήλωσε κάποιου είδους επιθετική συμπεριφορά;
 
Α είναι η μάνα που μάδησε το μικρό που έλεγα στο άλλο θέμα που είχα ανοίξει, αλλά δεν ήταν γενικά επιθετική. Είναι σκούρο πουλί, και το άλλο είναι κάτι ενδιάμεσο. Αλίκη αν τα συμπεράσματα μου είναι σωστά, τότε τα 3 νεώτερα πουλιά επιτέθηκαν όλα μαζί στην μεγάλη λευκή και στην συνέχεια αφού την έβγαλα από εκεί, τα 2 επιτέθηκαν στην άλλη λευκή. Μετά ίσως χτυπώντουσαν και μεταξύ τους, δε ξέρω, τα χώρισα όλα.
 
Α είναι η μάνα που μάδησε το μικρό που έλεγα στο άλλο θέμα που είχα ανοίξει
Αυτό δεν θεωρείται αμιγώς επιθετική συμπεριφορά..

Είναι σκούρο πουλί, και το άλλο είναι κάτι ενδιάμεσο. Αλίκη αν τα συμπεράσματα μου είναι σωστά, τότε τα 3 νεώτερα πουλιά επιτέθηκαν όλα μαζί στην μεγάλη λευκή και στην συνέχεια αφού την έβγαλα από εκεί, τα 2 επιτέθηκαν στην άλλη λευκή.
Εγώ πιστεύω πως παίζει ρόλο και η διαφορά χρώματος. Ψάχνω να βρω κάποιο θέμα που αντίστοιχα να μιλάει για τη διαφορετικότητα και πως αυτή προκαλεί επιθετικότητα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι. Πάντως γενικά θεωρώ πως πέρα από τις διαφορές στο χρώμα, όλοι ξέρουμε πως τα καναρίνια είναι μιμητικά ζώα, οπότε ότι βλέπουν απ τους γονείς τους μαθαίνουν. Αν δλδ οι γονείς είναι επιθετικά καναρίνια, θεωρώ πως και τα μικρά θα εμφανίσουν επιθετικότητα. Γιάννη να τις έχεις από κοντά τις επιθετικές και να τις παρακολουθείς. Και για το δικό σου αρχείο παρακολούθησε και το πως είναι τα μικρά σου που βγήκαν φέτος. Εκδηλώνουν επιθετικότητα; Πως αντιδρούν με τα υπόλοιπα καναρίνια;

τα χώρισα όλα.
Την καλύτερη δουλειά έκανες.. Απλά ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τόσο αιμοβόρικες μάχες μεταξύ θηλυκών; Πρώτη φορά το ακούω... ☹ Πως είναι το θύμα; Είναι καλύτερα;
 
Δεν έχεις άδικο, από τε μικρά το ένα ήταν αρκετά επιθετικό, αναγκάστηκα να το χωρίσω στις 30 μέρες. Τα άλλα δύο καμιά φωνή μόνο βγάζουν για το φαγητό.

Tο θύμα το πρωί, ήταν ζωηρό, έφαγε, έκανε μπάνιο, και ξαναβρήκε τη φωνή της.
 
Δεν ξέρω γιατί ακριβώς το ρωτώ αυτό, αλλά με τη διατροφή τους τι παίζει; Αναρωτιόμουν μηπως τα πουλιά έχουν καποια ελλείμματα και οδηγούνται σε επιθετικότητα ώστε να τα αναπληρώσουν. Μάλλον τελείως επιστημονική φαντασία μου ακούγεται, αλλά έχω στα υπόψη μου καποια θέματα στο παρελθόν, με πιο πρόσφατο ενα της Αριάδνης που ενός καναρινιού της, θηλυκό αν δεν απατώμαι, του έβγαλαν τα μάτια καποια απο τα υπόλοιπα. Επισης, νομίζω οτι και η Αλίκη στο παρελθόν είχε θέσει ενα ζήτημα για κάποιο δικό της καναρινι το οποίο το τσίμπαγαν τα αλλα.
 
Manitoba canary premium με chia, orlux dry egg food όταν χρειάζεται, κανένα λαχανικό από τον κήπο της γιαγιάς που και που, σουπιοκόκκαλο, bogena multivit πάλι όταν χρειάζεται.
 
Tο θύμα το πρωί, ήταν ζωηρό, έφαγε, έκανε μπάνιο, και ξαναβρήκε τη φωνή της.
Πολύ καλό αυτό! Αν θες ανέβασε και καμία φώτο να δούμε και εμείς την κατάσταση μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε με κάποιον τρόπο.

Δεν έχεις άδικο, από τε μικρά το ένα ήταν αρκετά επιθετικό, αναγκάστηκα να το χωρίσω στις 30 μέρες.
Το πιστεύω αυτό με την επιθετικότητα. Δε ξέρω αν έχει να κάνει με το DNA όμως (αντίστοιχο θέμα: https://community.petbirds.gr/threa...ην-γονεϊκή-συμπεριφορά-των-πουλιών-μας.26948/ ) ή με την μίμηση (όλοι ξέρουμε πως τα καναρίνια είναι μιμητικά ζώα). Πάντως από κάπου προέρχεται και η βία προκαλεί βία όπως λέμε και για τους ανθρώπους..

αλλά με τη διατροφή τους τι παίζει;
Αυτό που "λένε" χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ή έρευνες είναι πως το πολύ καναβούρι, κάνει τα καναρίνια πιο επιθετικά.

Αναρωτιόμουν μηπως τα πουλιά έχουν καποια ελλείμματα και οδηγούνται σε επιθετικότητα ώστε να τα αναπληρώσουν.
Manitoba canary premium με chia, orlux dry egg food όταν χρειάζεται, κανένα λαχανικό από τον κήπο της γιαγιάς που και που, σουπιοκόκκαλο, bogena multivit πάλι όταν χρειάζεται.
Δεν νομίζω πως έχουν ελλείψεις με τέτοια διατροφή πάντως..

Επισης, νομίζω οτι και η Αλίκη στο παρελθόν είχε θέσει ενα ζήτημα για κάποιο δικό της καναρινι το οποίο το τσίμπαγαν τα αλλα.
Εμένα τα δικά μου μικρά μόνο, το καλοκαίρι που τα βάζω όλα μαζί παίζουν το ένα με τις ουρές του άλλου τραβώντας τες. Αλλά το κάνουν μόνο τα μικρά σε ηλικία καναρινάκια. Το αποδίδω στο νεαρό της ηλικίας του. Ούτως ή άλλως μετά το κόβουν. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εμένα τα μικρά μου φέτος τα δύο μάλωναν αρκετά μεταξύ τους και το τρίτο το αγνοούσαν και τα δύο. Κάτι μου λέει ότι έχω 2 αρσενικά και ένα θηλυκό 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εμένα τα μικρά μου φέτος τα δύο μάλωναν αρκετά μεταξύ τους και το τρίτο το αγνοούσαν και τα δύο. Κάτι μου λέει ότι έχω 2 αρσενικά και ένα θηλυκό 😛
Δεν μιλάμε για "μάχες" κυριαρχικότητας και επικράτησης.. Αυτές είναι φυσιολογικές ειδικά στα μικρά που μεγαλώνουν και ωριμάζουν σεξουαλικά σιγά σιγά. Και ειδικά μεταξύ αρσενικών είναι πιο έντονες. Μιλάμε για επιθέσεις σαν αυτή που είχες χθες.. Τέτοιες επιθέσεις με αίμα πρέπει να μας προβληματίζουν γιατί τα καναρίνια γενικά είναι φιλήσυχα ζώα. Δηλαδή έχω δει εγώ αρσενικά να κάνουν αερομαχίες και να κυνηγιούνται μέρες ολόκληρες για το ποιος θα επικρατήσει και δεν αφήνει ο ένας τον άλλο να φάει, κυρίως όταν πλησιάζει η αναπαραγωγή και αρχίζουν να πυρώνουν (αυτό φυσικά δεν το θέλουμε γιατί όλο αυτό τα καταβάλει, τα στρεσάρει, αδυνατίζουν και αυτά τα κυνηγητά μπορεί να αποβούν μοιραία για τον πιο αδύναμο ή και για τα 2), όπως επίσης έχω δει θηλυκές να μάχονται για την ίδια φωλιά. Αλλά ποτέ δεν έχω δει τέτοιες επιθέσεις μαζικές προς ένα άλλο καναρίνι ή επιθέσεις που να καταλήγουν σε αίμα και πληγές. Γι αυτό και θεωρώ πως πρέπει να προβληματιστείς και να παρατηρήσεις τις συμπεριφορές των 2 αυτών θηλυκών σου (των θυτών). Και να έχεις από κοντά και τα μικρά τους...
 
Γι αυτό και θεωρώ πως πρέπει να προβληματιστείς και να παρατηρήσεις τις συμπεριφορές των 2 αυτών θηλυκών σου (των θυτών).
Τέτοιες επιθέσεις με αίμα πρέπει να μας προβληματίζουν γιατί τα καναρίνια γενικά είναι φιλήσυχα ζώα.
Συμφωνώ... είναι εντελώς εικονικές οι μάχες... άντε μέχρι και φτεροξεπουπούλιασμα... Δεν είναι "εγκληματίες... Ούτε συνασπίζονται δημιουργώντας συμμορίες επίθεσης έναντι των άλλων.
Θεωρητικά όλα τα παραπάνω ...
Κάποιο video με αυτές τις αιματηρές επιθέσεις είναι εύκολο να έχουμε, όχι για να πιστέψουμε αυτά που αναφέρονται αλλά για να προσπαθήσουμε ως κοινότητα να "αποκωδικοποιήσουμε" (τουλάχιστο να προσπαθήσουμε), αυτή τη σπάνια "κακή" και αντικοινωνική συμπεριφορά των καναρινιών αυτών...
 
video από τις επιθέσεις όχι, φωτογραφία από τα τραύματα μόνο. μπορώ να περιγράψω μόνο το τι είδα, οι δύο "θύτες" ήταν ανεβασμένες στα ακριανά κλαδιά δεξιά και αριστερά, η τρίτη στον πάτο. Με το που έκανε να ανέβει από την μια μεριά την ορμούσε και την κυνηγούσε η μια, όταν έφτανε στην άλλη μεριά της ορμούσε η άλλη. Στο τέλος το πουλί μόνο στον πάτο στο κέντρο στεκότανε. Αφού έγινε αυτό για κανένα πεντάλεπτο, έβαλα χωρίσματα.
 
Με το που έκανε να ανέβει από την μια μεριά την ορμούσε και την κυνηγούσε η μια, όταν έφτανε στην άλλη μεριά της ορμούσε η άλλη. Στο τέλος το πουλί μόνο στον πάτο στο κέντρο στεκότανε. Αφού έγινε αυτό για κανένα πεντάλεπτο,
Πω πω πω ούτε αρσενικά πυρωμένα έτσι. ☹
 
Την περίμενα πιο τραγική την κατάσταση! Αλλά και πάλι για καναρίνια ήταν μια άγρια επίθεση... Και στόχευαν και τα μάτια οι άτιμες! Και είναι και κούκλα (φτου φτου!). Θεωρώ με betadine κρέμα πολύ προσεκτικά (να μην μπει στο μάτι) ίσως και με καμία κομπρέσα χαμομήλι πριν βάλεις betadine, θα το ξεπεράσει. Δεν έχει χάσει τα ματάκια της ευτυχώς. Και εσωτερικά τα ματάκια φαίνονται καθαρά και υγιή! Όσο για το ξεπουπούλιασμα, ευτυχώς έρχεται η πτερόροια και δε θα φαίνεται τίποτα μετά το πέρας του καλοκαιριού!
 
Ναι σήμερα μπήκε στην μπανιέρα και το ξερό αίμα έφυγε το περισσότερο. Χτες ήταν πιο τρομακτικό.
Ενημέρωσε μας για την εξέλιξη της πάντως αν θες. Αν είχα αρσενικό κίτρινο μωσαικό θα στην ζητούσα την κούκλα να ξέρεις! Είναι υπέροχη! ❤️️️️ Περαστικά της!
 
Στο ίδιο σημείο και στα δυο μάτια, με την ίδια ένταση στο τραύμα;
Αν μπορέσεις θέλω δυο φωτογραφίες λίγο πριν βάλεις το αντισηπτικό...
Σου είναι εύκολο;
 
Γιάννη αυτές είναι 24 ώρες χωρίς αντισηπτικό, δεν θα βγάλω δηλαδή πιο καθαρές. Βλέπεις μόνο λίγο ξεραμένο betadine από χθες πάνω στο φτέρωμα. Σκέφτεσαι ευλογιά;
 
Σκέφτεσαι ευλογιά;
Πολύ πιο πιθανό και κυρίως όχι επίθεση και τραύμα από τα άλλα πουλιά.
Ακόμη το κενό στο φτέρωμα του κεφαλιού μπορεί να αποδοθεί και σε κάποιες αψιμαχίες μεταξύ τους αλλά ακόμη και γι αυτό πιστεύω πως απλά βρίσκεται σε εξέλιξη πτερόρροια στο πουλί.
Συνήθως τα μαδήματα από επιθέσεις δεν είναι τόσο ομαλά κατανεμημένα στο κεφάλι του πουλιού αλλά παρουσιάζονται περισσότερο τοπικά ξεπουπουλιασμένα πουλιά... μαδημένες περιοχές.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Για δύο λόγους την απέρριψα. Πρώτον το προηγούμενο βράδυ είχα ελέγξει τα πουλιά για σημάδια τσακωμού και δεν είχα δει τίποτα στα μάτια της. Δηλαδή αν ήταν ευλογιά εκδηλώθηκε σε λιγότερο από 12 ώρες. Δεύτερο όταν βρήκα το πουλί ματωμένο, ουσιαστικά έπιασα στα πράσα δύο από τις άλλες να τις ορμάνε.
 
Back
Top