Ασθένειες Κοκατίλ κοιμάται συχνά κάτω στο κλουβί

Giwta Cham

PB New Member
Εγγραφή
17 Απρ 2024
Μηνύματα
2
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργια στην παρεά των παπαγάλων.Πριν 9 ημέρες πήραμε από ένα πετ σοπ ένα αρσενικό όπως μας είπαν κοκατίλ.Δεν έχει βγει ακόμα από το κλουβί καθώς είναι πολύ φοβισμένο αλλά τρώει κεχρί από το χέρι μου και είναι αρκετά ζωηρό μέσα στο κλουβί,σκαρφαλώνει,κατεβαίνει κάτω και τα σχετικά.Τα τελευταία δυο βραδιά έχω παρατηρήσει ότι κοιμάται περισσότερο από άλλες φορες και κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κοιμάται κάτω στο κλουβί.Πιστεύετε είναι άρρωστο ή απλά στρεσαρισμένο; Τι προτείνετε να κάνω;
Εδώ να πω ότι ο παπαγάλος πίνει και τρώει κανονικά και οι κουτσουλιές του μου φαίνονται κανονικές.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Καλημέρα.
Ποια η ηλικία του, γνωρίζεις;
Επίσης πες μας για το κλουβί του, αν γίνεται ανέβασε φωτό του κλουβιού, τέτοια ώστε να φάινεται η εσωτερική του διαρρύθμιση και περιέγραψέ μας τη θέση του κλουβιού στο δωμάτιο....αναρωτιέμαι δλδ, αν η διάταξη των πατήθρων του και η θέση του κλουβιού είναι τέτοιες ώστε το πουλί να νιώθει ανασφάλεια να κοιμηθεί πάνω σε εκείνα τα σημεία. Επίσης, το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται είναι ήσυχο; Έχει δλδ τη δυνατότητα να κοιμάται ανενόχλητο και όχι με διακοπές, με τη δύση του ηλίου και να ξυπνά με την ανατολή; Προσδιόρισε μας τις ώρες στις οποίες κοιμάται.
Τα τελευταία δυο βραδιά έχω παρατηρήσει ότι κοιμάται περισσότερο από άλλες φορες και κατά την διάρκεια της ημέρας
Δλδ, πες μας συγκεκριμένα...τι ώρες κοιμόταν πριν και πώς αυτό μεταβλήθηκε τα τελευταία δύο βράδια. Επίσης ποιες ώρες και με πόση διάρκεια κοιμάται μέσα στην ημέρα;
αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κοιμάται κάτω στο κλουβί.
Αυτό το κάνει από την αρχή ή ξεκίνησε αφότου αυξήθηκε ο ύπνος του τα βράδια;
 
Καλημέρα μας! Σας ευχαριστώ για την απάντηση.

Αρχικά όσο αφορά την ηλικία του,μας είπαν στο πετ σοπ ότι είναι πολύ μικρός (3 μηνών συγκεκριμένα) αλλά δεν έχει δαχτυλίδι και δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά αν αυτό ισχύει.Το κλουβί βρίσκεται σε ήσυχο σχετικά μέρος,σε ένα υπνοδωμάτιο του σπιτιού δίπλα από το παντζουρι,και δεν είναι απομονωμένο ποτέ κατά την διάρκεια της ημέρας παρά μόνο όταν κοιμηθεί το πουλί.Γενικά ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος καθώς το σπίτι είναι μικρό.

Όσο αφορά τις ώρες ύπνου συνήθως κοιμάται από τις 9-9:30 το βράδυ (κάποιες φορές μπορεί και 10) έως τις 8-9 το πρωί περίπου.Δεν ξέρω εάν κάνει κάποιες διακοπές κατά την διάρκεια αυτή.Τα τελευταία 2 βράδια που κοιμάται κάτω ξυπνάει πολύ αργότερα ακόμα κι αν έχω ξυπνήσει και ανοίξει παντζουρια εκείνος συνεχίζει να κοιμάται μέχρι τις 10 ας πούμε.Επίσης θα κοιμηθεί και κατά την διάρκεια της ημέρας,το μεσημέρι/απογευματάκι.

Και κάτι τελευταίο που με έχει προβληματίσει,την μια μέρα θα μιλάει συνέχεια (τιτίβισμα μόνο) και την άλλη στην κυριολεξία θα πει 2-3 κουβέντες.

Σας στέλνω φώτο το κλουβί και το παπαγαλάκι μου παρακάτω.
[automerge]1713427056[/automerge]
IMG_0895.webp
 

Συνημμένα

  • IMG_0909.webp
    IMG_0909.webp
    63,5 KB · Προβολές: 14
  • IMG_0911.webp
    IMG_0911.webp
    36,4 KB · Προβολές: 14
@Giwta Cham
Να το χαίρεσαι!!
Πιστεύω ότι το πουλάκι είναι και φαίνεται πολύ μικρό οπότε φυσιολογικό είναι να κοιμάται στο κάτω μέρος του κλουβιού και μερικές στιγμές και κατά την διάρκεια της ημέρας.
Νομίζω ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό εφόσον τρώει και είναι δραστήριο.
Όι ώρες του συνεχόμενου βραδινοϋ ύπνου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δώδεκα.
Όσον αφορά το κλουβί του μάλλον είναι οριακά μικρό και έχεις βάλει σε λάθος θέση την ποτίστρα.
Δεν θα πρέπει να βρίσκεται τόσο κοντά στους σπόρους αλλά απέναντι τους.
Και την πατήθρα να την βάλεις λίγο πιο ψηλά.
Εφόσον είσαι καινούργια στην φροντίδα των παπαγάλων διάβασε αν θέλεις τα παρακάτω άρθρα.
 
Back
Top