Φροντίδα Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης inca1099
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

inca1099

PB Known Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.542
Πόλη
Ιωάννινα
Ανεβάζω την παρακάτω δημοσκόπηση ορμώμενος απο το παρακάτω post https://community.petbirds.gr/threads/Να-κοψω-τα-φτερα-του-love-bird-μου.7839/ σε σχέση με τον αν είμαστε υπέρ ή κατά του κοψίματος των φτερών πτήσης των παπαγάλων μας. Παρακαλώ να τοποθετηθείτε με επιχειρήματα όσοι απαντήσετε.
 
Η δικη μου θεση γενικα πανω σε αυτο το θεμα δεν ειναι απολυτη αλλα ειμαι υπερ η κατα αναλογα με την περιπτωση του καθε πουλιου. Σε μωρα που δεν πεταξανε ακομη η σε πουλια που ζουνε μονιμα μεσα στο κλουβι η ως ευκολη λυση επειδη καποιος δεν εχει τη διαθεση να ασχοληθει με την εκπαιδευση και πιστευει οτι κοβοντας τα φτερα πτησης λυνει ολα του τα προβληματα με τον παπαγαλο του τοτε τιθεμαι κατα.

Αλλα σε περιπτωσεις με κυριαρχικα η πολυ επιθετικα πουλια που απαιτουν πιο "ελεγχομενο" χειρισμο η για ανθρωπους που δεν ανηκουν σε αυτους της ευκολης λυσης αλλα εκ των πραγματων μεσα στο σπιτι τους υπαρχει η δυνατοτητα διαφυγης η ατυχηματος του πουλιου η το βγαζουν εκτος σπιτιου τοτε ειμαι συμφωνος με το κοψιμο των φτερων πτησης.
 
ψήφισα υπέρ της κοπής των φτερών! Όχι για να εξημερώσω τον παπαγάλο μου, αλλά, γιατί αισθάνομαι οτι αν δεν μπορεί να πετάξει μακριά θα είναι ασφαλέστερος!
Εξαρτάται βέβαιακαι απο τις συνθήκες ζωής τους!
Οι παπαγάλοι μου ζούν σε ένα σπίτι με 10+yorkshire terriers
αν μου ξεφύγει κάτι απο την προσοχή μου;άνθρωπος είμαι... Τι θα έχω;
ένα σκοτωμένο πουλι και μερικά τραυματισμένα σκυλάκια...
δεν μου αρέσει... Προτιμώ λιγότερα προβλήματα και περισότερη ασφάλεια!
αν υπήρχαν διαφορετικές συνθήκες...'ισως το έβλεπα διαφορετικά...
 
Εγω ειμαι κατα γιατι πιστευω οτι τα φτερα ο θεος τα εδωσε στα πουλια για να πετανε και οχι για να κανουν χαβαλε οι ανθρωποι...
Οταν βλεπω τα πουλακια μου να πετανε μοιαζουν ευτηχησμενα και δεν θελω να τους το στερησω... Με ποιο δηκαιωμα εμεις στερουμε αυτην την ευτηχεια σε αυτα τα πουλια;(Αναφερομαι στα πουλια που βγαινουν εξω απο το κλουβι τους.)
 
Συμφωνώ με τον Φοίβο.. Είναι λίγο σχετικό το θέμα.. Εγώ μπορώ να είμαι προσεκτική όταν αφήνω τους παπαγάλους μου μες στο σπίτι ελεύθερους, αλλά μερικές φορές γίνομαι ηστερική και επειδή ακριβώς δεν γίνεται να είμαι μες στο άγχος εγώ, αλλά πολύ περισσότερο να κουράζω και τους υπόλοιπους στο σπίτι προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.. Επιπλέον όταν πάω στους δικούς μου που έχουμε ωραία μεγάλη βεράντα μου αρέσει να κάθομαι έξω με τους παπαγάλους μου.. Ο Σενεγάλης μου το τελευταίο διάστημα είχε και τάσεις υπεροχής οπότε το κόψιμο των φτερών του με βοήθησε στο να φτιάξω και πάλι τα πράγματα από εκεί που είχαμε μείνει.. Έτσι και αλλιώς δεν σημαίνει ότι με το κόψιμο των φτερών δεν πετάνε καθόλου και το σπίτι που μένω δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοτάβανο για να μπορεί να κάνει μεγάλες πτήσεις, οπότε να καταλαβαίνει ότι του λείπει η ευχαρίστηση του πετάγματος.. Αν έμενα μόνη μου και ήμουν σίγουρη για τον παπαγάλο μου (αν και ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος) ότι δεν θα έφευγε, όπως έχω δει ιδιοκτήτες παπαγάλων που τους έχουν χωρίς κομένα φτερά αλλά βγαίνουν και κάνουν τις βόλτες τους και στο μπαλκόνι και έξω γενικότερα, θα το σκεφτόμουν και εγώ αλλιώς..
 
Μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Έχω και τα δύο. My Budgies και cockatiels μπορεί να πετάξει. Ωστόσο, θα κοπεί η πτήση μου μεγαλύτερα φτερά των πτηνών. Πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι μου.
 
Εχω πολυ μικρη χρονικη εμπειρια και γι αυτο τον λογω μαλλον δεν μπορω να εχω και σωστη κριση αξιολογησης για το θεμα αλλα η καρδια μου λεει οχι! Δεν πιστευω οτι εχουμε δικαιωμα να αποφασιζουμε και γι αυτο με τα δικα μας εγωιστικα κριτηρια! Αν καποιος μας"προστατευε" και μας και αποφασιζε για την ασφαλεια μας να μας κοντηνει λιγο τα ποδαρακια ή τα χερακια για να μην το σκασουμε ευκολοτερα τι λετε θα αξιζε να μας εχει;Γιατι δεν μπορουμε να το δουμε ετσι; Δεν μπορεις δεν εχεις! Αυτο σημαινει αποφασιζω να αναλαβω την ευθυνη ή αγαπω! Οχι μονο λογια! Τα...υιοθετημενα παπαγαλακια μου ειναι ενα ζευγαρακι ( κοινα παπαγαλακια)που αγαπιουνται τρελλα μεταξυ τους και μονο κοινα δεν τα θεωρουμε! Ο Χαρης ειναι ενα..F16 και η Κατερινα μια ντροπαλη μπαλαρινουλα που τον σερνει απο την μυτη!
 
ειμαι κατα
πριν λιγο σε ενα ποστ ανεφεραν για ενα παπαγαλο που ειχε χαθει και
βρεθηκε μετα απο μερες..στις ειδησεις παλι αλλος παπαγαλος βρεθηκε και ελεγε την διευθυνση του.. Και ετσι τον επεστρεψαν
αν εχει κομενα τα φτερα παλι πετα αλλα οχι καλα.. Οποτε σε περιπτωση
φυγης του στερεις τις ελαχιστες ισως πιθανοτητες να επιβιωσει
πολλοι παλι ειδικοι μου εχουν αναφερει την αυξημενη πιθανοτητα
να αποκτησει ψυχολογικα προβληματα ειδικα παπαγαλος που εχει μαθει να πετα και μετα του τα κοβεις(εκτροφεας μου εδειξε μαδημενο κοκατου
επειτα απο το κοψιμο των φτερων)
δεν ειμαι απολυτος στις αποψεις μου.. Εχω προβληματηστει πολυ στο
συγκεκριμενο θεμα..σε σημειο που στην αρχη ειχα βαλει τον πιπικο
στο κλουβι και τον πηγαινα στο γιατρο να του τα κοψει.. Αλλα στο δρομο ακουσα το ασμα.. Ειμαι αετος χωρις φτερα.. Και σαλταρησα..
και απο τοτε απεγνωσμενα ψαχνω επιχειρηματολογια στο να μη του τα κοψω
 
εγω ειμαι ΚΑΤΑ στο να αλλαζουμε την μορφολογια ενως ζωου!
φαντεζεστε ποσο ασχημα μπορει να νιωσει μετα ο παπαγαλος σας!
νομιζεται οτι δεν καταλαβαινει τι του κανατε και τι δεν μπορει να κανει...
εμενα για παραδειγμα τα βλεπω πολλες φορες που πετανε μεσα στο κλουβι χωρις να σταματανε για 1-2 λεπτα και πραβματικα φαινεται ποσο τους αρεσει...
αντε εγω τωρα να του κοψω τα φτερα και να του στερισω την χαρα...
για εμενα ειναι μεγαλος λαθος!
 
Έτσι και αλλιώς δεν σημαίνει ότι με το κόψιμο των φτερών δεν πετάνε καθόλου και το σπίτι που μένω δεν είναι ιδιαίτερα ψηλοτάβανο για να μπορεί να κάνει μεγάλες πτήσεις, οπότε να καταλαβαίνει ότι του λείπει η ευχαρίστηση του πετάγματος..

Εγω βλεπω τους παπαγαλους μου να πετανε χωρις κομμενα φτερα και οταν σταματανε λαχανιαζουν αφαναστα...Αμα ηταν με κομμενα τα φτερα τοτε φανταζομαι πως θα λαχανιαζαν.. Σε καμια περιπτωση τα πουλια που εχουν κοπει τα φτερα τους δεν πιστευουν οτι κατι δεν παει καλα με τις πτησεις τους...
(δεν μπορει αλλο βαθμο δυσκολιας υπαρχει με το ενα ποδι και αλλο με τα δυο)Φιληκα Stefan
 
Εμένα ο Σενεγάλης δεν έχει πετάξει ποτέ του οπότε εκτός από τη φορά που δραπέτευσε και αυτό γιατί δεν του είχα κόψει τα φτερά που ήταν παραπάνω ώρες στο κλουβί.. Αλλά άνηξε το κλουβί και έφυγε..Ήμουν πολλή τυχερή που γύρησε μετά από 2 μέρες! Το κοκατίλ μου που τα κόβω το ίδιο, ενώ την είχα πιάσει να ανήγει την πόρτα του κλουβιού της μετά καθόνταν πάνω σε αυτό και έξω να ήταν και δεν έφευγε.. Όσο τυχερή και αν στάθηκα που ξαναγύρησε μόνος του δεν το ξαναρισκάρω..
 
Ο Πάρης έχει κομμένα φτερά από μωρό. Τον παίρνω μαζί μου έξω συνεχώς οπότε είναι πιο ασφαλές να έχει κομμένα τα φτερά του.
 
Επενθυμιζω τα πουλια εχουν φτερα γιανα πετανε, αμα ηταν τα φτερα τους κινδυνος για τους τα εδωσε ο θεος; Τους τα εδωσε γιανα πετανε στην φυση τους, στην συγκεκρημενη περιπτωση τους κοβουμε τα φτερα (και κυριολεκτηκα και μεταφορηκα)οχι για να ειναι ασφαλες αυτα, αλλα για να εχουμε υσηχο το κεφαλι μας εμεις και αυτα να νιωθουν λιγο αβολα...Απλα δεν το εχουμε συνηδητοποιησει...
 
Ο Θεός δεν έδωσε τίποτα, με συγχωρείς που το λέω αυτό. Η εξέληξη μπορεί να τους τα έδωσε αλλά ο Θεός όχι! Η εξέλιξη τα έδωσε για να επιβιώνουν στη φύση. Αν το σκεφτείς και αλλιώς και οι κότες πετούσαν αλλά έχασαν την ικανότητά τους να πετούν όταν τις εξημέρωσε ο άνθρωπος γιατί απλά δεν χρειάζονταν το πέταγμα. Τίποτα δεν έδωσε ο Θεός.
 
Μονο που εμεις δεν εχουμε καμια δουλεια να ασχοληθουμε με την εξεληξη τους... (κοβωντας τους τα φτερα...)Φιλικα Stefan
 
Δεν το είπα για αυτό.. Παράδειγμα ήταν
 
Μείνετε στην αρχική κουβέντα του ποστ
''Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά;''
 
Εγω είμαι κατά το κόψιμο των φτερών. Το θεωρώ ακρωτηριασμό! Ποτέ στην Κούκυ δεν της έχω κόψει τα φτερά και ούτε πρόκειται. Απλά είμαι πιο προσεκτική όταν είναι εκτός κλουβιού.
 
το να λεμε κουβεντες του στυλ ο θεος το εφτιαξε ετσι, η στη φυση ειναι ετσι η αλλιως η ετσι γεννηθηκε γιατι να επεμβω εγω, πιστευω δεν εχουν νοημα!

ζουνε στη φυση τα πουλια μας; Οπως τα εφτιαξε ο θεος;
ολα τα πουλια τα φτερα τα εχουν για 2 μονο λόγους, για να μετακινουνται και για να γλιτώνουν απο τους κινδύνους των αλλων ζωων. Ποιο απο τους 2 λογους υπαρχει στα σπιτια μας η στα κλουβια τους;

λοιπον αφου τα πουλια δεν ζουνε στη φυση, οπως τα εφτιαξε ο θεος και ολα τα αλλα ωραια, πρεπει να τα προσαρμόσουμε στο περιβαλλον που ζουνε, που ειναι τα σπιτια μας και τα κλουβια τους! Προσαρμογή ειναι δεν ειναι τιμωρία ουτε καταρα το κοψιμο των φτερων.
ΟΤΑΝ γινεται για τη δική τους ασφάλεια ΚΑΙ ΜΟΝΟ γινεται και οχι για πλάκα η για βιτσιο.

απλα σε μικροτερα είδη οπως παπαγαλακια,Lovebirds, κοκατιλ, κλπ δεν ειναι τοσο διαδεδομένα και τοσο χρήσιμο οσο σε μεγαλύτερους παπαγάλους. ειδικά αμα θέλουμε να τους βγάζουμε και έξω απο το σπιτι!
νομιζετε ενα πουλι προτιμαει να εχει τα φτερα του ολα και να μενει μια ζωη μεσα σε ενα κλουβι η να του λειπουν καποια φτερα και να βγαινει εξω απο το κλουβι του η ακομα και εξω απο το σπιτι για μια βολτα;

και κατι αλλο δειτε και σκεφτειτε οτι απο ολα σχεδόν τα ατομα εδω μεσα στο φορουμ που έχουν κόψει τα φτερά του παπαγάλου τους ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το εχει μετανιώσει! Λετε να ειναι τυχαιο;η λετε να μην καταλαβαινουν αν ειναι λυπημενα τα πουλια τους;

και κατι τελευαταιο,ΕΓΩ που τα λέω αυτα ημουν κατα του κοψίματος πριν βρεθώ με παπαγάλο, ουτε καν το συζήταγα. Τωρα ομώς μετα απο μία φορά που τα εκοψα αλλαξα τελείως γνώμη. Εβαλα κατω τα θετικα και τα αρνητικα αυτης της πραξης και εκρινα. Οχι οτι τα κόβω σε όλα τωρα, στα Lovebirds moy px δεν τα εκοψα ποτε και ουτε σκοπεύω αλλα στον μεγάλο ναι!
αυτα τα ολιγα.

γρηγόρη πες και εσυ την αποψη σου αφου τα εχεις κομμένα, θα βοηθήσει.
 
Εμάς ο torres είναι ελεύθερος στο σπίτι και πετά με λίγο κομμένα φτερά συχνά, αλλά δύο φορές που τρόμαξε από κορνάρισμα και πετάχτηκε, τραυματίστηκε στο κεφάλι, πάνω από το ράμφος, γδάρθηκε, του βάλαμε παγάκια και την πρώτη φορά που ήταν πιό δυνατό το κτύπημα έπαθε shock και συνήλθε την άλλη μέρα σχεδόν. Πάντως με τίποτα δε θα τον εμποδίσουμε να πετά, αυτό το λίγο, το απολαμβάνει.
 
Back
Top