Φροντίδα Κόψιμο φτερών πτήσης παπαγάλων: Υπέρ ή Κατά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης inca1099
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
γρηγόρη πες και εσυ την αποψη σου αφου τα εχεις κομμένα, θα βοηθήσει.

Κομένα είχα μόνο στον κοκάτου, (το μοναδικό πουλί που έκοψα φτερά) κάτι που πλέον δεν συμβαίνει 😉 Όσον αφορά την δική μου θέση είμαι κατά στο κόψιμο των φτερών. Η απόκτηση ενός πτηνού συνεπάγεται με μεγάλες ευθύνες. Μέσα σε αυτές τις ευθύνες είναι και η συνεχής επίβλεψη του πτηνού όταν αυτό είναι εκτός κλουβιού. Δεν λέω άνθρωποι είμαστε μπορεί κάποια στιγμή να ξεχαστούμε, αλλά ας έχουμε πάρει τα μέτρα ασφαλείας που αρμόζουν. Κανένας απο τους παπαγάλους μου δεν είναι μέσα κλεισμένος σε κλουβί (εκτός τον μικρό που για λόγους ηλικίας δεν μένει ελεύθερος χωρίς να είμαι παρών), κάτι που γίνεται και όταν πηγαίνω για δουλειά. Αντικείμενα στο χώρο υπάρχουν όμως όχι μη ασφαλή, παράθυρα ανοιχτά ή κλειστά (ανάλογα την εποχή) αλλά πάντα κουρτίνες τραβηγμένες. Ποτέ δεν είδα παπαγάλο να κάνει ατασταλίες και ελπίζω πως δεν θα δω. Θα σταθώ στο μύνημα της Σοφίας που έχει και σκύλακια και με προβλημάτισε, αν το πουλί πέσει κάτω στα σκυλιά με τα ήδη κομένα φτερά που έχει πώς θα ξεφύγει; Αν όμως δεν είχε κομμένα φτερά το πέταγμα δεν θα μπορούσε να τον σώσει; Αν για παράδειγμα ένα πουλί φύγει με κομμένα φτερά πως θα μπορέσει να επιβιώσει και δεν θα βρεθεί στο στόμα μιας γάτας; (για μένα καλύτερα να μην τον βρώ ποτέ αρκεί να ξέρω οτι θα μπορεί να επιβιώσει έστω και μόνος του) Θέλω να καταλήξω οτι το κόψιμο για μένα δεν είναι μόνο ο ακρωτηριασμός αλλά και η κατάλληξη προς ένα δυσάρεστο γεγονός.
 
Χωρις να εχω παπαγαλο-συνεπως μιλαω εκ του ασφαλους- κεγω τεινω στην αποψη την οποια αναφερουν πολλα μελη παραπανω, οπως ο φοιβος κτλ.Λοιπον δεν ειμαι απολυτως υπερ αλλα προς αυτην τη κατευθυνση τεινω κ εγω υπο προυποθεσεις παντα. Κ τι εννοω με αυτο: δε συμφωνω με τοκοψιμο των φτερων για τους μικρους παπαγαλους σε καμια περιπτωση. Πιστευω εκει μπορουμε να ελεγχουμε πιο ευκολα τα πτηνα μας, κ εκτος αυτου τα μικρα παπαγαλακια κ γενικως τα μικρα του ειδους πιο πολυ χρονο περνουν μεσα στο κλουβι στις περισσοτερες των περιπτωσεων.
Στη περιπτωση των μεγαλων παπαγαλων καταλαβαινω οτι αν το δουμε καπως ευαισθητα το θεμα θα πουμε οχι αρχικως, αλλα κεγω πιστευω ειναι για το καλο τους. Γιατι εαν θελουμε να τον εχουμε εξω ακρετες ωρες κ πχ υπαρχουν κ αλλα ατομα στο σπιτι... Τοτε δεν ειμαστε 100% σιγουροι οτι καποιος αλλος απο την οικογενεια θα κανει τη γκαφα να αφησει κανα παραθυρο ανοιχτο. Κ περα απο αυτο, στην περιπτωση πυ ο παπαγαλος φυγει απο καποιο παραθυρο με κομμενα τα φτερα-με σωστο τροπο παντα κ οχι τελειως!-εαν το αντιληφθουμε νωρις θα τρεξουμε κ θα τον πιασουμε πιστευω. Ενω στις αλλες περιπτωσεις μπορει να πεταξει μακρια..
τουλαχιστον πιστευω ειναι σημαντικο να τοκανουμε στην αρχη μεχρι ο παπαγαλος να μας συνηθισει κ εμας κ το περιβαλλον κ να ερθουμε πιο κοντα. Εαν αργοτερα ο ιδιοκτητης θεωρησει οτι δεν εποιβαλλεται, μπορει πολυ απλα να τα αφησει ναμακρυνουν. Αλλωστε το καλο σε αυτη ητ περιπτωση ειναι οτι δεν το κανεις μια φορα γιαπαντα, κ επομενως αν θεωρησεις οτι ειναι λαθος η οτι δε χρειαζεται πια τα αφηνεις πολυ απλα να μεγαλωσουν παλι, σε καποιο καιρο μεσα φυσικα. Αυτα απο εμενα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Και εγω ενω στην αρχη του τα ειχα ψαλιδισει λιγο, μετα τα αφησα και μεγαλωσαν και δεν τα ξανακοβω. Επι τη ευκαιρια σας λεγω οτι σημερα εμαθα απο τον Αλεξανδρο οτι ο ζακο που για 2,5 χρονια τον νομιζαμε για αρσενικο ειναι σημφωνα με το dna που του εγινε ειναι τελικα θηλυκια. Παντως εμεις θα εξακολουθησουμε να ΤΗΝ φωναζουμε Σεβαχ. Νομιζω παει και για θηλυκο.
 
Παιδιά εγώ πρώτη φορά άκουσα και διάβασα για κόψιμο φτερών όταν γραφτηκα στο φόρουμ.
Μου φάνηκε βάναυσο και απαίσιο σαν ιδέα και μόνο και μου θύμισε τις τακτικές που ακολουθούν κάποιοι στα σκυλιά όταν τους κόβουν την ουρά ή τα αυτιά.

Δεν είναι όμως έτσι απλό το να καταδικάζω αυτην την ενέργεια αφου όπως αναφέρετε πρόκειται για την ασφάλεια του παπαγάλου. Δεν το κατακρίνω από αυτην την άποψη, μιας και έχει να κάνει με ειδικές συνθήκες" σε κάθε περίπτωση αλλά εγώ προσωπικά δεν θα έκοβα ποτέ τα φτερά του.
Το πέταγμα είναι και η υπερηφάνεια του πουλιού. Η ελάχιστη ελευθερία που του απέμεινε. Αν για δική μας άνεση του στερήσουμε ΚΑΙ αυτό το "πλεονέκτημα" δεν αφηνουμε τίποτα γνήσιο.
Είμαι κατά της επέμβασης στα φτερά των παπαγάλων και γενικά κατά της επέμβασης στην Φύση. Κάποια πράγματα τα έδωσε η φύση για κάποιους λόγους, και δεν θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει πια σε ΟΛΑ για την διασφάλιση της δικής του βολής ή των κεκτημένων του.
 
Από τη στιγμή που τους έχουμε στα κλουβιά, τους εκτρέφουμε για να τους έχουμε σπίτι για την ευχαρίστηση μας, ΗΔΗ επεμβαίνουμε στη φύση.. Εμένα ο Σενεγάλης μου είναι απίστευτα φοβητσιάρης σε σημείο που δεν μπορώ να προβλέψω.. Πήγα να του δώσω ένα κομματάκι χαρτάκι για να παίξει και από το φόβο του πέταξε δεξιά και αριστερά σε σημείο που έπρεπε να τον ηρεμήσω και πέρασαν μερικά λεπτά.. Σκέψου ότι το έκανε αυτό με κομμένα φτερά.. Αν τα είχε θεωρώ ότι θα είχε χτυπήσει άσχημα σε τοίχο (δεν είναι από εμένα θέμα να πάρω προφύλαξη για αυτό)! Το κοκατίλ μου έχει μάθει να είναι σχεδόν όλες τις ώρες έξω από το κλουβί.. Όταν είναι μέσα χαλάει τον κόσμο.. Το μόνο που θέλει είναι να είναι έξω και πάνω στο κλουβί της! Αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό εάν έχει τα φτερά της..
 
Το θέμα είναι λίγο δύσκολο, αλλά προσωπικά εγώ είμαι κατά. Προτιμώ να δίνω μεγάλη προσοχή και να έχω το νου μου μη συμβεί κάτι απρόβλεπτο, παρά να μένει στο ίδιο σημείο γιατί ενώ έχει λαχτάρα ή ανάγκη να πετάξει δε μπορεί γιατί δεν έχει φτερά. Το να μην στενοχωρηθώ αν φύγει από απροσεξία δική μου ή επειδή εκείνο ήταν πολύ ανήσυχο, δε μπορώ να το θεωρήσω λόγο να κόψω φτερά. Είναι να μην τύχει τέτοιο πράγμα (όπως με τον Τιμολεοντάκο μου που την κοπάνισε και μας στενοχώρησε πολύ). Και ενώ μου έτυχε (με καναρίνι βέβαια), δεν πτοήθηκα και δεν έκοψα τα φτερά της παπαγαλίας μου.
 
Προτιμώ να βλέπω τον Πάρη να απολαμβάνει τις βόλτες μαζί μου, να λιάζεται στην εξοχή σε μικρά δεντράκια, να αναπνέει θαλασσινό αέρα, να παίζει στο γρασίδι(πάντα είμαι δίπλα του) και όχι να μπορεί να πετάξει την απόσταση μερικών μέτρων μέσα σε ένα σπίτι με κλειστά παράθυρα η κουρτίνες.
 
Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να κοβουμε τα φτερα των πουλιων για τον λογο οτι δεν εχουμε χρονο να ειμαστε εκει να τα προσεχουμε και θελουμε να τα περιορισουμε ετσι. Εξαλλου το σπιτι με οτι αυτο συνεπαγεται απο παντος τυπου αντικειμενα δεν ειναι φτιαγμενο για τα πουλια αλλα για εμας. Δεν πρεπει λοιπον να εχουμε τετοιες απαιτησεις απο τα πουλια αλλα αντι αυτου να προσπαθουμε να τα προσαρμοζουμε σ αυτον το χωρο του σπιτιου οταν θα ειμαστε εμεις εκει για να τα βοηθαμε. Τα φτερα θα ηταν καλυτερα να τα κοβουμε οταν κυνδυνευει η ζωη των πουλιων παρα για δικια μας ευκολια, οταν παραδειγμα τα πουλια ειναι αγρια και κυνδυνευουν να χτυπησουν στα τζαμια και σε αλλα αντικειμενα που θα αποβουν μοιραια γι αυτα.
 
Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να κοβουμε τα φτερα των πουλιων για τον λογο οτι δεν εχουμε χρονο να ειμαστε εκει να τα προσεχουμε και θελουμε να τα περιορισουμε ετσι. Εξαλλου το σπιτι με οτι αυτο συνεπαγεται απο παντος τυπου αντικειμενα δεν ειναι φτιαγμενο για τα πουλια αλλα για εμας. Δεν πρεπει λοιπον να εχουμε τετοιες απαιτησεις απο τα πουλια αλλα αντι αυτου να προσπαθουμε να τα προσαρμοζουμε σ αυτον το χωρο του σπιτιου οταν θα ειμαστε εμεις εκει για να τα βοηθαμε. Τα φτερα θα ηταν καλυτερα να τα κοβουμε οταν κυνδυνευει η ζωη των πουλιων παρα για δικια μας ευκολια, οταν παραδειγμα τα πουλια ειναι αγρια και κυνδυνευουν να χτυπησουν στα τζαμια και σε αλλα αντικειμενα που θα αποβουν μοιραια γι αυτα.

Αγαπητέ μου φίλε με κομμένα η όχι φτερά η προσοχή σου πρέπει να είναι η ίδια.
 
Δεν είναι ότι όποιος κόβει τα φτερά του παπαγάλου του, το κάνει γιατί δεν μπορεί να ασχοληθεί και βαριέται να ασχοληθεί μαζί του, αλλά υπάρχουν και παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις.. Στα Budgies μου ποτέ δεν διανοήθηκα να κόψω τα φτερά τους, αλλά όσοι έχουν μεγάλο παπαγάλο και θέλουν να τον παίρνουν μαζί τους πιο συχνά (καθώς και αυτά απολαμβάνουν περισσότερο την συντροφιά του ιδιοκτήτη τους) νομίζω ότι είναι καλύτερο και πιο υπέυθυνη λύση το κόψιμο.. Πάντα πρέπει να επιβλέπουμε έτσι και αλλιώς τους παπαγάλους όπως είπε και Parrotsmile..
 
Συμφωνώ με τον Φοίβο.Ανάλογα με την περίπτωση κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Εγώ δεν το διακυνδινεύω να μου φύγουν τα πουλιά μου ή να μου χτυπήσουν. Οσα είναι σε κλουβιά έχουν τα φτερά τους όσα όμως κυκλοφορούν ελεύθερα δεν θέλω να πάθουν κακό. Ένα σπίτι που έχει πολλά ζώα όπως το δικό μου έχει ανάγκη από αέρα + οξυγόνο,τα παράθυρα μένουν ώρες ανοιχτά. Δυσκολεύτικα πολύ ψυχικά όταν ο γιατρός μου είπε να αποφασίσω + την πρωτη φορά έκλαψα πολύ όμως την προηγούμενη μέρα είχα βρεί ένα μακάο στην βεράντα μου + έψαχνα δύο μήνες να βρώ σε ποιόν ανήκει σύν 6 ράμματα στο χέρι μου γιατί με δάγκωσε συν οτι έλεγε παλιόλογα + κάθε φορά χτύπαγε τα φτερά του μέσα στο κλουβί μέχρι που τα έβγαζε στην προσπαθειά του να πετάξει γιατί μάλλον δεν του τα είχαν κόψει ποτέ. Οπότε ψηφίζω Φοίβο ξανά.
 
Οκ, προσθέτω επίσης ότι καλό θα ήταν να κόψουμε και τις φωνητικές χορδές τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί, ακόμη και ασφάλειας (δικής τους). Άλλωστε δεν επηρεάζουν πουθενά τη διαβίωση του πουλιού αφού δεν υπάρχει ανάγκη για προειδοποίηση κίνδυνου ή κάλεσμα ζευγαρώματος.

Θεωρώ ότι ως ανθρώπινο είδος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι ασφαλές ή επισφαλές για τα οικόσιτα πουλιά, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε οι οποίες όμως όταν υλοποιούνται υπό μορφή παρέμβασης στο σώμα τους είναι καταναγκασμός με σκοπό την ικανοποίηση του Εγώ μας.
 
Οκ, προσθέτω επίσης ότι καλό θα ήταν να κόψουμε και τις φωνητικές χορδές τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί, ακόμη και ασφάλειας (δικής τους). Άλλωστε δεν επηρεάζουν πουθενά τη διαβίωση του πουλιού αφού δεν υπάρχει ανάγκη για προειδοποίηση κίνδυνου ή κάλεσμα ζευγαρώματος.

Θεωρώ ότι ως ανθρώπινο είδος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι ασφαλές ή επισφαλές για τα οικόσιτα πουλιά, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε οι οποίες όμως όταν υλοποιούνται υπό μορφή παρέμβασης στο σώμα τους είναι καταναγκασμός με σκοπό την ικανοποίηση του Εγώ μας.

Δημητρη, τελειως φιλικα, δε νομιζω οτι η παρομοιωση σου εχει καμια σχεση με την ενεργεια του ψαλιδισματος των φτερων πτησης.

Ακομη και εκτροφεις στελνουν τα πουλια τους με ψαλιδισμενα φτερα πολλες φορες, και πτηνιατροι που εχουν αντιμετωπισει περιστατικα με ατυχα πουλια εξηγουν τα πλεονεκτηματα που μπορει να εχει σε καποιες περιπτωσεις το ψαλιδισμα των φτερων πτησης. Δε νομιζω να ειναι ολοι αναισθητοι με τα ζωα τους η να θελουν τον "ακρωτηριασμο" τους. Εξαλλου τα πουλια εξακολουθουν και πετανε απλα δεν παιρνουν τοσο μεγαλο υψος. 😉
 
Χωρίς να θέλω να θήξω κανέναν, αλλά μήπως θα έπρεπε να ψηφίσουν όσοι έχουν μεγάλους παπαγάλους εννοώ πλην Budgies, love birds ας πούμε, που για αυτούς εξάλου προτείνεται το κόψιμο των φτερών; Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, έξω από τον χορό, πολλά λες.. Μη με φάτε, δεν ξέρω αν ακούγεται κάπως, μια σκέψη έκανα...
 
Οκ, προσθέτω επίσης ότι καλό θα ήταν να κόψουμε και τις φωνητικές χορδές τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί, ακόμη και ασφάλειας (δικής τους). Άλλωστε δεν επηρεάζουν πουθενά τη διαβίωση του πουλιού αφού δεν υπάρχει ανάγκη για προειδοποίηση κίνδυνου ή κάλεσμα ζευγαρώματος.

Θεωρώ ότι ως ανθρώπινο είδος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι ασφαλές ή επισφαλές για τα οικόσιτα πουλιά, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε οι οποίες όμως όταν υλοποιούνται υπό μορφή παρέμβασης στο σώμα τους είναι καταναγκασμός με σκοπό την ικανοποίηση του Εγώ μας.
τώρα ειρωνίες σε σοβαρά θέματα;
πλακίτσα κάνουμε με τον καφέ... Εδω προσπαθούμε να βγάλουμε αποτέλεσμα, ειρωνίες κλπ., άλλες ώρες,θα ήταν πιο διασκεδαστικό!☹
 
Χωρίς να θέλω να θήξω κανέναν, αλλά μήπως θα έπρεπε να ψηφίσουν όσοι έχουν μεγάλους παπαγάλους εννοώ πλην Budgies, love birds ας πούμε, που για αυτούς εξάλου προτείνεται το κόψιμο των φτερών; Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, έξω από τον χορό, πολλά λες.. Μη με φάτε, δεν ξέρω αν ακούγεται κάπως, μια σκέψη έκανα...

Το θέμα αφορά όλους τους κατόχους παπαγάλων (μεγάλων μικρών) Απλά οι απόψεις θα πρέπει να στηρίζοντε σε προσωπικές εμπειρίες.

τώρα ειρωνίες σε σοβαρά θέματα;
πλακίτσα κάνουμε με τον καφέ... Εδω προσπαθούμε να βγάλουμε αποτέλεσμα, ειρωνίες κλπ., άλλες ώρες,θα ήταν πιο διασκεδαστικό!☹

Μείνετε στο θέμα και μην έρχεστε σε ''αντιπαραθέσεις'', ο καθένας μπορεί να πεί την γνώμη του.
 
Θα μου επιτρεψετε ν' αναφερω την ιστορια οπως την εχω ζησει:
Οι γονεις μου πριν 37-38 χρονια αγορασαν τον Cockatoo μας, (Sulphur Crested) εζησε μαζι μας για 28 χρονια, ποτε δεν εκοψαν τα φτερα του. Ο πατερας μου συνηθιζε να τον βγαζει βολτες στην θαλασσα στην παραλιακη λεωφορο του Π.Φαληρου (Φλοισβος)οπου βρισκεται το σπιτι μας και επισκεπτονταν πολυ συχνα (λογω επαγγελματος) το φαρμακειο στην πλατεια, (αυτο το αναφερω για να τονισω οτι κατα την διαρκεια της βολτας υπηρχε και επαφη με 'γνωστο' αγνωστο κοσμο). Μεταξυ του πατερα μου και του πουλιου ειχε αναπτυχθει πολυ μεγαλο 'δεσιμο'. Το πουλι ποτε δεν εκανε την παραμικρη προσπαθεια να φυγει, περιμενε σαν 'σκυλος' την ωρα της βολτας και επεστρεφε ευτυχης στο σπιτι. Εκεινη την εποχη δεν νομιζω οτι περναγε απο το μυαλο καποιου το κοψιμο φτερων, αλλωστε και οι μεγαλοι παπαγαλοι ηταν ελαχιστοι στην Αθηνα. Σημερα, (αν ειχα το αναλογο πουλι) για την εξοδο του απο το σπιτι, θα ειχα και την επιλογη του Aviator Parrot Harness (ουτως η' αλλως). Παντως η επιλογη μου για το συγκεκριμενο μεγεθος πουλιου, θα ηταν το κοψιμο των φτερων πτησης, διοτι θα το ηθελα πολλες ωρες ελευθερο στον κηπο η' στο σπιτι, χωρις κλειστα παραθυρα.


 
Την αποψη μου την εχω καταθεσει επι του θεματος αλλα θα ηθελα να μοιραστω την ιστορια που συνεβει στις αρχες του καλοκαιριου, με αφορμη το ποστ της Σισσυς. Μια οικογενεια φιλων ειχαν ενα B&G macaw 3,5 ετων, τον οποιον ειχα παρει απο μωρο και τον μεγαλωσανε σαν παιδακι μαζι με τα παιδια τους. Τον ειχανε ωρες εξω μαζι τους και στον κηπο και σε βολτες, το πουλι ποτε δεν ειχε σκεφτει να κανει εστω και κινηση να πεταξει. Ενα απογευμα, το τελευταιο μαζι με τον παπαγαλο, καθονταν ολοι στον κηπο και ο παπαγαλος διπλα στο σταντ του. Ξαφνικα αστραψε ο ουρανος, ενω ειχε απλα συννεφια, και αρχισε να φυσσαει δυνατα και πριν προλαβει να αντιδρασει κανεις, ο παπαγαλος τρομαξε και πεταξε. Απο τοτε δεν τον ξαναειδανε. Επισης μελος του φορουμ, μας εχει πει για την παρομοια δικια του εμπειρια.

Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δε χρειαζεται να ειμαστε αφοριστικοι και απολυτοι.
 
ποσοι απο εσας εχουν χασει πουλι επιδη δεν κοψανε τα φτερα; Εγω εχω χασει παπαγαλο επιδη δεν εκοψα τα φτερα του. Βεβαια ηταν ιδιαιτερη περιπτωση το πουλι. Τον εχασα την μερα της γιορτης μου, την ωρα που εγω ημουνα Αθήνα και ημουν σε μαγαζι για να του αγορασω τροφη.ρωτησα πως κοβουν τα φτερα γιατι μεχρι εκεινη την στιγμη δεν ηξερα τιποτα για κοψιμο φτερων, μου ειπαν οι ανθρωποι και μετα απο μιση ωρα με πηρε η μανα μου με κλαματα και μου ειπε οτι δεν εκλεισε καλα η πορτα απο το κλουβι και το πουλι εφυγε. Το τι κλαμα εριξα εκεινη την μερα δεν περιγραφεται.η μανα μου απο τις 12 το πρωι μεχρι τις 5 το απογευμα εψαχνε το πουλι. Αν ειχα κοψει τα φτερα το πουλι δεν θα πηγαινε πουθενα ή στην τελικη θα μπορουσαμε με καποιο τροπονα το πιασουμε. Το μονο που με παρηγορει ειναι οτι πεταξε και μαλλον(θελω να πιστευω δεν βρεθηκε σε στομα γατας).υπερ με τα μπουνια.
 
Δημητρη, τελειως φιλικα, δε νομιζω οτι η παρομοιωση σου εχει καμια σχεση με την ενεργεια του ψαλιδισματος των φτερων πτησης.

Ακομη και εκτροφεις στελνουν τα πουλια τους με ψαλιδισμενα φτερα πολλες φορες, και πτηνιατροι που εχουν αντιμετωπισει περιστατικα με ατυχα πουλια εξηγουν τα πλεονεκτηματα που μπορει να εχει σε καποιες περιπτωσεις το ψαλιδισμα των φτερων πτησης. Δε νομιζω να ειναι ολοι αναισθητοι με τα ζωα τους η να θελουν τον "ακρωτηριασμο" τους. Εξαλλου τα πουλια εξακολουθουν και πετανε απλα δεν παιρνουν τοσο μεγαλο υψος. 😉

Καλημέρα παιδιά

Ανέστη, ίσως να υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις που απαιτείται το ψαλίδισμα των φτερών πτήσης, όμως ο Γρηγόρης που άνοιξε το thread νομίζω ότι ήθελε να αναφερθεί γενικά σε αυτό το θέμα και όχι ειδικά, με αυτό το δεδομένο τοποθετήθηκα. Αν προσέξεις τα επιχειρήματα υπέρ του ψαλιδίσματος είναι του τύπου « εγώ..», «θέλω..», « δεν θέλω…», «φοβάμαι…». Η ίδια δηλαδή συμπεριφορά που έχουμε –γενικά- όταν χάνουμε έναν δικό μας άνθρωπο « τι θα κάνω εγώ τώρα…», τι θα γίνω τώρα…», «έμεινα μόνος…». Υπερτερεί το Εγώ από την όποια δεδομένη κατάσταση, ίσως τελικά η αγάπη ( σε όλες τις εκφάνσεις της ) να είναι η χειρότερη μορφή καταπίεσης, δεν ξέρω.

Σοφία,
Δυστυχώς δεν έκανα καθόλου πλάκα, αν εσύ έτσι το εξέλαβες, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
 
Back
Top