γρηγόρη πες και εσυ την αποψη σου αφου τα εχεις κομμένα, θα βοηθήσει.
Κομένα είχα μόνο στον κοκάτου, (το μοναδικό πουλί που έκοψα φτερά) κάτι που πλέον δεν συμβαίνει
γρηγόρη πες και εσυ την αποψη σου αφου τα εχεις κομμένα, θα βοηθήσει.
Εγω πιστευω οτι δεν πρεπει να κοβουμε τα φτερα των πουλιων για τον λογο οτι δεν εχουμε χρονο να ειμαστε εκει να τα προσεχουμε και θελουμε να τα περιορισουμε ετσι. Εξαλλου το σπιτι με οτι αυτο συνεπαγεται απο παντος τυπου αντικειμενα δεν ειναι φτιαγμενο για τα πουλια αλλα για εμας. Δεν πρεπει λοιπον να εχουμε τετοιες απαιτησεις απο τα πουλια αλλα αντι αυτου να προσπαθουμε να τα προσαρμοζουμε σ αυτον το χωρο του σπιτιου οταν θα ειμαστε εμεις εκει για να τα βοηθαμε. Τα φτερα θα ηταν καλυτερα να τα κοβουμε οταν κυνδυνευει η ζωη των πουλιων παρα για δικια μας ευκολια, οταν παραδειγμα τα πουλια ειναι αγρια και κυνδυνευουν να χτυπησουν στα τζαμια και σε αλλα αντικειμενα που θα αποβουν μοιραια γι αυτα.
Οκ, προσθέτω επίσης ότι καλό θα ήταν να κόψουμε και τις φωνητικές χορδές τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί, ακόμη και ασφάλειας (δικής τους). Άλλωστε δεν επηρεάζουν πουθενά τη διαβίωση του πουλιού αφού δεν υπάρχει ανάγκη για προειδοποίηση κίνδυνου ή κάλεσμα ζευγαρώματος.
Θεωρώ ότι ως ανθρώπινο είδος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι ασφαλές ή επισφαλές για τα οικόσιτα πουλιά, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε οι οποίες όμως όταν υλοποιούνται υπό μορφή παρέμβασης στο σώμα τους είναι καταναγκασμός με σκοπό την ικανοποίηση του Εγώ μας.
τώρα ειρωνίες σε σοβαρά θέματα;Οκ, προσθέτω επίσης ότι καλό θα ήταν να κόψουμε και τις φωνητικές χορδές τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί, ακόμη και ασφάλειας (δικής τους). Άλλωστε δεν επηρεάζουν πουθενά τη διαβίωση του πουλιού αφού δεν υπάρχει ανάγκη για προειδοποίηση κίνδυνου ή κάλεσμα ζευγαρώματος.
Θεωρώ ότι ως ανθρώπινο είδος δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι ασφαλές ή επισφαλές για τα οικόσιτα πουλιά, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε οι οποίες όμως όταν υλοποιούνται υπό μορφή παρέμβασης στο σώμα τους είναι καταναγκασμός με σκοπό την ικανοποίηση του Εγώ μας.
Χωρίς να θέλω να θήξω κανέναν, αλλά μήπως θα έπρεπε να ψηφίσουν όσοι έχουν μεγάλους παπαγάλους εννοώ πλην Budgies, love birds ας πούμε, που για αυτούς εξάλου προτείνεται το κόψιμο των φτερών; Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, έξω από τον χορό, πολλά λες.. Μη με φάτε, δεν ξέρω αν ακούγεται κάπως, μια σκέψη έκανα...
τώρα ειρωνίες σε σοβαρά θέματα;
πλακίτσα κάνουμε με τον καφέ... Εδω προσπαθούμε να βγάλουμε αποτέλεσμα, ειρωνίες κλπ., άλλες ώρες,θα ήταν πιο διασκεδαστικό!☹
Δημητρη, τελειως φιλικα, δε νομιζω οτι η παρομοιωση σου εχει καμια σχεση με την ενεργεια του ψαλιδισματος των φτερων πτησης.
Ακομη και εκτροφεις στελνουν τα πουλια τους με ψαλιδισμενα φτερα πολλες φορες, και πτηνιατροι που εχουν αντιμετωπισει περιστατικα με ατυχα πουλια εξηγουν τα πλεονεκτηματα που μπορει να εχει σε καποιες περιπτωσεις το ψαλιδισμα των φτερων πτησης. Δε νομιζω να ειναι ολοι αναισθητοι με τα ζωα τους η να θελουν τον "ακρωτηριασμο" τους. Εξαλλου τα πουλια εξακολουθουν και πετανε απλα δεν παιρνουν τοσο μεγαλο υψος.![]()
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας