Αναπαραγωγή Λάθος από την αρχή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θα πω στην υπόλοιπη οικογένεια να έχουνε το νου τους για τυχών τσακωμούς. Πάντως αν γεννήσει με το καλό που το βλέπω αδύνατο να πάρω γέννα γιατί σαν πολύ γρήγορα γίνανε όλα (ελπίζω όμως να έχω και την τύχη του πρωτάρη) σκεφτόμουνα να τα αφήσω τα αυγά και όπως εξελιχθεί. Έχω πλαστικά αυγά αλλά δεν θα ήθελα να τα ενοχλήσω και μην κάνω και καμιά γκάφα. Να τολμήσω να τα αντικαταστήσω ή να πάει φυσιολογικά και ότι γίνει;Ξέρω είναι μεγάλο κεφάλαιο αυτό που ρωτάω απλά πριν απαντήσετε έχετε στο μυαλό σας πως πρώτη φορά ζευγαρώνω καναρινάκια.Βέβαια η δαχτυλίδωση αργότερα αν και εφόσον έρθουν πουλάκια φαντάζομαι θα είναι διαφορετική ημέρα για το κάθε πουλί αν είναι γεννημένα διαφορετικές μέρες μιας και τα πρώτα θα μεγαλώσουνε πιο γρήγορα. Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.😀
 
Πάντως αν γεννήσει με το καλό που το βλέπω αδύνατο να πάρω γέννα γιατί σαν πολύ γρήγορα γίνανε όλα (ελπίζω όμως να έχω και την τύχη του πρωτάρη) σκεφτόμουνα να τα αφήσω τα αυγά και όπως εξελιχθεί

Λάμπρο πολλές φορές έρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε. Μην απογοητεύεσαι!
 
Δεν είμαι απογοητευμένος Στέφανε.Απλά δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή προετοιμασία και ξαφνικά πύρωσε η θηλυκιά γιαυτό βιάστικα. Δεν ήθελα να την βλέπω να μαδιέται. Θα δούμε.
 
Φίλε μου Λάμπρο αρχικά ξεαγχώσου! Γνώμη μου, άστα μαζί (και να τσακωθούν και λίγο δε νομίζω να σκοτωθούν!) δεν χρειάζεται όλη η οικογένεια να πηγαίνει να τα βλέπει και να τα ενοχλεί... Εσύ κάνε μια γενική τώρα πριν κάνει τα αυγά η κανάρα, άσε τις αντικαταστάσεις αυγών αφού ακόμα δεν νιώθεις έτοιμος, και σε αυτή την φάση κάθε μέρα αυγό μέχρι να κάνει και το τελευταίο! Μετά το 2ο αυγό δίνεις για 2-3 μέρες ασβέστιο στο νεράκι. Και άσπορα να είναι τι έγινε; Έχεις τόσο χρόνο μπροστά σου να ξαναπροσπαθήσεις! Μόλις ολοκληρωθεί η ωοτοκία θα πάρεις ένα φακουδάκι και θα δεις αν είναι ένσπορα! Σιγά τα αυγά 😀 Ελπίζω να σε βοήθησα!
 
Τελικά σήμερα το πρωί όπως φτιάξανε τη φωλιά χθες έτσι και τη χαλάσανε σήμερα. Μπαίνανε και τα δυο μέσα και μια το ένα μια το άλλο αφήσανε τη φωλιά με την τσόχα. Τσακωμοί δεν υπήρξανε. Να τα χωρίσω τελείως;
 
Στο τέλος της σημερινής μέρας είδα τα εξής. Παίζανε με το νήμα.Αυτή έφτιαχνε φωλιά μετά την χάλαγε και την ξαναέφτιαχνε. Ο αρσενικός τσίμπαγε λίγο νήμα από τη φωλιά και τον έπαιρνε στο τρέξιμο αυτή. Δυο φορές είδα αυτήν στη φωλιά και τον αρσενικό να πηγαίνει να βατέψει αλλά αυτήν να τον κυνηγάει ξανά. Τα έχω ελεύθερα μαζί για την ώρα να δω τί θα κάνουνε τις επόμενες ημέρες.
 
Έχω μια απορία σχετικα με το πιο είναι καλυτερο. Δεν είναι καλύτερα να άφηνε την θηλυκιά σχεδόν να ολοκληρωσει το φτιαξιμο της φωλιάς και μετά να τα ενώσει με το αρσενικό? Αυτός ο τρόπος δεν είναι πιο σωστός;
 
Ναι απλά η κανάρα την πρώτη μέρα έμπαινε και άραζε στη φωλιά. Γιαυτό τα ένωσα.
 
Αυτός ο τρόπος δεν είναι πιο σωστός;

Πέρυσι που ακολούθησα αυτήν την τακτική με το που έβγαζα το χώρισμα οι αρσενικοί κατέστρεφαν τις φωλιές. Επίσης μια από τις θηλυκές μου μολονότι είχε τελειοποιήσει τη φωλιά της, δεν ήταν δεκτική για ζευγάρωμα. Φέτος στο πρώτο μου ζευγάρι δεν έβαλα ούτε φωλιά ούτε νήμα. Έβγαλα το διαχωριστικό και με το που είδα στα πρώτα δέκα λεπτά αρκετά βατέματα τα άφησα για 3-4 μέρες στην ησυχία τους. Μετά το πενθήμερο έβαλα φωλιά και η κανάρα ξεκίνησε να την φτιάχνει και ο αρσενικός να μην ενοχλεί καθόλου. Δεν άργησε να έρθει και το πρώτο αυγό και όλα κυλούν μέχρι στιγμής ομαλά. Αύριο περιμένουμε τον πελαργό.
 
Προσωπικά αφαιρώ το διαχωριστικό μόλις ξεκινήσει η προσπάθεια κατασκευής φωλιάς...
Ανάλογα βέβαια με το αν θα υπάρξουν καυγάδες το επανατοποθετώ...
Συνήθως χρειάζεται σπάνια.
 
Αυτή έφτιαχνε φωλιά μετά την χάλαγε και την ξαναέφτιαχνε. Ο αρσενικός τσίμπαγε λίγο νήμα από τη φωλιά και τον έπαιρνε στο τρέξιμο αυτή. Δυο φορές είδα αυτήν στη φωλιά και τον αρσενικό να πηγαίνει να βατέψει αλλά αυτήν να τον κυνηγάει ξανά.
αυτό είναι το πιο όμορφο παιχνίδι.. Το ότι ο αρσενικός έκλεβε το νήμα και η θηλυκιά τον κυνηγούσε για να το επιστρέψει στη θέση του, σημαίνει πως η θηλυκιά έχει πάρει ''τον σωστό δρόμο''. Η αμηχανία του αρσενικού στο νέο αυτό καθεστός που πρόκειτε να μπει, δηλ. από εργένης.. Πατέρας,του προκαλεί ελαφρώς αμηχανία και γι αυτό ασχολείται με το νήμα. Θα έρθει η ώρα που η θηλυκιά θα του δείξει τι πρέπει να κάνει..
Τα έχω ελεύθερα μαζί για την ώρα να δω τί θα κάνουνε τις επόμενες ημέρες.
έτσι να τα αφήσεις, μαζί, αλλά να τα παρατηρείς, σε παρακαλώ και..όλα καλά θα πάνε!
 
Σήμερα ενώ αυτή ήταν στη φωλιά μου είπανε ότι είδανε 2 με 3 βατέματα. Και εγώ είδα αργότερα αυτή ενώ ήταν και τα δυο στις ταίστρες αυτή να του άνοιγει το στόμα να την ταίσει και αυτός επειδή πέρα βρέχει του έσκαγε και καμιά καρπαζιά :)
 
Σήμερα ενώ αυτή ήταν στη φωλιά μου είπανε ότι είδανε 2 με 3 βατέματα. Και εγώ είδα αργότερα αυτή ενώ ήταν και τα δυο στις ταίστρες αυτή να του άνοιγει το στόμα να την ταίσει και αυτός επειδή πέρα βρέχει του έσκαγε και καμιά καρπαζιά :)
Λάμπρο, καλέ μου φίλε.. Αφήστε τα στην ησυχία τους και στον έρωτά τους. Έχουν πάρει τον δρόμο τους τα πράγματα! Όσο λιγότερο τα ενοχλείτε.. Τόσο πιο πολύ θα χαρείτε! άντε και καλούς απογόνους! ( .. Ακόμη σε περιμένω να έρθεις στο Μουσείο για καφέ..)
 
Δεν τα ενοχλούμε Δημήτρη απλά στο χώρο που είναι δεν γίνεται να μην εμφανιστούμε καθόλου. Έτυχε δυστηχώς να ξεκινήσω μέσα με αυτό το ζευγάρι. Θέλησή μου ήτανε να βγούνε έξω για αναπαραγωγή αλλά δεν κρατιώταν η θηλυκιά. Το άλλο ζευγάρι θα μπει έξω τον Απρίλη απλά περιμένω να φτιάξει ο καιρός.
Τον καφέ δεν τον έχω ξεχάσει απλά τρέχω και δεν φτάνω με τη δουλειά. Με την πρώτη ευκαιρία θα περάσω να είσαι σίγουρος :)
 
Back
Top