Αναπαραγωγή Λάθος από την αρχή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το ξέρω Αλίκη αλλά δεν θέλω τώρα να πάρω τη φωλιά ή τα αυγά. Έχω περιέργεια αλλά αν είναι όλα άσπορα θα απογοητευτώ περισσότερο ενώ αν δω ξαφνικά νεοσσό θα είναι πιο ευχάριστα.Από την άλλη σκεύτομαι ότι αφήνοντάς τα τώρα ίσως τους δώσω λίγο περισσότερο χρόνο να ετοιμαστούν καλύτερα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μόλις έσκασε και το δεύτερο αυγό. Υπάρχει περίπτωση το πρώτο να βγήκε χθες βράδυ και να έμεινε ατάιστο τη νύχτα;Γιατί περίεργο να βγήκανε 2 την ίδια μέρα.
 
Το λέω γιατί δεν έγινε αντικατάσταση αυγών. Μακάρι να μην βγήκε το βράδυ και να βγήκε το πρωί. Η κανάρα ταίζει αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο όπως περίμενα.Αράζει μέσα συχνά και κλωσσάει. Ο αρσενικός ξαναενώθηκε αλλά άρχισε τα ίδια καραγκιοζιλίκια. Τσιμπάει την τσόχα συχνά. Τον βλέπω θέλει να ταίσει κάποιες φορές αλλά όσο η κανάρα κλωσσάει αυτός τσιμπάει την τσόχα.
 
Η έναρξη των θερμοκρασιών επώασης επηρεάζουν την ημέρα που θα εμφανιστούν τα μικρά.
Αν η κανάρα ανεβάσει θερμοκρασία μετά την 4-5 μέρα... Τότε πιθανόν να βγουν όλα την ίδια μέρα με σχετική φυσικά καθυστέρηση... άσχετα αν "τραβήξαμε" ή όχι τα αυγά.
Εμείς σε κάθε περίπτωση απλά παρακολουθούμε τα δρώμενα.
 
Κατάλαβα. Ο αρσενικός για την ώρα ξαναχωρίστηκε. Δεν θέλω να ρισκάρω να κάνει ζημιά τώρα.Αύριο μεθάυριο αν βγούνε και τα άλλα 2 θα τον ξαναβάλω.Αυγό αυγοτροφή φουλ τώρα; Και σπόρια;
 
Ο αρσενικός για την ώρα ξαναχωρίστηκε.
Γιατί... Ποιος ο λόγος;
Αν συμμετέχει από την αρχή στη διαδικασία... Θα είναι συνεχώς έτοιμος για να αντεπεξέλθει.
Αν τον βγάλουμε δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί στην επιστροφή του.
 
Ποτε ξαναενώθηκε; γιατί χωριστηκε τοτε;Όταν ξαναενώθηκε, αλλα και σήμερα τάιζε την καναρα; Είχε επιθετική συμπεριφορα; Αν την τάιζε τώρα που έχει αναγκη συτισης γιατί ζεσταίνει και κλωσσάει μικρά και αυγά, πως θα το κάνει καλύτερα τώρα; Τι σε κάνει να τον χωριζεις παλι;
 
Είχε χωριστεί γιατί πείραζε τη φωλιά. Τον ξαναέβαλα πάλι και τελικά προσπαθεί όσο μπορώ να δω να ταίσει.Απλά φοβάμαι επειδή τσιμπάει κάπου και που την τσόχα μην τα βρω όλα κάτω. Θα τον αφήσω μέσα και ότι γίνει. Επιθετική συμπεριφορά δεν έχει. Εγώ ως παιχνίδι το βλέπω να το κάνει.
 
Υπάρχει μια μαγική συνταγή για παρόμοιες περιπτώσεις...
Τ' αφήνουμε στην ησυχία τους...
Έτσι κι εμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία της αγωνίας...
και αυτά δεν ενοχλούνται...
Καθημερινή σωστή τροφοδοσία... και όλα θα πάνε καλά.
 
Δεν υπάρχει τίποτα καλυτερο απο την συνταγή που είπε ο Γιάννης. Μαγική, αναλαφρη, σύντομη, με ουσια.Λύνει τα δικά μας που έχουμε αλλα δεν"έχουμε" και των πουλιών που δεν έχουν αλλα λέμε οτι εχουν. Μαγική.
 
Έγινε παιδιά. Τον έχω αφήσει μέσα να βοηθάει και το κάνει.Αυγό αυγοτροφή μόνιμα τους έχω.Απλά το αυγό το αφήνω κάποιες ώρες και μετά βράζω άλλο σωστά;
 
Εγώ βάζω το μισο η'αλλες φορες το ενα τρίτο και αφού το καταναλώσουν η' οχι, σε δυο περιπου μέρες βράζω άλλο. Ναι, περιπου το αφήνω τέτοια εποχή 4-5 ώρες χωρίς πρόβλημα. Δεν χρειαζεται να βραζεις άλλο, εκτός και αν το βάζεις όλο που το θεωρω υπερβολικό πέρα οτι παει τσαμπα.
 
Εγώ πάλι για αρκετά χρονια, βάζω αυγό σε μια ταΐστρα για όλη τη διάρκεια της ημέρας, δλδ πρωί πρωί και το αφαιρώ αργά το απόγευμα. Δεν είχα μέχρι σήμερα προβλήματα, αλλά μιλάμε για αυτην την εποχή που δεν εχει και τόση ζέστη.
Επισης, δεν βάζω όλο το αυγό, αλλά περίπου το 1/4, αναλόγως και της ηλικίας των μικρών, επομένως και της κατανάλωσης του, ενώ το υπόλοιπο μένει στο ψυγείο για την επόμενη ημέρα. Αυτο δεν το κανω απο οικονομία ακριβώς, αλλά περισσότερο απο απλότητα ή/και προχειρότητα.
 
Σωστα Γιάννη καπως ετσι κανω και γω χωρις προβληματα.Απλα να πω στον φιλο μην ανχωνεται και για το αυγό. Οποσδηποτε να έχει μια καλη αυγοτροφη που να καλύπτει τις αναγκες τους.
 
Αυγοτροφή σπιτική απλή αυγό βραστό και κουάκερ. Επίσης έφτιαξα και με κους κους και τις ενναλάσσω
 
Ήρθε και το 3ο πουλάκι σήμερα. Ελίζω να μπορεί να ταιστεί μιας και υπολείπεται των άλλων 2 μιας ημέρας.
Λάμπρο μου να σου ζήσουν. Με το καλό και στο κλαρι. Μην ανησυχείς που είναι μικρότερο όταν θα ανοίγει το στόμα για αναζήτηση τροφής οι γονείς δεν θα το αφήσουν αταιστο. Μια μέρα διαφορά δεν είναι τίποτα. Εδώ επιζούν νεοσσοι με τέσσερις μέρες διαφορά. Μην αγχώνεσαι. Άστα στην ησυχία τους και όλα θα κυλήσουν ομαλά.
 
Άστα στην ησυχία τους και όλα θα κυλήσουν ομαλά.
σωστόόόόόόόό! άστα στην ησυχια τους, φίλε Λάμπρο γιατί..η φύση πλέον πήρε το δρόμο της!
κοίτα να χαρείτε όλοι σας τις μαγικές αυτές στιγμές, χωρίς πολλές ενοχλήσεις!
Ν α σ ο υ ζ ή σ ο υ ν !👍)
 
Να σου ζήσουν φίλε μου! Τις πρώτες μέρες νομίζεις πως δεν ταίζουν γιατί η μαμά ταίζει μετά απ το πρώτο 24ώρο, μετά ταίζει καθιστή τις πρώτες μέρες οπότε είναι δύσκολο να την πάρεις χαμπάρι, τα μικρά δεν είναι τόσο ενεργητικά και ζωηρά, επίσης ταίζει πολύ λίγο και συχνά οπότε συνήθως τα λαιμάκια τους δεν φαίνονται πολύ ταισμένα. Γι αυτούς τους λόγους πάντα νομίζουμε ότι δεν ταίζουνε! Άσε την φαμίλια μαζί και θα δεις πως θα μεγαλώνουν κάθε μέρα τα μικρά! 😉
 
Back
Top