Αναπαραγωγή Λάθος από την αρχή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αν ήταν να τα σπάσει πιστεύω θα το είχε κάνει.

Δεν ειναι μονο το σπασιμο, η παραμικρη ζημια-ραγισμα, τρυπιτσα με το ραμφος σε ενσπορο αυγο ειδικα στα αρχικα σταδια επωασης, οδηγει σε θανατο του εμβρυου.. Απο τη στιγμη που το αρσενικο πειραζε τη φωλια επρεπε να χωριστει, ελπιζω να βγαλαν το νημα και να μην πειραξαν τα αυγα.. Εγω τωρα θα χωριζα το αρσενικο αν συνεχιζει να ναι ατακτο και θα φτιαχνα τη φωλια με καμποσο νημα αν και μαλλον μονο με την τσοχα η δουλεια μπορει να γινει εστω και ανορθοδοξα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το θέμα είναι και το θηλυκό είδα να έχει νήμα στο στόμα δεν ήτανε μόνο το αρσενικό Λευτέρη.Αν και ο αρσενικός τα ξεκίνησε όλα. Θα δούμε τί να πω; Κοντός ψαλμός αλληλούια 😀
 
Τώρα δεν πιστεύω να είναι καλό να παρέμβω στη φωλιά. Είδα η κανάρα κάθεται συχνά στη φωλιά.4ο αυγό δεν είδα γιατί είχε καθήσει μέσα και δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.
 
Από το στόμα σου και στου θεού το αυτί! Κάτσε μήπως κάνει και 5ο που να σου πω την αλήθεια δεν θα το ήθελα.Λίγα και καλά :)
 
Μια ερώτηση. Κανονικά πρέπει ο αρσενικός να την ταίζει τώρα που κλωσσάει; Αν βλέπω καλά από μακριά λίγες οι φορές που το έχει κάνει.Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι ο αρσενικός μια φορά πήγε και κάτι έκανε πάνω από τη φωλιά ενώ αυτή κλώσσαγε και σηκώθηκε αυτή τον έτρεψε σε φυγή και ξαναμπήκε στη φωλιά. Το περιστατικό αυτό δεν το είδα εγώ καθώς είμαι στη δουλειά αλλά μου το είπανε από το σπίτι. Να βάλω το χώρισμα λέτε ή να τα παρατηρήσω και αύριο ο ίδιος; Αν χωριστούνε η θηλυκιά πως θα τρώει;Είχα κάνει βλακεία στην αρχή και ενώ η φωλιά είναι εσωτερική είναι 5 εκατοστά από το χώρισμα ήθελε ένα κλικ πιο αριστερά να μπορεί να ταίζει από το χώρισμα.Αλλά σαν πρωτάρης τα βλέπεις εκ των υστέρων δυστηχώς. Επίσης κάθε πρωί πριν κάνει τα αυγά ή μετά τον έχω δει να πεταρρίζει πάνω της αλλά αν βατεύει ή όχι θα φανεί αργότερα. Μήπως δεν έχει βατέψει και προσπαθεί να το κάνει; Αν και μετά από αυτά τα πεταρρίσματα δεν τον πειράζει η θηλυκιά τον αφήνει.
 
Κανονικά πρέπει ο αρσενικός να την ταίζει τώρα που κλωσσάει; Αν βλέπω καλά από μακριά λίγες οι φορές που το έχει κάνει.
Δεν υπάρχει κανονικά ξεκανονικά.. υπάρχουν και αρσενικοί που δεν είναι καναρίνια αλλά γαιδούρια! Μην αγχώνεσαι και τρώει μια χαρά το κορίτσι σου! Και να μην την ταίζει αυτός, σηκώνεται μόνη της και τρώει! Η φύση είναι εντυπωσιακή!

Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι ο αρσενικός μια φορά πήγε και κάτι έκανε πάνω από τη φωλιά ενώ αυτή κλώσσαγε και σηκώθηκε αυτή τον έτρεψε σε φυγή και ξαναμπήκε στη φωλιά. Το περιστατικό αυτό δεν το είδα εγώ καθώς είμαι στη δουλειά αλλά μου το είπανε από το σπίτι. Να βάλω το χώρισμα λέτε ή να τα παρατηρήσω και αύριο ο ίδιος;
Άντε καλέ σιγά το περιστατικό! Άστα μαζί δεν έκανε και τίποτα το εγκληματικό το παλικάρι.. (μην τον βρίζουμε και συνέχεια 😛 ) Παρακολούθησε τα και εσύ και αν όντως την ενοχλεί πολύ και την πειράζει χώρισε τα.. αλλά μην βιαστείς να το κάνεις στο πρώτο κυνηγητό..

Αν χωριστούνε η θηλυκιά πως θα τρώει;
Όπως τρώει και τώρα χεχε Αν παρατηρήσεις τα θηλυκά σηκώνονται και μέσα σε 3-4 λεπτά τρώνε με τέτοια ταχύτητα και με τόσο γρήγορες κινήσεις που δεν τις προλαβαίνεις! Και όσο παιρνάνε οι μέρες βγαίνουν όλο και πιο σπάνια! Φύση βλέπεις. Γι αυτό και οι κουτσουλιές των κλωσών πάντα είναι μεγάλες και... Περίεργες!

Είχα κάνει βλακεία στην αρχή και ενώ η φωλιά είναι εσωτερική είναι 5 εκατοστά από το χώρισμα ήθελε ένα κλικ πιο αριστερά να μπορεί να ταίζει από το χώρισμα.
Εγώ αυτό δεν το κατάλαβα...

Επίσης κάθε πρωί πριν κάνει τα αυγά ή μετά τον έχω δει να πεταρρίζει πάνω της αλλά αν βατεύει ή όχι θα φανεί αργότερα. Μήπως δεν έχει βατέψει και προσπαθεί να το κάνει; Αν και μετά από αυτά τα πεταρρίσματα δεν τον πειράζει η θηλυκιά τον αφήνει.
Κι αυτό φυσιολογικό είναι... απλά το παλικάρι θέλει κι άλλο κοκο... Βρε Λάμπρο μου όλο φυσιολογικά και ομαλά κυλούν και εσύ αγχώνεσαι χωρίς λόγο.. 😛
 
Όντως Αλίκη η φύση ξέρει.Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως ξέρει ότι χρειάζεται σουπιοκόκκαλο για τα αυγά. Κάθε πρωί που ξύπναγε έπινε νερό έυρωγε σουπιοκόκκαλο έμπαινε στη φωλιά. Μετά από λίγο ξανά έξω για σουπιοκόκκαλο και ξανά φωλιά. Μόλις ξανασηκωνόταν έβλεπα αυγό :). Δεν θα τα χωρίσω γιατί όντως αυτή βγαίνει όχι συχνά και επιστρέφει γρήγορα. Οι κουτσουλιές είναι πολύ περίεργες και τερατώδες χεχε.Αυτό με το χώρισμα εννοώ ότι η φωλιά από το χώρισμα της ζευγαρώστρας ενώ θα μπορούσα να το είχα κοντά είναι λίγο πιο πέρα. Το ζητούμενο είναι να δούμε ένσπορα αυγά. Ευχαριστώ Αλίκη. Είσαι καθησυχαστική.Χαρά στον άντρα που θα σε πάρει 😛 χεχε.
 
Αυτό με το χώρισμα εννοώ ότι η φωλιά από το χώρισμα της ζευγαρώστρας ενώ θα μπορούσα να το είχα κοντά είναι λίγο πιο πέρα.
Ααα τώρα κατάλαβα! Μα δεν χρειάζεται βρε το χώρισμα! 😉

Το ζητούμενο είναι να δούμε ένσπορα αυγά.
Πάμε στοίχημα πως θα είναι ένσπορα;

Ευχαριστώ Αλίκη. Είσαι καθησυχαστική.Χαρά στον άντρα που θα σε πάρει 😛 χεχε
😀 η αλήθεια είμαι ψύχραιμη, καθησυχαστική και τέρας ψυχραιμίας μέχρι να πάθουν κάτι τα ζωάκια μου! 😀
 
Πάμε στοίχημα πως θα είναι ένσπορα;
Όχι γιατί μάλλον θα νικήσεις και θα μου θίξεις τον αντρικό μου εγωισμό αλλά και θέλω να πιστεύω πως είναι ένσπορα, δεν μου αρέσει να κλαίγομαι προκειμένου να συμβεί το αντίθετο :) Απλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Είναι 2 ετών ο αρσενικός και πέρυσι δεν ζευγάρωσε οπότε θα έχουνε πήξει τα γάλατα 😛 και γιαυτό ελπίζω σε ένσπορα.
 
Να την αφησεις με τον αρσενικο τον πρωτο που ειπες οτι περασε απο τα καγκελα.. Ναι αυτο κανε γιατι αλλιως θα μπερδευτης
 
Με αυτόν έχει μπει φίλε μου. Το θέμα είναι αν τον άφησε να την βατέψει. Πριν από αυτόν είχε μπει με τον άλλον με το χώρισμα να βλέποντε αλλά ενώ αυτή έδειξε ενδιαφέρον αυτός λίγα πράγματα. Θεώρησα ότι δεν ήτανε έτοιμος και μετά από ένα μισάωρο μπήκε με τον άλλον ο οποίος έτρωγε κάγκελα αλλά αυτή όχι τόσο ενδιαφέρον. Τώρα να της γυάλισε ο άλλος ο σκουφάτος ο πρώτος που είχε δει δεν ξέρω θα δείξει. Πάντως αυτός που έχει μπει μαζί της τώρα ενώ έτρωγε κάγκελα την επόμενη και μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει να ξανακελαηδήσει. Παντόφλα χοντρή έχει φάει ο κακομοίρης.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τον αρσενικό σήμερα τον χώρισα ☹. Είδα είχε τσιμπήσει και κόψει την κλωστή που είχα ράψει την τσόχα σε ένα σημείο και φοβάμαι μήπως το τραβήξει όλο και φύγει και η τσόχα μετά με το μπες βγες της κανάρας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Βρε Λάμπρο μου δεν έκανε δα και έγκλημα! Δεν νομίζω πως με το μπες βγες φεύγει τόσο εύκολα η τσόχα ειδικά αν κάθεται συνέχεια η κλώσα. Για μένα δεν έπρεπε να τον χωρίσεις. :)
 
Όποτε έβγαινε η θηλυκιά όμως πήγαινε και τσίμπαγε ότι νήμα έχει απομείνει Αλίκη και τσίμπαγε και την τσόχα. Πιο πολύ για παιχνίδι το έκανε πιστεύω όχι για να την χαλάσει. Δίπλα είναι βλέποντε και ταίζοντε όταν σηκώνεται. Θα δούμε κάτσε να είναι ένσπορα και θα ξαναμπει μόλις σκάσουνε τα μικρά.
 
Το ένα αυγό παιδιά η κανάρα το παραμέρισε και δεν το σκέπαζε. Το παρατήρησα και είδα ότι είχε ένα μικρό σπάσιμο. Το πήρα και είδα ότι ήτανε άσπορο. Μείνανε 4 στα οποία δεν έκανα ωοσκόπηση. Θα δούμε ☹
 
Το ένα αυγό παιδιά η κανάρα το παραμέρισε και δεν το σκέπαζε. Το παρατήρησα και είδα ότι είχε ένα μικρό σπάσιμο. Το πήρα και είδα ότι ήτανε άσπορο.
Είδες που πολλές φορές τα καναρίνια μας μας εντυπωσιάζουν! Τυχαίνουν αυτά δεν σημαίνει κάτι αυτό!

Μείνανε 4 στα οποία δεν έκανα ωοσκόπηση. Θα δούμε
Κάνε παιδί μου ωοσκόπηση! Δεν έχεις περιέργεια; Θα τα ακουμπήσεις απαλά σε σκοτεινό δωμάτιο και θα μάθεις! Δεν κινδυνεύουν όσο νομίζεις! 😉
 
Back
Top