Ασθένειες Λέπια στο ένα πόδι και ερεθισμός

Πόλη
Αθήνα
Γειά σας.
Χάρηκα ιδιαίτερα που ανακάλυψα την ιστοσελίδα αυτή, γιατί εδώ και καιρό ψάχνω πληροφορίες για καναρίνια.
Το καναρίνι μου λοιπόν (κίτρινο - αρσενικό) πρέπει να είναι 4-5 ετών, πάντα έχει μιά ζωντάνια (γι'αυτό εξάλλου το διάλεξα ανάμεσα από πολλά μέσα από το κλουβί του pet shop), κελαηδάει, πετάει μέσα στο σπίτι... Και επιστρέφει στο κλουβί του κλπ.
Εδώ και 3 μέρες το ένα του πόδι έχει βγάλει λέπια λευκά, και φαίνεται ερεθισμένο (έχει μία έντονη ρόζ απόχρωση). Μάλιστα δεν το πατάει και είναι άκεφος.
Σημειώστε ότι τον χαλκά τον έχει στο άλλο πόδι(αλήθεια τί ρόλο παίζει;) το οποίο είναι μία χαρά.
Τί να κάνω ; Διάβασα για βαζελίνη, μπεταντιν κλπ. Του έχω δώσει λίγη ασπιρίνη μέσα στο νερό του, πήγε λίγο καλύτερα, αλλά μάλλον χρειάζεται κάτι πιό δραστικό.
Και κάτι ακόμη. Τα νύχια χρειάζονται κόψιμο και κάθε πότε;

Ευχαριστώ θερμά, εκ των προτέρω.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι στη δουλειά. Όταν δω το κρίκο θα επανέλθω.
Η βόρεια Ελλάδα πάντα είναι η συμπάθειά μου...

πιθανον να μην ειναι και κατι σοβαρο. Και γω ειχα το ιδιο προβλημα προσφατα με τον καναρο μου. Μετα το 3ετος αρχιζουν να βγαζουν λεπια τα ποδια των πουλιων. Πηρα την epithol[κανει γυρω στα 7με 8ευρω]και βρηκα την υγιεια μου! Γνωμη μου να τον πας σε ειδικο. Οσο για τα νυχια μεγαλη προσοχη για να μην κοψεις τα νευρα απο τα δακτυλακια τους

Τα άσπρα "λέπια" στα ποδαράκια είναι συνήθως από το επιπλέον ασβέστιο που παράγει ο οργανισμός τους. Είναι σύνηθες φαινόμενο και εμφανίζεται στο"καλάμι" του ποδιού και στα δάχτυλα. Αυξάνεται και διογκώνεται όσο μεγαλώνει ηλικιακά. Υπάρχουν ειδικές αλοιφές που βρίσκεις στα petshop και δεν βλάπτει το πουλάκι αν τυχόν το βάλει στο στόμα του. Επίσης για τον ίδιο λόγο, μπορεί να μεγαλώνει περισσότερο το επάνω μέρος του ράμφους (κακή κατάληξη), ή να βγαίνει στη ρίζα του πούπουλου (αθλία κατάσταση). Πάρε αλοιφούλα και θα φτιάξει.

Back