Γενικά Λέτε να μιλήσει ποτέ;

marianna2384

PB Member
Πόλη
Ραφήνα
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Ο Γιώργος (ο οποίος τελικά είναι μάλλον Γεωργία αλλα τώρα δεν μπορώ να του αλλάξω τοόνομα...) είναι African Grey 11 περίπου χρόνων, των έχω 6 χρόνια και τρώει και απο το χέρι μου, βγαίνει και εξω απο το κλουβι του όποτε του ανοίγω και αν θέλει, προσπαθώ τον τελευταίο και ρό να έρθω πιο κοντά του με σκοπό να ηρεμήσιε περισσότερο και να με αφήσει να τον χαιδέψω και να νίωθει πιο άνετα μαζί μου. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο νομίζω... λοιπόν το ερώτημα μου είναι το εξής: Ο Γιώργος ολη μα οολη την ώρα δεν βάζει γλώσσα μέσα... Ολη την ώρα μιλάει αλλα οχι με λόγια σφυρίζοντας... Μερικοί απο εσάς θα καταλαβαίνεται τι εννοώ μάλλον. Μιμήται ολα τα σφυρίγματα που του κάνω όπως ακριβώς τα ακούει και επέιδή προσπαθώ να του μιλάω συνήθως και οχι να του σφυράω αυτός αν του πω ας πούμε. Γιώργο... Θα σφυρίξει στον ίδιο τόνο, με τον ίδιο ρυθμό που εγώ είπα Γιώργο η οτιδηποτε άλλο πω... Και κάνει και κάτι περίεργους ήχους σαν να μουρμουράει. Λέτε να μιλήσει ποτέ η είναι αρκετά μεγάλος για να το κάνει;
Τέλος, οι άνθρωποι που τον είχαν πρίν τον αποκτήσω εγώ μου είχαν πει οτι έλεγε κάποιες λέξεις, χωρίς να ξέρω αν είναι και αλήθεια βλεβαια.
Όχι οτι θα αλλάξει κάτι στη σχέση μου μαζί του η θα τον αγαπήσω περισσοτερο αν μιλήσει αλλά απο περιέργεια ρωτάω...
Σημ.: Ειδικά τωρα τελευταία που ασχολούμαι περισσοτερο μαζί του ολη μα όλη την ωρα ακόμη και οταν φεύγω απο το δωμάτιο που βρισκεται δεν σταματάει παιδιά να σφυρίζει (σαν να μιλαέι) σας λέω ολη την ωρα... Μονο οταν τρωει και οταν κοιμάται σταματά! 😱

Μαριάννα να χαίρεσαι τον Γιώργο ή τη Γιωργία σου!
Νομίζω ότι αν συνέχεις να του μιλάς και να επαναλαμβάνεις την ίδια λέξη αν είναι να μιλήσει θα μιλήσει. Οι παπαγάλοι είναι πουλιά που μιμούνται και κάποια στιγμή μπορεί να μιλήσει. Και αυτό το σφύριγμα που λες πρέπει να έχει πολύ πλάκα πάντως! 🙂

Ευχαριστώ Μάνο,
οντως εχει πολύ πλάκα, ααα επίσης εχει και καλλιτεχνικη φλέβα γιατι οχι μόνο μιλάει σφυριχτά αλλά τραγουδάει κιολας σφυριχτά ενω χορευει(ξέχασα να το γράψω αυτό)... Και εκει να δεις γέλια! Θα αναιβάσω κάποια στιγμή κάποιο βιντεακι να τον δείτε ολοι και να τον καμαρώσετε!

Μαριαννα οι γκρι αφρικανικοι μαθαινουνε καινουριους ηχους και ομιλια σε ολη τη διαρκεια της ζωης τους. Ειναι γνωστο οτι ειναι τα ''κολεγιοπαιδα'' της οικογενειας των παπαγαλων στο θεμα της μαθησης και ταυτοχρονα ειναι και μαζεμανοι σαν χαρακτηρες. Ξερω απο το ιντερνετ μια κυρια που εχει 2 που δεν λεγανε λεξη για 9 χρονια αλλα μπορουσανε να σφυριξουνε οτι τονο θελεις. Τωρα τελευταια ο ενας ειπε μια λεξη.Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι καποια πουλια μπορει να μη μιλησουνε ποτε. Εσυ βεβαια συνεχισε να του δινεις ερεθισματα. Εννοω οτι ειναι καλο να συνδεεις τις ενεργειες σου με λεξεις τις οποιες να επαναλαμβανεις με ενδιαφεροντα τονο σχεδον αστειο για να τραβας την προσοχη του. Για παραδειγμα πριν τον βγαλεις εξω απο το κλουβι πηγαινε διπλα του και ρωτα τον ''Θελεις να βγεις εξω, ε θελεις να βγεις εξω;'' Η οταν σε βλεπει να μπαινεις στο σπιτι απο τη δουλεια να του λες ''γεια σου!'' η καλημερα και καληνυχτα πρωτη και τελευταια λεξη το πρωι-βραδυ αντιστοιχα! Μην ξεχνας να κανεις τη φωνη σου τετοια που να του τραβαει το ενδιαφερον. Ο Φοιβος για παραδειγμα οταν με προσεχει και προσπαθει να μιλησει γυρναει το κεφαλι του καπως πλαγια και με κοιταει εντονα. Επισης μπορεις να του ζητας να πει κατι κρατωντας την αγαπημενη του λιχουδια! Μολις βγαλει καποιον ηχο σαν προσπαθεια να τον επιβραβευεις αμεσως με τα λογια σου και να δειχνεις ενθουσιασμενη και να του δινεις τη λιχουδια που του υποσχεθηκες! Στην αρχη θα ειναι πολυ μπερδεμενα και μπορει να τον ακουσεις να μουρμουριζει μονος του και να προσπαθει να τα βαλει στη σειρα. Αυτα απο εμενα αλλα να σου πω οτι και να μη μιλησει ποτε για μενα δεν θα αλλαζε τιποτα απολυτως οπως δεν αλλαζει και με το Φοιβο. 😉

Γειά σου Ανέστη, ελπίζω να πέρασες καλά και να ξεκουράσηκες.
Όλα αυτά σχετικά με τη σύνδεση των λέξεων με πράξεις το εχω διαβάσει και εγω απο την αρχή που τον είχα και τα κάνω, πχ οταν φευγω για δουλεια του λεω φευγω παω για δουλεια για να το συνδεσει οτι θα λειψω πολυ απο το σπίτι, αν λειψω για λιγο του λεω ερχομαι σε λιγο και τονιζω το σε λιγο, το βράδυ πριν τον σκεπασω του λεω τωρα θα κοιμηθεις, καληνυχτα και το πρωι καλημερα και οταν μπανω στο σπιτι γεια σου γιωργο τι κανεις, ααα και εχει ειδικο χαιρετισμο(πολυ πολυ δυνατο σφυριγμα που του βγαινει με προετοιμασια πάντα, δηλαδη αφου κανει πρωτα καποιους αλους συγκεκριμενους καθε φορα ηχους) τον οποίο τον κάνει καθε φορά που έρχεται η ευγει κάποιος απο το σπίτι! Και το αστείο με αυτο εινα οτι οταν εμενα με τους γονεις μου, παλιοτερα οταν η αδερφη μου ηταν μικροτερη και ηθελε να βγει το βραδυ και δεν ηθελε να την καταλαβουν η αν επεστρεφε αργα ο γιώργος με το που ακουγε τη πόρτα εριχνε το..σημα οπότε το καταλαβαίνανε ολοι! Επίσης αυτό με τη λιχουδιά το προσπαθούσα παλιοτερα συνέχεια... Και απογοητευτηκα λιγάκι, τον εβλεπα τοτε θυμαμαι να κανει και κατι αλλο περιεργο να ανοιγοκλεινει το στοματου και να λεω τωρα θα τη πεταξει τη λεξη τωρα θα μιλησει αλλα τελικα ανοιγοκλεινε το στομα σαν να προσπαθουσε αλλα δεν εβγαινε φωνη...

Αυτο το περιεργο που ειπες το συζητησαμε χτες νομιζω σε αλλο ποστ. Δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο ουτε ομως συνδεεται με την ομιλια, το κανουν ολοι οι παπαγαλοι. Ειναι σαν νευρικο χασμουρητο που το κανουνε αδιακοπα και ξαφνικά το σταματανε. Εμενα το εκανε και το κοκατιλ μου και ο Φοιβος το κανει και τα κοκατιλ φιλων μου. Συνεχισε να επαναλαμβανεις τις λεξεις που του λες οχι μια φορα μονο και να φευγεις, αλλα 3-4 με εντονη αστεια φωνη και ισως ερθει το αποτελεσμα!

O Riki Cockatiel mou otan feugo apo domatio panta kanei ena sfirigma me tono erotimatiko :)

Back