Ασθένειες Ληθαργικό καναρίνι με καρίνα

Μια ερώτηση έχω παιδιά... Τα κοκκιδια δεν φαίνονται μόνο σε εργαστηριακή ανάλυση;
Ξέρω πως στο μικροσκόπιο ότι μπορούν να δουν σκουλήκια αν υπάρχουν και βακτήρια...

Επι μικροσκοπιου Ευα

6452064521

Χρησιμοποιεις συγκεκριμενη μαρκα αμμου;

Φυσικά, το κατάλαβα αυτό! Γνωρίζουμε αν υπάρχει τρόπος πρόληψης κοκκιδίων, για να μην κλείσω τα καναρίνια (αυτόν και τα μελλοντικά) μέσα...; Γιατί ξέρω πως άλλα φάρμακα πχ το Teniazine μπορούμε να το δίνουμε προληπτικά...

Χρησιμοποιώ Sanibird!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Sanibird χρησιμοποιω και εγω!

Το πουλακι πως εχει ερθει στην κατοχη σου;
Υπαρχει περιπτωση να συμβίωνε σε χωρο μαζι με ιθαγενη;

Από το γειτονικό pet τον αγόρασα, το κλουβί του ήταν μαζί με τα υπόλοιπα καναρίνια και τα παραδείσια... Υποψιάζεσαι ότι μπορεί κάποιο πουλί από το pet να του μετέδωσε τα κοκκίδια...; Αλλά τον έχω ένα χρόνο...

Κοκκιδια σε καναρινι ειναι δεν ειναι κατι πολυ συνηθισμένο ειναι η αληθεια.

Γενικα τα κοκκιδια μπορει να ανευρισκονται στην εντερικη χλωριδα ενος πουλιου αλλα να βρισκονται σε ισσοροπια.
Οταν αυτη η ισσοροποια αλλαζει και πολλαπλασιαζονται υπερμετρα, τοτε ειναι και η στιγμη που ξεκινα το προβλημα.

Το καλο ειναι οτι ειναι ιασιμη περιπτωση!

Μια ερώτηση έχω παιδιά... Τα κοκκιδια δεν φαίνονται μόνο σε εργαστηριακή ανάλυση;
Ξέρω πως στο μικροσκόπιο ότι μπορούν να δουν σκουλήκια αν υπάρχουν και βακτήρια...
Και τα κοκκίδια φαίνονται στο μικροσκόπιο. Τα κοκκίδια είναι παράσιτα, δεν είναι βακτήρια που χρειάζονται καλλιέργεια για να τα εντοπίσεις.

Περισσότερα για την κοκκιδίωση στα πτηνά.

Γνωρίζουμε αν υπάρχει τρόπος πρόληψης κοκκιδίων, για να μην κλείσω τα καναρίνια (αυτόν και τα μελλοντικά) μέσα...;

Θα σου πω ότι έχω καναρίνια διαρκώς έξω, όπου αναπόφευκτα έρχονται σε επαφή με σπουργίτια και περιστέρια. Ούτε ψείρες είχα μέχρι στιγμής, ούτε κοκκίδια. Άν μια φορά την εβδομάδα τηρείς σχολαστικά κανόνες υγιεινής σε κλουβιά και αξεσουάρ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Επιπλέον, αν αποφασίσεις να βγάλεις έξω το μικρό, πέρα από τα μέτρα προστασίας βάλε και κάτι πάνω στην οροφή του κλουβιού, που θα προστατεύσει το καναρίνι από ακαθαρσίες των ιπτάμενων επισκεπτών. Προσωπικά φοβάμαι περισσότερο μολύνσεις από τα κουνούπια παρά τα ίδια τα κοκκίδια.

Άν μια φορά την εβδομάδα τηρείς σχολαστικά κανόνες υγιεινής σε κλουβιά και αξεσουάρ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Προσωπικά φοβάμαι περισσότερο μολύνσεις από τα κουνούπια παρά τα ίδια τα κοκκίδια.

Καλώς ή κακώς, με την καθαριότητα ήμουν σχολαστική και με το παραπάνω. Βέβαια από δω και πέρα, θα είμαι ακόμα περισσότερο, κακό δεν κάνει άλλωστε. Τι είναι κι αυτό όμως με τα κουνούπια 😒 Δε μου πείραξαν μέχρι τώρα πουλάκι αλλά μέσω του petbirds έμαθα πως είναι επικίνδυνα κι από τότε έχω κακό μαζί τους. Πώς προστατεύεις τα δικά σου από τα κουνούπια;

Πώς προστατεύεις τα δικά σου από τα κουνούπια;

Καλησπέρα @Crazy Bird Lady ,
Αρχικά με σήτα. Επιπλέον, με καθημερινή παρατήρηση των πουλιών και άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση οποιασδήποτε δερματικής αλλοίωσης κυρίως στα πόδια, τα οποία αποτελούν πρωταρχικό στόχο των κουνουπιών. Betadin σε μορφή αλοιφής καθώς και μια αντιβιοτική κρέμα επιστρατεύονται, προκειμένου να καταπολεμηθεί το πρόβλημα εν τη γενέσει του. Μέχρι στιγμής, μεμονωμένα περιστατικά που παρουσιάζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αντιμετωπίζονται επιτυχώς. Κλείνοντας, πιστεύω ότι σε εξωτερικές εκτροφές δεν υπάρχει απόλυτη προστασία, γι' αυτό οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση.

Back