Ασθένειες Μήπως έχει εσωτερική αιμορραγία;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης alicedros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πώς πάει το πουλάκι Αλίκη;
Η κατάσταση της κοιλιάς της είναι ίδια. Εδώ και 5 μέρες της δίνω βιταμίνες στο νεράκι και είναι πολύ καλύτερα από άποψη συμπεριφοράς και κινητικότητας. Είναι πιο ζωηρή, κάνει τα μπανακια της και φυσικά τρώει όπως πάντα τον αμπακο! 😛

Μέρα παρά μέρα έλεγχο κοιλιά μήπως δω βελτίωση ή χειροτερευση. Μόλις μπω από λαπτοπ θα σας ανεβάσω και χθεσινές φωτογραφίες.

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον! :D

Εδώ και 5-6 μέρες η κοιλιά της έχει ξεπρηστεί κατά 50%! Παραμένει η κοιλιά της πρησμένη όπως και η κύστη είναι ακόμα εκεί, αλλά είναι πολύ καλύτερα! Κάνει μπάνιο, τρώει, είναι ακόμα πιο ζωηρή, πετάει, και όπως μια σωστή κυρία φτιάχνει τα φτερά της καθημερινά! Της δίνω βιταμίνες στο νεράκι και σήμερα της έβαλα μηλόξυδο. Γενικότερα πάει πολύ καλύτερα και ακόμα δεν της έχω δώσει άλλο φάρμακο!

Το κορίτσι μου είναι όλο και καλύτερα χωρίς φάρμακα και κάνει την μανούλα πολύ χαρούμενη! :D Χάσαμε την ουρά μας και η κοιλιά μας έχει γεμίσει νέα φτεράκια που βγαίνουν! Παρόλο που έχω δει μόνο λίγα πούπουλα κάτω.. Η κοιλιά έχει ξεπρηστεί και παραμένει μόνο η κύστη!

Σήμερα βγάλαμε και φώτο να σας δείξουμε γιατί είμαστε πολύ πολύ χαρούμενες!
rsz_1rsz_dsc_1193.webp rsz_1rsz_dsc_1194.webp rsz_1rsz_dsc_1195.webp rsz_1rsz_dsc_1197.webp

Μπράβο για την προσπάθεια, αλλά παρόλα αυτά εγώ βλέπω ακόμα μια φούσκα με υγρό στην κοιλιά. Γιατί άραγε επιμένει;

Μπράβο για την προσπάθεια, αλλά παρόλα αυτά εγώ βλέπω ακόμα μια φούσκα με υγρό στην κοιλιά. Γιατί άραγε επιμένει;
Πππφφ δε ξέρω.. Ο κτηνίατρος ο Δημητριάδης που τον είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι πολλές φορές τα θηλυκά από την πίεση για να βγάλουν το αυγό βγάζουν στην κοιλιά κήλες και ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.. Εγώ πιστεύω ότι πρόκειται είτε για μια ακίνδυνη κήλη είτε όγκος.. Αν πρόκειται για όγκο, αφού ζει τόσο καιρό, μάλλον (θέλω να πιστεύω δηλαδή 😛 ) ότι πρόκειται για καλοήθη.. Πάντως πέρα από την κήλη, που δε ξέρω αν έχει υγρό ή κάτι άλλο, είναι πολύ καλά!

Η αίσθηση πως είναι στο χέρι σου; Μοιάζει με φούσκα; Είναι συμπαγές;

Αν το ειχε δει καποιος που εχει ασχοληθει πραγματικα με πουλια κι ειχε κανει μερικες ψιλοεπεμβασεις οπως αυτην, εχω την αισθηση οτι θα το ειχε παρακεντησει εδω και καιρο. Εγω αν ημουν στην Αθηνα θα το πηγαινα στον Ακριβο.

Η άποψή μου (και με βάση το σχήμα και το πάχος, διαφάνεια της επιδερμίδας) είναι ότι όχι, δεν έχει καμία σχέση με κήλη ή όγκο.

Αν το ειχε δει καποιος που εχει ασχοληθει πραγματικα με πουλια κι ειχε κανει μερικες ψιλοεπεμβασεις οπως αυτην, εχω την αισθηση οτι θα το ειχε παρακεντησει εδω και καιρο. Εγω αν ημουν στην Αθηνα θα το πηγαινα στον Ακριβο.

Από όσα ξέρετε (ξέρω δεν είμαστε γιατροί αλλά εκτιμώ τη γνώμη σας) τι υποθετετε ότι είναι αυτό το ογκιδιο στην κοιλιά της;

Ανέστη όσο για τον γιατρό γενικά επειδή μιλάμε για πλάσματα 30 γραμμαρίων ακόμα και μικρή επέμβαση τη φοβάμαι πολύ... Θα την ναρκωσει και θα ξυπνήσει; Θα γίνει τελείως καλά; Και επειδή είμαστε πολύ πίσω στο θέμα των πτηνών στην Ελλάδα φοβάμαι πολύ, έστω και μια παρακέντηση ρουτίνας. Άσε που καλώς ή κακώς δείχνει να είναι πολύ καλά και συμπεριφερεται όπως πριν αρρωστήσει, με αποτέλεσμα να φοβάμαι μην γίνουν χειρότερα και τη χάσω από την επέμβαση..

Αλικη εγω δεν μπορω και δεν θελω να μαντεψω για το τι μπορει να εχει. Ισως, αν το ειχα δει να ειχα αποψη, αλλα τωρα δεν εχω. :)

Ανεφερα το συγκριμενο ονομα διοτι κανει επεμβασεις σε πουλια και ναρκωσε πολλες φορες ενα καναρινακι της @Sissy που εβγαζε καθε τοσο κυστες με εγκλειστα φτερα. Βεβαια, το ρισκο της ναρκωσης παντα υπαρχει σε ολες τις περιπτωσεις και σε ολα τα ζωα. Δεν θελω να σε βαλω σε σκεψεις να πραξεις οπως θα επραττα εγω, αλλα μια γνωμη μπορεις να την παρεις και αποφασιζεις αναλογα με τα λεγομενα του ειδικου.

τι υποθετετε ότι είναι αυτό το ογκιδιο στην κοιλιά της;
Κύστη θα το έλεγα, αλλά οι εικασίες που μπορώ να κάνω σταματούν εδώ δυστυχώς (ή ευτυχώς) και όχι στην αιτία του προβλήματος.

Αλικη εγω δεν μπορω και δεν θελω να μαντεψω για το τι μπορει να εχει. Ισως, αν το ειχα δει να ειχα αποψη, αλλα τωρα δεν εχω. :)

Ανεφερα το συγκριμενο ονομα διοτι κανει επεμβασεις σε πουλια και ναρκωσε πολλες φορες ενα καναρινακι της @Sissy που εβγαζε καθε τοσο κυστες με εγκλειστα φτερα. Βεβαια, το ρισκο της ναρκωσης παντα υπαρχει σε ολες τις περιπτωσεις και σε ολα τα ζωα. Δεν θελω να σε βαλω σε σκεψεις να πραξεις οπως θα επραττα εγω, αλλα μια γνωμη μπορεις να την παρεις και αποφασιζεις αναλογα με τα λεγομενα του ειδικου.
Εγώ έχω κακή εμπειρία από τον συγκεκριμένο γιατρό. Πέρσι τέτοια εποχή πήγαινα ένα πουλάκι άρρωστο με υγρό στην κοιλιά και το μόνο που έκανε ήταν να το φορτώνει φάρμακα με υποθέσεις για το τι έχει και να το τρελάνει στις παρακεντήσεις, πάλι χωρίς να βρεί την αιτία την ασθένειας, χωρίς να μπεί καν στον κόπο να κάνει καλλιέργεια κουτσουλιάς (δεν το θεωρούσε απαραίτητο είχε πεί) την οποία τελικά πήγα και έκανα σε άλλο εργαστήριο και βρέθηκε η αιτία (μύκητας) ωστόσο είχαν περάσει μήνες... Αρκετοί από εσάς γνωρίζουν την περίπτωση.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις γνώμες σας! Φυσικά και θα τις λάβω όλες υπόψιν μου.. Πάντως η καλλιέργεια που της έκανα πριν πολύ λίγο καιρό δεν έδειξε ούτε μικρόβιο ούτε μύκητα. Και μίλησα στο τηλέφωνο με τον Δημητριάδη και μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για ακίνδυνη κύστη και μπορώ να πω ότι χάρηκα πολύ! Και ειδικά όταν ξεπρηστηκε και όλη η περιοχή της κοιλιάς χάρηκα ακόμα περισσότερο! Τώρα μένει μόνο αυτή η ας την πούμε κυλη..

αν και δεν εχω την αντιστοιχη εμπειρια... Μπας και το πουλι δεν εχει τιποτα;
μηπως αδυνατησε αποτομα στην περιοχη της κοιλιας;
καναρα μ ειχε το ιδιο προβλημα(σε μικροτερο βεβαια βαθμο) κ το μονο που ηταν εναποθεση λυπους.
με το καιρο κ με πεταγμα εφυγε κ αυτο.

αυτο το μελανο που υπηρχε και μαλιστα διογκωνοντας τα εντερα εκτος της διογκωσης της κυστης, δεν νομιζω να ηταν " τιποτα " και λιπος. Ειδικα με την καρινα ξυραφι διπλα...

29348

Back