Γενικά Μας έκαναν δώρο ένα καναρίνι, τι να προσέχω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikimati
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikimati

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2017
Μηνύματα
18
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα, σήμερα μας έκαναν δώρο ένα καναρίνι με κλουβίκαι τροφή. Δεν έχω ιδέα από πουλιά, μπορείτε να με συμβουλέψετε τι να κάνω για αρχή ; και τι να προσέχω ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Καλώς ήρθες... Τι καναρινακι είναι; Κοινό η ράτσας;το γνωρίζεις αυτό?
Η τροφή που σου δωσαν τι είναι χύμα;
Αν ναι.. Με την πρώτη ευκαιρία να αγοράσεις μια καλή επώνυμη συσκευασμένη τροφή...
Σε ποιο μέρος του σπιτιού το έχεις βάλει; Μέσα η έξω;
Να σου ζήσει!
 
Νίκη (φαντάζομαι ότι αυτό είναι το όνομά σου), να χαίρεσαι το μικρούλη σύντροφό σου. Συγχαρητήρια που με το που δέχθηκες το πουλάκι, ξεκίνησες να αναζητάς πληροφορίες για την ευζωία του.
 
τώρα μόλις είδα τις απαντήσεις σας! Ευχαριστώ πολύ θα τα διαβάσω τώρα μισαλουρης. - δεν ξέρω τι ράτσα είναι, έχει πάντως κίτρινο χρώμα και είναι αρσενικό ευα!-ευχαριστω ιανος!

ευα μέσα το έχω αλλά που είναι καλά ; Ή μπορεί να είναι πρωί έξω βράδυ μέσα;
 
ευα μέσα το έχω αλλά που είναι καλά ; Ή μπορεί να είναι πρωί έξω βράδυ μέσα;
Μόνο κοντά στην κουζίνα να μη το έχεις... Οχι μέσα έξω γιατί αυτό θα βλάψει την υγεία του... Το καλύτερο γι'αυτό είναι έξω...Αλλά για να το βγάλεις έξω.. Πρέπει να του παρέχεις προστασία για το κρύο και τα αρπαχτικά! 🙂
 
Μόνο κοντά στην κουζίνα να μη το έχεις... Οχι μέσα έξω γιατί αυτό θα βλάψει την υγεία του... Το καλύτερο γι'αυτό είναι έξω...Αλλά για να το βγάλεις έξω.. Πρέπει να του παρέχεις προστασία για το κρύο και τα αρπαχτικά!
και επιπρόσθετα θα πρέπει ήδη να το είχαν μόνιμα έξω οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του. Αν όχι, περίμενε να μπει η Άνοιξη για τα καλά
 
οκ ας είναι μέσα για τώρα. Μου το έφεραν και με αυγοτροφή στο κλουβί του,όμως διαβάζω δεν είναι καιρός ακόμα, πιο τέλος του φλεβαρη θέλει τέτοια τροφή να την βγάλω αύριο; Επίσης διαβάζω τόσες αρρώστιες και στενοχωριέμαι να μη μας ψωφ΄ίσει σύντομα!
 
οκ ας είναι μέσα για τώρα
Να το έχεις μέσα σε χώρο που δεν έχει πολυκοσμια, φασαρία, καπνό ή ρεύματα αέρα και πολύ σημαντικό να κοιμάται με τη δύση του ήλιου και να ξυπνάει με την ανατολή. Διάβασε και αυτό θα σε βοηθήσει: https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/

μου το έφεραν και με αυγοτροφή στο κλουβί του,
Η αυγοτροφη είναι σε συσκευασία; Η αυγοτροφη είναι επώνυμο ή μήπως είναι σε ένα διάφανο σακουλάκι;

πιο τέλος του φλεβαρη θέλει τέτοια τροφή να την βγάλω αύριο;
Αφού έχεις μόνο ένα καναρινακι μπορείς απλά να του δίνεις αυγό ή αυγοτροφη 2 - 3 φορές την εβδομάδα. Επίσης μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή του με λαχανικά/φρούτα/χορταρικά/βότανα.

επίσης διαβάζω τόσες αρρώστιες και στενοχωριέμαι να μη μας ψωφ΄ίσει σύντομα!
Για να είναι υγιές ένα καναρινακι 2 πράγματα χρειάζεται. 1. Σωστή και ισορροπημένη διατροφή & 2. Καθαριότητα. Αν λοιπόν του έχεις ένα καλό μείγμα επωνύμων και συσκευασμενων σπορων, σφιχτοβρασμενο αυγό 2 - 3 φορές την εβδομάδα, αν τους δίνεις και λαχανικά/φρούτα/χορταρικά/βότανα καλά πλυμενα και στεγνά, φρέσκο νεράκι καθημερινά, ένα σωστό περιβάλλον και καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα θα σας χαρίζει το τραγούδι του για πολλά χρόνια ακόμα. Να σου ζήσει! :D
 
το νερό εμφιαλωμένο; Το κλουβί πώς το καθαρίζω ; Το πουλί που το βάζω όταν καθαρίζω το κλουβί;κάθε πότε το καθαρίζω; έχω σπανάκι στο μπαξέ τώρα να δώσω;αυγό έχω από δικές μου κότες να δώσω ; αχ αυτά! Κι άλλα τόσα, πάντως το αγαπώ το μικρούλι μου! Ααα κάτι ακόμα θέλω μεγαλύτερο κλουβί,ξέρουμε που έχει οικονομικά; Ευχαριστώ πολύ παιδιά !
 
Πω πω απορίες. Πάμε μια - μια. :)

το νερό εμφιαλωμένο;
Όχι από τη βρύση. Μπορείς με μια παλιά οδοντοβουρτσα να καθαρίζεις την ποτιστρα και το στομιο που συνήθως βρωμιζει.

το κλουβί πώς το καθαρίζω
Αναλόγως το κλουβί. Στον πάτο θα έχεις μόνιμα χαρτί κουζίνας το οποίο θα το αλλάζεις μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον. Αν το κλουβί έχει σχάρα που βγαίνει την βγάζεις την καθαρίζεις με ζεστό νερό και σαπούνι και μετά την ξεβγαζεις καλά να φύγουν όλες οι ξεραμενες κουτσουλιες. Αν δεν έχει τότε με ένα σφουγγάρι και νερό μπορείς να βγάλεις τις κουτσουλιες προσεκτικά να μην αγχωθει υπερβολικά το πουλάκι.

ααα κάτι ακόμα θέλω μεγαλύτερο κλουβί,ξέρουμε που έχει οικονομικά; Ε
Μιας και το είπαμε προηγουμένως καλό θα ήταν να πάρεις ένα κλούβακι που έχει συρτάρι (για να αλλάζεις το χαρτί του πατου σε 2 λεπτά) και με αποσπωμενη σχάρα. Έτσι η καθαριότητα θα διαρκεί 10 λεπτά για σένα! Ίδιου και φώτο χωρίς το χώρισμα ανάμεσα. Αυτό έχει γύρω στα 15 ευρώ.
[x]
Η καθαριότητα καλό θα ήταν να γίνεται μέσα στο σπίτι για να μην υπάρχει είναι κίνδυνος να δραπετευσει.

κάθε πότε το καθαρίζω;
Μιας φορά την εβδομάδα.

έχω σπανάκι στο μπαξέ τώρα να δώσω;
ΑΜΈ! Πλυντο καλά και στεγνωσε το πριν του το δώσεις.

αυγό έχω από δικές μου κότες να δώσω ;
Το καλύτερο! Βράσε ένα για 12 - 15 λεπτά κοψτο στη μεση και δωστου το σε μια αυγοθηκη
[x]
Επίσης να πας να αγοράσεις σπόρους συσκευασμενους και επωνυμους 1 - 3 κιλών! Αυτά! :D
 
Το αντίστοιχο κλουβι που σου έχει βάλει η Αλίκη, αλλά με 60 εκατοστά μήκος κοστίζει γύρω στα 20 € και ειναι άνετο και εύχρηστο. Αν ενδιαφέρεσαι κοίταξε το λινκ
https://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html
 
καλημέρα κι ευχαριστώ ! Επειδή είμαι και λίγο πόντια,όχι νερό βρύσης εννοείς ναι δίνω νερό βρύσης; και αν ναι δεν είναι πολύ χάλια το νερό βρύσης; και επίσης δεν υπάρχει σημείο με δύο πλευρές δηλαδή γωνία για το κλουβί εκτός από την κρεβατοκάμαρα και ας πούμε την είσοδο του σπιτιού η οποία είνα λίγο δροσερή αν και έχει funcoil το οποίο είναι κάτι σαν aircontision χωρίς φίλτρο. Το ανοίγω όποτε θέλω με κουμπί, πείτε όμως τι θερμοκρασία είναι καλή για το πουλί; Σας έχω πρίξει όμως θέλω να αρχίσω σωστά γιατί γι αυτό νομίζω ως ζωντανό πλασματάκι είναι σημαντικό,:)

αλήθεια σκεφτόμουν γι ένα πιο ψηλό κλουβί γύρω στα 50 εκ ύψος, βλακεία;

και έμαθα ο,τι είναι heitz η ράτσα του!
 
καλημέρα κι ευχαριστώ ! Επειδή είμαι και λίγο πόντια,όχι νερό βρύσης εννοείς ναι δίνω νερό βρύσης; και αν ναι δεν είναι πολύ χάλια το νερό βρύσης; και επίσης δεν υπάρχει σημείο με δύο πλευρές δηλαδή γωνία για το κλουβί εκτός από την κρεβατοκάμαρα και ας πούμε την είσοδο του σπιτιού η οποία είνα λίγο δροσερή αν και έχει funcoil το οποίο είναι κάτι σαν aircontision χωρίς φίλτρο. Το ανοίγω όποτε θέλω με κουμπί, πείτε όμως τι θερμοκρασία είναι καλή για το πουλί; Σας έχω πρίξει όμως θέλω να αρχίσω σωστά γιατί γι αυτό νομίζω ως ζωντανό πλασματάκι είναι σημαντικό,:)
Νερό βρύσης είναι εντάξει. Η σύνηθης πρακτική είναι το νερό να τοποθετείται αποβραδίς σε ένα σκέυος με μεγάλη επιφάνεια (μπολ...), ώστε να εξατμίζεται το χλώριο κι έπειτα το πρωί να δίδεται στο πουλάκι.
Το πουλί επουδενί δεν θα πρέπει να βρεθεί ούτε τώρα ούτε καν το καλοκαίρι σε ρεύμα αέρος. Αρρωσταίνουν πολύ εύκολα, οπότε θα το βάλεις σε ένα σημείο στο οποίο να επικρατεί... Νηνεμία.
Ως προς τη θερμοκρασία, δεν υπάρχει ακριβώς όριο προς τα κάτω. Εφόσον ζουν και σε κρύες συνθήκες, είσαι ΟΚ. Αλλά δεν είναι καλό να εκτίθεται σε μεγάλες θερμοκρασιακές αυξομειώσεις μέσα στην ημέρα. Νομίζω οι θερμοκρασίες του σπιτιού είναι εντάξει.
Μακάρι όλοι να είμαστε τόσο προσεκτικοί κι οργανωμένοι στη φροντίδα των φτερωτών μας φίλων και να ρωτούσαμε με τόση εμβρίθεια. Φυσικά και δεν μας έχεις πρήξει! Οι ερωτήσεις σου είναι πολύ ακριβείς και στο μέλλον εύχομαι το θέμα σου να το διαβάσουν και άλλοι νέοι ιδιοκτήτες πουλιών.

αλήθεια σκεφτόμουν γι ένα πιο ψηλό κλουβί γύρω στα 50 εκ ύψος, βλακεία;
Τα καναρίνια πετούν κυρίως κατά μήκος και όχι καθ' ύψος. Συνεπώς δεν μας απασχολεί πολύ το ύψος του κλουβιού, αλλά το μήκος του ζωτικού χώρου για πτήση, που αυτό προσφέρει. Έτσι μπορείς να έχεις ένα κλουβί ζευγαρώστρα μήκους 60cm ή ακόμα και μια τριπλή ζευγαρώστρα μήκους 90cm αν χωρά στο σπίτι σου. Τα κλαράκια σε κάθε περίπτωση θα είναι δύο, ώστε να μην κόβουν την πτήση, και τοποθετημένα στα δύο άκρα του κλουβιού, (το ένα ψηλά σχετικά και το άλλο χαμηλότερα), και μάλιστα όσο πιο κοντά στα κάγκελα γίνεται, με τον περιορισμό το πουλάκι να μην ακουμπά την ουρά του σε αυτά (γιατί έτσι σπάνε τα φτερά). Ό,τι κλουβί και να αγοράσεις, έχε στο νου σου να ταιριάζει και στο μπαλκόνι σου στην θέση που θα εντοπίσεις από τώρα, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί εκεί την Άνοιξη. Επίσης σε αυτήν τη θέση θα πρέπει να έχεις προβλέψει να βάλεις προστασία από τα αρπακτικά κι επομένως κάνε τους υπολογισμούς σου από τα πριν, κι έπειτα αγόρασε κλουβί.
και έμαθα ο,τι είναι heitz η ράτσα του!
Δεν την έχω ξανακούσει αυτήν τη ράτσα. Μήπως πρόκειται για Harz Roller ; Κελαηδά χαμηλόφωνα; Είναι κίτρινο ή κιτρινοπράσινο; Προέρχεται από εκτροφέα ή πετσοπ; Αν θέλεις, μια φωτο σε πρώτη φάση μπορεί να βοηθούσε σε αποκλεισμούς υποειδών καναρινιών, αλλά θα ήταν καλό να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα σε νέο θέμα, στο κατάλληλο πεδίο του Φόρουμ.
 
ναι αυτό είναι!harz roller! Χαμηλά και ρολαρει! Υπέροχο πλάσμα, ακόμα δεν έχω πάει να το τακτοποιήσω περίμενα αγωνιώς τις απαντήσεις σας.λοιπόν πάω να βγάλω την αυγοτροφή η οποία είναι αυτή στη μέση του κλουβιού του μου είπαν και νερό αύριο καθώς δεν έχω καθαρό από χθες, πάω να μαζέψω λίγο σπανάκι να του δώσω,1 φιλαράκι φτάνει ε; οκ τα λέμε σε λίγο
 
λοιπόν πάω να βγάλω την αυγοτροφή
Τελικά Νίκη (😉 τι αυγοτροφή είναι αυτή; Χύμα ή επώνυμη;

νερό αύριο καθώς δεν έχω καθαρό από χθες
Κάθε μέρα φρέσκο νεράκι. Έχουμε καλό νερό στην Αττική μην αγχώνεσαι με αυτό. :)

πάω να μαζέψω λίγο σπανάκι να του δώσω,1 φιλαράκι φτάνει ε;
Ναι φτάνει! Αλλά πλύνε το καλό και στέγνωσε το πριν το δώσεις. Αντε και καλή του όρεξη! :D Μπράβο σου!
 
είναι μάλλον χύμα αλλά θα δω μήπως μου έδωσαν από την δική τους που ήταν συσκευασμένη, δεν είμαι Αττική είμαι Θεσσαλονίκη, το σπανάκι το τσάκισε σχεδόν όλο,όμως χεστήκαμε πάνω μας και οι δύο! Αυτό από μένα και εγώ από αυτό μέχρι να το βάλω μέσα!

παρηγγειλα αυτό καλό είναι; Οι διαστάσεις:Ζευγαρώστρα 60X26X34cm

[x]

καλά παρήγγειλα το κλουβί! ΠΩΣ θα το πιάσω να το βάλω μέσα;ντόινκ!😱
 
Back
Top