Αναπαραγωγή Μερικές ερωτήσεις σχετικά με την αναπαραγωγή των lovebirds

BabyParrot

PB New Member
Εγγραφή
15 Νοε 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας.Ειμαι καινουργιος στο PetBirds και θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησης σχετικα με την αναπαραγωγη των lovebirds.Εχω ενα ζευγαρι lovebird,η θυληκια ειναι peach faced lovebird ενω ο αρσενικος lutino lovebird.Εδω και 19 μερες εχουνε κανει αυγα,συγκεκριμενα 5,και η θυληκια τα κλωσσαει σχεδον ολη μερα.ο αρσενικος την προσεχει παρα πολυ και γενικα ειναι αγαπημενοι.Αυτο που θελω να ρωτισω ειναι
1) Στις ποσες μερες ''σκανε'' τα αυγα(ειναι η πρωτη μου αναπαραγωγη)
2) Εκτος απο φρουτα,κοκαλο σουπιας και τροφη εννοειται τι αλλο χρειαζεται
3)Αν αγγιξω τα αυγα για να δω μετον φακο αν εχουν μεσα νεωσσο τα lovebird μου θα τα ξανα κλωσσισουν ή θα τα σπασουν(ειναι αγρια)
Σας ευχαριστω για τον χρονο σας!
 
Για αρχή, το θηλυκό είναι ένα normal green και το αρσενικό ένα lutino orange faced roseicollis.
Κατά κανόνα τα agapornis κάνουν 23 ημέρες για να εκκολαφθούν. Θα σου πρότεινα εφόσον βρίσκονται ήδη στην 19η ημέρα επώασης να μην τα ενοχλήσεις τώρα με ωοσκόπηση.
Υπολόγισε πότε γεννήθηκε το τελευταίο αυγό και μέτρα 24 ημέρες. Εάν μέχρι τότε δεν έχει βγει κάτι κάνε ωοσκοπηση και εφόσον είναι άσπορα τα αφαιρείς.
Στην περίπτωση όμως που είναι γόνιμα τα αυγά και εκκολαφθούν θα χρειαστεί να τους παρέχεις καθημερινά φρέσκο βραστό αυγό. Το βράζεις για 15 λεπτά, το κόβεις στην μέση, βγάζεις το τσόφλι και τους το δίνεις. Στο pet shop αν ζητήσεις μια αυγοθήκη θα σου δώσουν για να το βάζεις εκεί.
Υποχρεωτικά θα πρέπει να τους παρέχεις και αυγοτροφή. Μπορείς να παραγγείλεις αυτή εδώ, είναι πολύ καλή για ανατροφή νεοσσών : eivoer_1kg_parkiet_large.webp
Φρούτα και τα λοιπά καλύτερα να τα σταματήσεις τώρα.
 
Back
Top