Αναπαραγωγή Μεταφορά αυγού σε άλλη κανάρα

Sofiachr97

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2021
Μηνύματα
124
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά. Σήμερα έγινε κάτι δυσάρεστο με την καναρα μιας φίλης μου. Δυστυχώς χαθηκε απο επίθεση αρπακτικού την ώρα που κλωσσαγε. Η καναρα της ειχε κάνει 3 αυγά από τα οποία το 1 ήταν ενσπορο. Της πρότεινα να πάρω το αυγό και να το βάλω στην δική μου καναρα καθώς κλωσσαει και αυτή 4 αυγουλακια από τα οποία τα 2 είναι ενσπορα. Η διαφορά που έκαναν τα αυγά είναι μια μέρα. Οπότε σκέφτηκα ότι αυτό είναι καλό διότι δεν θα υπάρχει διαφορά μεγάλη στην εκκόλαψη. Εγώ πήρα το αυγό της φίλης μου και το έβαλα στην δικιά μου η οποία το δέχτηκε και το κλωσσαει μαζί με τα δικά της. Έκανα και ωοσκοπηση και το πουλάκι κουνιόταν μέσα στο αυγό Οπότε ζούσε κσι δεν ειχε παγώσει από την απουσία της μαμάς του. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής. Αυτή η μια με μιάμιση ώρα που έμεινε το αυγό χωρίς κλωσσημα (10 ημερων αυγο) μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο πουλάκι και να πεθάνει αργότερα; και η δεύτερη ερώτηση. Εγώ να αφήσω και τα δικά μου ασπρα αυγά στη φωλιά η αφού έβαλα το αυγό της φίλης μου πρέπει να αφαιρέσω και ένα;
 
@Sofiachr97 όχι δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα το έχω κάνει και εγω με καναρα που δεν τα κλωσουσε σωστά και τις τα πήρα προκειμένου να τα βγάλει άλλη καναρα με επιτυχία.
 
@Sofiachr97, Πολύ καλά έκανες με τη μεταφορά του αυγού.
Αν τελικά το έσωσες και συνεχίσει η επώαση τότε δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα μετά την εκκόλαψη.
Τα άσπορα καλό είναι να τα αφαιρούμε σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τα ψεύτικα όταν χρειαζόμαστε πχ στήριξη.
 
@Vada ναι του έριξα μια ματιά και πιο πριν που έψαχνα για το πως μπορώ να κανω την διαδικασία. Απλά ρώτησα για επιπλέον λεπτομέρειες. Ευχαριστώ. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να το σώσουμε το μικρούλι.
 
Έσκασε μύτη σήμερα το πρωί το ψυχοπαιδι μας.! Το έσωσα τελικά. Και η καναρα μου το ταΐζει και το κλωσσαει κανονικά. Έχω ένα θέμα όμως με το αρσενικό μου άσχετο βέβαια με το ξένο πουλακι. Εδώ και μία βδομάδα ενώ το ζευγάρι πήγαινε τέλεια, ο αρσενικός κλωσσαγε όταν έβγαινε η θηλυκια , την τάιζε συνέχεια κλπ, το απόγευμα αυτή του αγριευε και τον έδιωχνε. Κάθε φορά που αυτός έμπαινε να κλωσσησει τα αυγά αυτή άρχιζε να φωνάζει και να του επιτίθεται ενω στην αρχή τον άφηνε. Επειδή φοβήθηκα τα χώρισα προχθές και σήμερα τον άφησα να γνωρίσει το μωρό. Όλη μέρα μια χαρά, τάιζε την θηλυκια το πρωί κσι τώρα πάλι τα ίδια η θηλυκια τον κυνηγάει και τον διώχνει. Τι να κάνω; ήθελα να είναι μαζί στην ανατροφή των νεοσσων αλλά η καναρα μου δεν ξέρει τι θέλει μου φαίνεται.
 
η καναρα μου δεν ξέρει τι θέλει μου φαίνεται.
Το αντίθετο θα έλεγα. Όταν τον άφηνε να κλωσήσει τα αυγά χρειαζόταν κλώσημα. Τώρα σηκώνεται για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία τους και ο αρσενικός δεν το επιτρέπει.

Άφησε τα μαζί όσο δεν υπάρχουν έντονοι καβγάδες και το πράγμα παραμένει μόνο σε μικρές αψιμαχίες για να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
 
20210627_141312_600x800.webp
[automerge]1624809564[/automerge]
Το ψυχοπαιδι μας μεγάλωσε. Είναι το κιτρινακι πίσω. Σήμερα είναι 22 ημερών υπολογίζω. Τον αρσενικό τον χώρισα διότι τσίμπαγε το μικρό και το φοβήθηκα. Είναι με την μαμά του αλλά το ταΐζει και το αρσενικό από το χώρισμα.
 
Back
Top