Γενικά Μεταφορά παπαγάλων από Τουρκία στην Ελλάδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Φοίβος Μετά πήγα στα κεντρικά γραφεία των δημόσιων κτηνιάτρων. Αυτός που θα υπογράψει τη βεβαίωση που ζητάνε στα ελληνικά σύνορα τηλεφώνησε παντού ώστε να βρεθεί τρόπος να βγει αυτό το cites. Βέβαια πέσαμε πάλι στον χθεσινό τύπο στο δασαρχείο. Του είπε να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι εφόσον τα πουλιά έχουν δαχτυλίδι. Μετά μίλησα κι εγώ μαζί του. Είναι κάθετα αρνητικός. Δεν μας ενδιαφέρει, λέει, το δαχτυλίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αριθμός πώλησης. Πρέπει δηλαδή όταν αγοράζουμε ένα πτηνό, και ειδικά παπαγάλο, να μας δίνουν απόδειξη που θα λέει από ποιον πουλήθηκε και σε ποιον. Τώρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος.
Δημοσιος κτηνιατρος συμφωνα με τα συμφραζομενα
 
@ζιζι Κάπως χάθηκα, τη βεβαίωση αυτή ποιος είπαμε την γράφει και την υπογράφει? Αν είναι ο ιδιώτης κτηνίατρος τι πρόβλημα έχει αυτός αφού θα τον πληρώσεις?
Δημόσιος κτηνίατρος πρέπει να βάλει την τελική υπογραφή και σφραγίδα. Κανονικά πρέπει να ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα: 1. Cites από το δασαρχείο, 2. Πηγαίνω σε ιδιώτη να μου ετοιμάσει διαβατήριο και να κάνει ενδοπαρασιτωση στα πουλιά, 3. Πηγαίνω στους δημοσιους γιατρούς του δήμου μου για να γράψουν την ημέρα που αρχίζει η καραντίνα και πότε τελειώνει και 4. Αφού τελειώσει η καραντίνα, πηγαίνω με όλα τα χαρτιά στα κεντρικά δημόσια ιατρεία και μου βάζει ο γιατρός μια υπογραφή και σφραγίδα. Υπερβολικά υπερβολικά μου φαίνονται όλα αυτά για να πω την αλήθεια.
 
@ζιζι διάβασα το θέμα από την αρχή και τι να πω χαρά στο κουράγιο σας και εύχομαι να πάνε όλα καλά! Και για εμένα πολλά είναι αυτά που ζητούν. Αν είναι δυνατόν δηλαδή
 
@christina07 Να είστε καλά! Μακάρι να γίνει κατι, αν και έχω απογοητευτεί από τη στιγμή που ο εκτροφέας βγάζει την ουρά του απ'έξω επειδή δεν έκοψε αποδείξεις.
 
Ζωη αν ειναι να λαδωσεις,το κανεις μονο στο τελωνειο.
Δεν εχει νοημα να λαδωσεις ολη την αλυσίδα της γραφειοκρατιας αλλα το τελευταίο γραναζι της.

Λιγο καιρο πριν εγραψα εδω στο forum περι της περιπλοκοτητας της διαδικασιας και καποιοι "φιλοσοφουσαν" αλλα η μαρτυρια σου έρχεται να επιβεβαιωσει οτι περιεγραψα.
 
@Tony Forpus Πώς να πάρω το ρίσκο, ρε Αντώνη; Και αν κάτι πάει στραβά, τι μπορεί να κάνουν στα πουλάκια; Με έχουν τρελάνει ειλικρινά. Έχω να κοιμηθώ τέσσερις μέρες. Δεν μπορώ να αφήσω τον Σαχαμπ. Δεν μπορώ. Ειλικρινά.
 
Πρεπει να βρεις ενα τουριστικο ή μια μεταφορικη που κανει συνεχεια δρομολογια στην Ελλαδα, αυτοι εχουν γνωριμιες και στις δυο πλευρες των συνορων.
Πρεπει να εισαι και εσυ στα συνορα και να δωσεις τα πουλια τελευταια στιγμη αλλα και να ειναι καποιος απο την αλλη μερια για να τα παραλαβει αμεσως.
 
@ζιζι κάνε μια ερώτηση σε αυτούς:
[automerge]1598480951[/automerge]
και σε αυτούς:
 
@Tony Forpus Δηλαδή να πάμε μέχρι εκεί χωρίς κανένα έγγραφο;
[automerge]1598497080[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ευχαριστώ πολύ, Γιάννη. Θα τα κοιτάξω, αν και μου είπαν στα σύνορα ότι χρειάζεται η βεβαίωση ακόμη και με μεταφορική επειδή περνάνε τα στοιχεία στο σύστημα και τα στέλνουν στο υπουργείο.
 
αν και έχω απογοητευτεί από τη στιγμή που ο εκτροφέας βγάζει την ουρά του απ'έξω επειδή δεν έκοψε αποδείξεις.
Δεν μπορεί τώρα να σου κόψει απόδειξη (ότι τα αγόρασες τώρα δλδ) ή κάποιος άλλος εκτροφέας γνωστός του;
 
να συμπληρώσω.ή έστω να πας σε ένα πετσοπ και να τους δώσεις χρήματα για να σου κόψουν απόδειξη για τους παπαγάλους.sorry, δεν ξέρω αν αυτά είναι δυνατά και θα ξεκινούσαν ενδεχομένως τη διαδικασία που χρειάζεται, αλλά αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα, ίσως να μπορούσες να το διερευνήσεις. Λυπάμαι πολύ για τη θέση στην οποία έχεις περιέλθει, και ελπίζω σύντομα να βρεθεί η κατάλληλη λύση, ώστε να μην αναγκαστείς να αποχωριστείς κανένα πουλάκι
 
@ianos Δεν γίνεται, λεει, τώρα. Σκέφτηκα να αγοράσω ένα νέο πουλάκι τώρα με cites για να πάρω τα χαρτιά του, αλλά πάλι θα πρέπει αρκετοί εδώ να κάνουν τα στραβά μάτια, αφού τα στοιχεία των δαχτυλιδιών θα διαφέρουν και υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να ανακαλύψουν και στα σύνορα ότι δεν πρόκειται για το ιδιο πουλί. Πήγα σε πετ σοπ. Του είπα να πληρώσω κανονικά και να μου δώσει μια απόδειξη. Δεν γίνεται ούτε αυτό γιατί ελάχιστα πετ σοπ στην Τουρκία έχουν άδεια πώλησης πτηνών, όσα δηλαδή έχουν μέσα και κτηνίατρο, και όταν παραλαμβάνουν πτηνά, λέει, περνάνε τα στοιχεία τους μέσα στο σύστημα. Οπότε από τα στοιχεία του δαχτυλιδιού φαίνεται ότι το πουλί δεν πωλήθηκε από το τάδε πετ. Πολύ δύσκολη και υπερβολική διαδικασία που δυστυχώς βαραίνει μόνο εμάς τους κατακαημενους. Μετά αν το βάλεις στην τσέπη σου και φύγεις, θα φταις κιόλας.
[automerge]1598510389[/automerge]
να συμπληρώσω.ή έστω να πας σε ένα πετσοπ και να τους δώσεις χρήματα για να σου κόψουν απόδειξη για τους παπαγάλους.sorry, δεν ξέρω αν αυτά είναι δυνατά και θα ξεκινούσαν ενδεχομένως τη διαδικασία που χρειάζεται, αλλά αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα, ίσως να μπορούσες να το διερευνήσεις. Λυπάμαι πολύ για τη θέση στην οποία έχεις περιέλθει, και ελπίζω σύντομα να βρεθεί η κατάλληλη λύση, ώστε να μην αναγκαστείς να αποχωριστείς κανένα πουλάκι
Ωχ, τώρα το είδα αυτό το σχόλιο. Όπως ανέφερα παραπάνω ούτε με πετ σοπ βρέθηκε λύση. Πήρα και στις μεταφορικές που παρέθεσε παραπάνω ο Γιάννης και δεν κάνουν μεταφορές λόγω κορωνοϊού. Μου είπαν να στείλω ένα μέιλ μήπως και κάποια άλλη εταιρεία με βοηθήσει, αλλά δεν το θεωρούν πιθανό επειδή τα χαρτιά είναι απαραίτητα και με τη μεταφορική 😏 Δεν νομίζω να υπάρχει λύση.
Σας ευχαριστώ πολύ πάντως όλους για τη βοήθεια 🙏
 
Ζωή, έχεις άτομο εμπιστοσύνης να τα αφήσεις εκεί; κι αν ναι θα μείνουν για πάντα; ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει τοοοση γραφειοκρατία η μεταφορά ενός πτηνού τουλάχιστον... Αν βγάλεις το δαχτυλίδι ότι και καλά το έχασες και σου κόψει ο εκτροφεας τώρα απόδειξη για αγορά ένος μήνα νωρίτερα υποτίθεται, να τον πληρώσεις όσο θα πλήρωνες ένα πουλάκι χωρίς να αγοράσεις; Λέω κουταμαρες ίσως αλλα προσπαθώ να σκεφτώ κάτι για να βοηθήσω... Μιας και τα δύο έχουν το ένα το άλλο και μπορείς να τα αφήσεις κάπου.. Αλλά τον Σαχαμπ έστω;
 
@Omorfoulis Όλοι οι φίλοι μου έχουν γάτες, οπότε όχι, δεν έχω ούτε άτομο. Σήμερα θα πάω στην κτηνίατρο της Ζιζής μηπως μου προτείνει κάποιον. Έχω και μια γειτόνισσα που έχει ένα μπατζι και ξέρω ότι το λατρεύει αλλά δεν ξέρω αν θέλει κι άλλα. Από αυτήν θα αρχίσω και βλέπουμε. Δεν μπορώ να αποχωριστώ κανένα. Με έχουν τρελάνει Βάσω. Με έχουν κάνει τριάντα χρόνων γυναίκα να κλαίω σαν παιδί. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν στον εναν στους χίλιους που θα θελήσει να περάσει τα πουλιά νόμιμα. Να σκεφτείς ότι σε μια πόλη είκοσι εκατομμυρίων ανθρώπων μόνο ένας δημόσιος γιατρός υπογράφει την τελική βεβαίωση και μόνο ένας υπάλληλος στο δασαρχείο βγάζει το πρώτο έγγραφο που χρειάζομαι. Ο δε γιατρός δεν γνώριζε καν τη διαδικασία και έψαξε στο ίντερνετ. Δηλαδή τόσα χρόνια που ισχύει η νομοθεσία δεν έτυχε ποτέ κανείς να περάσει πουλιά; Νομιμα, όχι! Αυτός από το δασαρχείο μου είπε "δώσε μου το όνομά του και θα τον κλείσω μέσα". Και του λέω "εγώ θα σου δώσω το όνομα του; Πάτα στο fb "papağan" και θα σου βγάλει πάνω από δέκα σελίδες όπου Τούρκοι "εκτροφείς" χρυσοπουλανε παράνομα και χωρίς αποδείξεις. Σε εμένα όμως δημιουργείς πρόβλημα, όχι σε εκεινους". Και να έρθουμε τώρα και στους δικούς μας. Εφόσον όλη η διαδικασία γίνεται για τη γρίπη των πτηνών και μόνο και εφόσον η βεβαίωση που ζητάνε πρέπει μόνο να λέει ότι το πουλί εμεινε καραντίνα στο σπίτι μου για τριάντα μέρες και γνωρίζοντας πώς έχει η συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορούν να βοηθήσουν λίγο; Τηλεφώνησα χίλιες φορές και τους είπα να κάνουμε οποίες εξετάσεις μου πούνε, αφού είναι θέμα δημόσιας υγείας και να περάσουμε. Αλλά όχι. Οι εξετάσεις που θα πιστοποιούν ότι είναι υγιή δεν μας νοιάζουν. Ένα χαρτί μας νοιάζει που να λέει ότι έμειναν τριάντα μέρες στο σπίτι, που αν δηλαδή έχει ο άλλος κονέ με τον γιατρό, μπορεί να αγοράσει τα πουλιά σήμερα και να του δώσει το χαρτί αύριο. Άρα μη λέμε βλακείες ότι όλα αυτά γίνονται για τη γρίπη των πτηνών. Και φυσικά και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι περνάνε παράνομα πουλιά από τη μια πλευρά στην άλλη με στόχο το κέρδος, αλλά τους νταηδες τους κάνουν σε αυτόν που θέλει να περάσει τα δικά του πουλιά νόμιμα.
 
Back
Top