Γενικά Μεταφορά παπαγάλων από Τουρκία στην Ελλάδα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ζιζι
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Βρήκα αυτό, έχετέ το υπόψη. https://www.lawspot.gr/nomikes-plir...36-poinikos-kodikas-nomos-4619-2019-dorodokia

Ή άποψή μου Ζωή είναι να μην αποπειραθείς να δωροδοκήσεις. Μακάρι να είχα κάτι πρακτικό να σου προτείνω ως βοήθεια αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να το κάνεις..
 
@takis1964 Όπως τα λες ειναι, Τάκη. Γι'αυτό πήρα την απόφαση να γυρίσω. Δε βρίσκω όμως άλλη λύση και πολύ φοβάμαι ότι ούτε κι αυτό θα μπορέσω να κάνω.
[automerge]1598779591[/automerge]
@takis1964 Συμφωνω απολυτα μαζι σου!

@ζιζι πηρες τελικα στο τελωνειο σημερα που ειπες ή απο Δευτερα θα παρεις;
Πήρα αλλά δε βρήκα τη ζορικη τύπισσα που μίλησε με τον πατέρα μου. Θα ξαναπάρω αύριο 🤷
[automerge]1598779777[/automerge]
@Stavros Ευχαριστώ πολύ, Σταύρο. Δεν θα το επιχειρούσα, γιατί δεν "το'χω" πολύ με αυτά. Εάν δε βρεθεί λύση για την άδεια παραμονής, θα ψάξω για νέες οικογένειες όσο προλαβαίνω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα, παιδιά.
Δε θα καταφέρω να τα πάρω τελικά. Δε βρέθηκε τρόπος. Τις δύο τελευταίες μέρες το είχα πάρει απόφαση ότι πρέπει να τα δώσω. Και σήμερα που βρήκα άτομα που ενδιαφέρονται, δε μπορώ με τίποτα να το κάνω. Κάποιος που έχει κι άλλους παπαγάλους θέλει τη σμαραγδένια μου και τον γκριζακο και κάποιος άλλος που πέθανε ο σκύλος του από γηρατειά φέτος, θέλει τον Σαχαμπ. Δε μπορώ, ρε παιδιά, δε μπορώ να τα δώσω. Οι μέρες φτάνουν κι εγώ απλά δε μπορώ να τα αποχωριστώ.
 
@ζιζι Πω πω τι στεναχωρη κατασταση! Ειναι οτι χειροτερο αυτο 😞 ! Δεν βρηκες τελικα ακρη με το τελωνειο που ειπες οτι θα παρεις; Ποσες μερες εχεις ακομη;για παραμονη να παρεις π.χ 1 μηνα ακομα δεν μπορεις;
 
@Elli Το επόμενο σαββατοκύριακο θα ταξιδέψω. Θα τα κρατήσω μέχρι τελευταία στιγμή, αν και δεν περιμένω να γίνει κάποιο θαύμα. Δεν μπορώ να πάρω ούτε εβδομάδα παραπάνω δυστυχώς.

Η τελευταία λύση που είχα ήταν να πάρω άδεια εξόδου από εδώ και να τη στείλω στην Ελλάδα και αν μου δώσουν άδεια εισόδου να τα φέρω χωρίς τη βεβαίωση. Αλλά και για την άδεια εξόδου απαιτείται cites, οπότε δεν κάνουμε πάλι τίποτα. Το πρόβλημα είναι αυτό το cites, όχι η βεβαίωση 🤷
 
πω πω! Όλη αυτή η ιστορία καταλήγει ένας εφιάλτης Ζωή 😞
Λυπάμαι πάρα πολύ, δεν ξέρω τι να σκεφτώ...
Αν μιλούσες με κανένα τουριστικό γραφείο, μήπως αυτοί γνωρίζουν κάποιον ''τρόπο'' ;
 
@Sissy Θα τρελαθώ, Σίσσυ μου ☹️ Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα ξαναδώ τον Σαχαμπ να τσιριζει. Τα τουριστικά δεν ξέρουν, τα λεωφορεία της γραμμής έχουν τον τρόπο αλλά δεν υπάρχουν δρομολόγια και δεν θα υπάρξουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020.
[automerge]1599158803[/automerge]
@Elli Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά δεν υπάρχουν πτήσεις δυστυχώς. Θα πάρω αύριο να ρωτήσω τι χαρτιά χρειάζονται, υποθέτω η κάθε εταιρεία ζητάει διαφορετικά, αλλά λογικά στην Ελλάδα θα ζητάνε τα ίδια. Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Μακάρι να υπάρχει λύση και θα έρθω μεσω άλλης χώρας, δε με πειράζει.
 
@ζιζι προσπαθησε το σε καθε αεροπορικη εταιρια μηπως και υπαρχει κατι που θα ερθετε ολοι μαζι Αθηνα! Προσπαθησε και σε μεταφορικες εταιριες μηπως υπαρχει και εκει τιποτα (τοσα περνανε!)μερικοι δεν καταλαβαινουν δυστυχως πως γενικα τα ζωακια ειναι οικογενεια μας και αυτα! Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να ερθετε ολοι μαζι Αθηνα και θα περιμενουμε ενημερωση να ακουσουμε τα ευχαριστα! Κουραγιο και δυναμη και ολα θα πανε καλα!
 
@fortunatos Μόνιμα, Γιώργο.

Έριξα μια ματιά τώρα και στις αεροπορικές εταιρείες. Οι περισσότερες δέχονται πουλιά μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, ενώ κάποιες, όπως η Aegean, δεν τα βάζουν καν στην καμπίνα 🙄
Τέλος πάντων, θα πάρω αύριο και τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες.
 
Πιστεύω ότι οι αεροπορικές εταιρίες είναι οι μόνες που τηρούν τους νόμους κατά γράμμα οπότε δεν θα δεις φως από εκεί! Κανα σκάφος αναψυχής τίποτα έχεις στο μυαλό σου?
 
Ζωή καλησπέρα, αν υπάρχει κάποιος εκτροφέας που εμπιστεύεσαι ρώτησέ τον αν μπορείς να του τα παραδώσεις και να στα στείλει στην Ελλάδα σαν να τα αγοράζεις πρώτη φορά από αυτόν.
 
Τα τελευταία νέα μας. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν κάποιες πτήσεις μόνο από Κωνσταντινούπολη προς Αθήνα. Μετά από ατελείωτες ώρες που τηλεφωνούσα εχθές στην Aegean και στην Turkish airlines, έμαθα τα εξής. Πρώτα απ' όλα μου είπαν ότι πρέπει να έχω μόνο όσα έγγραφα απαιτεί η Turkish airlines, με την οποία θα έφτανα στην Αθήνα. Στην Ελλάδα δεν γίνεται έλεγχος. Προς στιγμήν χάρηκα λίγο, αλλά ακολούθησε φυσικά η κατραπακια όταν μίλησα με τον υπάλληλο της Turkish airlines. Μου είπε τα γνωστά. Είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά πτηνών, και ειδικά παπαγάλων, και απαιτείται χαρτί από το δασαρχείο και έπειτα από δημόσιο κτηνίατρο. Τα γνωστά δηλαδή. Το φανταζόμουν για να πω την αλήθεια, αλλά δεν ήθελα να μείνω με την αμφιβολία ότι κάτι μπορούσα να κάνω και δεν το έκανα.
 
@ζιζι Επεμεινε προς την κατεύθυνση των τουριστικών ή καποιου που κανει μεταφορες τροφίμων οδικως.
Εναλλακτικά απο τα παράλια σε καποιο νησι αλλα εχει πρακτικη δυσκολια αυτο.
 
Back
Top