Γενικά Με λύπη ξεκίνησε σήμερα η μέρα

kolinikos

PB New Member
Εγγραφή
6 Οκτ 2021
Μηνύματα
183
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Με ξύπνησε σήμερα το πρωί η κοπέλα μου με τις λέξεις "Νίκο δεν υπάρχουν πουλιά στα κλουβιά και έχει φτερά παντού στην αυλή" και αυτό είναι κάτι που δεν θες ποτέ να ακούσεις όταν έχεις τα πουλιά σου έξω.
Βγαίνοντας έξω είδα ένα γερακοειδες να το καταδιώκουν κάτι κουρουνες μέσα στα κλουβιά ένα μακελειό 4/4 πουλάκια μου (καναρινάκια) γεμάτα αίματα τα 3/4 νεκρά και το ένα βαριά χτυπημένο από τα νύχια του γερακιού το οποίο όπως φαίνεται γυρνούσε να αποτελειώσει την δουλειά του ή να χτυπήσει του γαμπρού μου τα κλουβιά που είναι στον από πάνω όροφο ακριβώς. Δεν περίμενα ποτέ να μου συμβεί εμένα αυτό γιατί το σπίτι μου είναι ημιυπόγειο αλλά το γεράκι έκανε μια απλή μανούβρα και πέρασε μέσα στον ακάλυπτο. Όσο για το 4ο πουλάκι μέσα στο σπίτι να είναι ζεστά μπεταντιν στις πληγές και μπόλικες προσευχές να την γλυτώσει. Εύχομαι να μην το βιώσετε ποτέ καλές γιορτές σε όλους.😥😥😥
 
@Stavros είναι ημιυπόγειο και έχει ακάλυπτο και τα κλουβιά τα είχα εδώ
 

Συνημμένα

  • IMG_20211220_095325.webp
    IMG_20211220_095325.webp
    79,9 KB · Προβολές: 72
  • IMG_20211220_095326.webp
    IMG_20211220_095326.webp
    10,4 KB · Προβολές: 72
Κρίμα για τα πουλάκια! Από την εμπειρία μου θέλω να σας πω ότι ,ιδικά το γεράκι ,θα ξανά έρθει!οπότε ενημέρωστε τον γαμπρό σας να μην αφήσει να πουλιά στο μπαλκόνι!πρέπει να το πάρουμε όλοι απόφαση τα πουλιά ποτέ έξω χωρίς προστασία! Αν θέλετε βοήθεια (ή ιδέες!)για την κατασκευη προστασίας στείλτε μου μήνυμα!
 
@Scoros ναι το ξέρουμε πως πιθανότατα θα γυρίσει και από σήμερα όλα μέσα αναγκαστικά μέχρι να βρούμε μια λύση προστασίας μιας και οι χώροι είναι περιορισμένοι.
[automerge]1640016796[/automerge]
Τον επιζώντα τον έβαλα σε ένα μικρότερο κλουβακι μέσα στο σπίτι με μια ταιστρα και και μια ποτίστρα στον πάτο του κλουβιου αν και τρώει κανονικά από τις έξω ταιστρες.
Θα το παλέψουμε μήπως την γλυτώσει ο μάγκας μου που με ξυπνούσε κάθε πρωί με την ωραία του φωνή.
 

Συνημμένα

  • IMG_20211220_181253.webp
    IMG_20211220_181253.webp
    93,9 KB · Προβολές: 52
Τελευταία επεξεργασία:
Κριμα για τα πουλια! Πουθενα δεν ειναι ασφαλη ειδικα εαν δεν υπαρχει εστω απο πανω μια καλυψη. Εχω χασει και εγω πουλιά οσο δεν ειχα καλυμενα τα κλουβια απο πανω. Μια καλη λυση ειναι το πανι σκιασης με πυκνή πλέξη. Ενα οικονομικο υλικο που θα μας γλιτώσει απο αλλα τετοια περιστατικά.
 
Κρίμα Νίκο,δυστυχώς έμαθες κι εσύ με τον άσχημο τρόπο όπως και πολλοί άλλοι εδώ στο PB,γι αυτο λέμε πάντα ότι όπου και να μένει κάποιος και οσο απιθανη να φαντάζει μια επίθεση από αρπακτικό τα πουλιά βγαίνουν έξω μόνο αν υπάρχει προστασία.
 
@Tony Forpus το είχε πάθει και ο πατέρας μου στα πουλιά του όταν ήμουν πολύ μικρός εγώ από κουκουβάγια και το ήξερα ότι υπάρχει η πιθανότητα απλά δεν πίστεψα πως θα την πάθω και γω λόγω της θέσεις των κλουβιων. UPDATE:Το πουλάκι που επέζησε ακόμα είναι ζορισμενο σμρ του ξεκίνησα αυτήν την πολυβιταμίνη μήπως και βοηθήσει κάπως στην ανάρρωση του. Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει. Πάντως αν τα καταφέρει θα αποκτήσει και όνομα σίγουρα ο ήρωας πολέμου😅
 

Συνημμένα

  • IMG_20211222_011738.webp
    IMG_20211222_011738.webp
    124,3 KB · Προβολές: 4
Εαν το πουλάκι έχει πληγές η επίσκεψη στο γιατρό και η θεραπεία με αντιβιοτικά είναι ίσως αυτό που χρειάζεται για να αυξηθούν οι πιθανότητες να επιζήσει. Τα νύχια των αρπακτικών είναι φορείς μικροβίων που αργά ή γρήγορα (συνήθως γρήγορα) επιφέρουν δευτερογενείς μολύνσεις και τα θύματα τους καταλήγουν απο αυτές ενώ γλίτωσαν απο τον αρχικό τραυματισμό.
 
Νίκο δεν είμαστε ούτε γιατροί ούτε αρμόδιοι για να προτείνουμε αντιβιώσεις. Πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση απο ειδικό. Υπάρχουν γιατροί που αναλαμβάνουν πτηνά στο Ηράκλειο Κρήτης.

https://community.petbirds.gr/threa...μένο-και-κοιμάται-συνέχεια.30001/#post-385251

https://community.petbirds.gr/threads/vet-medica-Κωνσταντίνος-Μηλαθιανάκης.39873/
 
Λυπάμαι πολύ, είχα παρόμοια εμπειρία το καλοκαίρι, τα παπαγαλάκια μου την γλίτωσαν μόνο διότι ήμουν κυριολεκτικά μισό μέτρο πιο πίσω όταν το γεράκι όσμησε στο κλουβί. Πώς χώρεσε και από πού μας βρηκε δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Εκπληκτικά ζώα, αν δεν ήθελαν να φάνε τα πουπουλάκια μας. Ελπίζω ο μικρούλης να τα καταφέρει!
 
Μόλις διάβασα το ποστ. Έχω χάσει και εγώ καναρα που κλωσσουσε αυγουλακια εκεινη την περιοδο από σαινι και είχα και προστατευτικο κι όμως δεν ήταν αρκετό. Και έμεινα με 3 ενσπορα αυγουλακια στο χέρι από τα οποία εκολαφθηκε το ένα από παραμανα. Είναι πολύ άσχημο συναίσθημα. Ο μικρούλης πως είναι; τα καταφερε;
 
Λυπάμαι πολύ, είναι πολύ άδικο να φεύγουν έτσι τόσο αθώες ψυχούλες. Εύχομαι τουλάχιστον να μην ταλαιπωρήθηκαν πολύ. Και εγώ δυστυχώς πριν λίγες μέρες έχασα το καναρινάκι μου από γεράκι. Του έφαγε το κεφάλι και βρήκα το σώμα του μόνο με αίματα. Θέλει πολύ προσοχή για να μην κινδυνέψουν και άλλα πουλάκια. Ελπίζω να τα καταφέρει το καναρινάκι σου!
 
@Sofiachr97 ναι την έβγαλε ο μπαγασας είναι σκληρό καρύδι και το έλεγα από την αρχή που τον έχω τώρα έχει και όνομα που του ταιριάζει είναι ο Λάκης! Άρχισε να κελαιδαει πάλι αλλά παραμένει μέσα ακόμα μέχρι να νιώσω ότι είναι έτοιμος να βγει ξανά έξω και μέχρι να φτιάξω την προστασία θα μου κάνει παρέα μέσα με τον παπαγάλο μου.
 
Back
Top