Φάρμακα Με ποιο σκεύασμα κάνετε εξωτερική αποπαρασίτωση στα πουλιά σας;

Λέλος

Banned
Εγγραφή
12 Φεβ 2008
Μηνύματα
272
Πόλη
Πάτρα
Επειδή παρατηρώ πως οι απόψεις των μελών σχετικά με την "εξωτερική αποπαρασίτωση" των πουλιών διίστανται, καλό θα ήταν να προτείνουν τα μέλη μας το σκεύασμα με το οποίο φροντίζουν τα πουλιά τους καθώς επίσης την εμπειρία τους με αυτά, τις παρενέργειες εφόσον κάτι παρατήρησαν καθώς και τον χρονικό ορίζοντα που κάνουν την εφαρμογή αυτή. Νομίζω θα ήταν χρήσιμο να μας διαχωρίσουν την αποπαρασίτωση των πουλιών με την απολύμανση του χώρου και των σκευών.
Σας ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: H-725
Εγω χρησιμοποιω το INS15 για τα κλουβια αφου βγαλω τα πουλια απο μεσα πριν την περιοδο της αναπαραγωγης.
Για τα μικροπραγματα σε τακτικο επιπεδο το DETOL. Ειναι φθηνο και κανει πολυ καλη δουλεια.
Το CHEVITREN, γενικα ειναι καλο γρηγορο και ευκολο στην χρηση του, οχι ομως με πολυ δυνατα αποταλεσματα. Θα ελεγα για προληψη και συντηρηση της καθαριοτητας των κλουβιων.
Επισης χρησιμοποιω και σκονη για ψυλλους που την ριχνω μεσα στην φωλια.
Με ολα αυτα δεν εχω αντιμετωπιση ποτε κατι στον χωρο μου οποτε και ειμαι ευχαριστημενος.
Σιγουρα υπαρχουν περισσοτερα και πιο ειδικα αναλογα τις περιστασεις αλλα αμα
υπαρχει προγραμμα στην καθαριοτητα δυσκολο παρουσιαζεται κατι.
Θα ελεγα οτι οι μεγαλυτεροι κινδυνοι ειναι οταν αγοραζουμε καινουργια πουλια
οποτε και εισερχονται στον χωρο μας.
Φυσικα υπαρχει και η 15μερη καραντινα αλλα υπαρχουν φορες που τα πουλια αργουν να δειξουν καποιο "προβλημα".
 
Παλιότερα χρησιμοποιούσα σκόνη pubex δεν είχα αποτελέσματα. Από τοτε που χριμοποιω φροντλαιν είμαι πολύ ευχαριστιμένος.
 
Parafectans και Desinfectans της Chevita για τους εξ.χωρους αλλα δεν μπορω να εχω αποψη τα χρησιμοποιησα δυο φορες μονο και χωρις διακριτο αποτελεσμα για μυγες κουνουπια κτλ πριν 2 χρονια.
 
Τα συγκεκριμενα σκευασματα που αναφερεις Φρανια ειναι μονο για απολυμανση.:)
 
Φράνια η Νάντια χρησιμοποιεί για εξωτερικούς χώρους το K-Othrine και είναι πολύ ευχαριστημένη, στα πουλάκια για τα παράσιτα χρησιμοποιώ προληπτικά το Chevi-tren της Chevita και το Bogena Birdspray, τα κλουβιά με ζεστό νερο, σαπούνι, και ξύδι παλαιότερα ειχα χρησιμοποιήσει το Ντετόλ αλλά μου θάμπωσε τις ταΐστρες-ποτίστρες και το σταμάτησα.
 
Τα απομωνωμενα απο εξωτερικους παραγοντες κλουβια δυσκολα βγαζουν παρασιτα. Εκτος και αν η τροφη που αγοραζουμε εχει ψειρες κτλ. Γι`αυτο προσοχη οταν αγοραζουμε τροφη απο ανοιχτο σακι στο pet-shop καλο ειναι να οταν παμε σπιτι να το ανοιξουμε στο μπαλκονι και να την αφησουμε στον ηλιο ενα μεσημερι, ειναι ενας καλος τροπος να διωξουμε τους ψυλλους η τις ψειρες αν εχει μεσα η τροφη. Για προληψη χρησιμοποιω ενα spray της ΛΥΔΙΑ ρεπελλιο η ρεπελλια λεγεται και ειναι 100% φυσικο, ψεκαζεις και τα ενηλικα πουλια και το κλουβι αλλα οχι τους νεοσσους. Δεν ειχα ομως μεχρι τωρα κρουσμα εξωπαρασιτων και δεν ξερω αν ειναι δραστικο.Eπισης εχω χρησιμοποιησει το PINEXτης tafarm(σε ταλκ) αλλα τα πουλια δεν το ηθελαν πανω τους και προσπαθουσαν να το βγαλουν. Ετσι το χρησιμοποιω απο τοτε μονο για τις γωνιες των κλουβιων.
 
Παιδια εγω δεν ξερω τι να πρωτοκανω με τις ψειρες. Καταρχην εχω απολυμανει ολα τα κλουβια μου τα εχω βαψει εχω απολυμανει οτι σκευασμα εχω μεσα καλα και σχολαστικα το προβλημα ομως συνεχιζεται. Στον πατο του κλουβιου βαζω μαλαθιο το οποιο εξωντονει τα παντα απο πανω λευκη Α4 Τα πουλια και οτι σκευασμα υπαρχει με chevi-tren. Εδω και 2 βδομαδες τοσες ψειρουλες δεν εχω ξαναδει. Ειναι κοκκινες και οταν τις παταω βγαζουν αιμα. Ειληκρινα εχω απογοητευτει με την ολη κατασταση και δεν ξερω τι να κανω. Τα πουλια ειναι σε εσωτερικο χωρο(δωματιο ασπρισμενο νεοχτιστου σπιτιου)και δεν ερχονται σε επαφη με αλλα πουλια.HELP ME
 
Παλιότερα χρησιμοποιούσα σκόνη pubex δεν είχα αποτελέσματα. Από τοτε που χριμοποιω φροντλαιν είμαι πολύ ευχαριστιμένος.
το φροντλαιν που ψεκαζουμε τους σκυλους;
 
ναι σε σπρευ ειναι αυτο(ειναι και σε αμπουλα, αλλα για το συγκεκρημενο σκοπο ζητα το σε σπρευ) ; Εγω το περνω απο τα κτηνιατρια για τους σκυλους μου, σε πετ σοπ δεν το εχω δει ποτε, εχε υποψη οτι ειναι σχετικα, λιγο ακριβω...
 
Ας ειναι αποτελεσματικο για τα πουλια μου και το κοστος δεν με απασχολει. Θα ρωτησω στο κτηνιατριο. Μακαρι να απαλλαγω απ΄τα παρασητα και να ξαλαφρωσουν και να ησυχασουν και τα πουλακια μου. Σ'ευχαριστω.
 
Αυτο ειναι το frontline; ΠΟυ ψεκαζουμε πανω στα πουλια ή στο χωρο του κλουβιου;
 

Συνημμένα

  • DSC00084.webp
    DSC00084.webp
    20,9 KB · Προβολές: 266
αυτο ειναι, δεν ξερω αν το ψεκαζουμε πανω στα πουλια, εγω δεν το εχω βαλει ποτε πανω στα πουλια. Μια φορα που ειχα επιμονω προβλημα. Ειχα ριξει μαλαθιο σε σκονη στο κλουβι(γνωστη και ως ψειροσκωνη)...
 
Οντως πολυ χρησιμα ολα οσα διαβασα στην τελικη ομως για το σπρευ δεν αναφερθηκε καποιος. Ο σταυρος εχει δικιο αλλη η βαλβιδα στα 100ml και αλλη στα 400ml. Τι γινεται λοιπον πειραματιζομαστε και οτι βγαλει η παν μετρον αριστον και ποιο το "μετρον"στην τελικη.
 
αν και δεν πολυκαταλαβα την ερωτηση σου, αν δεν εισαι συγουρος για την ποσσοτιτα που θα βγαλει, μπορεις να ψεκασεις πανω στην παλαμη σου(παντα με γαντι)και μετα να περασεις το πουλι...
 
Back
Top