Ειναι ιση με την διαρκεια της ημερας τα ξυπναω στις 8 το πρωι και κοιμουντε κατα τις 6 7 το βραδυ μολις αρχιζουν να κουρνιαζουν τα ξανασκεπαζωΑυτό με το πανί... Δλδ, η διάρκεια που τα παπαγαλάκια ειναι ξύπνια, δεν ειναι ίσια με τη διάρκεια της ημέρας;
Το αρσενικο σε περιοδο αναπαραγωγης κανουν καποια χαρακτηριστικη κινηση για να ζευγαρωσουν, πλησιαζουν με καποιο τροπο το θυληκο;Ναι, βοηθάει. Βέβαια μπορεί και να παίζουν. Άσε να δούμε που το πάνε :)
Μαρια ευχαριστω το βιντεο που εστειλες το ειδα το μεσιμερι γκουγκλαρωντας "male lovebird mating behavior" μου το εβγαλε. Εχω λιγο μπερδευτει οντως πρωταρης στο ειδος. Οταν ανοιξα το post μου εβλεπα να πηγαινει η δουλεια στο βατεμα του ενος πουλιου. Μετα καναν φωλια και τα δυο μαζι και μου ειπατε οτι το ενα βοηθαει το αλλο. Μεχρι εδω καλα. Χθες απογευματακι και σημερα το υποτιθεμενο αρσενικο κανει οτι και το θυληκο στο βιντεο.Ρίξε μια ματιά εδώ
Το αλλα βοηθαει στο "χτισιμο φωλιας" αλλα οταν το αλλο ανοιγει φτερα και γουργουριζει δεν δινει πολυ σημασια. Και εγω αυτο σκεφτηκα μηπως ειναι θυληκα και τα δυοΤο άλλο τι κάνει; Τουλάχιστον να είναι ανάποδα τα φύλα και όχι δύο θηλυκά.
μαρια τι εννοεις φασαρια;Μα εσύ δεν ήσουν που έλεγες πως κάνουν φασαρία;
ειχα γραψει πως ημουν εξω απο την πορτα και ακουγα να κανουν θορυβο και μπηκα και ηταν το ενα πανω στο αλλο. Αλλα με αυτα που βλεπω λαθος πουλι ηταν απο πανω.Κάποιος είχε γράψει πως άκουγε φασαρία από ζευγάρωμα, γιατί κάνουν ήχους τα lovebirds, σέρνονται και στα πατώματα, είναι θορυβώδη. Νόμιζα πως το είχες γράψει εσύ.
Το δικο μου τα μισοανοιγει και γουργουριζει διπλα στο αλλο δεν ξερω τι γινεται. Για να το λες εσυ κατι θα ξερεις οσα βιντεο παρακολουθησα το εκανε το θυληκο αυτο και καπως μπερδευτηκαΠάντως ανοίγουν και τ' αρσενικά τα φτερά αν εννοείς αυτό.
Αυτο δεν το ειδα μονο πανω στην πατηθρα εχω δει να το κανειΌταν είναι από πάνω, ανοίγει τα φτερά και την αγκαλιάζει, κατά κάποιο τρόπο.
Σημερα λοιπον ειχαμε το πρωτο μας βατεμα! Εδω ερχεται και γ πρωτη μου απορια. Αφου λοιπον ζευγαρωναν για κανα δεκαλεπτο πηγαν φαγαν μπηκαν στη φωλιτσα κελαηδουσαν ξαναφαγαν και μετα κατεβηκαν στον πατο του κλουβιου και κοβαμ α4 για την φωλια.λιγο μετα στον πατο παλι ειδα το θυληκο να κηνυγαει το αρσενικο να το καβαλησει. Ειναι καποια μορφη εξουσιας η αντιστρεφουν ρολους ησυχασε αφου ανεβηκα πανω κελαηδησε και μπηκε στη φωλια τηςΉ θα κάνες τεστ ή θα περιμένεις. Τρίτη λύση δεν υπάρχει.
Δεν θα ταλαιπωρηθούν, απλά το πιο κυριαρχικό θα προσπαθήσει να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του. Θα τα βρουν μην ανησυχείς.
Εσύ το ασβέστιο να φροντίζεις αν δεις αυγά και τίποτ' άλλο.
Στην φύση τους είναι κι αυτό, φτάνει να είναι υγιή.
Σημερα ειναι η μερα των παθων απο το πρωι κυνηγιουνται και μεσα στη φωλια γινεται χαμος μιλανε συνεχεια.σαν θυληκο εχω σταμπαρει το βιολετι λοβμπερντ διοτι στο βατεμα ηταν απο κατω και απο την συμπεριφορα που ειχα προαναφερει με τα φτερα. Δεν ξερω τι να πω μετα απλα το αλλο κυνηγουσε να βαλει τον αρσενικο κατωΈτσι όπως τα περιγράφεις, ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν είμαστε σίγουροι για το φύλο του καθενός για να ερμηνεύσουμε συμπεριφορές.
Σίγουρα η θέση του επιβήτορα, δείχνει μια κυριαρχική διάθεση από τα θηλυκά. Τώρα ίδωμεν... Από το αποτέλεσμα θα κριθούν όλα και θα επιβεβαιωθεί ποιος είναι ποιος.![]()
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας