Γενικά Μια μικρη ιστορια σχετικα με τα κοκατιλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tiso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tiso

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2009
Μηνύματα
38
Πόλη
Νέα Ερυθραία
Γεια σε όλους κ όλες. Με λένε Γιάννη κ παρακολουθώ 4μήνες τώρα το φόρουμ με τους παπαγάλους κ ιδιαίτερα με τα κοκατιλ.
Έχω ένα ζευγάρι 2χρόνια τώρα κ δεν είχα ιδέα για τα κοκατιλ . Μου τα χάρισαν κ εγώ απλά τα δεχτικά, έκτος από καθαριοτιτα, νερο, φαι, δεν ασχολήθηκα αλλο, μαλιστα πολλές φορές κανανε κ παρά πολύ φασαρια... Πολυ αργότερα ανακάλυψα ότι τα παπαγαλάκια μου έχουν εκτός από καβγαδάκια κ ερωτικές στιγμεσ... Οποτε σκευτικα γιατί όχι κ απογονουσ. Τοτε ανακάλυψα το petbirts. Αρχισα να διαβάζω ότι έχει σχέση με φωλιές αυγά κτλ. Ετσι πήρα φώλια και ένα πρωί ήρθε κ το πρώτο αυγουλακι, τρελαθικα από χαρά τελικά έκανε 4αυγά όπου κάθονταν και το αρσενικό κ το θηλυκό με βαρδιεσ. Δυστιχωσ όμως κ τα 4δεν τα κατάφεραν καν να εκολαπτουν. Απογοιτευτικα, εβγαλα τη φώλια και τα άφησα 20μέρες να ηρεμίσουν κ να ξεκουραστουν. Οταν ξαναέβαλα τη φωλιά την ίδια μέρα το βράδυ που γύρισα σπίτι με μεγάλη μου έκπληξη ιδα την κοπελιά μας να κάθετε μέσα στη φωλιά και ο σύζυγος από πάνω φιλακασ. Τελικα έκανε 3αυγά. Αυτή τη φορά ήμουν πιο προσεκτικός με την υγρασία του χώρου πρόσθεσα βιταμίνες στο νερό κ αγόρασα αυγοτροφη κ τροφή για νεοσσούς σε περίπτωση όπου εάν γεννιόνταν καπιο κ δεν το ήθελαν οι γονείς να αναλάμβανα εγω.σε λίγες μέρες έσκασε το πρώτο παπαγαλάκι και ευτυχώς το αναλάβανε κ οι δυο γονείς αμέσως σε 3μέρες τσακ κ το δευτερο,το τρίτο αυγό ήταν τσουφιο. Έτσι τώρα από τελείως άσχετος έζησα μια καταπληκτική εμπειρία έχω δυο πανέμορφα μικρά κοκατιλ εδω και 14μέρες και τα βλέπω να μεγαλώνουν κάθε μέρα κ πιο πολύ να ανοίγουν τα μάτια τους κ αλλά ωραία πραγματα. Θελω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φορουμ και σε όλους σας που με τις γνώσεις σας με βοηθήσατε απίστευτα.
 
πραγματικα αξεχαστη τωρα εχω αρχηση να τα περνω στο χερι κ να τα πεζω ωστε να με μαθουν. Θα προσπαθισω να φατο φοτο αν κ δεν ξερω πωσ..
 
Να σου ζησουν τα τσουλουφακια, περιμενουμε φωτο! 🙂

για φωτο δες εδω petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
εδω ειναι μολισ 2 ημερων κ σε λιγο που θα ξυπνησουν θα σασ στειλω φοτο πωσ ειναι τωρα καθωσ κ τουσ γονεισ
 

Συνημμένα

  • 130820091143.webp
    130820091143.webp
    45,7 KB · Προβολές: 143
ok εδω σασ εχω και γονεισ κ τα μικρουλια
 

Συνημμένα

  • 250820091148.webp
    250820091148.webp
    50,5 KB · Προβολές: 143
  • 250820091152.webp
    250820091152.webp
    33,4 KB · Προβολές: 136
  • 250820091154.webp
    250820091154.webp
    35 KB · Προβολές: 135
Είναι τόσο γλυκούλικα... 😀και έχουν αρχίσει να βγάζουν ήδη τσουλουφάκια...Φτου φτου... Να τα χαίρεσαι... Και οι γονείς πανέμορφοι!
 
Συχαρητηρια που τα καταφερες τοσο καλα κι εσυ και οι γονεις τους! Να μας δειχνεις φωτογραφιες τους καθως θα μεγαλωνουν! :D

Μια φιλικη συμβουλη : βγαλε και πλυνε καλα τις πατηθρες, δεν κανει να πατανε τα πουλια πανω σε βρωμια. :)
 
τισ πατηθρεσ για τουσ γονεισ λεσ; Για να μην μπαινουν στη φωλια με λερωμενα ποδια;
 
τισ πατηθρεσ για τουσ γονεισ λεσ; Για να μην μπαινουν στη φωλια με λερωμενα ποδια;

Ναι αυτες. Πρεπει να τις καθαρισεις οχι μονο για τη φωλια αλλα επειδη μπορει να παθουν μολυνσεις και τα δικα τους ποδια. Μια φορα την εβδομαδα καλα ειναι να πλενουμε καλα ολα τα εξαρτηματα του κλουβιου ωστε να ειναι ολα πεντακαθαρα. 😉
 
σωστο αυτο. Μεσα στη φωλια καθαριζω 2φορεσ τη μερα λογο ζεστησ κ λογο οτι μετα απο καθε φορα που οι γονεισ μπαινουν να τα ταισουν μετα ειναι χαλια απο υπολιματα τροφησ.
 
Back
Top