Διατροφή Μπάρες Δημητριακών Απο Pet Shops

Erik Markus

PB New Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2013
Μηνύματα
84
Πόλη
Ερμιονίδα
Καλησπέρα! Μέσα απο το forum έχω καταλάβει οτι δεν πρέπει να δίνουμε τις μπάρες απο τα pet shops στα πουλιά για λόγους υγείας.Λοιπόν εχθές είχα πάει λόγο της δουλειάς μου σε μία φάρμα ενός πολύ γνωστού κυρίου. Εκεί έχει φτιάξει ένα μικρό ζωολογικό ιδιωτικό κήπο. Εκτός απο ζώα που δεν είχα δεί απο κοντά ποτέ,έχει και ένα κλουβί 5χ5 γεμάτο με παπαγάλους. Είχα την ευκαιρία να ρωτήσω τον πτηνίατρο που έχουν μερικά πράγματα.Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν όταν τον ρώτησα για την διατροφή της ροζέλας μου, μου είπε να του δίνω και συνέχεια μπάρες δημητριακών. Του είπα οτι ήξερα οτι δέν κάνε να πέρνω απο τα pet shops και μου είπε "μέγα λάθος" και μου είπε οτι αυτό έχει ξεκινήσει απο ορισμένους ανθρώπους και απλά συνεχίζει.Απλά να βλέπω να είναι σχετικά φρέσκα, δηλαδή να μήν λήγουν γρήγορα, εκεί που τα έχουν να μήν τα βλέπει ο ήλιος και στο σπίτι σε μέρος δροσερό. Πληροφοριάκα ο άνθρωπος, δεν μπορώ να πώ όνομα, δεν είναι τυχαίος. Δέν λέω οτι κάνετε λάθος σε ότι λέτε για το θέμα, απλά με μπέρδεψε πολύ. Μου είπε και για την χύμα τροφή οτι δεν πρέπει να την πέρνω απο μαγαζί με θηράματα γιατί εκεί παρουσιάζονται κατσαρίδες, ποντίκια και λοιπά έντομα. Κάποια γνώμη τεκμηριωμένη απάνω στο θέμα έχουμε;

Λάθος σελίδα το ανέβασα. Συγνώμη. Για τους παπαγάλους ήθελα:D
 
Οι μπάρες λιχουδιές, δεν είναι μπάρες δημητριακών. Περιλαμβάνουν σπόρους και ίσως αποξηραμένα φρούτα με πρόσθετες αρωματικές ύλες και γλυκαντικές ουσίες καθώς και αορίστως βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Πιο εμπεριστατωμένη από την περιγραφή μιας εταιρείας δεν νομίζω πως χρειάζεται
https://www.amazon.com/Vitakraft-Flavored-Kracker-Sticks-Parakeets/dp/B0002DJMXG δες τα συστατικά.
Όσο για την χύμα τροφή μπορείς να διαβάσεις εδώ Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας; .
Με ενδιαφέρει φυσικά να ακούσω και του σημαντικού αυτού ανθρώπου την εμπεριστατωμένη άποψη, γιατί υποστηρίζει το αντίθετο; Τι προσφέρουν αυτά τα στικς στα πουλιά που θα στερηθούν αν τα τρώνε φρέσκα;
 
Γιατί σε μπέρδεψε;
Πως είναι φτιαγμένες οι μπάρες δημητριακών; Ποιά είναι η σύστασή τους;(η σύσταση περίπου σε όλες λέει δημητριακά, σπόροι, μέλι, σάκχαρα, φρούτα, προιόντα αρτοποιίας, έλαια, λίπη, χρωστικές συντηρητικά) Έχουν συντηρητικά; Έχουν σάκχαρα; Έχουν μέλι...χμμμ. Έχουν προιόντα αρτοποιίας; ( τι σημαίνει αυτό;- φρυγανιά τριμμένη, παξιμάδι, περισσεύματα;) Έχουν έλαια και λίπη; (τι είδους έλαια και τι είδους λίπη μπορούν να βάλουν σε προϊόντα για πουλιά;)

Εν κατακλείδι, δε νομίζω να σου είπε κανείς ότι σαν λιχουδιά δεν πρέπει να δίνεται..Απλά δεν μπορεί να δίνεται συνέχεια, όπως ούτε και οι άνθρωποι δεν πρέπει να καταναλώνουν λιχουδιές σε μόνιμη βάση, ειδικά βιομηχανικά παρασκευασμένες και επεξεργασμένες.
*Αν φτιάξεις μόνος σου και ξέρεις τι ακριβώς βάζεις, νομίζω ότι μπορείς να δίνεις και συχνότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.
 
Ακριβώς. Δεν τις δαιμονοποιούμε αλλά όταν κάποιος για να κάνει οικονομία παίρνει χύμα τροφή και ταυτόχρονα παίρνει μπάρες για λιχουδιά είναι απολύτως οξύμωρο γιατί εις διπλούν ρισκάρει την υγεία του πουλιού του χωρίς και οικονομία να κάνει τελικά.
Πάρε μία καλή συσκευασμένη τροφή να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δώσε χλωρά προϊόντα στο πουλάκι να έχει καλή υγεία.
Προσωπικά λέω όχι στο χύμα. Για τα στικς δεν είμαι κάθετα αρνητική αλλά δεν βλέπω καμιά χρησιμότητα. Προτιμώ να ψάχνω κεχρί σενεγάλης που δεν βρίσκεις πάντα.
 
Πάνω στην συζήτηση μου είπε οτι τους κάνουν πολύ καλό... Τι να σου πώ... Με καταμπέρδεψε αλλά έχω με την πρώτη ευκαιρία να τον ρωτήσω παραπάνω πράγματα για το θέμα.
 
Με τις μπάρες δημητριακών υπάρχει επίκαιρη συζήτηση και περί των ανθρωπίνων ότι είναι ύποπτες.
Πέραν τούτου ψήνονται έχε υπ' όψιν σου για να επιτευχθεί η συγκόλληση των ζαχαρωδών υλών με αποτέλεσμα όλα τα υλικά να χάνουν και μέρος της όποιας διατροφικής αξίας τους είχαν πριν.
 
Συσκευασμένη και φρέσκα φρούτα και λαχανικά του δίνω. Προσπάθω να του δίνω σωστά πράγματα γιάυτό λέω οτι με μπέρδεψε με την απάντηση του. Δέν είπα ποτέ οτι συμμερίζομαι την γνώμη του...Αυτός είναι πτηνίατρος και εγώ σχεδιαστής γιάυτό μπερδεύτικα. Εκαστος στο είδος του.
 
Καλά κάνεις!
Για το χύμα δεν νομίζω ότι χρειάζεται πτηνίατρος να μας πει.
Αλλά για τις μπάρες θέλω κι εγώ να μάθω την γνώμη του και τα επιχειρήματά του.
 
To αλάθητο υποτίθεται ότι το έχει μόνο ο Πάπας.. Κι αυτός όπως ξέρεις τα έχει κάνει πολλές φορές μούσκεμα..
Στο θέμα των sticks δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι. Απλή λογική είναι το τι είναι καλό και υγιεινό και για μας και για τα πουλιά μας. Σα λιχουδιά και περιστασιακά μπορεί να δίνεται. Σε μόνιμη βάση, απλά επιβαρύνεις τον οργανισμό του και με άχρηστες και με επιβλαβείς ουσίες που -εκτός από τα ωφέλιμα σπόρους, φρούτα- υπάρχουν σε τέτοιου είδους σκευάσματα.
Εξάλλου, αν προσέχεις την ποιότητα των σπόρων που του δίνεις και χορηγείς φρέσκα φρούτα, λαχανικά, τι παραπάνω θα του δώσουν οι μπάρες;
 
Καλά κάνεις!
Για το χύμα δεν νομίζω ότι χρειάζεται πτηνίατρος να μας πει.
Αλλά για τις μπάρες θέλω κι εγώ να μάθω την γνώμη του και τα επιχειρήματά του.
Ξέρεις που κόλησα εγώ; Οταν μου είπε "μέγα λάθος" και με ύφος γυρίζει και μου λέει "συνέχεια να του βάζεις".Αν ήταν πετσοπάς θα έλεγα οτι θέλει να πουλήσει...
 
Περίεργο και απλοϊκά εξωφρενικό μου φαίνεται 😕
Ο δικός μου γιατρός δεν νομίζω ποτέ να έλεγε κάτι τέτοιο.
 
Καλημέρα παιδιά,

ακολουθώ αυτό που λένε τα παιδιά, δηλαδή συσκευασμένους σπόρους και φρέσκα λαχανικά, φρούτα κλπ
μου φαίνεται αρκετά λογικό, αν και μεταξύ μας νομίζω τα στικς είναι κάτι σαν τις δικές μας σοκολάτες/πάστες/ζαχαρωτά, φαντάσου τρώγαμε κάθε μέρα αυτό μόνο.. αλλά αν δίνεται κ πολύ αραιά δε χάλασε ο κόσμος. (άλλο που δεν βάζω καθόλου)

Απλά αναρωτιόμουν όμως, ότι τα στικς:
PET CAMELOT-ELEGANT LARGE BIRD (9714)

είναι της ίδιας εταιρίας με αυτής που παίρνω τους σπόρους βασικής τροφής. Μάλιστα, στη βασική τροφή διαφημίζει έξω ότι δεν βάζει ζάχαρη και είναι ισορροπημένη.. Πως γίνεται να εμπιστεύομαι αυτή την εταιρία εκεί και γιατί να μην εμπιστευτώ τα στικς της που λέει ότι είναι πλούσια σε ενέργεια κλπ; απλά απορία είναι, όχι άποψη :)
 
Μα η εταιρεία δεν γράφει κάποιο ψέμα. όπως η Nestle βγάζει γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας και σοκολάτες, έτσι κι αυτοί. Δεν λέμε ότι δηλητηριάζονται τα πουλιά, λέμε ότι η χρήση δεν προσφέρει κάτι, απλά πάχος και κακές συνήθειες στα πουλιά που μπορεί να αποκτήσουν τάση προς το γλυκό και να απορρίπτουν κάποιους σπόρους. Επίσης λόγω της μικρής εμπορικής κίνησής τους, πολλές φορές είναι πολυκαιρισμένα. Προσωπικά μου έχει τύχει.
 
Δεν είπε κανείς ότι τα στικς αυτής ή όποιας άλλης εταιρίας είναι κακά στικς. Λέμε απλώς ότι τα στικς είναι κακή τροφή. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.
 
Back
Top