Γενικά Αρσενικό ή θηλυκό το καναρίνι μου;

από τη γενική εικόνα... Θα πω κι εγώ... Θηλυκό.
Kανονικά η δική σου γνώμη πιάνει για 2 βαθμούς λόγω πολυετούς εμπειρίας και, αξιώματος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οπως τα ειπαμε κι απο κοντα Δημητρη ή θηλυκό ειναι ή αρσενικο με προβλημα στο hardware!

Παιδιά συγνώμη για το off topic, αλλά επειδή με ένα like δεν μπορώ να εκφραστώ:
😂
 
Off .. αλλά δεν θα αντισταθώ...
η δική σου γνώμη πιάνει για 2 βαθμούς
Έχω την τύχη να βρίσκομαι σε ένα χώρο που ευτυχώς όλες οι γνώμες ζυγίζουν το ίδιο...
Ευχαριστώ πάντως για τα καλά λόγια σου.. κάτι που βοηθάει να αισθάνομαι πως κερδίζω συνεχώς και δε χάνω τίποτε μέσα από τη δράση μου με τα πουλιά.
 
Αγαπητοί φίλοι, επειδή δεν μπορούσα να περιμένω..
Υπενθυμίζω οτι το σκορ είχε καταλήξει στο 4-3 υπέρ του θηλυκού..

Παρακάτω το αποτέλεσμα του test DNA που μόλις έλαβα.. (Άψογο το συγκεκριμένο εργαστήριο!)

61231

Τουλάχιστον τώρα ξέρω προς τα που να κινηθώ.. Η επιλογή είναι να το φροντίζω-παρακολουθώ και να το αφήσω εντελώς στην ησυχία του.
 
Κέρασμα όποτε θελεις Σταμάτη!
Off topic = Κάτι ψήνεται για μια συνάντηση οπότε.. Μείνε συντονισμένος. Εκεί θα κεραστούμε όλοι:)

Στο δια ταύτα,
Το τεστ αυτό καθαυτό στοιχίζει (για ένα πουλάκι) 9,5euro+5,2 τα μεταφορικά με ΕΛΤΑ. Tο δείγμα το έστειλα στο εργαστήριο στην Γερμανία την περασμένη Πέμπτη. Έφτασε εχθές το πρωί και σήμερα το πρωί έλαβα το αποτέλεσμα.

Όλη η διαδικασία γίνεται διαδυκτιακά και πανεύκολα με 3-4 βήματα.
Ουσιαστικά, φτιάχνεις ένα account, επιλέγεις τι test θελεις να γίνει, πόσα πουλάκια θελεις να τεστάρεις και τι είδη είναι.
Αφού ολοκληρωθούν αυτά τα βήματα δημιουργείται ένα voucher, πληρώνεις (κάρτα) και με την πληρωμή λαμβάνεις ένα e-mail με οδηγίες για την αποστολή των δειγμάτων. Τυπώνεις το voucher και το βάζεις μαζί με τα δοκίμια και το στέλνεις.
Τα δοκίμια ειναι 2-3 πούπουλα που πρέπει να τα βγάλεις εσύ από το πουλάκι για να υπάρχει "φρέσκο" δείγμα DNA. Οι οδηγίες που στέλνουν είναι αναλυτικότατες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη @Tony Forpus που μου συνέστησε το συγκεκριμένο εργαστήριο.
 
Καλησπέρα Δημήτρη! Απαντήθηκε το ερώτημα σου και ξεκαθαρίστηκε χάρη στην επιστήμη, την αμέριστη βοήθεια και συμβουλές των μελών μας! Μπράβο σας και χαίρομαι για αυτό! Να τον χαίρεσαι τον αρσενικό σου και θα κελαηδήσει σίγουρα με τόση βασιλική περιποίηση! Απλώς διαφέρουν τα αρσενικά και παραπλανήθηκες στον διαχωρισμό του φύλου του. :)
 
Σε ευχαρίστω Αμβρόσιε! Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για το πουλάκι. Στην τελική.. Καλά να είναι!

Πάντως είχε πολύ ενδιαφέρον πιστεύω σαν περίπτωση διότι η "διχογνωμία" η οποία υπήρξε στις απόψεις σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ότι εάν δεν υπαρχουν τα φυσικά σημάδια (κελάηδημα, επιθυμία φωλιάς, ωοτοκία) τότε το όποιο συμπέρασμα δεν είναι απόλυτο και ασφαλές ακόμη και για τους πλέον έμπειρους.

Επιβεβαιώνει απόλυτα (δεν είχα καμία αμφιβολία βεβαίως) τον πρόλογο του παρακάτω περιεκτικού και κατατοπιστικού άρθρου επί του θέματος από τον @misalouris.



Ευτυχώς η φύση έχει φροντίσει στο πλείστον τον περιπτώσεων να ξεκαθαρίζει νωρίς το πράγμα για να μην μπαίνουμε σε διλήμματα όπως εγώ.
Όπως όμως πολύ σωστά είπες φίλε Αμβρόσιε, εκεί έχουμε την επιστήμη όπου με μικρό, πλέον, κόστος έρχεται και ξεκαθαρίζει τεκμηριωμένα τα πράγματα.

Και παλι σας ευχαριστώ όλους για την προθυμία σας και την βοήθεια σας.
 
Ευχαριστώ που ρωτάς Αντώνη.. Είναι σε πτερόροια.. Κατά τα άλλα, ζωηρότατο, ορεξάτο και μια χαρά. Από κελάηδημα όμως... Κιχ.. Πάντως και πέρυσι και πρόπερσι τέτοια εποχή έκανε πτερόροια το συγκεκριμένο (κι άλλο ένα από τα τέσσερα)
Προς το παρόν απολαμβάνει τις προφυλάξεις και την ηρεμία της κατασκευής στην Ραφήνα και.. Εν αναμονή..

Η μόνη σκέψη που μου περνάει από το μυαλό σαν τελική εκδοχή είναι να.. Κομπλάρει επειδή έχει από κάτω του έναν πολύ κάλο και δυνατό τραγουδιστή. Σκεφτόμουν λοιπόν να το απομονώσω εντελώς για ένα διάστημα..
Όπως σου έχω πει, έχω δυο που είναι πολύ καλοί τραγουδιστές, ένα μέτριο (κελαηδάει όμορφα αλλά χαμηλόφωνα, και το εν λόγο.)

Μια σκέψη είναι να βάλω τους δυο τραγουδιστές μαζί και να το αφήσω με το χαμηλόφωνο σε άλλο χώρο. Άλλωστε στο παρελθόν, η μόνη φορά που το άκουσα να κελαηδάει λίγο ήταν με αυτό το set-up...
Θα δούμε.. Προς το παρόν δεν θα κάνω κάτι πριν ολοκληρώσει την πτερόροια..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι.. Επανέρχομαι και ανασύρω αυτό το θέμα γιατί έχουμε.. Ανάσταση:D (σχεδόν μαζί με τους καθολικούς🤪)

Ο Μαρσέλ κελάηδησε και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος🐥🐥🐥

Μετά από δυόμιση χρόνια σήμερα το πρωί έκανε τα πρώτα του "γυρίσματα" και "τραβήγματα" πέρα από τα συνηθισμένα τιτιβίσματα και μάλιστα όχι μια φορά.. Δοκιμάζει και προσπαθεί να φτιάξει το τραγούδι του ο φουκαρας!

Συγνώμη εάν επαναλαμβάνομαι αλλά. Έχω χαρεί πάρα πολύ παιδιά😃
 
Καλημέρα Δημήτρη! Από ότι διάβασα ξεκίνησε όμορφα και μελωδικά! 🙂
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι.. Επανέρχομαι και ανασύρω αυτό το θέμα γιατί έχουμε.. Ανάσταση:D (σχεδόν μαζί με τους καθολικούς🤪)

Ο Μαρσέλ κελάηδησε και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος🐥🐥🐥

Μετά από δυόμιση χρόνια σήμερα το πρωί έκανε τα πρώτα του "γυρίσματα" και τραβήγματα πέρα από τα συνηθισμένα τιτιβίσματα και μάλιστα όχι μια φορά.. Δοκιμάζει και προσπαθεί να φτιάξει το τραγούδι του ο φουκαρας!
Μπράβο! Λαμπρά! Φανταστικά και χαρμόσυνα νέα! Χάρηκα πολύ! Σου εύχομαι να απολαμβάνεις ολημερίς και ασταμάτητα το κελάηδισμα του! Συναισθάνομαι την ευτυχία και τον ενθουσιασμό σου! 🙂

Συγνώμη εάν επαναλαμβάνομαι αλλά. Έχω χαρεί πάρα πολύ παιδιά😃
Δημήτρη, προς Θεού, μην απολογείσαι αναίτια! Για αυτό είμαστε εδώ! Είναι μεγάλη μας χαρά να μοιράζεσαι μαζί μας τις εμπειρίες σου και να χαιρόμαστε και εμείς!😎👍🙌
 
Καλημέρα Δημήτρη! Από ότι διάβασα ξεκίνησε όμορφα και μελωδικά!

Όντως φίλε Αμβρόσιε.. Ο σημερινός πρωινός καφές ήταν ιδιαιτέρως απολαυστικός:D
 
Back
Top