Αναπαραγωγή Μπορεί η παραγωγή υβριδίων να αποτελεί εκτροφικό στόχο;

Η αποψη μου πάνω σε αυτό το θέμα είναι λίγο περίεργη,υβριδισμος: σαφώς βγάζεις ένα πουλί ανώτερο από τα αρχικά σε φωνή αντοχή, αλλά μείον σε γονιμότητα..Βέβαια η μεγάλη τιμή που δίνονται βοηθάει πολύ και αυξάνει της προσπάθειες απειρων με το θέμα υβρίδια μ αποτέλεσμα αποτυχίες συνέχεια.. Εγώ προσωπικά βάζω μια γέννα για υβρίδια Και τα κρατάω όλα.. Διότι όταν βάζεις τρεις γέννες σε κάθε ζευγάρι θα έχεις σίγουρα 10 θυληκα και βάλε αυτά τι; Παραμανες όλα; κάθε χρόνο; αποκλείεται να τα κρατάει ο καθένας μας.. Οπότε αυτά τα πουλάκια;.. Στο ερώτημα αν μπορείς ν έχεις μόνο υβρίδια είναι όχι διότι εγκληματεις πάνω στα πουλιά που υστερούν στα θυληκα... Και κράτας πλήθος αρσενικόν μόνο για εμπόριο... Άρα το χόμπι κ το μεράκι γίνεται χρήμα, χάνεις το νόημα όταν μπεις σε τέτοια κατάσταση... Και ένα πουλί που δεν προσφέρει απογόνους είναι μισό πότε δεν θα βγάλεις αντάξια και καλύτερα του καλύτερου που έχεις.. Αντίθετα όμως με τα καναρινακια κ ιθαγενή μας βλέπεις απογόνους Και αυξάνει την ποιότητα της εκτροφης στα υβρίδια αυτό σταματάει σε κάποιο σημείο...
 
Βέβαια η μεγάλη τιμή που δίνονται βοηθάει πολύ και αυξάνει της προσπάθειες απειρων με το θέμα υβρίδια μ αποτέλεσμα αποτυχίες συνέχεια.. Εγώ προσωπικά βάζω μια γέννα για υβρίδια
Τα χρήματα νομίζω πως είναι ο μόνος στόχος που δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί εκτροφικός, με την ερασιτεχνική έννοια που έχω στο μυαλό μου.
 
Μαρία δεν ξέρω ποιος ειναι σωστος η λάθος αυτο το κρινουν οσοι τα διαβαζουν! Αλλα αναρωτιέμαι μηπως ήμαστε υπερβολικοι μερικες φορες; η εγω ειμαι άσχετος η δεν καταλαβαίνω τι ενοειται! Για εξήγησε μου λοιπον τι είναι αυτο που σας χαλασε και δεν συμφωνείτε;
 
Για μένα μπορώ να πω μόνο, δεν με χάλασε κάτι, απλά γενικά είμαι της γνώμης να μην παράγονται στείρα υβρίδια, κυρίως όταν έχουμε στόχο την αναπαραγωγή. Δεδομένου ότι τα θηλυκά που δεν τραγουδούν έχουν τις περισσότερες φορές κακή τύχη.
Αυτό ως γενική γνώμη. Εμπιστεύομαι τον Βασίλη από ηθικής άποψης και πιστεύω φυσικά αυτά που λέει αλλά γιατί να μπει στην διαδικασία να έχει πουλάκια (πόσα; δεν ξέρει εκ των προτέρων φυσικά) που δεν μπορούν να ζήσουν φυσιολογικά;
Ό,τι κάνω εγώ ή κάποιος άλλος, κάνεις και εσύ. Λέμε απόψεις.
Ο ίδιος θα πάρει υπόψιν του τις γνώμες, θα σκεφτεί τι θέλει να κάνει και θ' αποφασίσει.
Δεν υπάρχει πάθος, ούτε εξασκείται πίεση.
 
Μαρακι σωστα ασ κρατήσουμε το παθος γι αλλου! Καποιος για τους λόγους του μπορεί να θελει να βγαλει μουλους με τα υπερ και τα κατα δεν θα τον πιασω απο τα μουτρα γι αυτο επειδή δεν μου αρέσουν εμενα και να αρχιζω να λεω για νοοτροπίες κλπ..
 
Μαρακι σωστα ασ κρατήσουμε το παθος γι αλλου! Καποιος για τους λόγους του μπορεί να θελει να βγαλει μουλους με τα υπερ και τα κατα δεν θα τον πιασω απο τα μουτρα γι αυτο επειδή δεν μου αρέσουν εμενα και να αρχιζω να λεω για νοοτροπίες κλπ..
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Βασίλης δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος που θα κρατήσει και τα θηλυκά... (μια ταΐστρα παραπάνω είπε)... και σίγουρα δεν είναι ο τελικός αποδέκτης των όποιων ενστάσεων εκφράστηκαν νωρίτερα...
Στόχος είναι ο τυχαίος αναγνώστης... Που δεν έχει την εμπειρία, που δεν έχει τις γνώσεις που δεν έχει την υποδομή να σκεφτεί όπως ο Βασίλης.
Που μπορεί να παρασυρθεί και να μπει σε μια διαδικασία αναπαραγωγής υβριδίων και ξαφνικά να διαπιστώσει πως τα περισσότερα από τα μισά που έβγαλε του είναι άχρηστα και επιζήμια...
Αυτός είναι ο άνθρωπος που θέλουμε να αποτρέψουμε...
Σε νεαρότερη ηλικία έχω δει να ξεψυχά στα χέρια του "εκροφέα" υβρίδιο, δευτερόλεπτα μετά την τελική απόφαση πως είναι θηλυκό...
Απλά έσφιξε λίγο περισσότερο τη χούφτα του... Παιδιά... Είναι εγκληματικό... και απερίγραπτο.
Πέρα από το προηγούμενο περιστατικό που με προδιαθέτει αρνητικά... με βρίσκει αντίθετο κάθε προσπάθεια υβριδισμού και ηθικά.
Γνωρίζουμε πως υβρίδιο=ύβρις στο Δία. Μιλάμε δηλαδή για κατάφωρη παραβίαση των εντολών της φύσης.
Υπάρχει και ένα ερώτημα... με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει άγονες διασταυρώσεις?
Από που πηγάζει αυτό το δικαίωμα και από ποιόν το πήρε;
Λοιπόν πριν την απόφαση για υβριδικές διασταυρώσεις ας απαντήσει στα παραπάνω και μετά ας κάνει ότι θέλει.
Δεν θα πω σε κανένα για το σωστό η το λάθος... Ο καθένας έχει συνείδηση... ας τη χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει... και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.
 
να σου πω κατι, οι περισσοτεροι απο αυτους που τα κραζουν εαν τους χαριζες ενα μουλο με φωνες καρδερινας ενα πολυ σπεσιαλ πουλι θα το επαιρνε με κλειστα τα ματια και ασ ειναι μουλος! Και ορισμενοι τρεχουν πρωτοι να παρουν λαχνους σε κληρωση για καρδερινοπυρουλα! Δεν ειδα εγω τουλαχιστον καποιον να κραζει αυτους που βγαζουν φανετοκαρδερινα, φλωροκαρδερινα! Μπραβο τους λενε και τι σουπερ εκτροφεις ειναι! Λες και δεν ειναι μουλοι αυτοι! Την υπερβολη δεν μπορω, χαλαρωστε και απολαυστετο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Nontas
να σου πω κατι, οι περισσοτεροι απο αυτους που τα κραζουν εαν τους χαριζες ενα μουλο με φωνες καρδερινας ενα πολυ σπεσιαλ πουλι θα το επαιρνε με κλειστα τα ματια και ασ ειναι μουλος! Και ορισμενοι τρεχουν πρωτοι να παρουν λαχνους σε κληρωση για καρδερινοπυρουλα! Δεν ειδα εγω τουλαχιστον καποιον να κραζει αυτους που βγαζουν φανετοκαρδερινα, φλωροκαρδερινα! Μπραβο τους λενε και τι σουπερ εκτροφεις ειναι! Λες και δεν ειναι μουλοι αυτοι! Την υπερβολη δεν μπορω, χαλαρωστε και απολαυστετο!
Χαλαροί είμαστε... Βλέπεις κάποιον σφιγμένο;
Εμένα αν δε σε πειράζει... Να με βάλεις σε αυτούς που δεν θέλουν υβρίδια...
 
εγω δεν μιλησα για σενα, δεν σε ξερω καν! Γενικα μιλαω,ισχυει η δεν ισχυει αυτο που λεω;
οποιος ειναι σφιγμενος προβλημα του!
 
εγω δεν μιλησα για σενα, δεν σε ξερω καν! Γενικα μιλαω,ισχυει η δεν ισχυει αυτο που λεω;
οποιος ειναι σφιγμενος προβλημα του!
Όχι... Δεν ισχύει.
Δεν ξέρω ποιοι άνθρωποι τρέχουν να βρουν τέτοια "κελεπούρια".
Και μια και ρωτάμε για να ενημερωθούμε... εσύ βγάζεις υβρίδια;
Ή μόνο με ιθαγενή καταπιάνεσαι;
 
Θα έλεγα οτι πραγματικά αξίζει τον κόπο ένα υπέροχο ιθαγενές σαν την καρδερίνα να βρεί τον δρόμο της εκτροφής στην χώρα μας, ώστε να τραβήξει τους λάτρεις αυτού του πουλιού στους κόλπους της και να τους απομακρύνει απο την "συνήθεια" της αιχμαλώτισης των αγρίων. Να συνηγορήσω λοιπόν στην προσπάθεια προσέλκυσης και παρότρυνσης όλων των νέων παιδιών σ' αυτή την κατεύθυνση.
Πέραν αυτού όμως θα συμπλήρωνα οτι όσοι είμαστε εκτροφείς, εγεγγραμμένοι σε συλλόγους, οφείλουμε να γνωρίζουμε τί έχουμε αποδεχτεί, με αυτήν μας την συμμετοχή. Ολοι οι σύλλογοι υπάγονται στις Ελληνικές Ομοσπονδίες.
Αυτές με την σειρά τους στην "ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" Confederation Ornithologie Mondial (COM).
Η τελευταία, όχι μόνον απλά επιτρέπει τον Υβριδισμό, αλλά και βραβεύει τα καλύτερα δείγματα που ανήκουν σ' αυτόν.
SECTION%2BH%2B%2BHYBRIDES.jpg
 
Ολοι οι σύλλογοι υπάγονται στις Ελληνικές Ομοσπονδίες
Μακη, επειδη δεν εχω ιδεα, τι βραβευει η ΠΟΟ; Φωνες ή εμφανιση ή αναλογα το υβριδιο; Αν βραβευεται κι η εμφανιση μαλλον συμμετεχουν και τα θηλυκα, αλλα στα υβριδια φωνης τι λυση δινει η Ομοσπονδια που μοιραζει τα βραβεια; Η δεν την αγγιζει το θεμα και πιστευει οτι ολοι τα κρατανε σε ενα κλουβακι και τα φροντιζουν οπως πρεπει;
 
Κι άλλα πουλιά... ανθρώπινα δημιουργήματα βραβεύονται στους διαγωνισμούς.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Σέβομαι και το σύλλογο και την ομοσπονδία που ανήκω και φυσικά και τον εαυτό μου.
 
Μακη, επειδη δεν εχω ιδεα, τι βραβευει η ΠΟΟ;
Εμφάνιση μόνον Ανέστη. Τα αρσενικά φυσικά όπως καταλαβαίνεις έχουν την μεγαλύτερη τύχη μιας και η ένταση του χρώματος και η έλλειψη μεγάλων ποσοτήτων φαιομελανίνης τα κάνει πιο εντυπωσιακά. Θα έλεγα οτι υπάρχει μια γενικότερη αμηχανία σ' αυτού του είδους τα εύλογα ερωτήματα. Μα θεωρείται κατα κάποιον τρόπο ανεκτό να ασχολείται ο άνθρωπος με τα ζώα συντροφιάς και ας κάνει υπερβολές, παρά με τα άγρια και να επεμβαίνει εκεί.
 
Για να μην παρεξηγηθώ...

Ποτέ δεν κατηγόρησα τους εκτροφείς που αναπαράγουν καρδερινοκάναρα. (Για να ξέρουμε τι λέμε)

Απλά ζητήθηκε η γνώμη των μελών του Φόρουμ και κατέθεσα και την δική μου (Ετσι απλά)

Και η γνώμη μου είναι αρνητική. (Καθαρά και ξάστερα)

Ο διάλογος σε ένα φόρουμ θα πρέπει να γίνεται... Και με διαφωνίες (Ευτυχώς).
 
Μα δεν αφαιρεί κανείς το δικαίωμα στον άλλον να έχει την οποιαδήποτε άποψη.Απλά ήθελα να τονίσω οτι πρέπει να αισθανόμαστε συνυπεύθυνοι κατα κάποιον τρόπο μιας και ανήκουμε με την θέλησή μας στην μεγάλη οικογένεια της COM, παρά να κάνουμε εύκολη κριτική.
Τι να κάνω τώρα, να αρχίσω να γράφω εναντίον όσων έχουν την "τρέλλα" των υβριδίων, ενώ ταυτόχρονα είμαι μέλος της κοινότητας που επιτρέπει να διαγωνίζονται και να βραβεύονται;
 
Αν ρωτάς εμένα... και βέβαια όχι.
Καλά κάνεις και δίνεις το θεσμοθετημένο τμήμα των διαγωνισμών, των εκθέσεων και τμήματα του λόγου λειτουργίας των συλλόγων. Νομίζω πως είσαι αντικειμενικά ο καταλληλότερος... (γνώσεις - εμπειρία).
Όπως πιστεύω πως καταλαβαίνεις και τις απόψεις του ερασιτέχνη και χαζά ιδεολόγου...
 
Back
Top