JAPAN HOSO11
PB Member
Είμαστε ήδη εκτός θέματος αλλά είναι πολύ ωραίο ερώτημα, ας ανοίξουμε καινούριο θέμαΓιατί να υπάρχουν διαγωνισμοί και καλλιστεία ζώων; (αλλά και ανθρώπων;.)
Είμαστε ήδη εκτός θέματος αλλά είναι πολύ ωραίο ερώτημα, ας ανοίξουμε καινούριο θέμαΓιατί να υπάρχουν διαγωνισμοί και καλλιστεία ζώων; (αλλά και ανθρώπων;.)
Λίγη περισσότερη προσοχή στην ουσία της συζήτησης χρειάζεται ρε συ Δημήτρη, όχι περισσότερη προσπάθεια.αυτό το δουλεύω ώρα αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω... Δηλ. Σταύρο τι διαφορά υπάρχει στην παραγωγή μούλων για ψυχαγωγία από την παραγωγή καναρινιών;
Έχει απαντηθεί πολλάκις αυτό. Είναι "κακό" πράγμα να βρίσκεται οποιοδήποτε πουλί σε κλουβί, μόνο που είναι εντελώς διαφορετικό να εκτρέφεις ένα πουλί που γεννήθηκε σε κλουβί από ένα πουλί που το έκλεψες την ώρα που πετούσε ελεύθερο.Τίποτα δεν "εξημερώθηκε" για να ζεί σε ένα κλουβί, σε 4 τοίχους ή έναν φράχτη και πόσω μάλλον να αναπαράγεται πακέτο με αυτές τις προυποθέσεις και υπο τον έλεγχό μας.
Κακό, ναι είναι - αναγκαίο όχι. Θεωρώ ότι η αναπαραγωγή των καρδερινών θα ήταν βελτιωτικό και όσον αφορά το μακέλεμα των άγριων πληθυσμών καρδερίνας - δεν νομίζεις; Βάλε λοιπόν κι εσύ ένα λιθαράκι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που με τόση σαφήνεια θέτεις :Για μένα που τα μόνα καναρίνια που αντέχω να ακούω είναι τα μαλινούα, η αναπαραγωγή υβρίδιων είναι αναγκαίο κακό.
Από το να υπάρχει ζήτηση για καρδερίνες και έτσι να "μακελευόνται" πλυθησμοί καρδερίνων
Αγαπητέ μου ο εκτροφέας είναι στην προκειμένη περίπτωση ωδικών πουλιών και ως εκ τούτου οφείλει να σέβεται τη δημιουργία του. Και υποπροϊόν αν βγάλει, όπως το αποκαλείς, έχει συντελέσει στη δημιουργία ενός ζωντανού οργανισμού με εφυία που του πρέπει η κατάλληλη φροντίδα.Δυστυχώς οι θηλυκοί μούλοι είναι ένα "υποπροϊόν" που αποτελεί φύρα για έναν εκτροφέα
είναι κάπως εγωιστικό, διότι δεν μπορείς εσύ να είσαι κυνικός σε βάρος άλλων όπως τα θηλυκά καρδερινοκάναρα.Συγχωρέστε με για τον κυνισμό.
Παρόλα αυτά οι απόψεις όλων (και η δική σου φυσικά) είναι σεβαστές στο συγκεκριμένο χώρο - ο κυνισμός όμως προσωπικά με ξενίζει και το ευφυολόγημα είναι κάπως εγωιστικό, διότι δεν μπορείς εσύ να είσαι κυνικός σε βάρος άλλων όπως τα θηλυκά καρδερινοκάναρα.
Καταλαβαίνω, από την ίδια αγωνία και πλευρά μιλάμε. Αλλά εγώ πιστεύω ότι καλύτερα είναι να προωθηθεί η ιδέα της εκτροφής της ίδιας της καρδερίνας, γι' αυτό και τους εκτροφείς ιθαγενών, τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τους υποστηρίζω με φανατισμό θα έλεγα, γιατί αυτοί θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα και θα δημιουργήσουν μια "μόδα" ας πούμε.Προτείνω από την εμπειρία μου μια λύση,
Καταλαβαίνω, από την ίδια αγωνία και πλευρά μιλάμε. Αλλά εγώ πιστεύω ότι καλύτερα είναι να προωθηθεί η ιδέα της εκτροφής της ίδιας της καρδερίνας, γι' αυτό και τους εκτροφείς ιθαγενών, τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τους υποστηρίζω με φανατισμό θα έλεγα, γιατί αυτοί θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα και θα δημιουργήσουν μια "μόδα" ας πούμε.
Μα αν δεν αγοράσεις με 100 ευρώ κατά το παράδειγμά σου το φετινάρι αρσενικό που μπορεί και να μην αντέξει το ταξίδι ή το νέο του περιβάλλον, πώς θα βγάλεις καρδερινοκάναρα;Μαζί σου, αλλά όχι € 100 για ένα φετινάρι αρσενικό... Που δεν ξέρεις άμα θα αντέξει το ταξίδι και το νέο περιβάλλον.
Να μην ισχύει νομίζω εννοείς.κάτι που εύχομαι και να ισχύει.
Ξεκάθαρα όχι φίλε μου. Ο μόνος τρόπος αναχαίτισης του μακελειου είναι η επιβολή των νόμων, που ήδη υπάρχουν. Σήμερα τα κοινά καναρίνια πωλούνται για δέκα και δεκαπ ντε ευρώ, παρόλα αυτά αν για κάποιο λόγο γέμιζε η Ελληνική φύση ελεύθερα καναρίνια σε διαβεβαιώνω ότι θα υπήρχαν δεκάδες ηλιθιων που θα τα έπιαναν. Σκέψου πως αν γινόταν αυτό που προτείνεις και ανεβαινε η ζήτηση για υβρίδια οι εκτροφεις τέτοιων πτηνών θα πολλαπλασιάζονταν. Σκέψου λοιπόν ότι για κάθε τέτοιον εκτροφεα θα αντιστοιχουσαν, αναλόγως την έκταση της εκτροφής, από τριάντα σαράντα θυληκα και πάνω, ετησίως. Με λίγα λόγια θα μεταφέραμε το μακελειό από τις καρδερίνες στα υβρίδια πουλάκια. Όπως λοιπόν είπα. Ο μόνος τρόπος είναι να τηρηθούν απόλυτα οι νόμοι και να υποχρεωθουν αυτοί οι ανθρώποι να αποκτήσουν ήθος. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει και η εισαγωγή περισσότερων εκτροφεων στην καρδερίνα ώστε να έχουμε ισως και μεταλλάξεις και συμμετοχή σε εκθέσεις κ. λ. ΠΑπό το να υπάρχει ζήτηση για καρδερίνες και έτσι να "μακελευόνται" πλυθησμοί καρδερίνων, προτιμότερο για μένα είναι να αναπαράγουν μούλους
πως αν γινόταν αυτό που προτείνεις και ανεβαινε η ζήτηση για υβρίδια οι εκτροφεις τέτοιων πτηνών θα πολλαπλασιάζονταν. Σκέψου λοιπόν ότι για κάθε τέτοιον εκτροφεα θα αντιστοιχουσαν, αναλόγως την έκταση της εκτροφής, από τριάντα σαράντα θυληκα και πάνω, ετησίως. Με λίγα λόγια θα μεταφέραμε το μακελειό από τις καρδερίνες στα υβρίδια πουλάκια.
Έτσι ακριβώς είναι αλλά επιμένω πως είναι η μία και μοναδική λύση στο πρόβλημα. Μόνο ο νόμος και η περιθώριοποιηση αυτών των ανθρώπων μπορεί να δώσει τέλος. Παρόλο που πλέον μπορεί ο καθένας και σε χαμηλή τιμή να αγοράσει κρέας προς βρώση σε σουπερμάρκετ από φάρμες εκτροφής ζώων, υπάρχουν αυτοί που στήνουν παράνομες και επικίνδυνες παγίδες για την σύλληψη άγριων ζώων. Το ίδιο δυστυχώς γίνεται και με τα πουλάκια. Μόνο η καθολική επιβολή της νομοθεσίας θα λύσει μια και έξω το θέμα και εκεί είναι που πρέπει να προσανατολιζωμαστε. Θεωρώ γενικά ότι η εκτροφή υβριδιων δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή εκτροφικη προσπάθεια γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να έχει στόχους. Σε όλα τα ζώα συντροφιάς αυτός που είναι ο στόχος είναι η βελτίωση χαρακτηριστικών. Πάντα ένα βήμα παραπέρα ως προς την βελτίωση φαινοτυπου και εργασιακών χαρακτηριστικών. Δεν μπορεί να γίνει αυτό με την εκτροφή στειρων υβριδιων και η εκτροφή τους και έμενε στάσιμη. Κάθε φορά θα είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή. Επιπλέον ο εκτροφεας καρδερίνας εκτός των άλλων δημιουργεί τουλάχιστον και το δικό του μελλοντικό <στοκ>γεννητορων. Πράγμα ανέφικτο στην περίπτωση των υβριδιων. Αν λοιπόν καταλαβαίνω σωστά η μεγαλύτερη σου ένσταση είναι στην τιμή των καρδερινων εκτροφής. Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για της τιμές που επικρατούν για να είμαι ειλικρινής αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκτροφή με περισσότερες απαιτήσεις. Αν λοιπόν θα πλήρωνα 50-60 ευρώ για ένα καναρίνι κάποιας συγκεκριμένης φυλής και ποιότητας, δεν θα είχα πρόβλημα να πληρώσω σε κάποιον εκτροφεα κάτι παραπάνω για ένα πουλάκι στο οποίο και αυτός έχει αφιερώσει κόπο και χρήματα. Και πάλι όμως θεωρώ πως, αν οι τιμές τους είναι <τσιμπημένες >, η εισαγωγή περισσότερων εκτροφεων στο χώρο θα προσαρμόσει την κατάσταση εκεί που πρέπει.Άγγελε, άμα επιβάλλονταν οι νόμοι και υπήρχε ηθική και συνείδηση, τότε θα ζούσαμε σε μια διαφορετική χώρα. Έδω έπιασαν τον άλλον στην Αίγινα, έπειτα από καταγγελία μέλους, με αγριοπούλια στην ταβέρνα και απλά του πήραν τα πουλάκια. Τα κλουβιά δεν τα κατέσχεσαν και δεν ξέρω αν του επιβλήθηκε πρόστιμο.
όμως σκέψου ότι η διασταύρωση καρδερίνας - κανάρας δεν είναι εύκολη
"Τέλος δεν αποκρύπτω ότι η αναπαραγωγή μούλων θα αναχαιτήσει τελείως την αιχμαλωσία άγριων αρσενικών πουλιών, αλλά θα περιορίσει δραστικά το φαινόμενο"
να επισκεπτόμαστε τον εκτροφέα (ανεξαρτήτως τύπου πτηνού) και ατύπως να αξιολογούμε το ήθος και τη δουλειά του
Όπως αναφέρεις στο τέλος η εισαγωγή περισσότερων εκτροφέων καρδερίνων αποτελεί λύση, αλλά η τιμή προσφοράς είναι απαράδεκτη.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας