Μα δεν είπε κανεις οτι προκειται για σώνει και ντέ αιχμαλωτισμένα απο τη φύση πουλιά. Αυτο που λέω ειναι οτι τα ιθαγενή σε εκτροφή ειναι τόσο λίγα, τα ιθαγενή στη φύση λιγοστεύουν κι αυτά απο την παράνομη αιχμαλώτιση τους, που αν κατι πραγματικά αξίζει, ειναι η εκτροφή των ιθαγενών και όχι η χρηση τους για παραγωγή στείρων υβριδίων.
Φυσικά και μπορώ και ειμαι σε θέση και να κρίνω και να κατακρίνω, και όπως εσύ ίσως τους παραδέχεσαι και τους αναγνωρίζεις, έτσι κι εγώ τους θεωρώ, όταν ξέρουν τι κάνουν κι εξακολουθούν να το πράττουν για να πάρουν ακόμα και το παγκόσμιο, παράγοντας σειρές στείρων απογόνων, ότι ειναι όλα αυτά που γράφω παραπάνω και πολλά περισσότερα και χειρότερα. Κι επετρεψέ μου σε παρακαλω, να έχω κι εγώ ισάξιο δικαίωμα λόγου, όπως κι εσυ και όλοι μας. Έχω όμως κι επιχειρήματα, στα οποία δεν είδα να αντιτασσεις τίποτε άλλο, απο τη φαιδρή κατι εμέ προσπάθεια του καθε ασυνείδητου, προσπάθεια, άκουσον - άκουσον! Να πάρει το βραβείο. Εσύ λοιπόν που δεν μπορεις να το χαρακτηρίσεις ως κενοδοξο κλπ, μην το χαρακτηρίζεις, αλλά οχι και να μας κόψεις την ελευθερία του λόγου. Και παρεπιπτόντως, σκέψου τι γράφεις, διότι ο διάλογος ειναι δημόσιος και οχι ιδιωτικός, και δεν γουστάρω με την καμία να μας λες ότι κρίνω τους πάντες και τα παντα, ενώ ταυτόχρονα γενικεύσεις και κρίνεις ο ίδιος, όχι την άποψή μου, αλλά εμένα.
Και όσα θαυμαστικά κι αν βάλεις στη φραση σου, προσπάθησε να έχεις τουλάχιστον την ελάχιστη συνέπεια να μην καταφέρεται επι του προσωπικού όταν εισαι σε δημόσιο χώρο και οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί σου.
Και όταν στον επίλογο μιλάς για σεβασμό στο. Petbirds, να το εννοείς σεβόμενος όλα τα μέλη του και τις απόψεις τους.
Παρεπιπτόντως, δεν θεωρώ καθόλου οτι τρολαρεις τη συζήτηση.