Ασθένειες Μπορεί να ζήσει καναρίνι με ένα πόδι;

Ιωάννης

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2008
Μηνύματα
24
Πόλη
Λεμεσός
Αγαπητοί φίλοι,
Ειχα ενα ατύχημα σε ενα καναρίνι που μου έδωσε καποιος πριν δυο μέρες. Ηταν υγιέστατο και ζωηρό. Ενεκα θυληκό το έβαλα στην κλούβα με άλλα θυληκά που έχω. Ομως την επομενη μέρα το ειδα να εχει σπασμένο σε δύο μερη το αριστερό πόδι. Το πήγα σε γιατρό και του το έκοψε.
Εσύς τι λέτε; μπορει να ζησει χρειάζετε ιδιαιτερη φροντίδα;
Το εχω βαλει μονο του προς το παρόν.
Δεν μου φαίνετε ακεφο ελπίζω να ξεπεράσει το σοκ.

Φιλικους χαιρετισμούς
Γιάννης
 
Καλήμερα Ιωάννη
βεβαίως και μπορεί να ζήσει αφού πρώτα εσυ το διευκολύνεις λίγο, την θέση των τροφών του(εύκολα προσβάσιμες) και απο τις πατήθρες (όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πάτο του κλουβιού)

Σχολαστική καθαριότητα φυσικά (άν και θα σου έχει εξηγήσει και ο πτηνίατρος 🙄)

δές και εδώ παρόμοιο περιστατικό : Μαλλον πρεπει να αποχωριστω το Lovebird μου

Όλα στο χέρι μας είναι :D πίστη υπομονή και θέληση
 
Γιάννη μου, γιατρός δεν είμαι, όμως φαντάζομαι οτι το πουλάκι σου, μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά, αρκεί να έχει την αγάπη και την φροντίδα σου, μην ξεχνάς οτι άνθρωποι τα καταφέρνουν καλά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πόσο μάλλον τα πτηνά που χρησιμοποιούν περισσότερο τα φτερά τους. Γνώμη μου είναι να προσέξεις το θέμα καθαριότητας και υγιεινής του πουλιού για να μην έχει μολύνσεις κτλ., αλλά φαντάζομαι οτι αυτά θα στα έχει πει ο γιατρός.
 
Μεχρι να παρει τα πανω του το πουλι απο το σοκ που υπεστει βαλε τις τροφες κοντα στον πατο του κλουβιου οπως και το νερο η καθαριοτητα παντα εννοειται. Σε λιγες μερες θα το συνηθησει και θα ειναι ολα οκ οπως πριν ασε που και να ζευγαρωσει θα μπορει.
 
Ναι, αυτό για την αναπαραγωγή πουλιών που έχουν ένα πόδι το έχω ακούσει κι εγώ. Μπορούν μια χαρά να τα βγάλουν πέρα!
 
Τωρα εκτ ων υστερων βεβεαια... Εσπασε το ποδι του σε 2 σημεια κι αντι να προσπαθησει με ναρθηκα προτιμησε ακρωτηριασμο;Λυπαμαι για το πουλακι!
 
Back
Top